Διαφημίσεις

Σημειωτέον ότι ο μεγάλος αυτός Ελληνορθόδοξος Αγωνιστής ΗΤΑΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ κι έμαθε λίγα γράμματα μετά τα 30 του!!! Διαβάστε την απάντησή του σε κάποιον «σπουδαγμένο άθεο» για να καταλάβετε ποιος είχε τελικά τη ΓΝΩΣΗ:

“Του αϊ-Γιαννιού του Θεολόγου το βράδυ ήταν κάτι λογιότατοι εις το σπίτι μου, μισομαθείς και άθρησκοι. Πιάνει ο ένας και λέγει:

Πώς ο Θεός θα διόριζε την Θεοτόκο να γεννήσει τον Χριστόν και να μείνει παρθένο, πώς γένεται αυτό; Του λέγω:
Εις το σκολειόν όπου πάτε, θεολογίαν σπουδάζετε και φιλοσοφία ή το ένα; Λέγει:

Φιλοσοφίαν μόνον. Τον άφησα, δεν του ματάκρινα τίποτας, και πέσαμεν σ’ άλλες ομιλίες, δια ν’ αστοχήσει αυτό.

Μετά από καιρόν του λέγω: Εσύ, φίλε, είσαι κουτσός· διατί κάνεις αδρασκελιές δια δύο ποδάρια, εις καιρόν οπού έχεις ένα ποδάρι μόνον;
Όχι, λέγει, δύο έχω, και καλά! Του λέγω, ένα μόνον έχεις, και εκείνο τσακισμένο. Όχι, λέγει, δύο! Σώπα, του λέγω, ψεύτη!

Σηκώνεται απάνω, λέγει: Ορίστε οπού χω δύο και περπατώ.

Βρέ αδελφέ, του λέγω, δεν σε ρώτησα εγώ, εκεί όπου σπουδάζεις τί μαθαίνεις, θεολογικά και φιλοσοφικά, και μου είπες μόνος σου ότι μαθαίνεις φιλοσοφικά μόνον; και διατί σπουδάζεις το ένα και κάνεις κρίση δια τα δύο…. και είσαι μισόθρησκος και θιαμαίνεσαι πώς η Θεοτόκο γέννησε τον Χριστόν κι έμεινε παρθένο;

Εσύ δεν μπορείς να το γνωρίζεις, ότι είσαι κουτσός· αυτός ο άγιος ο σημερινός και ο άγιος Βασίλειος και οι άλλοι πατέρες της Εκκλησίας το γνωρίζουν, ότι είχαν πρώτα αρετή, ηθική, και σπούδαξαν και την θεολογίαν πρώτα και την φιλοσοφία και γνώρισαν με την εντέλειαν το ένα και τ’ άλλο και έγιναν και καλοί χριστιανοί ορθόδοξοι θεολόγοι και καλοί φιλόσοφοι, και τότε έλαβαν και την φώτιση του Θεού και την ευλογίαν του και της βασιλείας του και έγιναν πατέρες της Εκκλησίας και άγιοι, και δι’ αυτά όλα τους έκαμαν εικόνες και τους προσκυνούμεν, και αυτείνοι ξέρουν πώς ήταν η Θεοτόκο, ποιά αρετή, ποιά αγαθότη, και πώς εσαρκώθη και πώς εγεννήθη και πώς εσταυρώθη, να σώσει εσένα τον παλιάνθρωπον, τον αχάριστον, και απάνω να σού δείξω πώς, δια να γιομίσει το ξεροκέφαλό σου, και σέναν και των ομοίων σου.

Δεν σηκώνεταν, να μην τον χτυπήσω, ότι μ’ έβλεπε θυμωμένον οπού του μιλούσα. Με το στανιό τον σήκωσα, του λέγω: Έμπα εις την άλλη κάμαρη μέσα, και εις της κλειδωνιάς την τρύπα να βάλεις τ’ αυτί σου, και ό,τι σού ειπώ κρυφά να μας ειπείς όταν θα βγείς έξω.

Μπήκε μέσα, έβαλε το αυτί του εις την κλειδωνότρυπα. Του λέγω: Βάλ’ το πλησίον – και εγώ απ’ όξω φυσάγω πολύ. Έβγα, του λέγω, να μας ειπείς τί σού είπα. Βήκε, λέγει: Ένας αγέρας μου γιόμωσε το αυτί μου.

Του λέγω: Και αυτό της θεία-Πρόνοιας με την Θεοτόκον αγέρας είναι, είπε και έγινε, δεν είναι ανθρώπινον έργον, και δια τούτο εγεννήθη και έμεινε παρθένος·
έλα να σού δείξω και το έργον ποίον είναι.

Παίρνω ένα καρφί και το βαρώ και μπαίνει εις τον τοίχο· τότε το βγάζω, του λέγω:

Αυτό λέγεται, λογιότατε, έργον, ότι χάλασε τον τοίχον.”



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

15 σχόλια στο “ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ Σ’ ΕΝΑΝ ΑΘΕΟ!”
  1. Ποιος "λογιοτατος" ειναι σε θεση να τα βαλει με καποιον που εχει ανοιχτα τα ματια της ψυχης του ;

  2. Οι Εβραίοι κραζουν μουσουλμάνους και χριστιανούς
    Οι χριστιανοί κραζουν Εβραίους και μουσουλμάνους
    Οι μουσουλμάνοι κραζουν Εβραίους και χριστιανούς

    Ε εγώ πιστεύω ότι έχουν όλοι δίκιο

  3. OLO MALAKIES EINAI OLOI O KA8ENAS TO MAKRI KAI TO KONTO TOY
    DILADI 500 EKATOMIRIA POU EINAI XRISTIANOI EXOUN DIKIO KAI TA IPOLOIPA 5,5 DIS AN8ROPOI EINAI MALAKES?
    DEN TRABATE TA KAKALA SAS XRISTIANOGKAULOI?

  4. ΑΝΩΝΥΜΕ 11:07 ΕΣΥ ΤΟ ΠΑΣ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ?ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΑΝΤΕ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΑΚΑΚΑΣ…

  5. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ , ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ . ΦΤΩΧΟΤΑΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ , ΒΡΙΣΙΕΣ , ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΜΙΡΙΚΑΣΜΟΣ . ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ .

  6. Ο Καθενας Ανωνυμος ας πιστευει οτι θελει και οπου θελει…. Ας πιστευει στα νουμερα , ας πιστευει στο χρημα, ας πιστευει στον εαυτο του… ΟΜΩΣ θα παρακαλουσα να μην βριζει τη Θρησκεια μου Ουτε την Παναγία μας Ουτε τον Χριστο Μας Ουτε τους Αγιους μας…. Δεν το εχει αυτο το δικαιωμα. Εχει την επιλογη να μην διαβασει αυτο το αρθρο και να εξαγριωθει, εχει την επιλογη να μην παει στην Εκκλησια, εχει την επιλογη να μην μαθει για την Θρησκεια μας για την Χριστιανοσυνη αλλα ας την κρατησει για τον ευατο του ή για τους ομοιους του. Οπως δεν ασχολουμαστε εμεις με τους Αθεους και δεν τους βριζουμε ας μην το κανουν και αυτοι… Δεν σας ενοχλουμε γιατι μας ενοχλειτε?

  7. 4.08 . Ολα αυτα που περιγραφεις τα κανουν γιατι τους λειπει αυτο που πιστευουν πως πρεσβευουν . ΗΘΟΣ , ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ .

  8. Kαι η απάντηση του άθεου…στο οικοδόμημα μακρυγιάννης που παπαδαριό και πολιτικάντηδες μυθοποίησαν…

    ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ

    http://aorata-gegonota.blogspot.gr/2013/04/blog-post_6211.html

    πως πέρασε στην κατοχή του η συνοικία που σήμερα λέγεται "Μακρυγιάννη" κάτω από την Ακρόπολη;
    Τα τσιφλίκια που απέκτησε κατα τη διάρκεια και μετα το τέλος της επανάστασης…
    Άλλωστε ενω τ απομνημονεύματα Κωλοκοτρώνη, Καραϊσκάκη αγννούνται τα απομνημονεύματα μακρυγιάννη διαφημίζονται και προωθούνται απο το κατεστημένο…το πρότυπο της αρπαχτής
    Ενώ οι περισσότεροι των επαναστατών πέθαναν αδέκαροι ο μακρυγιάννης έγινε τσιφλικάς…

  9. Σύντροφε ΑΟΡΑΤΕ, τον έχεις διαβάσει τον Μακρυγιάννη; Γιατί αρχαιοκάπηλος; ….
    Που το είδες αυτό και ποιός το αναφέρει; Επιπλέον, ήταν ήδη πλούσιος από πριν την Επανάσταση γιατί ήταν ένας πανέξυπνος έμπορος. Και η συνοικία κάτω από την Ακρόπολη ήταν βοσκοτόπια τότε (αν δεις την γνωστή φωτογραφία του 1903 του Βoissonnas) . Ηταν πολύ περισσότερο πατριώτης και τα απομνημονεύματά του είναι ένα αριστούργημα … αλλά μάλλον ενοχλείσαι λόγω του πατριωτισμού του…

  10. Παιδιά μακάρι όλοι οι 'Ελληνες να του μοιάζαμε του στρ.Μακρυγιάννη.Διαβάστε πρώτα τα απομνημονεύματα του και κρινετε.Αν σήμερα υπάρχει ακόμα η αθάνατη και δοξασμένη Ελλάδα το οφείλει σε ανθρώπους σαν αυτό το παλληκάρι.Λεωνίδες,Μεγαλέξανδροι και Μακρυγιάννηδες γεννιούνται σπάνια,μα απο Εφιάλτες(προδότες),Παπανδρέηδες(προδότες-ψεύτες)και 'Αδων.Γεωργιάδηδες(προδότες-ψεύτες-ηλίθιους)είχαμε και έχουμε πολλούς…ΚΡΙΜΑ.
    ΧΡΙΣΤΕ μας! ΠΑΝΑΓΙΑ μας! ΤΙΜΙΕ ΠΡΟΔΡΟΜΕ μας! ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ μας! ΑΓΙΟΙ ΑΣΩΜΑΤΟΙ μας! ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ! σώστε μας!ΣΩΣΤΕ ΜΑΣ! Σ-Ω-Σ-Τ-Ε Μ-Α-Σ! ταπεινά σας θερμοπαρακαλούμε για το 'Εθνος μας,την ΕΛΛΑΔΑ μας,που τόσο κάποιοι την μισούνε, μα εσείς κι εμείς τόσο την αγαπάμε!
    Την αγαπάμε είπα?'Ισως κάποιοι ρομαντικοί,ίσως κάποιοι με αγάπη… ΘΕΕ' μου πόσο λίγοι..!

  11. Κάθε άνθρωπος στον κόσμο που ζούμε δεν εμφανίζεται αυθαίρετα, ούτε κατά την δική του θέληση, όλοι περνάμε από τον κόσμο αυτό όταν αυτό προκύπτει, (;) Συνδετικός κρίκος των εν ζωή με τους πεθαμένους από τα βάθη των αιώνων, είναι η ιστορία. Η ιστορική γνώση μας βοηθά να γίνουμε καλύτεροι… αλά όχι όλους πάντα και εδώ αρχίζει ο «πόλεμος» των αντιθέσεων. Μέσα από αυτούς τους «πολέμους» των αντιθέσεων πέρασε την ζωή του ο Μακρυγιάννης και διακρίθηκε δικαίως. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα όσα είπε τότε, στην δική του ιστορική εποχή, είναι άκριτα. Αν ήταν έτσι: τι απάντηση θα έδινε ο Μακρυγιάννης, αν κάποιος του έλεγε τότε, πως σε λίγα χρόνια οι άνθρωποι θα ταξιδεύουν στον αέρα με το αεροπλάνο και θα καλύπτουν τις αποστάσεις ημερών… σε μόλις λίγα λεπτά τις ώρας; και τόσα άλλα που η επιστήμη και η τεχνολογία μας προσφέρει σήμερα. Αν ζούσε σήμερα ο Μακρυγιάννης, για πόσα πράγματα ως προς την αντίληψη για τον κόσμο, θα του άλλαζαν την γνώμη του τότε με το σήμερα; Επομένως είναι λάθος να είμαστε απόλυτοι για κάτι που κάποιος στην εποχή του είπε και δεν συνάδει με το σήμερα και τέτοια υπάρχουν πολλά και θα υπάρχουν αφού η ζωή μας δεν είναι στατική, κινείται και πολλά αλλάζουν. Εκείνο που δεν θα αλλάξει ποτέ είναι το αποτύπωμα που άφησε στο πέρασμα του ο μεγάλος για την εποχή του αγωνιστής – πατριώτης – διανοούμενος άνθρωπος Μακρυγιάννης. Όπως όλοι οι άνθρωποι στην εποχή τους κάνουν λάθη, έτσι και εκείνος δεν είναι αλάνθαστος.

  12. Η παρακάτω ιστορία είναι απο τον http://mikros-romios.gr/3263/makrygiannis/
    Τα πλούσια ευρήματα ξεσηκώνουν πανστρατιά και συγκίνηση και σύμφωνα με την εφημερίδα του Φιλήμονα τα χώματα κάτω από την Ακρόπολη «υπισχνούνται ν’ αποκαλύψωσιν εν των περιεργοτέρων μνημείων των Αθηνών και να διαχύσουν ικανόν φως επί της αρχιτεκτονικής των θεάτρων της αρχαιότητος». Βέβαια το κόστος για να έρθουν στην επιφάνεια οι πολύτιμοι αυτοί θησαυροί ήταν υψηλό, αφού οι ανασκαφές έφθαναν σε βάθος πέντε και έξι μέτρων. Οπότε άρχισε έρανος από τον Δήμο Αθηναίων, ιδιώτες αλλά και ομογενείς του εξωτερικού. Έτσι εξασφαλιζόταν ένα σημαντικό ποσό για τη συνέχιση των ανασκαφών προς το μεσημβρινοανατολικό μέρος «εντεύθεν του τόξου των εδωλίων όπου η σκηνή και η θυμέλη» ως κεραυνός εν αιθρία δημοσιευόταν η είδηση πως ο ιδιοκτήτης της περιοχής ζητούσε με δικαστικά μέτρα να σταματήσουν οι ανασκαφές. Προκαλούσε όμως ταυτόχρονα μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της γης, δηλαδή ο Ιωάννης Μακρυγιάννης προχώρησε σε δικαστικές ενέργειες διότι δεν είχε ζητηθεί η άδειά του και δεν είχε αποζημιωθεί για τη γη του από το Ελληνικό Δημόσιο. Η παρέμβαση οδήγησε σε καθυστερήσεις των ανασκαφών της αρχαιολογικής εταιρείας, αλλά ήταν και ένας από τους λόγους που αποχώρησε από τις ανασκαφές ο Γερμανός αρχιτέκτονας J. H. Strack, ο οποίος είχε αρχίσει σταδιακά να αποκαλύπτει το θέατρο. Η υπόθεση εκδικάσθηκε στο Ειρηνοδικείο, το οποίο απέρριψε το αίτημα του Μακρυγιάννη και διέταξε τη συνέχιση των ανασκαφών. Έτσι η πρώτη συστηματική ανασκαφική έρευνα πραγματοποιείται το 1862 από τον αρχαιολόγο Θ. Ρουσσόπουλο σε συνεργασία πάντα με το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek