Διαφημίσεις

γράφει η Μαρία Αλιφραγκή

1. Ορκίστηκες να υπακούς τους νόμους: πάνω απ’ όλα το Σύνταγμα. Το Σύνταγμα καταπατήθηκε, χούντα έχουμε, εμπόλεμη κατάσταση. Αυτό από μόνο του αρκεί. Ορκίστηκες να πράττεις το καθήκον σου με συνείδηση, όχι υπακούοντας τυφλά τις εντολές τους, όχι αυτή την εποχή. Συνείδηση!!! (ήτοι κοίτα μέσα σου). Αύτη θα καθορίσει την στάση σου… Με όπλο τη συνείδηση και την δηλωμένη αντίθεσή σου (δεν τους αναγνωρίζεις, δε συναινείς, δε συνεργάζεσαι) οποιαδήποτε εντολή μπορείς να την αναιρέσεις, να την αχρηστέψεις/καταργήσεις ή να την χρησιμοποιήσεις σαν όπλο.

2. Σε πληρώνουν, τι να κάνεις; Δεν σε πληρώνουν οι προδότες. Αυτοί σε χρειάζονται και σε χρησιμοποιούν για να πετυχαίνουν τους σκοπούς τους. Οι συμπολίτες σου σε πληρώνουν (πρόσθεσε πόσο δύσκολο είναι αυτή την εποχή!!!) και σε πληρώνουν για να έχουν μια δωρεάν δημόσια ΥΓΙΗ παιδεία. Σ’ αυτούς οφείλεις σεβασμό -όχι υπακοή. Από σένα εξαρτάται να έχουν ό,τι δεν επιτρέπει το σύστημα.

Οι παγίδες

Το φιλότιμο: αυτό έσωζε προ χούντας τα πράγματα…. Αυτό είναι το μεγαλύτερο όπλο δ/ντων και λοιπών. Εκεί ακουμπούν όταν κάτι θέλουν να περάσουν. Το δικό μου φιλότιμο σταμάτησε από τότε που άρχισε η επανάσταση. Δεν έκανα τίποτα για να τους διευκολύνω, τίποτα που να δείχνει πως όλα βαίνουν καλώς. Λεπτό παραπάνω δεν δούλεψα. Προ χούντας ώρες ατελείωτες διέθεσα για την τρέλα μου με τα παιδιά (όπως πολλοί συνάδελφοί μου). Δεν μπορεί σήμερα να λειτούργει το σχολειό σα να μην συμβαίνει τίποτα. Αν μπορεί να λειτουργεί σημαίνει ότι όλα αυτά τα χρόνια τζάμπα φωνάζαμε για καλύτερη παιδεία. Εμείς οι δάσκαλοι είμαστε το πρόβλημα; Η παιδεία ήταν πάντα ριγμένη και πάντα σύχρηστη και συ προσπαθούσες πάντα για το καλύτερο…

Τώρα βαλε στην άκρη τις δικαιολογίες παγίδες που σου τσαμπουνάνε “τι θα γίνει αν τα παιδιά σχολάνε στις 11. Τι θα κάνουν οι γονείς. Πρέπει να τους έχουμε με το μέρος μας και όχι απέναντι μας, δεν γίνεται αυτό. Τι θα κάνουν τα διπλανά σχολεία.” Οι γονείς θα κάνουν αυτό που πρέπει. Εσύ δηλώνεις το πρόβλημα. Όσο το σκεπάζεις και το κουκουλώνεις για να μη φαίνεται τόσο πιο χάλια θα γίνεται. Έκτος του ότι σημαίνει ότι το αποδέχεσαι, συμφωνείς μ’ αυτό που γίνεται, τους δικαιώνεις.

Όλες οι φράσεις παγίδες είναι γνωστές: κορυφαίες

1. Η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου (ασχολίαστο, όταν δεν υπάρχει θέρμανση κλπ) 2. Για τα παιδιά, η μεγαλύτερη ψυχοφθόρα απόφαση ever. Τις παγίδες τις κατάλαβα από την αρχή και τις απέφυγα χωρίς να ντρέπομαι, γιατί: α. Ένα είναι το δίκαιο και το σωστό, δεν υπάρχει ναι μεν αλλά. Επιλέγεις ποιον δρόμο θα ακολουθήσεις. β. Γιατί έκανα το χρέος μου, έκανα αυτό που οραματιζόμουν για μια παιδεία που ήθελα. Ξέρουν όλοι τις θέσεις μου. Δεν χρειάζεται να αποδείξω κάτι ή να απολογηθώ. Η στάση μου είναι η απόδειξη. Γι’ αυτό δεν μπορούν οι παγίδες τους να με κάνουν να αμφιβάλω.

Τώρα έχουμε πόλεμο. Τελεία. Ανοιχτό, ξεκάθαρα. Μ’ όποιο μέσο μπορείς παλεύεις. Παράδειγμα: Όταν δεν είχαμε βιβλία έπεσαν απίστευτες προτάσεις για το τι μπορεί να γίνει. Κάλεσα τους γονείς και τους είπα: Αυτή είναι η θέση μου «Δεν έχω βιβλία. Θα κάνω δικά μου πράγματα. Δεν θέλω ν’ αγοράσετε τίποτα, δε θα βγάλω φωτοτυπίες κλπ. Αν δε συμφωνείτε πηγαίνετε στο Δ/ντη ή τον προϊστάμενο και ζητήστε αλλαγή δασκάλας. Αυτό προτίθεμαι να κάνω», ξεκάθαρη θέση.

Η παιδεία έπρεπε να ‘ναι μπροστά σύσσωμη αυτή την εποχή. Το ονειρεύτηκα, θέλω να γίνει. Δάσκαλοι, μαθητές, γονείς.. για μια παιδεία ελεύθερη, χωρίς φόβο. Ένα όραμα που να νικά όλα τα «δεν γίνεται» που υψώνονται μπροστά του. Θα γίνει έτσι κι αλλιώς, όμως σκέψου.. όταν θα συμβεί εσύ τι θα κάνεις; Εσύ που έπρεπε να ‘σουν εκεί και να κτίζεις το αύριο, τι δικαιολογία θα βρεις…
Πολλοί συνάδελφοι μού είπαν γιατί παραιτήθηκες; Γιατί δεν έμεινες να παλέψεις το σύστημα από μέσα. Κι έχω να σου πω.. Άσε τον δικό μου δρόμο. Εγώ δεν γινόταν να παραμείνω. Εσύ που έμεινες κι έχεις την απορία, κάνε αυτό για το οποίο με συμβούλευες.. Πάλεψε τους, έχεις όπλα, μπορείς. Έχεις δίκιο κι αυτοί όλο το άδικο με το μέρος τους.

Τέλος, αν δε μπορείς τίποτα απ’ όλα αυτά να παρακάμψεις, αν η συνείδηση σου δεν σ’ αφήνει να διαλέξεις, κάμε τούτο τουλάχιστον, όσοι εργάζεστε (προς το παρόν), είστε περισσότεροι από τους απολυμένους, να συντηρείτε με μέρος από το μισθό σας τους απολυμένους. Και οι απολυμένοι -όπου μπορεί να γίνει- να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Έτσι αναιρείς τις αποφάσεις τους, έτσι συμπαραστέκεσαι έμπρακτα στους συναδέλφους σου, που ας μην το ξεχνάμε είναι απαραίτητοι.

Οραματίσου μια παιδεία (ρώτα τα παιδιά, ξέρουν καλύτερα). Έχεις χρέος, πάλεψε γι’ αυτήν… Η παιδεία μπορεί να αλλάξει ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ. Αυτοί δεν θέλουν!!!! Εσύ όμως το μπορείς!!!



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “Τα όπλα τους όπλα σου”
  1. το σχολείο, ένα πράγμα κάνει με μεγάλη επιτυχία…χαλάει τη σχέση γονιών και παιδιών. Μεγάλη επιτυχία!!!!!!! μακάρι να έκανε ο κάθε ένας ότι του έλεγε η συνείδησή του, αλλά βλέπεις ακόμα και τώρα οι άνθρωποι περιμένουν να οργανωθούν, λες και η οργάνωση δημιουργεί συνείδηση και όχι το αντίθετο.

  2. Η υπακοή είναι η αρχή της μαθήσεως και η μάθηση η αρχή της
    γνώσεως και η γνώση η αρχή της ελευθερίας .. Δεν είναι λοιπόν το πρόβλημα η υπακοή , αλλά η έλλειψη γνώσης το σε τι θα υπακούς και σε τι δεν θα υπακούς … Διότι όταν υπακούς σε αυτούς που επιθυμούν το καλό σου και έχουν την γνώση και την πείρα να σου κάνουν καλό , τότε η υπακοή είναι ευλογία , αν όμως υπακούς σε αυτούς που σε μισούν και σε εχθρεύονται τότε η δουλεία σου και ο αφανισμός σου είναι δεδομένος ..

    Η άγνοια λοιπόν σε καθιστά δούλο και η γνώση σε απελευθερώνει , σου διώχνει τους φόβους και σου ανοίγει τα μάτια και τους δρόμους για να διαβείς ..

  3. ΟΥ ΡΕ ΒΡΩΜΟΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ ΠΟΤΈ ΜΑ ΠΟΤΈ ΔΕΝ ΠΑΛΕΨΑΤΕ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΡΑΓΚΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΝΕ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕ ΟΤΙ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΜΟΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΥ ΡΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΘΗΤΗ ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΝ ΠΝΗΓΑΤΕ ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΝΑΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΡΑ ΦΑΤΕ ΣΚΑΤΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΛΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΙΑ ΔΗΘΕΝ ΟΤΙ ΚΑΣΤΡΑΦΕΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΑΠΟ 1500Ε ΜΙΣΘΟ ΟΛΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΛΥΘΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΧΙΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΛΕΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΣΑΜΕ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΠΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΛΟΓΟ ΙΔΕΟΛΟΓΕΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΠΙΣΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΣΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΕΝΟ ΝΑ ΣΦΥΓΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ ΟΠΩΣ ΣΕ ΕΣΑΣ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΥΝΗΘΥΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΤΕ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ Ε ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΗΘΗΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΘΑ ΡΘΕΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΩΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΠΑΡΕΜΕΝΕΙ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΩΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΣΤΕ ΑΠΛΑ ΓΕΛΟΙΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΡΟΜΠΟΤΑΚΙΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΧΩΡΗΣ ΨΥΧΗ ΧΩΡΗΣ ΜΥΑΛΟ ΟΤΙ ΣΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΝΑΤΕ ΧΩΡΗΣ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΤΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΑΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΗΚΑΙΩΜΑ ΛΟΓΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΠΟΤΕ Η ΦΩΝΗ ΣΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ

  4. βρείτε το λόγο για να συνεχίσετε να ζείτε, πιστέψτε στον άνθρωπο, πιστέψτε στις δυνάμεις σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek