09:00 - 04/08/2014

Οι ισλαμιστές ελέγχουν το μεγαλύτερο φράγμα του Ιράκ

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Οι ισλαμιστές ελέγχουν το μεγαλύτερο φράγμα του Ιράκ
Μαχητές από το ισλαμικό κράτος (γνωστό ως ISIS) ελέγχουν το μεγαλύτερο φράγμα του Ιράκ, στην πόλη της Μοσούλης, αποκτώντας έτσι τη δυνατότητα να πλημμυρίσουν μεγάλες πόλεις της χώρας την ώρα που απειλούν να εισβάλουν στη Βαγδάτη.

Οι ισλαμιστές δεν βρήκαν αντίσταση από τους Κούρδους μαχητές και ανέλαβαν τον έλεγχο ακόμη τριών πόλεων καθώς και κοιτασμάτων πετρελαίου κοντά στην ιρακινή πόλη, Ζουμάρ.

Αυτή ήταν η πρώτη σημαντική επικράτηση των μαχητών της ISIS απέναντι στις κουρδικές δυνάμεις.

Παράλληλα, ο έλεγχος της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Μοσούλη, μετά από επίθεση που διήρκησε μια ημέρα, δίνει στους Σουνίτες την δυνατότητα να πλημμυρίσουν τις μεγάλες πόλεις του Ιράκ και να αφήσουν τα αγροκτήματα χωρίς νερό στην προσπάθεια τους να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Νούρι αλ Μαλίκι.

«Οι τρομοκρατικές ομάδες του ισλαμικού κράτους έχουν πάρει τον έλεγχο της Μοσούλης μετά την παράδοση των κουρδικών δυνάμεων», μετέδωσε η ιρακινή, κρατική τηλεόραση.

Ο Ντάνιελ Πάιπς, πρόεδρος του Φόρουμ για την Μέση Ανατολή, δήλωσε στο CNN ότι «αν οι ισλαμιστές μπορούν να ελέγχουν την Μοσούλη τότε μπορούν να απειλήσουν τους πάντες».

Ο Πάιπς τόνισε πως το ισλαμικό κράτος έχει πλέον τη δυνατότητα να προκαλέσει μια μαζική, καταστροφική πλημμύρα που θα μπορούσε να προκαλέσει το θάνατο, την καταστροφή και το χάος, όχι μόνο στη Μοσούλη αλλά σε ολόκληρη τη διαδρομή μέχρι τη Βαγδάτη.

enikos

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*