12:53 - 02/01/2015

Τα γυρίζουν τώρα οι Γερμανοί για τον Αλέξη

Με πρωτοχρονιάτικο άρθρο του, στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel ο Γιάκομπ Αουγκστάιν διατυπώνει την άποψη ότι οι Έλληνες, θα μπορούσαν να στείλουν ένα μήνυμα ελπίδας στην Ευρώπη.

Η δημοκρατία έχει αποκτήσει έναν αυταρχικό χαρακτήρα στην ευρωζώνη της κρίσης και εκφυλίστηκε στην κυριαρχία των «ειδικών» για τους ειδικούς, αναφέρει.
Ο Γερμανός δημοσιογράφος σημειώνει πως : «Η κρίση της ευρωζώνης έγινε χρόνια ασθένεια. Η συνταγή λιτότητας της κυρίας Μέρκελ δεν αποδίδει. Η Ελλάδα ψηφίζει στις 25 Ιανουαρίου. Μια αριστερή κυβέρνηση θα μπορούσε να μάθει στους ατυχείς αρχιάτρους του νεοφιλελευθερισμού τι σημαίνει φόβος. Ο Αλέξης τσίπρας η νέα φωτεινή φιγούρα της ευρωπαϊκής αριστεράς δεν είναι τρελός. Δεν ζητά την έξοδο από την ΕΕ, ούτε αμφισβητεί το ευρώ. Απλά θέλει να δώσει ένα τέλος σε αυτή τη βάναυση επιβολή της λιτότητας».

Υπογραμμίζει επίσης ότι το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για κούρεμα του χρέους μπορεί να είναι επαναστατικό αλλά είναι αναγκαίο.
Εκτενής είναι η αναφορά του στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι «δεν πρόκειται για κάποιον παρανοϊκό».

“Δεν θέλει να βγει από την ΕΕ, ούτε θέτει εν αμφιβόλω το ευρώ. Θέλει όμως να σπάσει το βίαιο δόγμα της λιτότητας το οποίο επέβαλαν Ευρώπη και ΔΝΤ στη χώρα του. Θέλει να αυξήσει τους φόρους, να εισαγάγει κατώτατο μισθό, να δώσει κουπόνια φαγητού στους φτωχούς και να παράσχει δωρεάν υγειονομική περίθαλψη στους ανέργους. Αυτή είναι η Ευρώπη. Από τις απαιτήσεις του ξεχωρίζει απλώς μία: το κούρεμα του χρέους. Είναι όντως επαναστατικό, αλλά αναγκαίο. Η Ελλάδα πρέπει να απαλλαγεί από τα χρέη της. Η αποπληρωμή τους δεν είναι δυνατή».

Ο Αουγκστάιν θεωρεί ότι οι Έλληνες θα μπορούσαν να στείλουν ένα μήνυμα ελπίδας στην Ευρώπη. Η δημοκρατία έχει αποκτήσει έναν αυταρχικό χαρακτήρα στην ευρωζώνη της κρίσης και εκφυλίστηκε στην κυριαρχία των «ειδικών» για τους ειδικούς.

Και συνεχίζει ο Γερμανός δημοσιογράφος: «Η κρίση της ευρωζώνης έγινε χρόνια ασθένεια. Η συνταγή λιτότητας της κυρίας Μέρκελ δεν αποδίδει. Η Ελλάδα ψηφίζει στις 25 Ιανουαρίου. Μια αριστερή κυβέρνηση θα μπορούσε να μάθει στους ατυχείς αρχιάτρους του νεοφιλελευθερισμού τι σημαίνει φόβος. Ο Αλέξης Tσίπρας η νέα φωτεινή φιγούρα της ευρωπαϊκής αριστεράς δεν είναι τρελός. Δεν ζητά την έξοδο από την ΕΕ, ούτε αμφισβητεί το ευρώ. Απλά θέλει να δώσει ένα τέλος σε αυτή τη βάναυση επιβολή της λιτότητας». Επισημαίνει ακόμα ότι το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για κούρεμα του χρέους μπορεί να είναι επαναστατικό αλλά είναι αναγκαίο.

Όπως σημειώνει ο Γιάκομπ Άουγκσταϊν, ο ίδιος δεν διαφωνεί με τη λογική των περικοπών, «όποιος όμως κάνει περικοπές σε περιόδους κρίσης, έχει τελειώσει. Υπήρξαν προειδοποιήσεις. Εντούτοις η Άγκελα Μέρκελ και οι ιδεολόγοι στην καγκελαρία δεν ήθελαν να παραδεχθούν ότι μπορεί να μιλάμε για προϋπολογισμούς κρατών, ωστόσο αυτοί δεν μπορούν να εξυγιανθούν στη βάση υπολογισμών της σουηβής νοικοκυράς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάκομπ Άουγκσταϊν είναι εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας Der Freitag ενώ έχει εργαστεί στο παρελθόν για την Süddeutsche Zeitung και την Zeit.

ΠΗΓΗ

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (7)

 1. 0
  0
  ''Βγαλτε'' τους αυτους και θα γελασει και το παρδαλο…
 2. 0
  0
  Σ'ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΣΑΠΙΛΑ.ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΟΧΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ.
  • 0
   0
   ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΔ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΠΟΜΕΝΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΑΠ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΡΑΕΠΟΜΕΝΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΜΑΖΙ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ,
 3. 0
  0
  Και είπε μεταξύ άλλων ο "έγκριτος" δημοσιογράφος: "Ο Αλέξης Tσίπρας η νέα φωτεινή φιγούρα της ευρωπαϊκής αριστεράς δεν είναι τρελός. Δεν ζητά την έξοδο από την ΕΕ, ούτε αμφισβητεί το ευρώ. Απλά θέλει να δώσει ένα τέλος σε αυτή τη βάναυση επιβολή της λιτότητας"

  αν τον είχα μπρος μου θα του απαντούσα:
  1/ μάθε να κάνεις ερευνητικό ρεπορτάζ, γιατί αν το'΄κανες θα διαπίστωνες ότι ο Τσίπρας ήταν (ή φέρετο πως ήταν) αμφισβητίας και του ευρώ και της ΕΕ. Μην κοιτάς τώρα που ανέβηκε στα ψηλά πατώματα, μπήκε στα μεγάλα σαλόνια και το τροπάρι του άλλαξε άρδην…
  2/ Μας λες αμέσως και σαφώς πως όσοι αμφισβητούν το ευρώ και επιθυμούν έξοδο απ'την ΕΕ είναι τρελοί, κι εσύ που δεν το αμφισβητείς και θέλεις να μείνεις στην ΕΕ είσαι ο λογικός… χμ…για ξανακοιτάξου στον καθρέφτη και κοίτα και το παραδάκι που έχεις πάρει για να τα λες αυτά, πριν προσπαθήσεις να πείσεις πως η κατάσταση την οποία ζουν όλοι οι ευρωπαικοί λαοί μέσα στην ευρωζώνη, και δη οι Έλληνες είναι λογική, φυσιολογική και αξίζει στον ΑΝΘΡΩΠΟ. Βαρέθηκα πια με τους γελοίους που έχουν κάνει το ευρώ, την ευρωζώνη και την ΕΕ, θρησκεία και μονόδρομο.
  • 0
   0
   Ρε Βασουλα…,το ανδρεικελακι αυτο, τα εχει βρει προ πολλου με τα αφεντικα του
   που…ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ και λοιπων μελλων της στοας !!!!!!
   Τσαμπα μιμηται ακομα και την φωνη του??
   Το θεμα ειναι μπας και ψηφηστει [δεν το βλεπω] και κανα βουλευτης στην παραταξη του..που θα λεει κανα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΟΧΙ !!!!!
   Κατα τα αλλα..κλαυτα Χαραλαμπε!!!!
   ΖΟΥΜΕ ΝΕΟ 1981 !!!!!! Δυστυχως !!!!!
   ακκ
 4. 0
  0
  Πρέπει να δεσμευτεί ο Τσίπρας προς τον λαό ότι θα βγούμε Από
  το ευρώ.
  Αλλιώς είμαστε καταδικασμένοι
  Θα είναι η ίδια κυβέρνηση με σαμαρά και Παπανδρέου.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί