«Προβλέπουμε ένα μέλλον στο οποίο όλοι θα έχουν εμφυτευμένο τσιπ…»

Με μια κίνηση του χεριού, οι υπάλληλοι ενός γραφείου στη Στοκχόλμη της Σουηδίας έχουν τη δύναμη να ανοίγουν πόρτες, να εκτυπώνουν και να πληρώνουν για το μεσημεριανό τους γεύμα, μεταξύ άλλων, με ένα ενσωματωμένο μικροτσίπ.

«Θέλουμε να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε την τεχνολογία αυτή πριν έρθουν μεγάλες εταιρείες και η κυβέρνηση και μας πουν ότι πρέπει να τσιπαριστούμε – το φορολογικό τσιπ, το τσιπ της Google ή του Facebook,» λέει στο BBC ο Hannes Sjoblad, διευθύνων σύμβουλος.

Το τσιπ που είναι στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, σχεδιάστηκε από την Swedish Biohacking Group, και εκπέμπει ραδιοκύματα παρόμοια με τους πομπούς που εμφυτεύονται σε κατοικίδια ζώα.

Το τσιπ εμφυτεύεται από έναν επαγγελματία καλλιτέχνη του τατουάζ με μια χοντρή βελόνα.

Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα μιας τάσης που αναπτύσσεται επίσης στον ιατρικό τομέα.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Το λέμε αυτό επαυξημένη ανθρωπότητα (augmented humanity)», λέει στην εφημερίδα New York Daily News, η ειδική στις τάσεις τεχνολογίας Faith Popcorn(πραγματικό όνομα Faith Plotkin, σύμβουλος επιχειρήσεων και συγγραφέας του ‘φουτουριστικού’ best-selling βιβλίου ‘The Popcorn Report’, 1991). «Προβλέπουμε ένα μέλλον στο οποίο όλοι θα έχουν εμφυτευμένο τσιπ, κάτι το οποίο θα ωφελήσει την προσωπική μας ζωή».

Ο Σουηδός επιχειρηματίας Hannes Sjoblad, ο οποίος ξεκίνησε την «biohacking» βιομηχανία στην πατρίδα του, νομίζει ότι είναι μόνο θέμα χρόνου πριν οι άνθρωποι χρησιμοποιήσουν τα τσιπ για να οδηγούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να πληρώνουν στα μαγαζιά και στο γυμναστήριο.

Επιχειρηματολογώντας υπέρ του τσιπαρίσματος ο Sjoblad, λέει: «Η τεχνολογία είναι ήδη πραγματικότητα! Βλέπουμε μια ταχέως αναπτυσσόμενη κοινότητα ανθρώπων που πειραματίζεται με εμφυτεύματα τσιπ, τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες να εκτελούν διάφορες καθημερινές εργασίες γρήγορα και εύκολα, όπως η πρόσβαση σε κτίρια, το ξεκλείδωμα προσωπικών συσκευών χωρίς τη χρήση κωδικών PIN και η πρόσβαση σε διάφορους τύπους αποθηκευμένων δεδομένων. Κάθε επιπλέον συσκευή που πρέπει να έχουμε μαζί μας για να μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητά μας, όπως τα μπρελόκ ή οι ηλεκτρονικές κάρτες, αποτελούν απλώς άλλο ένα στοιχείο που δημιουργεί περιπλοκότητα στη ζωή μας.».

Η Popcorn πιστεύει ότι θα προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο.

«Θα είστε σε θέση να κατεβάσετε την Μανδαρινική (κινέζικη διάλεκτος) στο ενσωματωμένο τσιπ σας πριν από την επαγγελματική σας συνάντηση στη Σαγκάη,» λέει.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι τέτοιου είδους μικροτσίπ, είναι το χάραγμα του θηρίου, ένα σημάδι του ερχομού του Χριστού.

Στην Αποκάλυψη 13:17 αναφέρεται ότι κανένας άνθρωπος δεν θα είναι σε θέση να αγοράζει, να πωλεί ή να κάνει συναλλαγές χωρίς το χάραγμα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ κι εδώ

Loading...

5 thoughts on “«Προβλέπουμε ένα μέλλον στο οποίο όλοι θα έχουν εμφυτευμένο τσιπ…»

  1. Ανώνυμος says:

    και με ενα αγγουρι ανοιγει ο κωλος τελεια γιατι δεν το δοκιμαζουν?? αν θελουν υπαρχουν και μεγαλυτερα οργανα

  2. Ανώνυμος says:

    Ο ΑΡΧΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΚΟ ΣΠΑΘΙ ΑΝΑΣΗΚΩΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ-
    ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΤΑ ΜΑΡΜΑΡΕΝΙΑ ΑΛΩΝΙΑ ΑΝΩ ΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *