Συναγερμός για επικείμενη έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Συναγερμός για επικείμενη έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία

Οι αρχές της Ισλανδίας αύξησαν το επίπεδο κινδύνου για μια ενδεχόμενη έκρηξη του ηφαιστείου Μπαρνταρμπούνγκα κηρύσσοντας «πορτοκαλί συναγερμό», δηλαδή το τέταρτο επίπεδο στην πεντάβαθμη κλίμακα κινδύνου.

Η έκρηξη του ηφαιστείου Εϊγιαφιάτλαγιοκουτλ το 2010 οδήγησε στο κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ευρώπης για έξι ημέρες και στοίχισε 1,7 δισ. δολάρια.

Από τις 16 Αυγούστου παρατηρείται έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Μπαρνταρμπούνγκα, όμως ακόμη δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι επίκειται μια έκρηξη.

Το Μπαρνταρμπούνγκα είναι το μεγαλύτερο ηφαιστειακό σύστημα της Ισλανδίας και βρίσκεται κάτω από κάλυμμα του πάγου του παγετώνα Βατναγιόκουλ, στα νοτιοδυτικά της χώρας. Ανήκει σε διαφορετική οροσειρά από το Εϊγιαφιάτλαγιοκουτλ.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι νωρίς σήμερα το πρωί κατέγραψε την ισχυρότερη σεισμική δόνηση που έχει σημειωθεί στην περιοχή από το 1996 και πλέον έχει ισχυρές ενδείξεις ότι το μάγμα στο ηφαίστειο κινείται.

«Προς το παρόν δεν υπάρχουν σημάδια έκρηξης, όμως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι η δραστηριότητα αυτή δεν θα οδηγήσει σε μια υποπαγετική ηφαιστειακή έκρηξη» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ένα στέλεχος της υπηρεσία τόνισε ότι η περιοχή όπου βρίσκεται το ηφαίστειο είναι σχεδόν ακατοίκητη, όμως για λόγους ασφαλείας έχουν κλείσει τους γύρω δρόμους.

tribune.gr

Loading...

One thought on “Συναγερμός για επικείμενη έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία

  1. ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ 2 says:

    Αυτή τη στιγμή η δραστηριότητα είναι μεγαλύτερη κατά 3 φορές σε σχέση με τη δραστηριότητα γειτονικού ηφαιστείου που το 2010 είχε γίνει η αιτία διακοπής του 50 % των πτήσεων. Χθες καταγράφηκαν σεισμοί που η περιοχή είχε να ζήσει από το 1996.
    Ήδη η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει ετοιμάσει σχέδιο αποφυγής πτήσεων και έχει ειδοποιήσει σχετικά τις αεροπορικές εταιρείες, ενώ η Κυβέρνηση της Ισλανδίας έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για την προμήθεια και αποθήκευση βασικών αγαθών (νερό, κονσερβοποιημένες τροφές, ξηρούς καρπούς κλπ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *