Διαφημίσεις
http://greetingsearthlings.files.wordpress.com/2008/02/fat-capitalist.jpg?w=347&h=411
Διανύουμε  τις απαρχές του 21ουαιώνα και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής.

Το επίπεδο της ζωής του ανθρώπου είναι αντίστοιχο των δυνατοτήτων και των ευκαιριών που μπορεί να του προσφέρουν οι κοινωνίες αυτού του αιώνα?
Και αν όχι γιατί?


Η απάντηση στο πρώτο ερώτημα είναι βεβαίως αρνητική.
Όμως γιατί ο άνθρωπος δεν ζει σ’ επίπεδο ανάλογο των δυνατοτήτων που μπορεί να του προσφέρει αυτή η εποχή? .. ποιό είναι το «ελάχιστο» επίπεδο διαβίωσης? . θα μπορούσανε όλοι οι άνθρωποι να ζήσουν καλά? Προκύπτει λοιπόν μια αλληλουχία ερωτημάτων.

Σαν ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης για τον άνθρωπο μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την στάθμη αυτή που ο άνθρωπος μπορεί ν’ απολαύσει τα’ απολύτως αναγκαία προς αυτόν απαραίτητα αγαθά.
Γιατί όμως στον άνθρωπο δεν του προσφέρεται η δυνατότητα ώστε ν’ απολαμβάνει τα’ αναγκαία απαραίτητα και ποια είναι αυτά τ’ αγαθά? Εδώ αρχίζει και ο προβληματισμός μας.


Ο ιδιώτης έχει άπειρα πεδία εφαρμογής που μπορεί να παίξει .

1. ΟΜΩΣ .. η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν επιτρέπεται ν’ αγγίζει καν την ΥΓΕΙΑ.
« Η εμπορευματικότητα της υγείας μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία.».
Όταν υπάρχει σκοπιμότητα είναι εύκολο ν’ αφήσω ν’ . «ατροφήσει» η υγεία στα δημόσια νοσοκομεία προκειμένου να καταστήσω υπερτροφική την ιδιωτική περίθαλψη, οδηγώντας την «πελατεία» προς τα εκεί. Εδώ έχομε τον ορισμό της ανηθικότητας, δεδομένου ότι την ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ανθρώπινη υγεία την καθιστούμε προϊόν εκμετάλλευσης.
Την υγεία καλώς ή κακώς δεν μπορούμε ποτέ να εμπιστευθούμε στις πιθανές σκοπιμότητες των ιδιωτών, γιατί απλά η ζωή και η υγεία είναι ανεκτίμητες αξίες. Η ζωή και η υγεία του ανθρώπου δεν τιμολογούνται .. δεν μπαίνει «ταρίφα». Δυστυχώς πολλές φορές χάριν του κέρδους, μπορείς να εισαχθείς σε νοσοκομείο με πονόδοντο και ν’ αποχωρήσεις μετά από εγχείρηση σκωληκοϊδήτιδας . και εκ των υστέρων ν’ αποδειχθεί ότι επρόκειτο περί λάθους. Τα πιθανά σκόπιμα «λάθη» σε βάρος του πελάτη-ασθενή ποτέ δεν μπορούμε να τ’ αποκλείσουμε, δεδομένου ότι ο μεγαλύτερος χρόνος παραμονής στα νοσοκομεία-ξενοδοχεία μεταφράζεται σε «κέρδος».
Τα φάρμακα έχουν γίνει βιομηχανία, όλα τα σκευάσματα που κυκλοφορούν δεν είναι ασφαλή για την υγεία διότι ποτέ δεν υφίστανταιτους κατάλληλους ελέγχους. Δεν είναι λίγες οι φορές που παρατηρούνται «τεχνητές» ελλείψεις φαρμάκων για λόγους βέβαια κερδοσκοπικούς που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί ν’ αποβούν μοιραίες για κάποιους συνανθρώπους μας.

2. Η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν θάπρεπε ν’ αγγίζει καν τον χώρο της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Από την παρουσία του ιδιώτη στον χώρο δημιουργούνται οικονομικά συμφέροντα που μπορούν να συνεισφέρουν  στην ΣΚΟΠΙΜΗ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ του δημοσίου παράγοντα. Όσα είδαμε ότι γίνονται πιο πάνω στην υγεία, παρατηρούνται κι’ εδώ, δηλαδή «παραμελώντας» έντεχνα ή αν θέλετε «σκάβοντας» διαρκώς την δημόσια παιδεία, αφήνομε περιθώρια  για την υπερτροφική ανάπτυξη της ιδιωτικής. Η προπαγάνδα των ΜΜΕ και η οργανωμένη διαφήμιση του ιδιωτικού παράγοντα ολοκληρώνουν το καταστροφικό έργο.
Έτσι παρατηρούνται στο δημόσιο κάποιες «περίεργες» συμπεριφορές. Ένας οποιοσδήποτε δημόσιος λειτουργός μπορεί κάλλιστα να κάνει την σκέψη, «δεν κάνω σκόπιμα καλά την δουλειά μου στο σχολείο για να σε κάνω πελάτη είτε στα «ιδιαίτερα» είτε στο φροντιστήριο. Αφού έτσι είναι τα πράγματαή εγώ θα «σου» τον στείλω τον πελάτη ή θα «μου» τον στείλεις εσύ, αυτό που θα λέγαμε «συναδελφική αλληλεγγύη». Σε κάθε περίπτωση ο κλάδος της «παραπαιδείας» θ’ ανθίσει. Έτσι ξεκινάμε από την κατωτέρα παιδεία διαμορφώνοντας αυτό το «περιβάλλον» που . επεκτείνεται  σε όλες τις στάθμες της παιδείας.

Η ιδιωτική παιδεία επί πλέον μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε φτωχά παιδιά που διψάνε για μόρφωση. Μια κοινωνία ευνομούμενη και αξιοκρατική έχει αυτό το δικαίωμα? .. έχει το δικαίωμα να εμπορεύεται την δίψα και την ΑΝΑΓΚΗ για μόρφωση του κάθε πολίτη? Η κοινωνία που βάζει τον πήχυ ψηλά γίνεται αρωγός στον πολίτη στην ΑΝΑΓΚΗ και στο ΔΙΚΑΙΩΜΑ της Μόρφωσης.
ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΔΕΝ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ
Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ
. προκειμένου να σωθείς θα μου τ’ ακουμπήσεις, . σε τι διαφέρει από τον ΕΚΒΙΑΣΜΟ που είναι Ποινικό Αδίκημα?

3. Η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν αγγίζει καν τις ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ και τις ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ γιατί αυτά είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ.
Κάθε τι που είναι αναγκαίοπ μπορεί να οδηγήσει σ’ ΕΚΒΙΑΣΜΟ
3.1 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Έχω δικαίωμα να σου στερήσω το νερό επειδή δεν έχεις να πληρώσεις?
Έχω δικαίωμα μια πηγή νερού να την περιφράξω προκειμένου εγώ να εμπορευθώ το αναγκαίο στον κόσμο αγαθό?
Έχω δικαίωμα να σου στερήσω το ηλεκτρικό ρεύμα προκειμένου εγώ να κερδοσκοπώ?
«Σ’ ΕΜΕΝΑ» που έχω αγοράσει την ΔΕΗ ποιος μπορεί να μ’ ελέγξει και να εμποδίσει την ευνοϊκή μου μεταχείριση απέναντι στους «δικούς» μου, άρα να ευνοήσω τον ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ(κι’ αυτός Ποινικό Αδίκημα).
Στα χρόνια μας ζούμε τους ενεργειακούς πολέμους όπως των πετρελαίων.
Βιώνουμε τις κάθε είδους σκοπιμότητες προκειμένου να «καθυστερούνται» αποτελέσματα ερευνών που αφορούν πιθανές εναλλακτικές λύσεις του ενεργειακού προβλήματος..
3.2 ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Εδώ τα πράγματα είναι επίσης απλά, σ’ ερωτώ
Έχω το δικαίωμα να στείλω τον ηλικιωμένο ή τον ασθενή  στο σπίτι του με τα πόδια αν δεν έχει να πληρώσει το τίμημα?
Έχω το δικαίωμα να στείλω τον  μεροκαματιάρη στη δουλειά του με τα πόδια αν δεν έχει να πληρώσει το τίμημα?
Έχω το δικαίωμα να στείλω τον σπουδαστή στην σχολή του με τα πόδια αν δεν έχει να πληρώσει το τίμημα?
Έχω το δικαίωμα να στερήσω την μετάβαση ενός πολίτη από έναν τόπο σε έναν άλλο αν δεν έχει να πληρώσει το τίμημα?
Έχω το δικαίωμα να απομονώσω τον νησιώτη από τον κόσμο αν δεν έχει να πληρώσει το τίμημα?
………
……..

4. Επίσης οι πολεμικές βιομηχανίες, τα ναυπηγεία πολεμικών σκαφών, οι έρευνες οι σχετικές , οι τηλεπικοινωνίες και ότι άλλο που σχετίζεται με την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ δεν αγγίζεται από τον ιδιώτη.
Γνωρίζετε πως η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ του Ωνάσση πέρασε στα χέρια του ελληνικού κράτους?
Σε καιρό πολέμου η Ολυμπιακή επιτάσσεται από την Πολεμική Αεροπορία και εντάσσεται στον σχεδιασμό της σν πτέρυγα μάχης.
Τα γεγονότα του Ιουλίου του 1974 , ο στόλος των 40 αεροπλάνων της Ολυμπιακής «βρέθηκε» στο Φιουμιτσίνο της Ρώμης.
Όταν ανέλαβε ο Καραμανλής είπε στον Ωνάσση, πάρε 68.000.000 δολλάρια και Φύγε.
Μέχρι τα γεγονότα του 1974 η Ολυμπιακή ελάμβανε κρατική βοήθεια 60.000.000 δολλαρίων ως επιχορήγηση για τις πτήσεις της προς τις άγονες γραμμές, …ο Ωνάσσης φυσικά δεν αντέδρασε και τα ΜΜΕ .γαργάρα.


Η Ιδιωτική Πρωτοβουλία έχει απέραντα πεδία δράσης, οι τομείς που μπορεί να εργασθεί ο ιδιώτης είναι Όλοι οι Άλλοι.

Τα πιο πάνω όμως αποτελούν «ΑΓΑΘΑ» επειδή είναι Αναγκαία και Απαραίτητα για τον άνθρωπο, θάπρεπε να ορίζονται σαν το «ελάχιστο» επίπεδο διαβίωσης

και μαζί  με τα θέματα που αφορούν την Εθνική Ασφάλεια


ΔΕΝ ΘΆΠΡΕΠΕ ΠΟΤΕ Ν’ ΑΓΓΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ
Γράφει ο Μάνος Μιχαήλ


Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek