10:59 - 04/04/2015

Τα βδελυρά έθνη της προφητείας έχουν ήδη έρθει;

Μήπως οι «πύλες» έχουν ανοίξει προ πολλού;

σχόλιο Γ.Θ : Κάποιος Πατέρας μου είχε αναφέρει κάποτε ότι η προφητική διήγηση, που συναντάται στο βίο του Αγίου Ανδρέα, δεν είναι δεδομένο ότι θα συμβεί με την σειρά που διαβάζουμε.

Αν και δεν μπορώ να ξέρω αν είναι σωστό ή λάθος, η αναφορά αυτή θα μπορούσε να εξηγεί πολλά, όπως το απόσπασμα του Olympia.gr που θα διαβάσετε παρακάτω και που αναλύει μια εκτίμηση για τα ανθρωποφάγα βδελυρά έθνη της γνωστής προφητείας του Αγίου Ανδρέα.

Άγιος Ανδρέας δια το Χριστό σαλός

– Κατά το έτος εκείνο θ’ ανοίξει ο Κύριος τις πύλες των Ινδιών που έκλεισε ο βασιλιάς των Μακεδόνων Αλέξανδρος. Θα βγουν τότε απ’ εκεί οι εβδομήντα δύο βασιλείς με τον λαό τους, τα λεγόμενα βδελυρά έθνη, που είναι πιο σιχαμερά από κάθε αηδία και δυσωδία. Αυτά θα διασκορπισθούν σ’ όλο τον κόσμο. Θα τρώνε ζωντανούς τους ανθρώπους και θα πίνουν το αίμα τους… Αλλοίμονο στις περιοχές, απ’ όπου θα περάσουν! Αν είναι δυνατόν, Κύριε, ας μην υπάρχουν τότε Χριστιανοί! Γνωρίζω όμως ότι θα υπάρχουν.

Εκείνες τις ημέρες θα σκοτεινιάσουν, σαν να θρηνούν στον αέρα για όσα αποτροπιαστικά θα διαπράξουν εκείνα τα σιχαμερά έθνη. Ο ήλιος θα γίνει σαν αίμα, ενώ η σελήνη κι όλα τα άστρα θα σκοτισθούν, καθώς θα τα βλέπουν επάνω στη γη να συναγωνίζονται στην ακαθαρσία. Αυτοί οι λαοί θα κατασκάψουν τη γη, θα κάνουν αποχωρητήρια τα θυσιαστήρια, και θα βάλουν τα άγια σκεύη σε ατιμωτική χρήση. Τότε όσοι θα κατοικούν στην Ασία, ας φύγουν στα νησιά των Κυκλάδων (κατ’ άλλη γραφή: τις κοιλάδες των νήσων), γιατί τα ρυπαρά έθνη δεν θα πάνε εκεί, και ας πενθήσουν για εξακόσιες εξήντα ημέρες.

Αυτό είναι το επίμαχο απόσπασμα που χρησιμοποιείται για να ερμηνεύσει τα μελλούμενα. Δείτε το όμως με προσοχή. Σας φαίνεται τόσο πολύ για ευφάνταστη προφητεία; Μήπως εμείς έχουμε ιστορική αγνωσία και δεν βλέπουμε το προφανές; Με δύο Ρεπούσηδες ακόμα, θα μας φαίνεται ως …επιστημονική φαντασία!
Πάμε να το δούμε φράση προς φράση διότι είναι προφανές ότι μιλούμε για πεπραγμένα που έχουν επιβεβαιώσει ΠΛΗΡΩΣ αυτά που έλεγε ο Αγ. Ανδρέας.
1. – Κατά το έτος εκείνο θ’ ανοίξει ο Κύριος τις πύλες των Ινδιών που έκλεισε ο βασιλιάς των Μακεδόνων Αλέξανδρος. Θα βγουν τότε απ’ εκεί οι εβδομήντα δύο βασιλείς με τον λαό τους, τα λεγόμενα βδελυρά έθνη, που είναι πιο σιχαμερά από κάθε αηδία και δυσωδία. Αυτή η φράση είναι αυτή που παραπέμπει σε μελλοντικά. Ακριβώς αυτή την ιστορία (γιατί πρόκειται για αναφορά σε ΙΣΤΟΡΙΚΑ πρόσωπα και ενέργειες) θα την δούμε σε ξεχωριστό άρθρο.

Αφού (λέμε εμείς) δεν είδαμε κάποιο τέτοιο συμβάν, άρα προφανώς αναφέρεται στο μέλλον. Δεν είδαμε τίποτα «βδελυρά έθνη» να βγαίνουν από τίποτε πύλες. Όντως δεν είδαμε φίλοι; Όπως έχουμε αναλύσει ετοιμολογικά, Έθνος = Γέννα, γενιά, γένος. Πάμε τώρα στην επόμενη παράγραφο να δούμε ΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ αυτά τα βδελυρά έθνη…

2. Αυτά θα διασκορπισθούν σ’ όλο τον κόσμο. Θα τρώνε ζωντανούς τους ανθρώπους και θα πίνουν το αίμα τους… Αλλοίμονο στις περιοχές, απ’ όπου θα περάσουν! Αν είναι δυνατόν, Κύριε, ας μην υπάρχουν τότε Χριστιανοί! Γνωρίζω όμως ότι θα υπάρχουν. Μακάβρια και φριχτή η περιγραφή. Την βλέπεις λοιπόν και αναμένεις τίποτε βρυκόλακες ή πλάσματα επιστημονικής φαντασίας να έρθουν και να μας …κολατσίσουν.

Και όμως, έχουμε ένα έθνος που ήρθε εξ Ανατολών και διασκορπίστηκε στον κόσμο προς πάσα κατεύθυνση, φτάνοντας μέχρι την Βιέννη. Ιστορικά λοιπόν η περιγραφή ταιριάζει. Όσον αφορά για το «τρώμε ανθρώπους» παραθέτουμε μία αποστροφή από προηγούμενο άρθρο:

“στα τσιγγέλια των κρεοπωλείων της πόλης ήταν αναρτημένα τεμάχια ανθρωπίνου κρέατος με τη μακάβρια ταμπέλα: “Γκιαούρ ετισί” δηλαδή ελληνικό κρέας”
Το βράδυ το μονοφώνι κορυφώνεται. Η σφαγή δε σταματά. Μόνο όταν τα πλοία ρίχνουνε προβολείς γίνεται μια πρόσκαιρη ησυχία. Μερικοί που καταφέρανε να φτάσουνε ζωντανοί ίσαμε τη μαούνα, μας ιστορούνε το τι γίνεται όξω, στις γειτονιές. Οι τσέτες του Μπεχλιβάν και οι στρατιώτες τού Νουρεντίν τρώνε ανθρώπινο κρέας.
Ιστορική περιγραφή, που μπορείτε να την δείτε εδώ. Υπήρχαν και Χριστιανοί όπως λέει ο Ανδρέας.

3. Εκείνες τις ημέρες θα σκοτεινιάσουν, σαν να θρηνούν στον αέρα για όσα αποτροπιαστικά θα διαπράξουν εκείνα τα σιχαμερά έθνη. Ο ήλιος θα γίνει σαν αίμα, ενώ η σελήνη κι όλα τα άστρα θα σκοτισθούν, καθώς θα τα βλέπουν επάνω στη γη να συναγωνίζονται στην ακαθαρσία.

4. Αυτοί οι λαοί θα κατασκάψουν τη γη, θα κάνουν αποχωρητήρια τα θυσιαστήρια, και θα βάλουν τα άγια σκεύη σε ατιμωτική χρήση. Τότε όσοι θα κατοικούν στην Ασία, ας φύγουν στα νησιά των Κυκλάδων (κατ’ άλλη γραφή: τις κοιλάδες των νήσων), γιατί τα ρυπαρά έθνη δεν θα πάνε εκεί, και ας πενθήσουν για εξακόσιες εξήντα ημέρες. Αυτό είναι το τελευταίο κομμάτι της «προφητείας». Χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη για το εάν έχει πραγματοποιηθεί ή αναφέρεται σε κάποιο «φανταστικό μέλλον»; Τα γνωρίζουμε ήδη αρκετά καλά, εμείς τουλάχιστον.

«Όπου βρούνε ζωντανούς, τούς τραβούνε όξω και τους βασανίζουνε. Σταυρώνουνε παπάδες στις εκκλησιές, ξαπλώνουνε μισοπεθαμένα κορίτσια κι αγόρια πάνω στις Άγιες Τράπεζες και τ’ ατιμάζουνε. Απ’ τον Αη-Κωνσταντίνο και το Ταραγάτς ίσαμε το Μπαλτσόβα το τούρκικο μαχαίρι θερίζει».
Από την άλλη πλευρά, οι Έλληνες «συνωστίζοντο» στην προκυμαία για μία θέση σε πλοίο ώστε να περάσουν στα απέναντι νησιά και να γλιτώσουν. Όσοι τα κατάφεραν, γλίτωσαν από το μαχαίρι και τη φωτιά.

Είναι λοιπόν ταιριαστά αυτά που περιγράφονται στα ιστορικά γεγονότα με αυτά που γράφησαν πριν χίλια ή χίλια τρακόσια χρόνια. Γιατί λοιπόν κάποιοι επιμένουν να τα θεωρούν ως «ανεκπλήρωτα»; Γιατί εξακολουθούμε να φανταζόμαστε «τέρατα» και «μπαμπούλες» που θα βγουν από πύλες και ασανσέρ; Η προφητεία μιλά ξεκάθαρα για ΕΘΝΗ. Δηλαδή τι χειρότερο θα έκαναν οι βρυκόλακες ή οι σαυράνθρωποι κλπ; Ίσα ίσα που οι νεκροί θα είχαν συντομότερο θάνατο από αυτόν που τους υπέβαλαν τα δίποδα αυτά και όντως «σιχαμερά Έθνη».

Ακόμα και ο Τόλκιν που χρησιμοποίησε «τερατώδης μορφές» στο επικό του έργο που το είδαμε στον κινηματογράφο στην τριλογία «ο άρχοντας των δαχτυλιδιών», το έκανε για να τονίσει την βαρβαρότητα και τη μισανθρωπία. Κατά τα άλλα, τα γεγονότα ήταν δεικτικά: Μιαρά έθνη ξεκινούσαν από έναν έρημο τόπο καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμα τους, με στόχο τη «Μέση Γη». Μεσόγειος θα μπορούσαμε να «φανταστούμε», στοχεύοντας στην καταστροφή της Γης.
Η πρώτη φράση λοιπόν της προφητείας ίσως να αποτελεί το κλειδί: Κατά το έτος εκείνο θ’ ανοίξει ο Κύριος τις πύλες των Ινδιών που έκλεισε ο βασιλιάς των Μακεδόνων Αλέξανδρος.

Αυτή η φράση λοιπόν που χρησιμοποιείται για να αιτιολογήσει το «ανεκπλήρωτο» μήπως έχει σαφή και ορθολογική εξήγηση; Μήπως οι «πύλες» έχουν ανοίξει προ πολλού και εμείς ανεχόμαστε τις θηριωδίες και τη γενοκτονία των Γηγενών του πλανήτη, αποχαυνωμένοι από τερατολογίες;

ΠΗΓΗ

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (20)

 1. 0
  0
  καμια σχεση.Εκτος τοπου και χρονου αυτος που εγραψε το αρθρο.
  • 0
   0
   όντως ρε συ και γω αυτό σκέφτηκα! η πλάκα είναι ότι όντως υπάρχουν βρικόλακες και μπαμπούλες και νεφελίμ και δεν ξέρω τί άλλο, αλλά ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι αυτά είναι παραμύθια…κούνια που τους κούναγε και τί μας περιμένει δεν βάζει ο νους τους…εύχομαι μόνο για τον εαυτό μου να έχω πεθάνει γιατί δεν ξέρω αν θα μπορέσω να αντέξω στα χρόνια που θα εμφανιστούν αυτά τα μιαρά όντα!
  • 0
   0
   Αμερικανάκια
  • 0
   0
   πολυ εξυπνο αρθρο.Ποτε δεν ειχα σκεφτει οτι τα ρυπαρα γενη ειναι οι χαζαροτουρκοι.Καθιστε εσεις να πιστευετε τις μαλακιες του Λιακό.
 2. 0
  0
  Σωστά μίλησες φίλε και ακόμη πιο σωστά τα ανέλυσες. Καιρός να παψει πια αυτό το παραμύθι με τον βασιλιά Αλέξανδρο ή με τον μαρμαρωμένο βασιλιά που δήθεν τάχα θα σώσει την Ελλάδα.
  Τα πράγματα έχουν φτάσει στο τέλος τους και όλα τα εσχατολικά έχουν εκπληρωθεί. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο να περιμένουμε πια, παρά μόνο τον Αντίχριστο.
  Γι΄ αυτό ετοιμάσατε τις ψυχές με αδιάλειπτη προσευχή!

 3. 0
  0
  ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΔΥΣΚΟΛΑ,ΠΟΝΗΡΑ,ΚΑΙ ΒΔΕΛΥΡΑ…Η ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚ@@Α ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.ΤΟ ΠΙΟ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ?ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ…
 4. 0
  0
  παλι τα ιδια

  ..καποιος γεροντας που μου ειπε κατι μια φορα…..

  Δηλαδη σου ειπε αυτα που μας γραφεις ο γεροντας;
  η ορθοδοξια πιστευει αυτα που σου ειπε ο μπαρμπας;

  Μην το κανετε μπαχαλο ρε,ελεος πια μαζι σας …
  Εχετε μπλεξει τον χριστο με τους εψιλον και τα ρυπαρα εθνη ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΛΚΙΝ και την μεση γη…εχετε καταντησει αηδια πια…..

  Να το παμε αναποδα τωρα και να δεχτουμε αυτα που λενε οι μπαρμπαδες ,λεει τιποτα η αγια γραφη γιαυτα;
  γραφει τιποτα γιαυτα το ιερο βιβλιο σας;-Παλι και νεο;

  Δηλαδη οι μπαρμπαδες ειναι αιρετικοι?χαχαχαχ
  Ετσι θα τους ελεγε ο Αυγουστινος Καντινιωτης αμα ζουσε….

  Οταν ελεγα οτι ο χριστιανισμος δεν εχει καλους πωλητες εσεις με βριζατε,μεχρι ρε οι ιαχωβαδες και οι πεντικοστιανοι σας περνουν πελατες…
  Ναι ρε αυτα τα νουμερα σας εχουν κανει παραμαγαζο διπλα στο μαγαζι σας και εσεις ακουτε τους μπαρμπαδες και ο μηνας εχει εννια..

  PANDAROS
 5. 0
  0
  Είμαστε σε ΤΡΟΧΙΑ!!!!Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει το ΠΑΝΗΓΥΡΙ….!!!!!
 6. 0
  0
  Το σχεδιο καταστροφης της γης και της ανθρωποτητας περιγραφεται στην Αγια γραφη . Και σε εναν συνδυασμο – Αποκαλυψη του Ιωαννη , Τα πρωτοκολα των σοφων της σιων , γεγονοτα του κοσμου και αυτα που ειναι πιο κοντα στην Ελλαδα διοτι πολλες " προφητειες" σχετιζονται με την ελλαδα . Νομιζω οτι μια μια ορθη σκεψη θα σας ληθουν ολες οι αποριες σας για το τη ερχεται στην Ελλαδα και στον κοσμο. Την καταστροφη της γης και την γενοκτονια των λαων και με πρωτη προτεραιοτητα την γενοκτονια των Ελληνων
  Οσο για τα βλεδυρα ενθη υπηρχαν υπαρχουν στην γνωμη του καθενος.
  Αναφορες υπαρχουν απο Μεγα Αλεξανδρο , απο την εκκλησια [υπαρχει και αγιος με μορφη σκυλου] απο την αρχαια Ελλαδα,απο την Αιγυπτο.
  Η ουσια ειναι μια Για να τα αντιμετωπισεται ολα αυτα που ερχονται , ξεχαστε την ξαπλα και αθληθειτε μαθετε πολεμικες τεχνες . Κατα προτιμηση Ελληνικη πολεμικη τεχνη Παγκρατιων [ ολες οι αλλες πολεμικες τεχνες καρατε, κουν φου, κ.λ.π. ειναι παρμενα απο το παγκρατιο ] Οτι γουσταρετε αρκει να αθλειστε Προσεχετε την διατροφη σας . Τα τροφιμα σκοτωνουν..
  Νους υγιεις εν σωματι υγιη.
 7. 0
  0
  Όλα θα κριθούν απο την μονομαχία μεταξύ του Εφραίμ της Αριζόνα και του Ιώβ της Οκλαχόμα στα ημιτελικά (ο τελικός θα είναι με τον Ενώχ του Ορεγκον και θα γίνει με εξασφαιρα! Διαιτητής θα είναι ο Γουαϊατ Ερπ και επόπτες ο Ζεμπ Μακέχαν και ο Μπίλι δε Κίντ! Ανάλογα με το ποιος θα νικήσει, θα σας πω όλα τα τραγικά μελλούμενα που θα μαστίζουν ανελέητα την ανθρωπότητα, για τα επόμενα δύο χιλιάδες χρόνια! (δώσε πόνο made in far west)
 8. 0
  0
  παντελώς άκυρη ερμηνεία της προφητείας. Ο άγιος Ανδρέας είναι σαφέστατος σε αυτά που γράφει. Αναφέρει πύλες, Μέγα Αλέξανδρο, Ινδίες. Εάν δεν έχεις δει ή ακούσει τίποτα από αυτά, σταμάτα σε παρακαλώ. Παρερμηνευτές σαν και εσένα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν.
  • 0
   0
   Αγαπητε φιλε,
   οταν ημουν μικρος η γιαγια μου,μου διαβαζε ολους τους βιους Αγιων,,και μιλαω τωρα για πρωτολάσατους Αγιους, Αγιος Γεωργιος,Αγιος Δημητριος, και γενικα ολους τους αγιους πρωτης γραμμης..

   Εγω για Αγιο Ανδρεα που γραφει για πυλες δεν ξερω,,,,

   Τι αγιος ειναι αυτος?Μια φορα δεν ειναι Αγιος πρωτης γραμμης,ουτε καν δευτερης μαλλον τον κοβω για τριτοκλασατο και βαλε….

   Τα μεγαλα οπλα της ορθοδοξιας , φαινονται απο τις εκκλησιες ,,,
   Δεν ξερω ποσες εκκλησιες εχουμε του Αγιου Γεωργιου και του Αγιου Δημητριου…και κατι εκκλησιες θεορατες οι περισσοτερες….

   εγω δεν ξερω καμμια εκκλησια αυτου του Αγιου που ειπες…
   Γιατι να πιστεψω αυτα που λεει αυτος,οταν δεν τον τιμουν και τον πιστευουν οι ιδιοι οι πιστοι!!!

   μηπως ειναι κανας τυπος σαν τον παισιο?

   Η γιαγια μου ελεγε Αη Γιωργη μου βοηθα,δεν ελεγε Αη Αντρεα Σαλε βοηθα με…..

   Εγω ειμαι παραδοσιακος σε αυτα..αν εχω αναγκη θα απευθυνθω στο αφεντικο στον Αη ΓΙωργη και οχι στον κλητηρα…

   ποσο μαλλον να πιστεψω σε αυτα που γραφει….
  • 0
   0
   καλός μακάκιας είσαι και συ…δηλαδή μόνο ο αη γιώργης και ο άη δημήτρης υπάρχουν; φοβερή κρίση έχεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 9. 0
  0
  ΤΟΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΗΣΤΕΙΑ, ΜΕΤΑΝΟΙΑ , ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ !!!

  Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΦΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ !!!!!!!!
 10. 0
  0
  We are doomed
  • 0
   0
   oxi re palikare kai doomed, edw eimaste orthodoxoi ellines ! emeis zoyme ypo oles tis synthikes fysikes k mh oso k an yparxoyn straba dioti doyleia mas einai na ta ftiaxoyme !! panta htan apo toys pro pro propatores mas !! , a sorry gia ta grammata moy eimai ellhn anorthografos gia osoys exoyn kapoio kolima .
 11. 0
  0
  ΟΙ ΓΙΟΥΓΚΟΥΡ ΤΟΥΡΚΟΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΜΙΑΡΩΝ ΚΥΝΟΚΕΦΑΛΩΝ ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ
 12. 0
  0
  No, on the contrary……….. we are blessed!!!
 13. 0
  0
  τα βδελυρα εθνη είναι οι τζιχαντιστες-ισλαμικο κρατος
 14. 0
  0
  oi pyles noixn to 90 kai mazeutika pragmatika vdelyra etni alvanoi roumanou rossomogola.kai rimaxan tis polis mas.auto itan mia progeusi giauto pou tha elthei.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί