Διαφημίσεις

ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΟΥΠΟΝΙΑ!

Βενζίνη με δελτίο, απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων ή ιδιωτικών αεροσκαφών κ.λπ., ακύρωση δρομολογίων πλοίων, περιορισμός του χρόνου λειτουργίας καταστημάτων και των φωτεινών επιγραφών τους και σειρά άλλων απαγορεύσεων προβλέπει το Σχέδιο Μέτρων Εκτακτης Ανάγκης (ΣΜΕΑ) που εγκρίθηκε με πράξη του υπουργικού συμβουλίου.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση υλοποιούνται στην ουσία οι προβλέψεις νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο με την οποία ενσωματώνονται στο ελληνικό δίκαιο οι κοινοτικές οδηγίες για την ασφάλεια ανεφοδιασμού στην ενέργεια. Στο ΣΜΕΑ αναφέρεται με λεπτομέρεια πότε πρέπει να εφαρμοστούν τα έκτακτα μέτρα για τον εφοδιασμό της αγοράς καυσίμων, πότε εφαρμόζονται εθελοντικά μέτρα, πότε είναι υποχρεωτικά καθώς και πώς συνεργάζονται τα εμπλεκόμενα υπουργεία (Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών, Εσωτερικών, Εθνικής Αμυνας, Ναυτιλίας κ.λπ.).

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης προβλέπει σειρά εθελοντικών μέτρων, αλλά σε περίπτωση που η κατάσταση με τον ενεργειακό ανεφοδιασμό της χώρας χειροτερέψει, τότε επιβάλλονται υποχρεωτικά μέτρα για μείωση της ζήτησης πετρελαίου όπως: μέτρα περιορισμού της κίνησης των μέσων μεταφοράς (μείωση των ανώτατων ορίων ταχύτητας στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, στους αυτοκινητόδρομους και στις εθνικές οδούς, περιορισμός της κυκλοφορίας οχημάτων εντός συγκεκριμένων περιοχών, περιοδική κυκλοφορία των οχημάτων αναλόγως του αριθμού κυκλοφορίας τους, περιορισμός της συχνότητας δρομολογίων ή των στάσεων των μέσων μαζικής μεταφοράς, περιορισμός κυκλοφορίας συγκεκριμένων κατηγοριών οχημάτων. Περιλαμβάνεται επίσης η απαγόρευση κίνησης σκαφών αναψυχής και ιδιωτικών αεροσκαφών, η ακύρωση πτήσεων και δρομολογίων πλοίων χωρίς κάποια ελάχιστη πληρότητα (μέσω συνένωσης δρομολογίων και κατόπιν σύμφωνης γνώμης των αρμόδιων κατά περίπτωση δημοσίων υπηρεσιών), η εντατική χρήση των υφιστάμενων αστικών λεωφορείων με φυσικό αέριο, ακόμα και η υποχρεωτική από κοινού μετακίνηση συγκεκριμένου αριθμού επιβατών με οχήματα ιδιωτικής χρήσης.

Το σχέδιο προβλέπει δύο κατηγοριών διαταραχές κατά τις οποίες μπορεί να εφαρμοστούν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης:

Σε μια «τοπική σοβαρή διαταραχή» ή σε μια «διεθνή σοβαρή διαταραχή». Μια «τοπική σοβαρή διαταραχή» προκαλείται από γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σε μέρος ή στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας ή σε γειτονικές χώρες ή στις θαλάσσιες διαδρομές από τις οποίες πραγματοποιείται ο εφοδιασμός της χώρας σε πετρέλαιο ή/και πετρελαιοειδή προϊόντα, τα οποία διακόπτουν ή μπορούν να διακόψουν την τροφοδοσία σε πετρέλαιο ή/και πετρελαιοειδή προϊόντα μέρους ή του συνόλου της ελληνικής επικράτειας, στα οποία περιλαμβάνονται ιδίως καταστροφές ή για οποιονδήποτε λόγο διακοπή λειτουργίας εγκαταστάσεων διυλιστηρίου, αποθηκών ή αγωγών μεταφοράς πετρελαίου ή δυσχέρειες στη διακίνηση ή στη μεταφορά πετρελαίου ή πετρελαιοειδών λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών, θεομηνιών, ατυχημάτων, περιβαλλοντικών καταστροφών, απεργιών ή συρράξεων.

«Διεθνής σοβαρή διαταραχή» προκαλείται από διεθνή γεγονότα, όπως «εμπόλεμες καταστάσεις, απεργίες, φυσικές καταστροφές ή αποφάσεις πετρελαιοπαραγωγών χωρών να διακόψουν προσωρινά ή μόνιμα την τροφοδοσία καταναλωτριών χωρών, τα οποία περιορίζουν ή αναμένεται να περιορίσουν σημαντικά την παραγωγή ή τη διακίνηση πετρελαίου προς τις διεθνείς αγορές ή γενικά την προσφορά πετρελαίου ή πετρελαιοειδών».

ΠΗΓΗ

olympia.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

20 σχόλια στο “ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ; ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ;”
  1. ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΑΡΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΙΔΩΝ ΜΕΤΑΛΑΧΘΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΕΔΙΟ???? ΦΤΟΥΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΜΑΣ [σε κανα μηνα θα ξερουμε σιγουρα]

  2. ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΕΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΟΙ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ ΣΠΕΙΡΕ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΘΕΡΙΣΕ ΟΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΣΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ jiannhs kozani

  3. πόλεμος στη συρία… αυτό είναι που φοβούνται…

    απλά αναβλήθηκε επειδή έριξαν οι Ρώσοι το Φ 22. Μη γελιέστε… Αγόρασαν χρόνο και οι άλλοι ανασκουμπώθηκαν.

    Ή με το άλογο στ' αλώνι ή με το βόδι στο χωράφι.

    Να μην ξεχνιόμαστε.

  4. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ?

    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ?

    ΕΛΑ ΝΤΕ !!!

    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ Π. ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ, ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ !

  5. ΣΗΜΑΤΟΡΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ ΣΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΟΙΛΑΝΕ ΟΙ ΜΕΡΕΣ

  6. ΚΑΛΕ 11.09, ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΕΝΕ…ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΕΓΚΥΡΟΙ!!!!
    ΤΟ ΜΟΝΟ SITE ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ.
    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΤΕ…ΕΕΕ, ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ!!

  7. έρι έρι έρι….γιάντα οι δικοί σου…να μη θέλουν να 'χω έρωτες μαζί σου…χαρ χαρ χαρ

  8. Ενα ποστ που ειχατε βαλει τι θα συμβει σε 62 ημερες(στις 24 σεπτεμριου)τι εγινε περασε…δεν θα μας πειτε τελικα περι τινος προκειτε ???

  9. Με κουράσατε…Πανικός, τρόμος, φόβος..
    Κάποιοι προσπαθούν να δουν λίγο πιο πέρα, αλλά όχι κι έτσι.!
    …κι η ζωή κυλάει…

  10. ΦΙΛΕ1.14 ΠΟΤΕ ΕΙΠΑ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ END OF DAY ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΙΣΤΕΨΕΜΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΠΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΘΑ ΕΚΤΕΘΩ jiannhs kozani

  11. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
    Κάνω τη χαζή ερώτηση:
    Λογικό δεν είναι να υπάρχουν σχέδια έκτακτης ανάγκης σε ένα οργανωμένο κράτος?
    Θα μου πείτε ,φαντάζομαι, όλοι : Ναι, αλλά η Ελλάδα οργανωμένο κράτος?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *