Διαφημίσεις

… Καταπίεση Μειονοτήτων
Κυριάκου Κοτσολάκου, Καθηγητή Φιλολόγου

Οι φιλόλογοι πού διδάσκουν στο Γυμνάσιο, έχοντας δοκιμάσει πια στην πράξη τα νέα σχολικά βιβλία, μπορούν να υποστηρίξουν με βεβαιότητα και τεκμηριωμένα ότι τα βιβλία αυτά είναι προβληματικά, για να χρησιμοποιήσω έναν επιεική χαρακτηρισμό. Υποτίθεται ότι επρόκειτο να φέρουν ένα νέο πνεύμα στην εκπαίδευση, όπως διεκήρυττε η προηγούμενη κυβέρνηση (προ του 2004), για να υλοποιηθούν τελικά τη φετινή σχολική χρονιά. Το πρόβλημα των νέων βιβλίων είναι διττό:

α’. Παιδαγωγικό – εκπαιδευτικό: Χαρακτηρίζονται από ασάφειες, ελλείψεις, προχειρότητα, συμπύκνωση ύλης, παιδαριώδη λάθη. Οι μαθητές έχουν στα χέρια τους βιβλία πού μοιάζουν -σε μια πρώτη ματιά-πιο ελκυστικά από τα προηγούμενα, η καθημερινή όμως χρήση τους στην τάξη έχει απογοητευτικά αποτελέσματα.

β’. Ιδεολογικό: Υπάρχει μια ενιαία ιδεολογική γραμμή πού διαπερνά όλα τα βιβλία από την Α’ Δημοτικού ως τη Γ’ Γυμνασίου: η αποδυνάμωση των εννοιών «Ελληνισμός» και «Ορθοδοξία» και κυρίως η υποβάθμιση της αξίας πού περιέχει η συνύπαρξη των δύο αυτών εννοιών. Είναι επίσης ολοφάνερη η προσπάθεια να σβηστεί σιγά – σιγά μέσω των νέων βιβλίων η μνήμη των συμφορών πού υπέστη ο Ελληνισμός από τους Τούρκους. Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις οπού τα θύματα μετατρέπονται σε θύτες!

Μέσα στα πλαίσια αυτά αναφέρω ένα εξωφρενικό γεγονός: ούτε λίγο ούτε πολύ, στο βιβλίο της Νεοελληνικής Γλώσσας της Γ’ Γυμνασίου τίθεται ζήτημα καταπίεσης των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα! Για του λόγου το αληθές παραπέμπω στη σελίδα 116 του σχολικού βιβλίου, όπου διαβάζουμε: «Όταν η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι καταγγέλλουν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, γράφουμε την είδηση στην πρώτη σελίδα. Όταν οι ίδιες οργανώσεις διαμαρτύρονται για καταπίεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, των Σλαβόφωνων ή των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα είναι ανθελληνικές και πληρωμένες από ξένα κέντρα. Ουσιαστικά μας ενοχλεί η ανεξαρτησία τους: θα τις θέλαμε με το μέρος μας (όπως και όλες τις άλλες εξουσίες) και ξεχνάμε ότι αυτό θα καταργούσε αυτόματα το διεθνές τους κύρος.» (Οι υπογραμμίσεις δικές μου).

Πρόκειται για απόσπασμα από κείμενο πού περιέχεται στην 6η ενότητα του βιβλίου με θέμα: «Ενεργοί πολίτες για την υπεράσπιση οικουμενικών άξιων». Το έγραψε ο Νίκος Δήμου και αναφέρεται στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Το κείμενο είναι γενικά καλό: δόκιμος συγγραφέας, σωστά ελληνικά, οι μαθητές κατατοπίζονται στο θέμα. Ακριβώς όμως επειδή είναι καλό κείμενο, καθίσταται και πιο επικίνδυνο, καθώς μάλιστα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, πού βρίσκονται σε μια ευαίσθητη περίοδο της ζωής τους κι αρχίζουν να διαμορφώνουν τις απόψεις τους για τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα.

Στο κείμενο, λοιπόν, αναφέρεται καθαρά ότι υπάρχει ένα γεγονός: η καταπίεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, των Σλαβόφωνων και των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα. Γι’ αυτό διαμαρτύρονται, γράφει ο συντάκτης του κειμένου, οι οργανώσεις, πού είναι οργανώσεις κύρους, αρά δε λένε ό,τι τους κατέβει.

Δημιουργείται έτσι το πρόβλημα: Τί θα διδάξει ο καθηγητής; Γιατί το βιβλίο έρχεται σε αντίθεση με τις θέσεις της ελληνικής πολιτείας. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα δεν δέχεται βέβαια ότι υπάρχει καταπίεση των μειονοτήτων αυτών και ιδιαίτερα των Μουσουλμάνων, πού αποτελούν έναν ευαίσθητο τομέα… Όποτε: ή το βιβλίο κάνει λάθος, ή το ελληνικό κράτος. (Η αντίφαση γίνεται μάλιστα ειρωνεία, αφού το βιβλίο διακινείται από το ελληνικό κράτος!) Άν κάνει λάθος το βιβλίο, αναρωτιέται κανείς γιατί περιέχονται σφάλματα, και μάλιστα τέτοιου είδους, πού δημιουργούν πρόβλημα στην εξωτερική πολιτική της χώρας μας. Άν πάλι κάνει λάθος το ελληνικό κράτος, πρέπει να επανορθώσει, και το Υπουργείο Εξωτερικών να παραδεχτεί αυτά πού υποστηρίζει το βιβλίο, το όποιο διανέμεται από το Υπουργείο Παιδείας.
Σε κάθε περίπτωση, το Τουρκικό κράτος διαθέτει ένα ισχυρό τεκμήριο, για να στηρίξει την καταγγελία της καταπίεσης των Μουσουλμάνων: το ίδιο το σχολικό εγχειρίδιο…

Από το περιοδικό «Κοινωνία» της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, τεύχος 2, Απρίλιος – Ιούνιος 2013

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

9 σχόλια στο “Σχολικό βιβλίο θέτει ζήτημα καταπίεσης των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα!”
  1. ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΗΞΕΡΕΣ ΝΥΦΗ ΜΟΥ…
    ΟΠΩΣ ΒΡΗΚΕΣ…!!!
    ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΑΓΡΙΑ,ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΑ ΗΜΕΡΑ!!!
    ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ Σ'ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ,ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΒΡΙΣΚΕΙ.ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ!!!ΑΛΛΑ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΙ ΜΕΜΕΤΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ.ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ(ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ).ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΦΑΞΕΙ ΤΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΡΗΚΑΝ ΠΡΟΣΚΙΝΗΜΕΝΟΥΣ — ΤΑ ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ ΠΟΥ ΓΛΥΦΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ– ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΙΜΕΝΟΥΣ!!!

  2. Σε οποιον δεν αρεσει και καταπιεζεται, να παει στον αγυριστο, εμεις δεν καλεσαμε κανενα, αυτοι οι πειναλες, οι ψωμοζητουλες, κουβαλιουνται εδω και θελουνε και πληρη δικαιωματα, λες και τα ειχανε στην πατριδα τους. Να πανε στην πατριδα τους να αγωνιστουνε και ετσι να φτιαξουνε την ζωη τους, δηλαδη να βρεξουνε κωλο και μετα να ζητανε να φανε ψαρι, δεν εχουμε καμμια απολλυτως υποχρεωση ειναι ολοι παρανομοι, και τους συγκαλυπτει η εκνομη, φασιστικη Ε.Ε και οι ντοπιοι συνεργατες της. οι προγονοι μας τους ειχανε στον σβερκο τους επι 400 χροννια ολους αυτους τους ισλαμιστες και τους μουσουλμανους μας αποδεκατισανε, εξαιτιας τους μειναμε πισω απο τον πολιτισμενο κοσμο οταν οι χωρες της Ευρωπης κανανε αλματα προοδου στην βιομηχανικη εποχη εμεις εξαιτιας αυτων των καθυστερημενων και οπισθρομικων με τις αρρωστες θρησκευτικες ιδεοληψιες, ζουσαμε σε μαυρα μεσανυχτα και ειμασταν εγκλωβισμενοι στον Μεσαιωνα πνιξανε στο αιμα την χωρα. και επειτα απο ενα σχεδον 10ετη τιτανιο αγωνα ο οποιος στοιχισε την ζωη στον μισο ελληνικο πληθυσμο γιναμε τελος παντων καπως ανεξαρτητοι, τωρα τα ξενα κεντρα τα οποια θελουνε να διαλυσουνε το κρατος μας και να αφανισουνε το εθνος μας μας εχουνε στριμωξει απο την μια με τα ναζιστικα ρομποτακια τους Γερμανους και απο την αλλην με αποκλειστικα μουσουλμανους φανατικους λαθρομεταναστες, επιδιωκοντας με αυτον τον τροπο την φυσικη μας εξοντωση, ολοι αυτοι οι πολυδιαφημισμενοι φουκαραδες ειναι θηλεια στον λαιμο του ελληνικου λαου η οποια θα τον πνιξει μαζι φυσικα με τα μνημονια τις δανειακες, και τα αλλα μετρα τις δηθεν δημοσιονομικης προσαρμογης

  3. ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΡΩΣΣΟΣ ΗΓΕΤΗΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ [ΠΡΟΣΦΑΤΑ ] ΣΕ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ …Ο ΡΩΣΣΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΗΘΗ ΚΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ …ΟΣΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ …ΑΛΛΙΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ…ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗ ΡΩΣΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΡΩΣΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ …ΑΣ ΒΓΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ …ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΛΑΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ … ΑΜ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ ''ΕΜΠΑΙΝΕ ΠΟΥΤΙΝ '' jiannhs kozani

  4. Το θράσος ο φασισμός και η προδοσία αυτών που έγραψαν τα εν λόγω κείμενα και βιβλία είναι απύθμενα και προκλητικά . Καταπίεση των μειονοτήτων ή των λαών δεν είναι τα "μήπως τα ίσως και τα πρέπει ". Καταπίεση και μάλιστα κτηνώδης και ζωόδης είναι αυτή που γίνεται τώρα στην Συρία απο κάτι βόδια ανώμαλους στην ψυχή – φανατικούς Μουσουλμάνους – για να γίνουν πιο πλούσια τα διεθνή λαμόγια . Καταπίεση ήταν αυτό που γινόταν στην χώρα μας τον καιρό της Τουρκοκρατίας απο τους Τούρκους οι οποίοι με την απειλή του σφαγιασμού εξανάγκαζαν χωριά ολόκληρα να εξισλαμισθούν δια της βίας , ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ήταν το παιδομάζωμα που εφάρμοζαν αυτά τα ανθρωπόμορφα βρώμικα και ανώμαλα κτήνη οι καλοί Μουσουλμάνοι . Όχι απλά για να εξισλαμίσουν τα παιδιά μας δια της βίας και να τα στρατολογίσουν να τα κάνουν Γενήτσαρους αλλά και να τα γαμήσουν κάνωντας τα ανώμαλα . ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ήταν ο θάνατος της Αγ.Χρυσής μιας νέας κοπέλας που αφού την βασάνησαν φρικτά για πολλές μέρες την τεμάχησαν σε μικρά μικρά κομάτια μόνο και μόνο επειδή αρνήθηκε να γίνει μουσουλμάνα και να παντρευτή κάποιον πασά ή μπέη τους. Αυτά είναι τα έργα και η δόξα των ανώμαλων όντων που λέγωνται Μουσουλμάνοι . Αλλά αυτά δεν τα γράφουν τα πιο πάνω βιβλία ούτε τα δείχνουν στο σίριαλ με τον Σουλεϊμαν . Και τώρα έρχωνται αυτά τα ζωντανά περιτώματα με περίσιο θράσος και λένε οτι δήθεν καταπιέζωνται . Αλλά δεν φταίνε αυτοί . Πιο πολύ φταίνε οι "δικοί"μας που γράφουν τέτοια κείμενα . Αίσχος ποια Μάνα και ποιός Πατέρας τους γέννησαν . Αν ζούσε ο Κολοκωτρόνης ή θα τους κρέμαγε ή θα τους έσφαζε . Τα λόγια μου είναι σκληρά αλλά όχι υπερβολικά και όλα τα παραπάνω είναι πέρα για πέρα αληθινά και δεν αποτελούν ούτε κάν σταγόνα στον Ωκεανό μπροστά σε αυτά που έγιναν τα χρόνια της σκλαβιάς . Ξεχνιούνται έτσι εύκολα όλα αυτά ; Είναι δυνατόν να μην τα ξέρουν οι εν λόγω καθηγητές ; Τι είδους μόρφωση έχουν ; μήπως είναι ενσυνήδειτοι προδότες ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek