Οι τραπεζίτες προειδοποίησαν την κυβέρνηση ότι αν χαθεί η ιστορική ευκαιρία και πειραματιστούμε με το χάος το οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό κόστος θα είναι τεράστιο

«Στις 24 Απριλίου στο τακτικό Eurogroup ή το αργότερο στις 29 Απριλίου, σε πιθανό έκτακτο Eurogroup, θα υπάρξει συμφωνία και μια μακρά περίοδο αβεβαιότητας και διάχυτης ανησυχίας για χρεοκοπία θα κοπάσει μέχρι να υπάρξει τελική συμφωνία για την Ελλάδα τον Ιούνιο του 2015» εκτιμούν οι τραπεζίτες και ποντάρουν στο θετικό σενάριο.

Ωστόσο προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι η οικονομία και οι τράπεζες δεν έχουν άλλα περιθώρια πολιτικών ακτιβισμών.
Οι έλληνες τραπεζίτες είχαν πριν λίγες ημέρες συναντήσεις με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και εκεί είχαν την δυνατότητα να τους παρουσιάσουν την ωμή πραγματικότητα.

Ο πολιτικός αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον κίνδυνο από το τραπεζίτη καθώς οι managers διαχειρίζονται καταθέσεις, διαχειρίζονται κεφάλαια και αισθάνονται σε πραγματικό χρόνο την πίεση της ρευστότητας.

Οι τραπεζίτες υποστήριξαν στους κυβερνητικούς παράγοντες ότι η τύχη της Ελλάδος κρίθηκε πριν 15 χρόνια και αν ακόμη έχουν αποφασίσει να έρθουν σε ρήξη είναι 100% βέβαιο ότι ο ρους της ιστορίας δεν θα τους δικαιώσει γιατί η πορεία της Ελλάδος είναι μόνο ευρωπαϊκή και μόνο με το ευρώ.

Οι έλληνες τραπεζίτες προειδοποίησαν την κυβέρνηση ότι αν ρισκάρει με ρήξη και υποχρεωτικά επιβληθούν capital controls δηλαδή περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, τότε είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι το συστημικό κραχ που θα υποστεί ο τραπεζικός κλάδος δεν θα έχει προηγούμενο.

Οι καταθέτες δεν θα μπορούν να βγάλουν τα χρήματα τους και θα προκληθεί κοινωνικό χάος λόγω των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.
Αδιανόητο η Κύπρος να βγαίνει από τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων και η Ελλάδα να εφαρμόζει περιορισμούς για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες.
Οι μέτοχοι και ειδικά οι ξένοι θα αποχωρούν μαζικά καθημερινά, προκαλώντας σοκ και χάος στο χρηματιστήριο.

Το ελληνικό χρηματιστήριο θα καταρρεύσει.

Οι τράπεζες με μετοχές να καταρρέουν, με την ΕΚΤ να μην χορηγεί άλλη ρευστότητα και με capital controls θα είναι τράπεζες ζόμπι.
Ο πυρήνας της οικονομίας αντί να λειτουργεί θα έχει καταρρεύσει και μαζί θα καταρρεύσει και η οικονομία.

Οι τραπεζίτες προειδοποίησαν την κυβέρνηση ότι αν χαθεί η ιστορική ευκαιρία και πειραματιστούμε με το χάος το οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό κόστος θα είναι τεράστιο, μη διαχειρίσμο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσει μαζί με την Ελλάδα και οι τράπεζες θα καταρρεύσουν μαζί με την εθνική οικονομία.
Ήδη οι τράπεζες στις εκθέσεις τους προειδοποιούν ότι η ελληνική οικονομία επιστρέφει στην ύφεση για το α΄ τρίμηνο του 2015.

Ύφεση σημαίνει διαιώνιση του φαύλου κύκλου διαιωνίσει του βούρκου στον οποίο έχει εγκλωβιστεί η εθνική οικονομία.
Όσο παραμένουμε στον βούρκο αυτοκτονούμε είναι το μήνυμα των τραπεζιτών που ζητούν από την κυβέρνηση να κλείσει την μεγάλη συμφωνία άμεσα για να αποκατασταθεί η ασφάλεια στους πολίτες.

www.bankingnews.gr
Πέτρος Λεωτσάκος

Loading...
8 Σχόλια
 1. Ανώνυμος 3 έτη ago
  0
  0
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ Α……….Α ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙ ΕΚΕΙ??ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΧΑΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ.ΤΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΟΣ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΟΜΗ ΤΑ Α…..Α ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ??
  ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Έγγραφο προς την ΕΣΗΕΑ έστειλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με το οποίο ζητάει την εξέταση των πρακτικών που χρησιμοποιεί η οικονομική ιστοσελίδα bankinews.gr, σχετικά με την πορεία υλοποίησης των stress tests των τραπεζών.
  Η Επιτροπή καλεί την Ένωση Συντακτών να εξετάσει αν η πρακτική του δημοσιογράφου και ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου site, Πέτρου Λεωτσάκου να επικαλείται «έγκυρες πληροφορίες», γράφοντας «αποκλειστικά θέματα» που προκάλεσαν σημαντικές μεταβολές στην τιμή των μετοχών των τραπεζών, συνάδει με τις διατάξεις του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.
  Όπως αναφέρει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην επιστολή της προς την Ένωση, «με τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα δημιουργήθηκε κλίμα ανασφάλειας και αναστάτωσης στην αγορά», ενώ αυτά συνεχίστηκαν παρά την κατηγορηματική μη υιοθέτηση των αναγραφόμενων στα σχετικά δημοσιεύματα εκ μέρους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.
 2. Ανώνυμος 3 έτη ago
  0
  0
  ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150 ΔΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ , ΘΕΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΣ?
  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
 3. Ανώνυμος 3 έτη ago
  0
  0
  ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ Χ Α Ο Υ Σ
 4. Ανώνυμος 3 έτη ago
  0
  0
  ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ…Ε.Ε. , ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΕΣ !!!
 5. Ανώνυμος 3 έτη ago
  0
  0
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ Α……….Α ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙ ΕΚΕΙ?? ΥΠΑΡΧΕΙ.

  https://youtu.be/bG2Hd7Bkc24?t=35
 6. Ανώνυμος 3 έτη ago
  0
  0
  ΚΑΙ ΤΟ 1821 ΕΑΝ Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΙ ΕΝΕΡΓΟΥΣΑΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ, ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ.
  ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΝΟΥΣ ΜΑΣ.
  ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΙΑ!
  ΑΣ ΑΝΑΤΡΕΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΜΜΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ.
  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝΕ ΟΛΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΥΠΕΡΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ.
  ΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΞΑΝΑΓΥΡΝΟΥΣΑΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ.
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΣΟΣ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΑΜΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΕΝΩ ΕΔΩ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ (ΒΛΕΠΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ, ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ) ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ.
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
 7. Ανώνυμος 3 έτη ago
  0
  0
  ΡΗΞΗ…..ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ …..ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
 8. Ανώνυμος 3 έτη ago
  0
  0
  Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΕΝΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΟΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΛΕΣ ΚΕΔΟΦΟΡΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΧΕΔΟΝ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

CONTACT US

Στείλτε μας ένα email και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

Sending

©2017 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων