Διαφημίσεις

Σε αυξημένη επιφυλακή έχουν τεθεί εδώ και λίγες ώρες οι Ένοπλες Δυναμεις σε ολόκληρη την περιοχή του Αιγαίου με αφορμή την έκδοση NAVTEX από την Άγκυρα για έρευνες ερευνητικού – ωκεανογραφικού σκάφους της στην θαλάσσια περιοχή που περιλαμβάνει τα ελληνικά νησιά της Καλύμνου και του Αγαθονησίου και του Φαρμακονησίου επί των οποίων δεν αναγνωρίζει την ελληνική κυριότητα!

Η τουρκική κίνηση να περιλάβει στην NAVTEX περιοχές των οποίων δεν αναγνωρίζει την ελληνική κυριότητα (είναι αναρτημένη στην σελίδα του τουρκικού YPEΞ η σημείωση ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Αγαθονησίου και του Φαρμακονησίου “δεν είναι προσδιορισμένο”) σημαίνει ότι κλιμακώνουν μια πίεση στην ελληνική πλευρά που έχει αρχίσει να καταγράφεται από τον περασμένο Αύγουστο με υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τα συγκεκριμένα ελληνικά εδάφη κι με αποστολές τουρκικών πολεμικών στις ακτές της Αττικής.

Πληροφορίες στις ελληνικές υπηρεσίες υπήρχαν για επικείμενη έκδοση NAVTEX στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου και κατ’αυτό τον τρόπο είχε σχεδιαστεί ως “απάντηση” και ξεκινά τις επόμενες ώρες στην Σαμοθράκη Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) στην ζώνη υθύνης της Τακτικής Διοίκησης 41ου Συντάγματος Πεζικού (ΤΔ/41ου ΣΠ) «ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ».

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι θα εκδηλωνόταν τουρκική επιθετική κίνηση σε περιοχή του Αιγαίου που αμφισβητείται η ελληνική κυριότητα και υπάρχει ενδιαφέρον για ύπαρξη υδρογονανθράκων και κατ’αυτό τον τρόπο εκτιμήθηκε ότι επρόκειται περί του βόρειου Αιγαίου.

Η βραχονησίδα Ζουράφα, που είναι επίσης γνωστή ως Λαδοξέρα βρίσκεται σε απόσταση 6 μιλίων από την Σαμοθράκη και στην περιοχή θεωρείται πιθανή η ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων

Το ότι η κίνηση τελικά εκδηλώθηκε λίγα μίλια νοτιότερα στο Κεντρικό Αιγαίο στην περιοχή Αγαθονησίου-Φαρμακονησίου, μικρή σημασία έχει φυσικά.

Η Σαμοθράκη τα τελευταία χρόνια έχει αντικαταστήσει σε ότι αφορά τον βαθμό επικινδυνότητας μιας τουρκικής απόβασης, την Λήμνο.

Η μεταφορά μεγάλων τουρκικών μονάδων ειδικών δυνάμεων στην Ίμβρο, η ενεργοποίηση του αεροδρομίου του νησιού και η εγκατάσταση των κινεζικών πυραύλων επιφανείας-επιφανείας WS-1 στην Ίμβρο, αυτομάτως μετέτρεψε το άλλοτε “εκτός βολής τουρκικών αποβατικών” ελληνικό νησί με την ακτογραμμή μήκους 59 χιλιομέτρων και τις 35 παραλίες, σε στόχο υψηλής επικινδυνότητας.

Το σύνταγμα «ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ», είναι ανεξάρτητη μονάδα υπερενισχυμένη με Τεθωρακισμένα, Πεζικό, Πυροβολικό Μάχης και Αντιαεροπορικό, Διαβιβάσεις και διοικητικής μέριμνας και οργανωτικά υπάγεται στην XII Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ) «Έβρος» με ζωνη ευθύνης που εκτείνεται στο νότιο Έβρο.

defencenet.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΤΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΔ Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για έρευνες σε Κάλυμνο, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι!”
  1. ΑΕΡΑ ΑΕΡΑ .. ΜΟΓΓΟΛΟΤΟΥΡΚΟΙ [28 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ] ΕΙΠΑ ΝΑ ΡΙΞΩ ΚΑΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΙΟ ΠΡΙΝ jiannhs kozani

  2. δε μπορω να καταλαβω γιατι μονιμως αυτο το κρατος κανει παντα του "κεφαλιου" του σε συγκρουση με την κοινη γνωμη, η οποια θελει ειρηνη με τους ελληνες. τι διαολο, στο αιμα τους την εχουν τη μαλακια;

  3. ……παει και η Καλολιμνος…
    γεια χαρα Καλυμνιοι γεια χαρα Καλυμνιες
    κρατηστε γερα …κρατηστε μεσα σας την ΕΛΛΗΝΙΚΗ καταγωγη σας
    καποια μερα θαμαστε παλι μαζι….

    ((μην το βλεπετε …εξωγιηνο…σεναριο !!!
    με τον Αντωνη και τον Βαγγελη
    που παραγουν …πολιτικη σκεψη
    μονον και μονον για να μην χασουν την "καρεκλα"
    ειναι πολυ πιθανη πραγματικοτητα !!! πολυ πιθανη!!!!))

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek