Πώς να φτιάξετε μια υπέροχη σπιτική λεμονάδα

Της διατροφολόγου Ορσαλίας Ψαρίδη

Τα τυποποιημένα αναψυκτικά γνωρίζουμε ότι είναι πλούσια σε ζάχαρη η υποκατάστατα ζάχαρης, πρόσθετα και συντηρητικά, όλα επικίνδυνα για την υγεία μας. Παλαιότερα που δεν υπήρχαν τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, οι άνθρωποι γευόντουσαν σπιτικά αναψυκτικά. Θυμάστε την λεμονάδα που βάζαμε λίγο σ΄ένα ποτήρι και προσθέταμε νερό; Οι παλαιότεροι σίγουρα θα τη θυμούνται και οι νεότεροι ευκαιρία να την γνωρίσουν.

Στην συγκεκριμένη συνταγή ο χυμός λεμονιού δεν βράζεται και έτσι διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος των επιθυμητών συστατικών του.

Για κάθε

1 φλ. χυμό λεμονιού,



Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


1 φλ. νερό

και

1/2 φλ. καστανή ζάχαρη

-Βράζετε σε χαμηλή φωτιά το νερό με τη ζάχαρη ,για περίπου 5΄, μέχρι να γίνουν σιρόπι.

-Αφήνετε να κρυώσει.

-Προσθέτετε σιγά-σιγά τον χυμό λεμονιού σουρωμένο.

Η λεμονάδα είναι έτοιμη.

Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 περίπου μήνες. Σερβίρετε με αραίωση λεμόνι/νερό 2/5 η 2/6.

Αυτήν την εποχή τα δένδρα είναι γεμάτα λεμόνια και μπορείτε να παρασκευάσετε την λεμονάδα. Καθώς όμως είναι ένα δροσιστικό ποτό, καλύτερα να την καταναλώνετε όταν ζεστάνει λίγο ο καιρός.

Σημείωση

Σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και την Ταοϊστική Διαιτητική το λεμόνι ανήκει στο στοιχείο Νερό, η ζάχαρη στο στοιχείο Γη και η θερμότητα στο στοιχείο Φωτιά. Από τον συνδυασμό αυτό προκύπτει αποτέλεσμα Ξύλο, στοιχείο με ευρεία καταλληλότητα, και ενεργειακά έχει αποδυναμωθεί η επίδραση της ζάχαρης.

ΠΗΓΗ

One thought on “Πώς να φτιάξετε μια υπέροχη σπιτική λεμονάδα

  1. Ανώνυμος says:

    Αν αντι για νερο την αραιωσεις με μεταλλικο νερο η σοδα , δεν εχει καμια διαφορα απο την λεμοναδα με ανθρακικο του εμποριου . Φλουδες η ξυσμα λεμονιου μεσα στο σιροπι που βραζει δινει υπεροχο αρωμα . Το ιδιο κι ενα κλωναρι λουιζα η μεντα . Φυσικα μετα σουρωνεις μεσα σε γυαλινα μπουκαλια . Με τον ιδιο τροπο κανεις και πορτοκαλαδα . Αντε παιδια να αξιοποιουμε τα καλυτερα λεμονια του κοσμου που αυτη την εποχη σπανε τις κλαρες απ το βαρος τους και να φιλευουμε κι αυτους που δεν εχουν . Και μη σκατε αν δεν μπορειται να βαλετε σκουρα ζαχαρη , βαλτε την κλασικη σε ιση ποσοτητα με το νερο . Αντε στην υγεια μας και την σπανια κι αξεπεραστη ελληνικη ομορφια μας .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *