Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

17:02 - 29/07/2014

Συναγερμός στην Ουάσιγκτον-Ρωσική εκτόξευση πυραύλου Cruise!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

H Ρωσία προχώρησε σε δοκιμή χερσαίου πυραύλου κρουζ (cruise missile) αποχωρώντας από την συνθήκη INF του 1987…
απαντώντας άμεσα στις αμερικανικές προκλήσεις αλλά και στην ανακοίνωση των Βρετανών ότι θα αποστείλουν 1.300 Βρετανούς βασιλικούς πεζοναύτες στην Πολωνία στο πλαίσιο της άσκησης Black Eagle, αλλά και ισοφαρίζοντας την δημιουργία αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη από το ΝΑΤΟ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν τη Ρωσία ότι παραβίασε τη συνθήκη για την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς (Intermediate Range Nuclear Forces Treaty, INF, 1987) προχωρώντας σε δοκιμή χερσαίου πυραύλου κρουζ (cruise missile), ανακοίνωσε μη κατονομαζόμενος αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο των ΗΠΑ, η Ουάσινγκτον έχει θέσει επανειλημμένως το σοβαρό αυτό ζήτημα στη Μόσχα και ζητεί επείγουσες συνομιλίες για το θέμα.

Η συνθήκη INF, η οποία υπεγράφη το 1987 από τους τότε προέδρους των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης Ρόναλντ Ρέιγκαν και Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, είχε ως στόχο την εξάλειψη των χερσαίων βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ με βεληνεκές από 500 έως 5.000 χιλιόμετρα.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευθεί για τη βιωσιμότητα της συνθήκης INF. Ζητούμε από τη Ρωσία να συμμορφωθεί και πάλι προς τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο αυτό και να εξαλείψει και να απαγορεύσει κάθε είδος απαγορευμένου οπλικού συστήματος κατά επαληθεύσιμο τρόπο”, δήλωσε ο αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν διαβουλεύσεις με τους συμμάχους τους για το ζήτημα, ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά και το αμερικανικό Κογκρέσο, σύμφωνα με τον αξιωματούχο. Παράλληλα, σε ένδειξη της σημασίας που η Ουάσινγκτον αποδίδει στο ζήτημα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε επιστολή προς τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το θέμα έχει προκύψει εδώ και μήνες. Τον Ιανουάριο, η Ουάσινγκτον είχε εκφράσει τις ανησυχίες της για τη δοκιμή από τη Ρωσία πυραύλου, πιθανόν κατά παραβίαση της συνθήκης INF. Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, που επικαλείται επίσημες αμερικανικές πηγές, η Μόσχα έχει αρχίσει τις δοκιμές νέου πυραύλου από το 2008.

Η Ανίτα Φριντ, υφυπουργός Εξωτερικών για την Πυρηνική και Στρατηγική Πολιτική, δήλωσε κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο τον Απρίλιο ότι υπάρχουν ανησυχίες εκ μέρους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι η Ρωσία δεν τηρεί τη συνθήκη INF και ότι έχουν ενημερωθεί σχετικά οι σύμμαχοι των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times τον περασμένο Ιανουάριο, η Ουάσινγκτον ενημέρωσε τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ σχετικά με το ότι η Ρωσία είχε προχωρήσει σε δοκιμή χερσαίου πυραύλου κρουζ, προκαλώντας σοβαρή ανησυχία για την προσήλωσή της στη συνθήκη INF.

Το παράδοξο είναι ότι οι ΗΠΑ προχώρησαν στην δημιουργία αντιπυραυλικής ασπίδας έξω από την “αυλή” της Ρωσίας με το πρόσχημα της προστασίας της Ευρώπης από την Β. Κορέα και το Ιράν, κατά παράβαση της ιστορικής συνθήκης ΑΒΜ που υπέγραψαν το 1972 οι Ρίτσαρντ Νίξον και Λεονίντ Μπρέζνιεφ για την απαγόρευση των αντιβαλλιστικών συστημάτων.

Απαιτεί όμως από την έτερη υπερδύναμη να μην προχωρά σε ανάλογες κινήσεις!

Η Βρετανία, συνεχίζει την προκλητική στάση της απέναντι στην Ρωσία με την αποστολή 1300 βασιλικών πεζοναυτών στην Πολωνία, σαν “επίδειξη δύναμης εναντίον της Ρωσίας”.

Ο Βρετανός ΥΠΑΜ Michael Fallon ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες της άσκησης Black Eagle στην Πολωνία, και ενώ ακόμα η ουκρανική κρίση “βράζει”.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. Ανώνυμος 07/29/2014 @ 5:55 ΜΜ

    ΕΣΕΙΣ ΤΗ ΠΕΡΗΜΕΝΑΤΕ ΟΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΣΑΓΑΝΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΤΟ ΛΕΩ ΟΣΟ Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑ ΛΕΩ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ Ο ΓΠΠ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΝΑ ΠΕΡΗΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΟΘΟΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ Ε ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΩΡΑ ΤΗ ΘΑ ΛΕΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΤΙ Η ΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ 60 ΕΙΜΑΣΤΑΝ Η ΠΟΙΟ ΑΧΡΗΣΤΗ ΓΕΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΜΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΚΑΣΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΤΕΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΩΜΑΣΤΕ ΑΝΤΕ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

  2. Ανώνυμος 07/29/2014 @ 7:15 ΜΜ

    Aυτός ο πούτιν τους έχει καταλάβει ότι αμερική-ευρώπη είναι λίγο πριν τη χρεωκοπία ,και τους κάνει πλάκα όλους ,εν μέρει είναι λογικό ,όταν είσαι και με τη βούλα ο νέος πλανητάρχης ,παίζεις μπάλα μόνος σου . Αδελφέ 8,55 δεν ξέρω άν θα γίνει ο πόλεμος για την μείωση του πληθυσμού ,η λογική λέει ότι όλοι οι πόλεμοι πάντα σ'όλη την ιστορία της ανθρωπότητας γίνονται από συμφέρον κλπ…..πάντως πριν κανένα 5 μηνο ,ο πούτιν είχε πεί ,ότι εφόσον η δύση επεμβαίνει στην ουκρανία ,τότε και εγώ μπορεί να επέμβω στα εσωτερικά της ελλάδος……καλό είναι αυτό να το κρατήσουμε αυτό…

  3. αγαπητε φιλε η αμερικανοι νομιζουν πως κοιμωμαστε και αυτοι που νομηζουν οτι κυβερνουν ψηφησαν την συνθηκη νομιζωντας οτι ετσι θα αποδυναμοσουν τους ρωσους θα κοψουν τους μεσους βελινεκους και βαζωντας δικους τους σε πολονοαιβρεους κ.λ.π. οτι θα παγηθευσουν την ρωσεια χωρεις να βλεπουν τα νωτα τα δυκατους χαχαχα

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*