Οι ισλαμιστές ελέγχουν το μεγαλύτερο φράγμα του Ιράκ

Οι ισλαμιστές ελέγχουν το μεγαλύτερο φράγμα του Ιράκ
Μαχητές από το ισλαμικό κράτος (γνωστό ως ISIS) ελέγχουν το μεγαλύτερο φράγμα του Ιράκ, στην πόλη της Μοσούλης, αποκτώντας έτσι τη δυνατότητα να πλημμυρίσουν μεγάλες πόλεις της χώρας την ώρα που απειλούν να εισβάλουν στη Βαγδάτη.

Οι ισλαμιστές δεν βρήκαν αντίσταση από τους Κούρδους μαχητές και ανέλαβαν τον έλεγχο ακόμη τριών πόλεων καθώς και κοιτασμάτων πετρελαίου κοντά στην ιρακινή πόλη, Ζουμάρ.

Αυτή ήταν η πρώτη σημαντική επικράτηση των μαχητών της ISIS απέναντι στις κουρδικές δυνάμεις.

Παράλληλα, ο έλεγχος της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Μοσούλη, μετά από επίθεση που διήρκησε μια ημέρα, δίνει στους Σουνίτες την δυνατότητα να πλημμυρίσουν τις μεγάλες πόλεις του Ιράκ και να αφήσουν τα αγροκτήματα χωρίς νερό στην προσπάθεια τους να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Νούρι αλ Μαλίκι.

«Οι τρομοκρατικές ομάδες του ισλαμικού κράτους έχουν πάρει τον έλεγχο της Μοσούλης μετά την παράδοση των κουρδικών δυνάμεων», μετέδωσε η ιρακινή, κρατική τηλεόραση.

Ο Ντάνιελ Πάιπς, πρόεδρος του Φόρουμ για την Μέση Ανατολή, δήλωσε στο CNN ότι «αν οι ισλαμιστές μπορούν να ελέγχουν την Μοσούλη τότε μπορούν να απειλήσουν τους πάντες».

Ο Πάιπς τόνισε πως το ισλαμικό κράτος έχει πλέον τη δυνατότητα να προκαλέσει μια μαζική, καταστροφική πλημμύρα που θα μπορούσε να προκαλέσει το θάνατο, την καταστροφή και το χάος, όχι μόνο στη Μοσούλη αλλά σε ολόκληρη τη διαδρομή μέχρι τη Βαγδάτη.

enikos

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *