in ,

Συναγερμός για επικείμενη έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Συναγερμός για επικείμενη έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία

Οι αρχές της Ισλανδίας αύξησαν το επίπεδο κινδύνου για μια ενδεχόμενη έκρηξη του ηφαιστείου Μπαρνταρμπούνγκα κηρύσσοντας «πορτοκαλί συναγερμό», δηλαδή το τέταρτο επίπεδο στην πεντάβαθμη κλίμακα κινδύνου.

Η έκρηξη του ηφαιστείου Εϊγιαφιάτλαγιοκουτλ το 2010 οδήγησε στο κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ευρώπης για έξι ημέρες και στοίχισε 1,7 δισ. δολάρια.

Από τις 16 Αυγούστου παρατηρείται έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Μπαρνταρμπούνγκα, όμως ακόμη δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι επίκειται μια έκρηξη.

Το Μπαρνταρμπούνγκα είναι το μεγαλύτερο ηφαιστειακό σύστημα της Ισλανδίας και βρίσκεται κάτω από κάλυμμα του πάγου του παγετώνα Βατναγιόκουλ, στα νοτιοδυτικά της χώρας. Ανήκει σε διαφορετική οροσειρά από το Εϊγιαφιάτλαγιοκουτλ.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι νωρίς σήμερα το πρωί κατέγραψε την ισχυρότερη σεισμική δόνηση που έχει σημειωθεί στην περιοχή από το 1996 και πλέον έχει ισχυρές ενδείξεις ότι το μάγμα στο ηφαίστειο κινείται.

«Προς το παρόν δεν υπάρχουν σημάδια έκρηξης, όμως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι η δραστηριότητα αυτή δεν θα οδηγήσει σε μια υποπαγετική ηφαιστειακή έκρηξη» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ένα στέλεχος της υπηρεσία τόνισε ότι η περιοχή όπου βρίσκεται το ηφαίστειο είναι σχεδόν ακατοίκητη, όμως για λόγους ασφαλείας έχουν κλείσει τους γύρω δρόμους.

tribune.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

One Comment

Leave a Reply
  1. Αυτή τη στιγμή η δραστηριότητα είναι μεγαλύτερη κατά 3 φορές σε σχέση με τη δραστηριότητα γειτονικού ηφαιστείου που το 2010 είχε γίνει η αιτία διακοπής του 50 % των πτήσεων. Χθες καταγράφηκαν σεισμοί που η περιοχή είχε να ζήσει από το 1996.
    Ήδη η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει ετοιμάσει σχέδιο αποφυγής πτήσεων και έχει ειδοποιήσει σχετικά τις αεροπορικές εταιρείες, ενώ η Κυβέρνηση της Ισλανδίας έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για την προμήθεια και αποθήκευση βασικών αγαθών (νερό, κονσερβοποιημένες τροφές, ξηρούς καρπούς κλπ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι η εξέλιξη σου στον πολιτισμό της χεστρας έχει να κάνει με το πόσο πραγματικός άνθρωπος είσαι ?

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ