12:35 - 12/08/2014

Τί βρήκαν στις ανασκαφές της Αμφίπολης

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Του Γιώργου Ροδάκογλου

Δέος και αγωνία προκαλούν τα ευρήματα στην Αμφίπολη. Το ερώτημα τι κρύβει η τύμβος περιμέτρου 500 μέτρων αναμένεται να απαντηθεί σύντομα καθώς οι αρχαιολόγοι βρίσκονται μόλις μια ανάσα από την αποκάλυψη.

Τα σενάρια ότι ο τάφος ανήκει στην Ρωξάνη ή σε αρχιστράτηγο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η σκέψη ότι ίσως να περιλαμβάνει την ταριχευμένη σωρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου προκαλούν παγκόσμιο ενδιαφέρον ερευνητών, ιστορικών και άλλων υπηρεσιών.

Οι αρχαιολόγοι βρίσκονται τώρα μπροστά στην μεγαλοπρεπή πύλη και η αγωνία τους κορυφώνεται για το τι θα συναντήσουν όταν την ανοίξουν.
Για το θέμα ενημερώνεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενώ δόθηκε εντολή να πιστοποιηθεί άμεσα η ανασκαφή έως τέλος Αυγούστου.
Επιστήμονες από Αμερική Αυστραλία και Ευρώπη ζήτησαν να παραστούν στην διάνοιξη του μεγαλύτερου Μακεδονικού τάφου που εντοπίσθηκε στην ιστορία της χώρας μας αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Οι κάτοικοι στην κλειστή κοινωνία της Μεσολακιάς είναι ανάστατοι και περιμένουν με αγωνία να μάθουν την ιστορία που κρύβει ο τόπος τους, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη σύσκεψη θεσμικών προσώπων του Νομού Σερρών για να εκτιμηθεί η έως τώρα κατάσταση.

Η πρώτη είσοδος της τύμβου εντοπίσθηκε την Παρασκευή και ένας διάδρομος περίπου είκοσι μέτρων οδηγεί σ ένα ταξίδι χιλιάδων χρόνων πίσω. Έκπληκτοι οι ανασκαφείς με τον συντονισμό της επικεφαλής αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη αντίκρισαν την μεγάλη πύλη με δυο μεγάλα αγάλματα να βρίσκονται στις δυο πλευρές της ενώ για να αγγίξει κανείς την μεγάλη πόρτα πρέπει να ανέβει ορισμένα σκαλοπάτια. Δεξιά και αριστερά το μεγάλο οικοδόμημα που παραπέμπει σε βασιλικό τάφο υπάρχουν τοιχογραφίες και μακεδονικά σύμβολα.

Η είσοδος της τύμβου είναι σκεπασμένη με ένα πρόχειρο κιόσκι που έφτιαξε εκεί το επιτελείο της ανασκαφής ενώ η πρόσβαση έχει απαγορευτεί σε όλους πλην των εργαζομένων στην αρχαιολογική υπηρεσία.

Οι εργασίες στον λόφο Καστά συνεχίζονται αδιάκοπα και διακόπτεται μόνο με την δύση του Ήλιου . Μετά την αποκάλυψη των δύο αγαλμάτων με τη μορφή Σφίγγας ή λιονταριών οι αρχαιολόγοι εξετάζουν με κάθε λεπτομέρεια το υλικό του διαδρόμου προς την πύλη του τάφου, καθώς είναι πιθανό να υπάρχουν ενδιαφέροντα ευρήματα, από χρόνους μετά την ταφή και τα οποία θα τους προετοιμάσουν για το τι θα αντικρίσουν μόλις ανοίξει ο τάφος.

Όλες οι ανασκαφικές διαδικασίες γίνονται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώ έχει δοθεί σαφέστατη εντολή να μην γίνουν ανακοινώσεις έως ότου ολοκληρωθούν. Έτσι τηρείται απ όλους σιγή ιχθύος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης επιβεβαιώνει στο Thousandnews.gr την ανεύρεση της εισόδου στην τύμβο αλλά είναι λακωνικός στις δηλώσεις του «Ναι εντοπίσθηκε η είσοδος αλλά κανένα άλλο στοιχείο- κύριε Ροδάκογλου- δεν μας οδηγεί ακόμα πουθενά, σε όσα γράφονται και όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό»

Αποστάσεις ασφαλείας κρατάει και ο νεοκλεγής δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μελίτος «Ο λόγος μας πρέπει να είναι υπεύθυνος. Πρέπει να υπάρχει τεκμηρίωση»

«Δεν γνωρίζω τίποτα, αυτά θα σας τα πει η αρχαιολογία» δηλώνει στο Thousandnews.gr ο Πρόεδρος της Μεσσολακιάς Θόδωρος Σίμος -Μας απαγορεύουν να μιλάμε γι αυτό. Κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους. Μακάρι η ιστορία να είναι θαμμένη εδώ θα είναι πολύ καλό για το χωριό μας»

Επικεφαλής της ανασκαφής κ. Κατερίνα Περιστέρη

Ωστόσο σε επίσημη παρουσίαση της ανασκαφικής της δουλειάς η αρχαιολόγος Κατερίνας Περιστέρη υποστήριξε ότι όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τον τάφο της Ρωξάνης και του Αλέξανδρου (γιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου). Η παρουσίαση έγινε στα πλαίσια της 26ης επιστημονικής συνάντησης που αφορά τις ανασκαφές στη Μακεδονία και Θράκη που συνδιοργανώνεται από τον Τομέα Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού του του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μετά το θάνατο του Μέγα Αλέξανδρου, ο Κάσσανδρος είχε στείλει στην Αμφίπολη τη Ρωξάνη και το μικρό Αλέξανδρο, όπου στη συνέχεια τους θανάτωσε.
Το ταφικό μνημείο κατασκευάστηκε από τον αγαπημένο αρχιτέκτονα του Μέγα Αλέξανδρου, Δεινοκράτη, και όπως αναφέρει και ο Διόδωρος ο Σικελιώτης, ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν θαυμαστής της Αμφίπολης και σκόπευε να φτιάξει ένα μεγαλοπρεπή ναό για να τιμήσει την πόλη απ όπου απέπλευσε το 334π.χ. ο στόλος του για την εκστρατεία στην Ασία. Το μνημείο είναι καλυμμένο με ποταμίσια άμμο και κοκκινόχωμα σχηματίζοντας ένα μεγάλο τύμβο που μοιάζει με λόφο

Για την εξέλιξη της ανασκαφής ενημερώνονται επίσης ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Ορφανός και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιζικώστας

ΠΗΓΗ

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (76)

 1. 1)Γιατί ο τάφος θα ανοιχθεί τέλος του μήνα;
  2)Γιατί ζήτησαν να παρίστανται συγκεκριμένα άτομα;
  3)Γιατί ζήτησαν Αμερικανοί και Αυστραλοί να είναι παρόντες;
  4)Εαν είναι τελικά τάφος του Αλεξάνδρου, μιλάμε και Πύλη;
  5)Εαν είναι τελικά τάφος του Αλεξάνδρου, θα είναι η αρχή του τέλους;

  • Στο μυαλο μου εισαι φιλε μου..,,
   Γιατι καποιοι επιμενουν οτι φετος ολα τα γεγονοτα?
   Γιατι καποιοι επιμενουν φετος η Ελλαδα απελευθερωνετε και μαζι της και ολη η υφηλιος?
   Παντως ειχα την εντυπωση οτι το εργο ειχε σταματησει.Δεν ηξερα οτι συνεχηζετε τελικα…παντως να δεις που στο τελος ο γκαβος θα το παιξει σωτηρας.

  • Απαντήσεις:
   1) γιατί τέλος του μήνα πληρώνονται.
   2) γιατί όλα τα καλά τα τρώνε οι ημέτεροι.
   3) γιατί άν βρεθούν σκελετοί ινδιάνων ή αβοριγίνων, θα αποδειχτεί ότι οι Μακεδόνες ήταν Αμερικάνοι ή Αυστραλοί, οπότε και η Μακεδονία θα είναι Αμερικάνικη ή Αυστραλιανή.
   4) Ναι. Απο εκεί κλείδωσε τους Μπαφομέχ (από το μπάφος) στα Τάρταρα.
   5) Όχι. Η αποκάλυψη του Αλέξανδρου δεν έχει σχέση με την αποκάλυψη του Ιωάννη. (μην μπερδεύεσαι!)

   • XAXAXAXAXAXA KΛΑΙΩ ….. ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΧΑΧΑΧΑΧΑ

   • Σεβασμος στην ιστορια τσουτσεκι , ειτε σου αρεσει ειτε οχι , οτι και να εχει μεσα ο ταφος , ειναι κοσμοιστορικο γεγονος , που παρα πολλοι αλλοι θα κανανε τα παντα για να βρεθει κατι παρομοιο στις χωρες τους , αλλα μονο στην Ελλας υπαρχουν τα καλα

    • Και ΤΙ θα αλλάξει φίλε,οτι και αν έχει μέσα ο τάφος?Θα έχουμε ξαφνικά δουλειές?Αυτό μας έφαγε, η ψευτοπερηφάνεια για ένα παρελθόν,που δεν έχει καμμία σχέση με το παρόν μας

     • Δεν εχει να κανει με περιφανεια αλλα με σεβασμο , σεβασμο σου ειπα , τι δεν καταλαβες ? Φανταζομαι εισαι απο αυτες που απαιτουν σεβασμο στους λαθραιους σε βασμος στις ξενες θρησκειες , σεβασμο στους gay , δειξε και λιγο σεβασμο στην ιστορια λοιπον

     • Δουλειες καλα το λες . Μια λεξη που προερχεται απο το ΔΟΥΛΟΣ . Αυτο και τιποτα αλλο ε ; Δουλικοτητα και ραγιαδισμος …κι εσυ λογιαζεσαι για Ελληνας .

  • ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ?ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ…ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
   ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ
   Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΛΙΟΥΔΙΑ ΑΛΛΑ…
   ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΤΟΥ.

   ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΞΕΡΟΥΝ.

  • 1) γιατι χρειάζεται κ´αποιος χρόνος να γίνουν κάθετες τομές στο εσωτερικό του μνημείου, δεν το βομβαρδίζουν να μπουν μεσα.
   2) γιατι αρχείο διεθνές ενδιαφέρον λόγω του μεγέθους και των χαρακτηριστικών που έχουν ανακοινωθέι. Τι εννοείς συγκεκριμένα άτομα? αρχαιολόγοι ειναι, οποίοι και να ζητούσαν θα ηταν συγκεκριμένοι
   3) όπως στο 2 κάποιοι απο τους ενδιαφερόμενους ειναι Αμερικάνοι και Αυστραλοί. Υποθέτω υπάρχουν και Γερμανοί και θα μπορούσαν να ηταν και Ταιτιανοι, Τούρκοι, Παναμεζοι ….
   4) δεν απαντώ σε μαλακιες
   5) δεν απαντώ σε μαλακιες

  • Σεβασμό σε όλα αυττά που είπες και επίσης σεβασμό στην γραμματική μαλακάκο ελληναρά της πλάκας. Η λέξη "Ελλάς" είναι ουσιαστικό και κλίνεται. Αντε μαλάκα γίνατε ολοι κριτές του κώλου ζώα ε ζώα

 2. σσσ σιγα σιγη ιχθυος….. μην ακουσει κανεις….

 3. ρε παιδια ο απατεωνας … ο Σαμαροαπατεωνας επισκεφθηκε την Αμφιπολη ..στον αρχαιολογικο τοπο ερευνων …για να προσετεταιριστει …ως συνηθως. ..απατεωνιστικα …την μεγαλειωδη αυτη ανασκαφη …και τα οποια ευρηματα της …να συνταυτηστουν με την μουτσουναρα του!!!!…

  τι να πουμε ;;;… τι να πουμε;;;… τι πολιτικους εχουμε….τι παλιο παραποντηδες…

  πηγε πρωτο πρωτο σαν το τσουτσεκκι …για να τα προσεταιριστει….και να λειτουργησει η μνημη οταν θα ανακοινωθει ο ταφος του ταδε μεγαλου προπαππου μας….

  απολαυστε το βραδυ στην τιβι σας εικονες απειρου απατεωνιστικου καλλους!!!

  ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ 2
  ###########

  απο τα λιγα που ξερω…
  1)- διοτι εκει τελειωνουν τα μπανια του Λαου και επιστρεφουν και βρισκουν τον ΕΝΦΙΑ …

  2)- +3)- διοτι θελουν να κλεισουν στοματα και να παραπλανησουν τα συμπερασματα αφου δεν συμφερει η ανυψωση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΗΘΙΚΟΥ της ΕΛΛΑΣ τωρα που μας εχουν απο κατω…

  4)- Ναι και οχι μονον …αλλα εξαρταται εαν εχει βεβηλωθει η ειναι παρθενα ανακαλυψη .(πολυ φοβαμαι οτι θα προηγηθηκαν οι Ρωμαιοι….)

  5)- θα ειναι η αρχη του τελους του θεοκρατισμου και οτι φορτωσαν στον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ και επονται αποκαλυψεις για τον συνταυτισμο του ΕΛΛΗΝΑ πολιτιστικου Στρατηλατη με αυτην που μας ταησαν σαν ζωη του μεσανατολιτη προφΥτη κ.ο.κ.

  οτι και εαν ειναι εαν οι ανεγκεφαλοι πολιτικοι μας δεν το …"καψουν" …θα ειναι ακομη μια ΔΟΞΑ για την σημερινη ΕΛΛΑΣ και στις εξελιξεις σε Παγκοσμιο επιπεδο …οικονομικο…κοινωνικο…επιστημονικο…θρησκευτικο…στρατιωτικο…πολιτιστικο…
  διοτι η ΕΛΛΑΣ ποτε δεν πεθαινει και ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ προορισται για να ζησει!!!!!!

 4. Eγώ πάλι θα ευχόμουν, να μην είχε βρεθεί ποτέ… ίσως κάποτε , σε κάποια άλλη εποχή …

  Δημήτρης.

  Υ.Γ:Φίλε Μυτιληνιέ , στο σχόλιο σου, αν επιτρέπεις, τι ακριβως εννοείς με τη τελευταία πρόταση, '…θα είναι η αρχή του τέλους;' τέλος πιανού/ών ;

 5. Και ποιος μας λεει,οτι δεν τον εχουν ηδη ανοιξει;
  Εξαφανιζουν απο μεσα οτι δεν θελουν να φανερωθει,οπως εχουν κανει και ετην κνωσσο και στην υπογεια ακροπολη και επειτα μας λενε οτι δεν βρηκαν κατι σπουδαιο…

 6. Κατοικώ με τους καρχαρίες και τους λυκους
  Με τις φτωχές γνώσεις θα προσπαθήσω να σου απαντήσω μυτηλινιε .Γιατί ειναι ο ενατος μηνας…Γιατι είναι στην πρώτη γραμμή ο αερας της ανασκαφής…Γιατι όλες τις σπουδαίες ανασκαφές τις αναλαμβάνουν με σειρά προτεραιωτητας ξένοι οσες παίρνουν ελληνες αρχαιολόγοι τρέχουν με χαρά στην κίνα να δείξουν τα ευρήματα…οχι ,οχι…Ποίος να ξέρει μπρο ενας Θεός μόν0 σιμον

 7. Kακά τα ψέματα ο Μέγας Αλέξανδρος είναι γνωστό ότι βρίσκεται στην αίγυπτο ,από τον μεγαλύτερο Ελληνικό Μακεδονικό τάφο που βρίσκεται εκτός ελλάδας ,κάπου το 96 με 97 το ανακάλυψε η κ Σουβαλτζή ,αλλά εντελώς ξαφνικά τα σταματήσανε όλα και από τότε φυλλάσεται το μέρος. Η λογική λέει ότι αυτό είναι της ρωξάνης και του γιού του. Τώρα αν μετέφερε κανείς τη(στρατηγός του ή ο Καίσαρας με ρωμαίους) σωρό του Αλέξανδρου δεν ξέρω ,αλλά είναι κάπως δύσκολο……μακάρι να είναι αυτός ο Αλέξανδρος γιατί η λογική λέει ότι με τον χρυσό που θα έχει εκεί μέσα μάλλον ξεχρεώνουμε σαν ελλάδα……

  • Ρε πας καλά?????τί εγραψες στο τελος βρε προσκυνημένε κωλοραγιά…βλήμα

  • Δυστυχως ο μακεδονικος χρυσος κατεληξαν λαφυλα των Ρωμαιων. Ομως εχεις πολυ μεγαλο δικιο για τον ταφο στην αιγυπτο. Αδικαιολογητα, τελειως παραλογα, η ανασκαφη σταματησε και μαλιστα σε μια περιοδο που το "μακεδονικο" ηταν σε πληρη αναπτυξη και θα μπορουσαμε να το χρησιμοποιησουμε.

   Αυτο που φοβαμαι ειναι η παρουσιαση του ταφικου ευρηματος στην Αμφι. αφου πρωτα εχει "πειραχθει"

   Ειναι γνωστο οτι το σημειο φυλασσεται 2 χρονια και μαλιστα απο ΛΟΚατζηδες !

   2 χρονια ακουμε για τα ευρηματα και οτι θα ειναι κατι σπουδαιο. Γιατι τωρα τετοια κινητικοτητα ? Γιατι δεν ειχαμε περιοδικη ενημερωση απο το σημειο των ανασκαφων ?

   Προβληματιζομαι και πολυ φοβαμαι οτι μαζι με την πυλη θα ανοιξουν και οι ασκοι …

   dim.

   • Αδελφέ πιστεύω ότι στην αίγυπτο βρωμάει πολύ αυτή η ιστορία και εδώ στην αμφίπολη μην νομίζεις το καθυστέρησαν 2 χρόνια ,αλλά επειδή είναι στην ελλάδα αυτή η ιστορία δεν μπορούσαν να το ΄κρύψουν άλλο, γιατί θα τους τρώγανε οι σεραίοι…..το σίγουρο είναι ότι την πατήσανε οι σκοπιανοί…….πιστεύω ότι στην αίγυπτο ο αλέξανδρος αλλά για λόγους πολιτικούς και εθνικούς δεν το ανακαλύψανε ,κρίμα γιατί από το 96 θα το είχε πάρα πολύς κόσμος που δεν υπάρχει πλέον

   • Δώσε πηγή πως ξέρεις οτι φυλάσσεται απο λοκατζηδες. γιατι ΔΕΝ φυλάσσεται απο Λοκατζηδες.

    Η ανασκαφή δεν γινεται τα τελευταία 2 χρόνια γινεται τα τελευταία 30.

    Η ανασκαφή δεν γινεται συνεχόμενα γιαυτο δεν μπορείς να έχεις περιοδική ενημέρωση. Γινεται κάποιες περιόδους το χρόνο και πάντα η επικεφαλής αρχαιολόγος κάνει ανακοίνωση. Ψάξε να τις βρεις αν σε ενδιαφέρει τόσο.

    Πως ξέρεις οτι σταμάτησε η ανασκαφή στην Αίγυπτο? Μηπως δεν σταμάτησε? μήπως κατέληξε σε συμπέρασμα για το είδος του εύρηματος? για ψάξε λιγο … Δεν βλάπτει…

 8. Προσεξτε λαμογια ,προσεξτε προδοτες, προσεξτε πουλημένοι,προσεξτε κουτοπονηροι , προσεξτε … ανίκανοι για διαχειρηση κάθε Ελληνικου θησαυρου , ΜΗΝ γινει παλι μια από τα ΙΔΙΑ…δεν πιστευω να υπαρχουν τέτοιοι ετσι δεν είναι;

 9. ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΠΑΙΣΙΟΣ ΚΑΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ…ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΤΑΦΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΩΝ…ΚΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ…ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΝΩΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΟΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΙΑ "ELLHNIKH KOSMOΚΡΑΤΟΡΙΑ"…ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΣΕ ΔΟΞΑ (ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΘΕΟ MΑΖΙ) ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ ΣΤΗ ΓΗ…"Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ "ΘΝΗΤΟΣ" ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ".ΗΡΘΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΗΘΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΩΝΕΣ…ΑΝΤΕ "ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΣ "33ΑΕΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ" ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ!!!….Η ΑΛΛΙΩΣ "ΑΛΕΞΑΝΣΡΟΣ -ΙΩΑΝΝΗΣ"(MEGAS ELLHNAS-KAI MEGA ORUODOJOS) ΜΕ ΙΣΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΝΑΛΑΜΠΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ..ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΞΙΟΣ…ΗΔΟΜΕΝ._

 10. Αν δεν συγκαλύψουν πάλι την αλήθεια θα φανεί ξεκάθαρα πλέον οτι ο Μ.Αλέξανδρος ήταν Ελληνας και όχι Σκοπιανός .Για να δούμε θα κλείσουν μερικά στόματα ή θα τα σκεπάσουν παλι και θα μείνει η αλήθεια στο συρτάρι. ?

 11. μπα ο κοσμος παει ολο και χειροτερα ….

 12. Αν υπαρχει κατι το οποιο δεν πρεπει να μαθουμε απλα δεν θα το μαθουμε…..Κλασικη περιπτωση

 13. ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΗΔΗ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΘΑΨΑΝ.
  ΝΙΚΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ

 14. Τώρα που το ανέλαβε το μεσιτικό του σαμαρά ξέρεται ποια είναι η τύχη του………….

 15. Σιγά μην πουν τι πραγματικά βρήκαν εκεί… Θα το καλύψουν όπως πάντα…

  • δηλαδή? ποιο ´αλλο αρχαιολογικό εύρημα κάλυψαν οι αρχαιολόγοι? μπορείς να μου πεις ´ενα?

   • ΕΝΝΟΕΙ ΡΕ ΠΟΝΗΡΕ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΑΦΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΑΡΓΑΡΑ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΑΛΥΦΤΕΙ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΣΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΕΡΑΙΑΣ ΤΟΤΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ…

   • την πλακέτα του Δυσπιλιού..την κατάστρεψαν σκόπημα,η οποία έχει γραφή του 10000 π.χ. καραντί,κάτι που θα άλλαζε την ιστορία περί αλφαβήτου!

  • Συγκεκριμένα τι έχει καλυφτει και από που φίλε ξυπνιε

 16. Οι ανασκαφές γίνονται από το 1964 κατά περιόδους ….εδώ περισσότερες πληροφορίες σε σαιτ αρχαιολογίας Ἔρρωσο http://erroso.blogspot.gr/2014/08/blog-post_11.html και http://erroso.blogspot.gr/2014/08/blog-post_65.html

 17. ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΩΣ "ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΔΙΑΘΕΤΟ"….
  ΕΓΩ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΓΧΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΦΙΓΜΕΝΟ.
  ΑΝ ΗΤΑΝ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ-ΕΤΥΧΙΑ ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΘΑ ΔΙΕΓΡΑΦΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤV.
  ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΔΕΘ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ(ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ) ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΓΧΡΟΝΑ "ΔΑΓΚΩΜΕΝΟΣ" ΜΗΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΥΛΟ(ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ) ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΠΑΛΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΚΥΜΜΕΝΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΔΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΓΕΣΑΙ!!!!!
  ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ "ΠΡΕΠΕΙ" ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ "ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ"ΟΠΩΣ ΛΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΕΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ….
  ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ,ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ ΟΤΙ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟΙ(ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ)ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΨΟΥΜΕ….

 18. Αλήθεια που είναι η κυρία Σουβαλτζή ; πρέπει να βγεί να μιλήσει τώρα ,τη γίνεται στην Αίγυπτο ;; γιατί δεν λένε τίποτα τα ΜΜΕ και ψάχνουμε και καλά να βρούμε εδώ τον Αλέξανδρο;…..όπως και να έχει αυτό δεν είναι το πρόβλημα της ελλάδος ,αλλά το πρόβλημα είναι η ανεργία και αν αύριο θα ακούσουμε ,αν αυτοκτόνησε κάποιος ή κάποιοι έλληνες……

  • Η κυρία Σουβαλτζή έχει μιλήσει και υπάρχει το σχετικό βίντεο στο Youtube, στο οποίο αναφέρει πως βρήκε τάφο που ταιριάζει με βάση τις περιγραφές που γνωρίζουμε με τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πως όταν ήταν έτοιμη όλη η ομάδα της να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις, επισκέφθηκε τον χώρο της ανασκαφής ο Υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου και της είπε πως πρώτη φορά στην καριέρα του, συμβαίνει να επικοινωνήσει μαζί του ο τότε υπουργός εξωτερικών αλλά και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και να του ζητήσουν να απαγορεύσει την συνέχιση των ανασκαφών! Υπουργός εξωτερικών τότε ήταν ο Πάγκαλος και Πρωθυπουργός ο Σημίτης.

   Ο τάφος που βρέθηκε στην Αμφίπολη είναι κατά πάσα πιθανότητα της Ρωξάνης και του Αλέξανδρου [γιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου] και όχι του ίδιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

  • ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΕΝ ΤΗΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ;

  • η ανασκαφή στην Αίγυπτο προχώρησε και αποδείχθηκε οτι αυτό που αρχικά είχε θεωρηθεί ταφικό μνημείο ειναι ρωμαϊκό υδραγωγείο. Γράφετε για πράγματα που δεν ξέρετε, δεν παρακολουθείτε και γράφετε μπούρδες

 19. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΑΦΟ?Ο,ΤΙ ΜΥΣΤΙΚΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΛΑΠΕΙ.ΕΔΩ ΚΛΕΒΟΝΤΑΙ ΑΙΓΙΑΛΟΙ,ΑΡΧΑΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΘΑ ΦΑΝΕΡΩΝΟΝΤΑΝ?
  ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΛΑΟΣ ΜΙΝΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΠΑΡΚΟ

 20. To σίγουρο είναι ότι αυτοί που στεναχωρέθηκαν πάρα πολύ από την είδηση αυτή ,είναι οι σκοπιανοί ,σου λέει και η ρωξάνη να είναι στον τάφο ,το χάσαμε το παιχνίδι ,που εδώ και 10ετίες παλεύαμε…..τόση προπαγάνδα ,όλα πάνε στράφη κλπ..τους βλέπω να διαλύονται σε λίγο καιρό….

 21. Να διευκρινίσω ότι τα ερωτήματα είναι ρητορικά και ο σκοπός ήταν να σας βάλω σε σκέψεις. Βλέπετε το φτωχό μου μυαλό δεν μπορεί να χωνέψει για πιο λόγο το χώρο της ανασκαφής των φυλάνε όχι απλοί αστυνομικοί αλλά ειδικές δυνάμεις. Επίσης όπως θα διαπιστώσατε :
  α)από τις φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εισήλθε στον τάφο. Τυχαίο;
  β)ο πρωθυπουργός εν τη ερήμην του λόγου ίσως παραδέχθηκε "οι σφίγγες μοιάζουν να φυλάνε τον τάφο ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΥΛΑΝΕ. Το "και τον φυλάνε" αφαιρέθηκε από όλες τις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Τυχαίο;
  γ)Για τους φίλους που εικάζουν ότι ενδεχομένως να είναι ο τάφος της Ρωξάνης και του γιού της, θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί σας εαν είχε βρεθεί ο τάφος του Αλεξάνδρου, γιατί ως γνωστόν μετά την μεταφορά της σορού στην Αλεξάνδρεια η σορός αγνοείται, ενώ όλα τα ανευρεθέντα ταφικά μνημεία ήταν κενοτάφια.
  δ) Για τα ερωτήματα 4 και 5 υπενθυμίζω παλαιά προφητεία που κάποιοι θεωρούν ότι την επιβεβαίωσε και ο Παϊσιος, ότι "μόλις βρεθεί ο τάφος του Μεγαλέξανδρου εκείνος θα αναστηθεί και θα ξεκινήσει εκστρατεία για να πάρουμε την Πόλη".
  ε)Όσον αφορά τις λεγόμενες θεωρώ ότι τα σχόλια είναι περιττά, καθόσον τουλάχιστον στους Κατοχικούς/κες η θεωρία είναι γνωστή. Για τους υπόλοιπους απλά μπείτε στον κόπο να ψάξετε τις παλαιότερες αναρτήσεις.

 22. Καλά αυτή η περιστέρι δεν παρακαλούσε για άδεια να ανοίξει τον τάφο; Πιο παλιά το είχα δει στο νετ και δεν.την έδιναν; Τι σημαίνει αυτό.πως ξαφνικά άλλαξαν ολα1;;

 23. Λοιπον….τη σωρο του αλεξανδρου δεν πα να σκαψουν ολη τη γη……..θα βρουν……αν ειστε ελληνες ξερετε τι θα βρουν 🙂

  Κοντα ειναι η ωρα που θα αποκαλυφθουν ολλα…….

 24. http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html
  για το που βρισκεται ο ταφος του αλεξανδρου!!!!…

 25. ο αλεξανδρος ειναι στο βατικανο

 26. Σίγουρα ειμαστε μπροστά σε πολυ σοβαρή ανακάλυψη. Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω μόνο. Το Παπαδαριο και οι κωλαουζοι του γιατι κόπτονται για τον τάφο του Αλέξανδρου? Δικο τους θα μας τον πουν και αυτόν ?

 27. Ανώνυμε, 5:48μμ, πάλι θα σου το πω, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΛΑΜΠΗ, άδικα περιμένεις τον βασιλιά, και ο λόγος είναι η ανεπτυγμένη τεχνολογία που έχουμε, θα έρθει ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ, όχι ο βασιλιάς. Η αναλαμπή που περιμένες θα γίνει μετά την νίκη του ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ κατά αντιχρίστου και νεφελίμ.

  • Σωστά. Αυτα που έρχονται τώρα είναι παγκόσμια οικονομική κατάρρευση, πόλεμοι και πείνα. Με την πείνα θα χτυπήσει ο αντίχριστος για να αναγκάσει όλους να πάρουν το χάραγμα. Λίγο αργότερα θα έρθει ο πολέμαρχος και θα γίνει η αναλαμπή…Ισως πάρει κάτι χρονάκια…

 28. Ο ΜΕΓΑΣ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ …Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΖΗΣΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ …ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ… Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΤΟ 323 ΠΧ….ΕΝΩ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ Η ΣΩΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΦΕΙ Ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ Ο Α' ΟΔΗΓΗΣΕ ΜΕ ΒΙΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗ ΣΩΡΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ…ΕΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΘΑΦΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕΜΦΙΣ…Ο ΔΙΟΔΩΡΟΣ Ο ΣΙΚΕΛΙΩΤΗΣ ΟΜΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΣΩΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ…Η ΒΑΣΣΙΛΙΣΑ ΡΩΞΑΝΗ ΜΕ ΤΟ ΒΡΕΦΟΣ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΟ…ΚΑΙ ΤΑΦΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΠΟΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΒΕΡΓΙΝΑ…ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΥΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΔΟΜΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΒΩΝΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΘΗΚΑΝ… ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

  ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ….
  '' ΕΠΕΣΕ ΣΑΝ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΜΑΝΤΑΤΟ…Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΒΑΣΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΕΒΑΣΙΛΕΨΕ ΣΑΝ ΗΛΙΟΣ …ΠΑΕΙ ΣΤ' ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΤΑΞΕΙΔΙ…ΤΟΥΣ ΩΡΑΙΟΥΣ ΜΑΥΡΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟΝΑ…ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ..ΚΙ ΑΠ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΔΥΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΛΙΓΟ ΔΑΚΡΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ…ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΑΣ ΤΟ ΦΙΛΟ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΩ …ΠΕΣΤΕ ΤΟΥ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΚΕΙΝΟ…ΠΟΥ ΛΕΓΕ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ Π' ΑΓΑΠΟΥΣΕ''' [ ΣΤ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ]

  • Η δευτερή μεγαλύτερη προσωπικότητα κατα σε εσέναν…για πολλούς ο Θεός Αλέξανδρος-Διόνυσος είναι η πρώτη(+για μένα)

   • Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΤΟΥ ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΖΗΤΗΣΕ…ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ …ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΜΕ…ΓΥΜΝΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ…ΓΥΜΝΟΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ…ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ…ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ….ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ Ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΙ ΘΝΗΤΗ ΤΟΥ ΦΥΣΗ….ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΠΕ ΘΑ ΚΑΤΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΟΝ ΝΑΟ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΥΛΩΣΩ …ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ…ΕΙΠΕ ΔΕ '' ΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΜΕΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙ''….ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ….Ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΝΗΤΟΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΘΕΟ…Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ…ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΝΔΡΩΝ …ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΚΑΘΑΡΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ…ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΙΝΕΣ ΙΚΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΜΟΙ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

 29. ΘΑ ΚΙΝΗΣΟΥΝ ΣΑΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
  ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΗ.ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΝ ΕΝΤΡΟΜΟΙ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!!!
  ΟΜΩΣ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΗΤΑΝ Η ΠΛΑΚΑ!!! ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ !!!
  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
  ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ,Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΕΦΘΑΣΕ.
  ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

 30. Εναι που οι αρχαιοι Ελληνικοι ταφοι δεν εχουν καταρες….αλλιως θα πηγαινε ο …σαμαρας;

 31. επανερχομαι κατω απο τον Αγαπητο ΟΛΩΝ ΜΑΣ τον ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
  που με την επανακαμψη του εδωκε Ψυχαρα στα σχολια μας!!!!!!

  λοιπον απο πληροφοριες που μαζεψα και μοιραζομαι με οσους ενδιαφεροντε…

  ο Σαμαροαπατεων πηγε στις ανασκαφες διοτι τον πληροφορησαν οτι

  1) οτι τα ευρηματα θα δοσουν την τελικη απαντηση στο θεμα των Σκοπιων και η ΕΛΛΑΣ θα βγει απο πανω αρα θα στεφθει νικητης αυτος …για την θεση του στην γνωστη αποστασια του κατα του Μητσοτακουλα το 1993…

  2) οτι πιστευεται οτι προκειται περι ταφικου ευρηματος Στρατηγου της νικηφορας πολιτιστικης εκστρατειας του ΜΕΓΑ ΜΕΓΑΛΟΙΩΔΟΥΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΜΟΝΑΔΙΑΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΜΕΓΑ Αλεξανδρου με
  τις οποιες ΘΕΤΙΚΕΣ παγκοσμιες προεκτασεις θα εχει το θεμα…αρκει να μην εχουν κανει μπαχαλο τον ταφο οι διαφοροι τυμβωρυχοι…

  3) οτι ακομη υπαρχει σε καποιους ο προβληματισμος και η ΕΛΠΙΔΑ για καποιο πιο σημαντικο αρχαιολογικο ευρημα….

  εξ αιτιας ολων των παρα πανω πηρε των ομματιων του και με την γνωστη μικροπολιτικη εκμεταλλευση αλλα και την απατεωνιστικη συμπεριφορα του εφθασε ως ενας μεγαλεξανδρος της Αρχαιολογιας στην ανασκαφη και αρχισε τις γνωστες ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΑΜΑΡΑ!!!!

  1) κατα τον Σεπτεμβριο να γινουν οι δημοσιες ανακοινωσεις για το ολο θεμα
  για να του λυσουν τα χερια με διαφορους χειρισμους

  δηλαδη τα γνωστα τσιριγματα και στριγλιες του υστερικου Γεωργιαδη και της Ιακωβιδου και τελευταιως και απο την …χικ-χικ Πιπιλλου αλλα και τον παξιμαδα …Τζαμζη ωστε να μπορεσει να συνδιαστουν και με την επιλογη του για εκλογες τον Νοεμβριο

  2) ως ενας πιστος χειριστης της απατεωνικης επιστημης ο Σαμαροαπατεων θα τα ριξει στον Τσιριζα Αλεξιο για τα εξοδα που θα γινουν για προωρες εκλογες αφου δεν συναινει με την εκλογη της Αγγελοπουλλου;;;… της Δαμανακη;;;;… του Γλεζου;;;…του…;;;… για τον προεδρικο θωκκο βοολεματος….

  3) κερδιζοντας με αυτον τον τροπο και την επιβιωση της πολαν/νουδου σε αξιοπρεπει επιπεδα δηλαδη του 12-13% ….αλλα και την πληρη αποδυναμωση και το πολιτικο ξεπουπουλιασμα του Βενιζελοπατσα μπεη….που θελει να τον διωξει απο τον κυβερνητικο τοπιο

  4) με απωτερο σκοπο και στοχο του Σαμαροαπατεωνα (αφου ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ εχει απο τους Γερμανους εντολοδοχους του !!!!) την συγκυβερνηση και συγκατοικηση με τον Τσιριζα τον Αλεξιο!!!!…

  εαν αποτυχει ομως το ευρημα της Αμφιπολης και εαν πετυχει την πληρη διαλυση της πολαν/νουδου ο ΕΝΦΙΑ
  τοτε θα το παει το καρρο μεχρι οσο αντεξει…
  διοτι μια αποδυνωμενη νουδου/πολαν και ενα εξαφανισενο ολονπασοκ …

  θα φερει μια μεγαλη ανοδο του τσιριζα του Αλεξιου και των χρυσαυγητων …πραγμα που σημαινει οτι επερχεται η ΝΕΜΕΣΗΣ για το βρωμικο /ανθελληνικο/δυναστειακο/χουντικο Σαμαροβενιζελικο γκουβερνο…

  δηλαδη εξεταστικες…δικαστηρια….και κουκουλοφοροι ματατζηδες να τους οδηγουν στας φυλακας τυπου "Γ" .γαμα.!!!

  5) εαν ομως τα ευρηματα του πανε κατ ευχην … (του…)…παμε με βεβαιωτητα σε εκλογες τον Νοεμβριο …αφου θα εχει κατατροπωσει ολους τους παντες …Σκοπιανους…Μερκελε….μνημονια…

  μην ξεχνατε οτι οι ανασκαφες γινονται κατοπιν ΕΝΤΟΛΗΣ ΣΑΜΑΡΑ!!!!!!….

 32. ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ ΣΑΝ ΤΩΝ Μ. ΑΛΕΞΑΝΤΡΟ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΒΡΑΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ (ΤΑΦΟΣ)? Ω ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΔΕΙΝΕΙ ΠΟΝΟ ΜΕΓΑΛΟ

  Υ.Γ. Ο ΜΑΡΜΑΡΟΜΕΝΩΣ Β…

  • ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΕΞΑΝΤΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ Ο ΜΑΡΜΑΡΟΜΕΝΟΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΕ Ο ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ Ω.

   ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΚΑΘΟΤΙ ΕΡΓΕΝΗΣ….

 33. εξυπακουεται …εαν …ΕΑΝ …μας βγει…

  και αληθευει οτι η μεγαλη γυναικα και δυναμικη ΟΛΥΜΠΙΑΣ επεβαλε η σωρρος του υιου της και των ΑΡΙΣΤΩΝ του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

  ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΜΕΓΑΛΟΙΩΔΟΥΣ ΜΟΝΑΔΙΑΙΟΥ ΜΕΓΑ Αλεξανδρου

  να μεταφερθει και να ταφει στα Πατροια εδαφη του της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΩΝΙΑΣ …

  και αυτο θα ειναι που θα ανακαλυφθει (;;;)…. στην ανασκαφη της Αμφιπολης… δηλαδη ο τελευταιος Οικος του τελευταιου Υιου του Διος, Αλεξανδρου!!!

  τοτε προβλεπω τους Σκοπιανους να ζητουν να συγχωνευτουν με την ΕΛΛΑΣ!!!

  ((εαν τους αφησουν ησυχους τους Σκοπιανους οι μογγολοι τουρκοι και οι τουρκαλβανητες …πολυ θα το ηθελαν!!!..αλλα επειδη ΔΕΝ…..μαλλον προβλεπεται οτι θα βγουν με νεες απαιτησεις οτι …η Αμφιπολη ανηκει στα Σκοπια!!!…και η ΕΛΛΑΣ κλεβει την Ιστορια και την περιουσια τους!!!!))

  ——————–
  και κατι τελευταιο …διοτι εχει αρχισει το "Πατερ ημων τον Σαμαρα" …και το "Κυριε ελεησον τον Σαμαρα"…απο τις διαφορους γλιτσες γυμνοσαλιακες
  …Γεωργιαδης…Τασουλλας…κ.ο.κ.

  οτι δηθεν ο Σαμαροαπατεωνας απο οταν ηταν υπουργος Πολιτισμου ειχε δειξει ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ γιαυτην την ανασκαφη!!!!!….

  ΟΥΔΕΝ ΤΟ ΨΕΥΔΕΣΤΕΡΟ…ο Σαμαροαπατεωνας τι μονον που τον ενδιεφερε τοτε ηταν να υποσκαψει την Μπακογιαννενα και τον Αβραμοπουλλο και τον Καραμανλη για να παρει την Νεα Δημοκρατια στα χερια του και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!
  αααα…ναι! και να διοριζει τους Καλαματιανους και τις Καλαματιανες σε δουλειες οπως στο μουσειο Ακροπολης και σε αλλους χωρους Μουσειων κ.τ.λ.

  ετσι ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!!!…τι σημαινει Σαμαροαπατεωνιες…

 34. ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ….
  ΤΟΥΣ ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ… ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ DNA?????
  ΜΗΠΩΣ ΤΟ DNA ΤΩΝ ΣΚΕΤΕΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΤΑΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ?????
  ΑΝ ΝΑΙ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΟΦΕΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΛΑΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ????
  ΤΑ ΒΟΛΕΨΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΑΦΗ??? Η ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΓΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΚΟΠΙΜΩΣ???
  ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΤΟ DNA ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ……
  ΣΥΝΕΙΡΜΙΚΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΠΙ ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ..
  ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ….
  ΝΟΜΙΖΩ…

 35. Νεωτερα της ερευνας, ειναι δυστυχως οτι ο ταφος μαλλον ανοιχτηκε κατα την αρχαιοτητα. Οι δυο σφιγγες που υπαρχουν στην εισοδο του ταφου, εχουν κομμενα κεφαλια και φτερα (οπως φαινεται απο τις φωτογραφιες που ποζαρει ο Σαμαρας, αλλα Ιντιανα Τζοους). Επισης εχει γκρεμιστει και ενα μερος του τοιχου.

  Ελπιζουν ολοι, πως αν ανοιχτηκε, τουλαχιστον να πηραν μονο τον χρυσο, και να αφησαν τα υπολοιπα ανεπαφα.

  ========================

  Προσωπικα, δεν πιστευω οτι ειναι ο ταφος της Ρωξανης και του γιου της. Ειναι δυνατον ο Κασσανδρος να τους εσφαξε και μετα να εφτιαξε και τετοιον ταφο για να τους βαλει;

  Ο ταφος ισως εχει τον ιδιο τον Κασσανδρο μεσα (καθοτι τετοιο μνημειο ηθελε και καμποσο διαστημα για να γινει).

  Πιστευω ομως οτι υπαρχει και πιθανοτητα να ειναι ο ιδιος ο Αλεξανδρος μεσα, αν τον εφερε η μανα του πισω.

  Αν και οι αρχαιολογοι λενε πως ειναι απιθανο να θαφτηκε στην συγκεκριμενη περιοχη, απο ολη την Μακεδονια.

  Η δολοφονια της Ολυμπιαδας, της Ρωξανης και του γιου της, απο τον Κασσανδρο, εγινε 13 χρονια αργοτερα του θανατου του Αλεξανδρου (τοσο ηταν το παιδι οταν πεθανε), οποτε ειχαν ολη την ανεση και τον χρονο να φερουν πισω τον Αλεξανδρο, να φτιαξουν εναν τετοιο τεραστιο ταφο και να τον θαψουν με τιμες βασιλια.

  Η θεωρια μου αυτη ενισχυεται απο τα κομμενα κεφαλια απο τις σφιγγες. Δεν φαινεται δηλ. να το ανοιξαν αρχαιοι τυμβωρυχοι, που θα ηθελαν μονο τον χρυσο. Μπορει ο Κασσανδρος να θελησε αργοτερα να χαλασει μερος του ταφου του Αλεξανδρου.

 36. στη δευτερα παρουσια θα ειναι και ο αλεξανδρος εκει…..σας το λεω για να μη λετε οτι δεν γνωριζατε……

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*