Ο χάρτης των επιθέσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ και οι επιφυλάξεις Ομπάμα

Ο χάρτης των επιθέσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ και οι επιφυλάξεις Ομπάμα

Ο χάρτης που δημοσίευσε η Washington Post δείχνει το σχέδιο των αεροπορικών βομβαρδισμών των ΗΠΑ ,αλλά και τις πτήσεις ρίψης βοήθειας στους κυνηγημένους από τους τζιχαντιστές. Είναι αρκετά αυτά για τη σωτηρία τους και την συντριβή των εξαγριωμένων ισλαμιστών;

Ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα New York Times δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να εξετάσει το ενδεχόμενο διεύρυνσης των στόχων των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών στο Ιράκ για την απώθηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, υπό την προϋπόθεση ότι τα μέλη της ιρακινής ηγεσίας θα βρουν τρόπο να συνεργασθούν μεταξύ τους.

Ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τη λύπη του για το ότι δεν έκανε περισσότερα για να βοηθήσει στην ανασυγκρότηση της Λιβύης, απαισιοδοξία για τις προοπτικές ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή, ανησυχία για το ενδεχόμενο ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και απογοήτευση για τη στάση της Κίνας. Όλα …μαύρα δηλαδή.

Στη συνέντευξή του ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να ενισχύσουν τη δράση τους για να βοηθήσουν το Ιράκ να απωθήσει την επίθεση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, που επιδιώκει την ίδρυση δικού του κράτους σε εδάφη της Συρίας και του Ιράκ.

“Δεν πρόκειται να τούς επιτρέψουμε να ιδρύσουν χαλιφάτο στη Συρία και το Ιράκ…αλλά αυτό θα το κάνουμε υπό την προϋπόθεση ότι θα ξέρουμε ότι έχουμε συμμάχους επί του πεδίου που είναι ικανοί να καλύψουν το κενό”, προειδοποίησε.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *