Διαφημίσεις

Προκλητικό άρθρο της Wall Street Journal μιλάει για εδαφικές διεκδικήσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο

“Η Ελλάδα επανέλαβε τις εδαφικές της διεκδικήσεις στο Αιγαίο, όπου η χώρα ευελπιστεί να βρει μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου –ένα σχέδιο, όμως, που μπορεί να πυροδοτήσει αντιπαράθεση με την Τουρκία”, γράφει η Wall Street Journal σε ένα άρθρο το οποίο φιλοξενήθηκε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας.

Όπως γράφει η Wall Street Journal, “αυτήν την εβδομάδα, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα κατά τη συνάντησή του με τον τούρκο ομόλογό του στην Κωνσταντινούπολη, όπου ζήτησε από την Τουρκία να σεβαστεί τα δικαιώματα της Ελλάδας, όπως αυτά απορρέουν από την διεθνή νομοθεσία. Η Άγκυρα, η οποία μέχρι τώρα ισχυρίζονταν ότι τα ενεργειακά αποθέματα ανήκουν στην Τουρκία και προειδοποιεί για σχεδόν 20 χρόνια ότι η όποια προσπάθεια για χάραξη νέων συνόρων θα οδηγήσει σε πόλεμο, ζητά τώρα περαιτέρω διάλογο.”

Το ΥΠ.ΕΞ. χρησιμοποιεί τις διαδικασίες των Ηνωμένων Εθνών με απώτερο στόχο την διεθνή αναγνώριση για την αποκλειστική χρήση της ζώνης των 200 ναυτικών μιλίων, έχοντας ως βάση των ισχυρισμών του, την υπογραφή της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, την οποία η Τουρκία δεν έχει υπογράψει.

Για την Ελλάδα, σχολιάζει η Wall Street Journal, το στοίχημα είναι τεράστιο. Αν αποδειχθεί ότι υπάρχουν τα εκτιμώμενα αποθέματα υδρογονανθράκων ύψους 100 δισ. δολαρίων, αυτό θα ελάφρυνε το χρέος της χώρας και θα καθιστούσε την Ελλάδα έναν σημαντικό προμηθευτή ενέργειας για την Ευρώπη, η οποία επιθυμεί να μειώσει την εξάρτησή της από τη Ρωσία.

Οι Αμερικάνοι προσπαθούν πάση θυσία να παραμείνει η Ελλάδα ένα ακόμη προτεκτοράτο τους. Βασίζονται στη σύμμαχό τους τουρκία, η οποία δεν έχει υπογράψει τις διεθνείς συμβάσεις για το δίκαιο της θάλασσας και πιέζουν με κάθε τρόπο για συνεκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων του Αιγαίου.

Ο Σαμαράς διέπραξε εθνικό έγκλημα σύροντας τη χώρα μας σε διάλογο με τους τούρκους. Οποιαδήποτε συζήτηση για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο αρχιπέλαγος αποτελεί συνειδητή προδοσία.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

7 σχόλια στο “Πρόκληση: “Ελληνικές εδαφικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο” βλέπουν οι Αμερικάνοι”
  1. ΑΣ ΒΓΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΛΑΔΑ ΜΕ @ΡΧΙΔΙ@ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΑΡΚΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕΙ .
    ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΛΛΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΟΧΙ;;;; ΠΑΛΙΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!!!!!!!!!

  2. Αν ισχυουν αυτα που γραφονται κατα την γνωμη μου θα εχουμε πολεμο το πολυ μεχρη τον ιουνιο

  3. Αν ισχυουν αυτα που γραφονται κατα την γνωμη μου θα εχουμε πολεμο το πολυ μεχρη τον ιουνιο

  4. Απο την στιγμή που η Ελλάδα και η Κύπρος αποδέχονται το διεθνές ναυτικό δίκαιο, μπορούν να ανακυρύξουν την μεταξύ τους ΑΟΖ και de facto αναγνωρίζεται η ΑΟΖ του καστελόριζου…

  5. ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ…ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΓΑΤΑΚΙΑ ΠΩΣ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΣΠΕΣΙΑΛΙΣΤΑΣ ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ-ΝΥΝ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΗ- ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ .Ο ΘΕΙΟΣ ΣΑΜ ΜΙΛΗΣΕ ΤΕΛΟΣ.ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΜΩΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΞΕΧΝΑΕΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek