Διαφημίσεις

Ο Πάπας Φραγκίσκος προέτρεψε τα μέλη όλων των θρησκειών και τα άτομα που δεν ανήκουν σε κάποια εκκλησία να ενωθούν για να υπερασπιστούν τη δικαιοσύνη, την ειρήνη και το περιβάλλον.

«Νιώθω μεγάλη συγκίνηση και αισιοδοξία και ελπίδα», δήλωσε ο ραβίνος David Rosen, από την Ιερουσαλήμ, διευθυντής των Διαθρησκευτικών Σχέσεων για την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή.

«Είναι βαθύτατα προσηλωμένος στις Καθολικό-εβραϊκές σχέσεις”, είπε ο Rosen, ο οποίος παρέστη στη συνάντηση.
Ο Yahya Pallavicini, ηγέτης της μουσουλμανικής κοινότητας της Ιταλίας, είπε ότι εντυπωσιάστηκε από την επιμονή του Πάπα για την προώθηση της διαθρησκευτικής φιλίας.
O Φραγκίσκος συναντήθηκε με ηγέτες μη καθολικούς χριστιανικούς, όπως Ορθόδοξους, Αγγλικανούς, Λουθηρανούς και Μεθοδιστές, και άλλους όπως Εβραίους, Μουσουλμάνους, Βουδιστές και Ινδουιστές.

“Η Καθολική Εκκλησία έχει επίγνωση της σημασίας της για την προώθηση της φιλίας μεταξύ των ανδρών και των γυναικών από διαφορετικές θρησκευτικές παραδόσεις,” δήλωσε ο Αργεντινός ποντίφικας στους θρησκευτικούς ηγέτες στο Βατικανό.

Μιλώντας στα ιταλικά στην Sala Clementina, είπε ότι τα μέλη όλων των θρησκειών, ακόμη και οι μη-πιστοί πρέπει να αναγνωρίσουν την κοινή ευθύνη τους “στον κόσμο μας, σε όλη τη δημιουργία, την οποία θα πρέπει να αγαπούμε και να προστατεύουμε.

“Πρέπει να κάνουμε πολλά για το καλό των φτωχότερων, των αδύναμων, και εκείνων που υποφέρουν, να ευνοήσουμε τη δικαιοσύνη, να προωθήσουμε τη συμφιλίωση και να οικοδομήσουμε την ειρήνη», είπε.

Αν και είπε ότι η ιστορία είχε δείξει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να εξαλειφθεί ο Θεός είχε φέρει “πολύ βία,” αναφέρθηκε σε εκείνους που αναζητούν την αλήθεια, την καλοσύνη και την ομορφιά χωρίς να ανήκουν σε κάποια θρησκεία.

“Είναι πολύτιμοι σύμμαχοί μας στη δέσμευση για την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, την οικοδόμηση μιας πιο ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των ανθρώπων και την προστασία της φύσης», είπε.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

3 σχόλια στο “Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε έκκληση να ενωθούν οι πιστοί όλων των θρησκειών για χάρη της «ειρήνης» και της «δικαιοσύνης»”
  1. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ? ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΣ-ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ-ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΡΟΛΟ ΒΑΡΑΕΙ . ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΜΑΝΔΙΑ ,ΤΑ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΠΙΟ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ" ΚΑΙ "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ" ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ . ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *