Διαφημίσεις

Επικαλούμενα ανησυχίες ότι ο όρος «παράνομος μετανάστης» (ή «λαθρομετανάστης»), ηχεί προσβλητικά υπονοώντας κάποια ενοχή, τα Ηνωμένα Έθνη ζητούν από τους δημοσιογράφους που καλύπτουν την εμπορία ανθρώπων στη Μάλτα, να σταματήσουν να λένε “παράνομος μετανάστης” και να αρχίσουν να λένε«παράτυπος μετανάστης».

Ο ΟΗΕ αποθαρρύνει επίσης τους δημοσιογράφους από το να αναφέρουν τις μετακινήσεις των παράνομων μεταναστών στα σύνορα ως «λαθραίες», γιατί, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Μάλτα, αυτό έχει μια «ισχυρή αρνητική σύνδεση, που επικαλείται μια αίσθηση εγκληματικότητας».

Αφρικανοί “παράτυποι” μετανάστες στη Μάλτα

Γράφοντας για την εφημερίδα The Telegraph, ο Colin Freemanεξηγεί την παράξενη λογική που κάνει «προσβλητική» την απλή κοινή λογική πρακτική του να λες τα πράγματα με αληθινό τους όνομα.

….Ο όρος “παράνομη μετανάστευση” μεταφέρει προφανώς μια έννοια εγκληματικότητας, ότι κάποιος κάνει κάτι λάθος. Όπως, για παράδειγμα, το να πληρώνεις κάποιον λαθρέμπορο ανθρώπων 700 € για τη μεταφορά τους (sic) με ένα ετοιμόρροπο σκάφος που θα μπορούσε να βυθιστεί και να χαθούν όλοι που είναι στο σκάφος. Έτσι το «παράτυπος» είναι ένας πιο «ουδέτερος» όρος. Πιθανώς ο άνθρωπος αυτός, είναι ίδιος με σένα και μένα.

….Είναι αλήθεια ότι ορισμένα αμερικάνικα ειδησεογραφικά δελτία έχουν ακολουθήσει τη γραμμή των Ηνωμένων Εθνών κάποια στιγμή. Το Associated Press σταμάτησε να χρησιμοποιεί τις λέξεις “παράνομος μετανάστης” το 2009. Είχε ζητηθεί εν μέρει λόγω της έντονης συζήτησης για τους ισπανόφωνους μετανάστες που εισέρχονται στις ΗΠΑ παράνομα, μερικοί από τους οποίους ζουν τίμια και εργάζονται για χρόνια και αγανακτούν με το να τους αποκαλούν «παράνομους». Αυτό είναι ίσως εύλογο, αν και η κίνηση του AP έχει επίσης εμπνεύσει ένα φίμωτρο στο Twitter που ονομάζεται #NewAPStyle, που είναι αφιερωμένο στην έκφραση με μειλίχιους όρους για υπάρχουσες λέξεις. Ένας δολοφόνος, για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένα “πρόσωπο που κατηγορείται για παράνομη παύση της ζωής του άλλου”.

….Το ποια θέση παίρνεις εσύ στο θέμα της μετανάστευσης και με ποια πλευρά είσαι, δεν ενδιαφέρει τον Μαλτέζο. Σε διάστημα μόλις δέκα χρόνων, μια χώρα των 400.000 ανθρώπων σήμερα έχει γίνει το σπίτι για 5.000 παράνομους μετανάστες, πολλοί από αυτούς σχεδόν άπορους κατά την άφιξή τους. Δεδομένου ότι η χώρα είναι περίπου 150 φορές μικρότερη από τη Βρετανία, είναι το ισοδύναμο 750.000 ανθρώπων να έρθουν στις ακτές του Ηνωμένου Βασιλείου. Πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα, είτε ανησυχεί κάποιος για τον κίνδυνο των αντι-μεταναστευτικών επιθέσεων, είτε για την υφέρπουσα «Αφρικανοποίηση», σε ορισμένες γειτονιές της Μάλτας. Όσο και να δεν αρέσει στηνUNHCR, (Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες) πολλοί Μαλτέζοι δεν έχουν καμία επιθυμία να δουν το πρόβλημα με κάπως “ουδέτερο” μάτι.

… Να είστε σίγουροι ότι οι διακινητές ανθρώπων είναι οι σύγχρονοι δουλέμποροι. Η μόνη διαφορά είναι ότι σήμερα, ασχολούνται πολύ και με τα ναρκωτικά και το λαθρεμπόριο όπλων. Ναι, φυσικά είναι πιο ένοχοι από τους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται, όπως ακριβώς οι διακινητές ηρωίνης καταδικάζονται σε βαρύτερες ποινές από τους εθισμένους στην ηρωίνη. Αλλά το να περιγράψετε το φορτίο τους ως απλά «παράτυπο» και όχι παράνομο, αυτό είναι μια σοφιστεία που κινδυνεύει να μειώσει τις πραγματικά εγκληματικές πράξεις που διαπράττουν.

….Και για να είμαστε δίκαιοι, να πούμε για την απάντηση της UNHCR στο πρόσφατο κύμα παράνομων μεταναστών στη Μάλτα. Αντί απλά να καταγγέλλει τα αντι-μεταναστευτικά συναισθήματα ως «ρατσιστικά», η οργάνωση έχει κάνει προγράμματα ευαισθητοποίησης και έρευνες κοινής γνώμης σε όλη τη Μάλτα, σε πολλά από τα οποία τουλάχιστον αναγνωρίζει ότι υπάρχει μια συζήτηση που πρέπει όλοι να συμμετέχουν. Όμως αυτού του είδους οι απόπειρες εισαγωγής Οργουελιανού Newspeak σχετικά με τη χρήση της λέξης «παράτυποι» και όχι «παράνομοι» ενδέχεται να αποτύχει. Εάν πρόκειται να έχουμε μια ειλικρινή συζήτηση με τους ανθρώπους σχετικά με τη μετανάστευση, τουλάχιστον να τους αφήσουμε να επιλέξουν τους δικούς τους όρους.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

stoxos.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

13 σχόλια στο “ΡΕ ΟΥΣΤ!!! ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΗΕΔΕΣ ΤΟ “ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ” ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟ “ΠΑΡΑΤΥΠΟΣ”!!! ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ…”
  1. Λοιπον και γω προσβαλομαι και πολυ που ολοι αυτοι ειναι παρανομα στην χωρα ΜΟΥ. Αρα θα τους λεω οπως ακριβως ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Θελουν δεν θελουν αυτο ειναι. Και σιγα ποιος θα προσβληθει??? Αυτος που στην χωρα του επιβαλλει την σαρια??? Αυτος που αντιμετωπιζει την γυναικα τους ως κτημα?? Αυτος που θεωρει τους αλλοθρησκους εχθρους??? Αυτος θα προσβληθει???? Αυτος που απεχει ετη φωτος απο τον πολιτισμο και ακομα και αν βρεθει σε αλλη χωρα δεν λεει να γινει ανθρωπος??? Αυτος που σκοτωνει βιαζει κλεβει για 10 ευρω??? Αυτος θα προσβληθει????? ΕΓΩ προσβαλομαι που ειναι μεσα στην χωρα μου και μαλιστα παρανομα. Να παει στα τσακιδια λοιπον δεν τον λυπαμαι ουτε προκειται. Στο φιλοτιμο μας πατησαν επανω και μας τους κουβαλησαν εδω. Στον αγυριστο και ακομα παραπερα. Πλεον ειναι η αυτοι η εμεις αν το εχετε καταλαβει. Και φυσικα προτιμαω το ΕΜΕΙΣ

  2. Ρεμάλια εβραίοι…. αυτοί τα κάνουν όλα!!! Αφού είναι τόσο καλοί άνθρωποι και νοιάζονται για τους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ να τους πάροον στο Ισραήλ να τους κάνουν νόμιμους και να τους ταίζουν!!!!!

  3. Mono pou asxoliste me ayto to thema eiste karagiozides.Tous dolofonous pou kyvernoun den tous vlepete? Ayto to thema sas kaiei???Molis tha arxisoun na peftoun vomves sta kefalia sas na dw an tha minete stin patrida SAS!Opos kai aytoi oi anthropoi pou tous katigorite me ayta pou vlepete sta xazo koutia sas.Kai oxi apo prosopikes empeiries.Ego eimai 30 xronon oute mia fora den me exei piraksi ksenos MONO ellines.Koitakste tous eaytousas kai meta krinete.kai kalo einai na min krinete katholou.Mono enas mporei na krini..

  4. 5.46 Ενοειται πως δεν σε εχει πειραξει ξενος αφου λαθροεπικος εισαι κι εσυ που εχεις και μια γλωσσα τρεις πηχες . Δικαιωμα βεβαια που σου εδωσαν οι ηλιθιοι Ελληνες που εχεις το θρασος να βριζεις κι απο πανω . Για μαζευτετα σιγα-σιγα τωρα που ακομα μπορειται γιατι μας τα κανατε πεπονια , και στον αγυριστο .

  5. Καλά ο καραγκιόζης που μιλά για τους δολοφόνους που μας κυβερνούν θέλει να αφήσουμε τους άλλους δολοφόνους; Και εν πάσει περιπτώση οι πρώτοι είναι εκλεγμένοι, ενώ οι δεύτεροι είναι παράνομοι εισβολείς. Επειδή εσένα προσωπικά ανόητε δεν σε έχει πειράξει ξένος, μάθε πρώτα ότι ΔΕΝ μιλάμε για οποιονδήποτε ξένο, αλλά για ΛΑΘΡΑΙΟ πορνομετανάστη. Κατάλαβες;
    Και ΟΧΙ εκείνος ο ΕΝΑΣ που λες ότι μπορεί να κρίνει, είναι Εβραίος. Είσαι τόσο μαλάκας που δεν μπορείς να το αντιληφθείς καν.

  6. Λοιπον 5.46 ειμαι η 3.00 ειμαι 36 χρονων καθηγητρια. 1.Φυσικα και τους βλεπουμε τους δολοφονους που μας κυβερνουν 2. Εχω να δω τηλεοραση 3 χρονια και ολα οσα σου λεω ειναι απο προσωπικη εμπειρια. Αυτα που λες περι καραγκιοζηδων που κρινουμε να πας να τα πεις και στους 5 μαθητες μου που εχουν απειληθει απο λαθρομεταναστες. Οκ? Και ναι ειναι η χωρα ΜΟΥ. Και ολα αυτα τα ρεμαλια που απειλουν κοριτσακια με μαχαιρια η την στηνουν εξω απο το σπιτι τους οταν οι γονεις λειπουν η της την πεφτουν μεθυσμενοι 5 ατομα να πανε στα τσακιδια καταλαβες??? Στον αγυριστο που θα μου τους υπερασπιστεις κιολας. Αντε απο κει

  7. 29 Ιουλίου 2013 – 11:40 μ.μ.
    Να αγιάσει το στόμα σου κυρά μου!! και πρόσεχε όσο μπορείς τα παιδιά σου (τους μαθητές σου) και αγόρια και κορίτσια και προσπάθησε να είσαι σε συνεχή επαφή και με τους γονείς ώστε συντονισμένα να τα προφυλάσσεται και να τα προστατεύετε.

    Ερώτηση:
    Είναι ΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ???
    ΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ (και φυσικά είναι) ΤΟΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΑΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΣΥΝΟΡΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ (είτε είναι ξένος στην Ελλάδα είτε Έλληνας σε άλλη χώρα)

  8. λοιπον 3.00 ην δινεις σημασια σε λαθροφιλους,εαν ο 5.46 ειναι ελληνας ειναι καποιος ανωμαλος που με τον ενα η τον αλλο τροπο βολευβεται με λαθρο….

  9. Βλέπω αρκετό αφυπνισμένο κόσμο μέ τό μέγα εθνικό θέμα τών λαθροεποίκων. Παιδιά δέν είναι ούτε λαθρομετανάστες. Είναι εισβολή λαθροεποίκων, πού οί εξουσιαστές εβραιοτραπεζίτες τής νέας τάξης καθαρμάτων, έδωσαν εντολή νά εισβάλουν μερμύγκια όπως είναι, καί νά εδραιωθούν στήν πατρίδα μας. Σχέδιο αλώσεως τού Ελληνικού πλυθησμού, χωρίς μία τουφεκιά. Κάπωτε πού είχα φάει τό παραμύθι τους, πού μάς έλεγαν τούς ''καυμένους τούς δύστυχους'', καί ποιόν εισβολέα δέν βοήθησα! Μέχρι καί αλβανούς πού τά τελευταία χρόνια μάς ρήμαξαν στίς εισβολές σπιτιών, καί τίς δολοφονίες. Είναι νά μήν ξυπνήσει όμως ό Έλληνας……….τώρα πού κατάλαβα τό σχέδιο, έλαβα τά μέτρα μου. Κανένα σκουπίδι δέν θά τολμήσει νά παραβιάσει τό σπίτι μου. Εννοείτε ότι δέν τούς δίνω ούτε σπίτι ούτε δουλειά. Σέ κανέναν! Μόνο Έλληνες βοηθάω, καί σέ όποιο ψευτοπροοδευτικό διεθνιστικό σκουλήκι αρέσει. Όσο κοροιδέψατε, κοροιδέψατε! Τό παραμύθι τέλος! Όσοι κόπτωνται γιά τούς λαθροεισβολείς, νά τούς πάρουν καί νά πάνε στόν παράδεισο τού πολυπολυτισμου, στό αμέρικα. Ούστ απ΄ τήν Ελλάδα μας κοπρίτες, στά τσακίδια ΟΛΟΙ!

  10. ο 5.46 σε καποιο σημείο λεει επί λέξει .." να δω αν θα μείνετε στην πατρίδα ΣΑΣ .." Αρα δεν είναι δική του πατρίδα η Ελλάδα και πως να είναι οταν δεν ξερει να γράφει ελληνικα .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *