Οι ελίτ ‘θεοί’ αρχαίοι κυβερνήτες της γης

Οι «θεοί» κυβερνήτες της γης ήταν μία ελίτ ομάδα από αθάνατους οι οποίοι κατασκεύασαν μεγαλοπρεπείς κυβερνήσεις προ του Μεγάλου κατακλυσμού και έμειναν γνωστοί στην ιστορία και μυθολογία ως οι «θεοί» ή «φύλακες» οι οποίοι επισκεπτόντουσαν τους θνητούς με τα άρματα τους και τους καθοδηγούσαν μέχρι να αναπτυχθούν και να είναι αυτόνομοι. Οι ανθρώπινες επικράτειες αναπτύχθηκαν και έγιναν μία παγκόσμια δύναμη έως ότου καταστράφηκαν από τους συνεχείς πολέμους και επέστρεψαν ξανά στο πρωτόγονο επίπεδο από όπου προήλθαμε αγνοώντας αυτή τη χαμένη ιστορία μας.

Σύμφωνα με το Κριτία του Πλάτωνος κάποιο «συμβούλιο των θεών» είχε χωρίσει την γη σε επικράτειες και είχε μοιράσει με κλήρο τις περιοχές της γης.

Την ζώνη στην οποία άνηκε η Ελλάδα και οι κοντινές περιοχές είχαν κερδίσει με κλήρο η Αθηνά και ο Ήφαιστος και την είχαν υπό την προστασία τους και καθοδήγηση τους. Ο Κριτίας αναφέρει ότι κάθε «θεότητα» έτρεφε αρχικά τους ανθρώπους και τους μεγάλωνε σαν να ήταν κοπάδι που το οδηγούσε ο ποιμένας τους. Ακόμα και στην Παλαιά Διαθήκη βρίσκουμε αναφορές για αυτή την μοιρασιά στο Δευτερονόμιο 32 όπου λέγεται πως ο Θεός μοίρασε τα έθνη και όρισε τις περιοχές όπου θα μένει το καθένα έθνος και διέσπειρε τους απογόνους του «Αδάμ» σε αυτά και έβαλε «φύλακες αγγέλους» στα έθνη για να τα καθοδηγούν.

Θα μπορούσε ο Ήφαιστος και η Αθηνά να ήταν οι αποκλειστικοί φύλακες της ζώνης βόρεια και νότια της Ελλάδος ; Σύμφωνα με το έργο «Τίμαιος» του Πλάτωνος η Αθηνά είχε ιδρύσει η ίδια και τις Αιγυπτιακές πόλεις εκτός από τις Ελληνικές (γιαυτό και η μεγάλη σύνδεση μεταξύ Ελλήνων και Αιγυπτίων). Αν αφήσουμε το Νότο και πάμε Βορειότερα θα συναντήσουμε όχι την Αθηνά της δικής μας μυθολογίας αλλά τον Ήφαιστο της Σκανδιναβικής…


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην Σκανδιναβική μυθολογία ο Θωρ είναι ο αρχηγός και προστάτης των βόρειων φυλών. Ο Θωρ γεννήθηκε από τον Όντιν και τη Γιόρν (ανάλογο του Δία και της Ήρας) και ήταν γενειοφόρος και κοκκινομάλλης. Κρατούσε ένα μεγάλο σφυρί με το οποίο κυβερνούσε άλλοτε επιβάλλοντας δικαιοσύνη αλλά επίσης χρησιμοποιούσε και στο πόλεμο. Επίσης φορούσε μία σιδερένια ζώνη και έφερε γάντια στα χέρια του. Ο Θωρ ήταν ένας «θεός» που στην Σκανδιναβική μυθολογία παρουσιάζεται να βοηθάει τους θνητούς στα προβλήματα τους.

Στο έργο του Πλάτωνος «Κριτίας» αναφέρει ότι ο Ποσειδώνας είχε κερδίσει στην κλήρωση την Ατλαντίδα ο οποίος συνευρέθη με την Κλειτώ η οποία έκανε μαζί του συνολικά πέντε ζευγάρια δίδυμων παιδιών στα οποία μοίρασε το βασίλειο της Ατλαντίδας. Για να μπορέσει να μεγαλώσει η Κλειτώ τα παιδιά της έφτιαξε ένα κατάλληλο περιβάλλον με όμορφους κήπους και νερό ζεστό το οποίο λάμβανε από την γη διαμέσου μίας κρήνης από την οποία πότιζε και τη γη παρέχοντας έτσι άφθονη τροφή. Για να μην μπορούν άλλοι θνητοί να φτάσουν την Κλειτώ έσχισε την κορφή όπου ήταν το σπίτι της και έκανε απόκρημνη την περιοχή. Με τι είδους εργαλεία θα μπορούσε να κάνει κάποιος τέτοιες κατασκευές δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν από τη σημερινή εποχή ;

Ο Μεγαλύτερος γιος του από τον οποίο λέει ο Κριτίας έλαβε το όνομα του ο ωκεανός γύρω από τον νησί έλαβε το όνομα Άτλαντας από τον Ποσειδώνα. Ο Ατλαντικός ωκεανός έχει την ίδια ονομασία μέχρι σήμερα. Το βασίλειο των Ατλάντων επεκτάθηκε σύμφωνα με τον Κριτία ως την Αίγυπτο και ήταν πλούσιο και εύφορο. Αν δεχτούμε ότι η Ατλαντίδα ήταν μία τεράστια χερσόνησος στη μέση του Ατλαντικού η οποία προεκτάθηκε ως την Αίγυπτο τότε μιλάμε για μία παγκόσμια δύναμη δεδομένου ότι οι ελίτ του κόσμου ήταν γύρω στους δώδεκα και κατείχαν αντίστοιχου μεγέθους περιοχές.

Μάλιστα αναφέρει ότι οι Άτλαντες έκαναν εξόρυξη μετάλλων ακόμα και ρευστών όπως ο ορείχαλκος από τη χερσόνησο τους ο οποίος ήταν ο πολυτιμότερος μετά τον χρυσό λόγω των λειτουργιών του. Εκεί είχε και πολλούς ελέφαντες περιγράφει ο Κριτίας. Πως γίνεται να κάνουν οι άνθρωποι εξόρυξη ρευστών μετάλλων δεκάδες χιλιετηρίδες πριν από την εποχή μας όταν εμείς το έχουμε καταφέρει μόλις τους τελευταίους αιώνες ;

Η χώρα του Ποσειδώνα ήταν λέει τόσο πλούσια που μπόρεσαν να φτιάξουν παλάτια, λιμάνια και να γεφυρώσουν τις θάλασσες. Οι διώρυγες τους είχαν πλάτος 3 πλέθρες δηλαδή περίπου 90 μέτρα, βάθος εκατό πόδια δηλαδή 30 μέτρα και μήκος 50 στάδια δηλαδή περίπου εννέα χιλιόμετρα! Αν η Ατλαντίδα υπήρχε τότε σίγουρα κατείχε τεχνολογία πολύ υψηλού επιπέδου διότι για να κατασκευάσεις κανείς εννέα χιλιόμετρα διώρυγα δεν είναι και τόσο ταπεινό κατόρθωμα.

Στο κέντρο της Ατλαντίδας υπήρχε ένας ναός αφιερωμένος στην Κλειτώ και στο Ποσειδώνα (ήταν το σημείο όπου είχαν γνωριστεί) στον οποίο αφιέρωναν μετά από κλήρο καρπούς της γης ως δώρο οι κυβερνήτες προς το ζευγάρι. Μέσα στο ναό είχε παράσταση του Ποσειδώνα να κάθετε στο άρμα του ενώ εξωτερικά είχε χρυσές εικόνες των δέκα βασιλιάδων υιών του από τις οποίες γεννήθηκε το γένος των Ατλάντων. Ποιος θεός έχει ανάγκη από άρμα για να ταξιδέψει είναι ένα ερώτημα. Μόνο οι θνητοί έχουν ανάγκη από άρματα και στην περίπτωση μας ο Ποσειδώνας φαίνεται να ήταν ένας καλός κυβερνήτης με την αυτοκρατορία του, τη σύζυγο του, τα παλάτια του και το άρμα του, ο οποίος δεν διαφέρει και από έναν άνθρωπο υψηλής οικονομικής δύναμης της εποχής μας.

Τα χαντάκια αναφέρει ο Κριτίας από τα οποία περνούσαν οι υδρορροές για να αρδεύσουν τις πεδιάδες της Ατλαντίδας σύμφωνα με τον Κρίτια είχαν κατασκευαστεί με μήκος 1000 σταδίων έκαστος δηλαδή περίπου 180 χιλιόμετρα . . . εδώ τίθεται το ερώτημα : Μήπως μας εμπαίζουν οι αρχαίο Έλληνες σοφοί; Μήπως ο Πλάτωνας παίζει με την νοημοσύνη μας ; Διότι δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση ένας άνθρωπος που έζησε δεκάδες χιλιετηρίδες πριν την εποχή μας να ανοίξει χαντάκι εκατό ογδόντα χιλιάδων μέτρων … αφού οι άνθρωποι που έζησαν περίπου το 15.000 π.Χ. ήταν πιθηκάνθρωποι …σύμφωνα πάντα με την συμβατική ιστορία…

Αν όμως οι αναφορές είναι αληθινές τότε κάποτε το κόσμο μας κυβερνούσαν μία ομάδα από ελίτ οι οποίοι έμειναν στις μυθολογίες ως «θεοί»… ίσως δεν έχει αλλάξει και πολύ ο κόσμος από τότε. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή… ο παγκόσμιος πόλεμος ανάμεσα στην Αθηνά και στον Ποσειδώνα οδήγησε σε τρομακτικές καταστροφές σύμφωνα με τον Πλάτωνα και στη συνέχεια έγινε ο Μεγάλος Κατακλυσμός όπου η ζωή ανακαινίσθηκε και αυτά όλα διαγράφτηκαν από τις μνήμες των ανθρώπων….

ΠΗΓΗ

Loading...

5 thoughts on “Οι ελίτ ‘θεοί’ αρχαίοι κυβερνήτες της γης

 1. Ανώνυμος says:

  στο νησί μου που χαρακτηρίζετε από της πιο αρχαίες περιοχές, που πάτησε το πόδι του Θεός, έχουμε μόνο 2 ναούς. Της Άρτεμης και του Ποσειδώνα.
  Την Αθηνά την επέβαλαν στην μεταμοντέρνα εποχή οι αθηναίοι, αυτή την σαύρα Αθηνά… Δεν αναφέρομαι στην αρχαϊκή Αθηνά -Τιτάνα.
  όποιος έγραψε αυτό το άρθρο, που ανακατεύει Αδάμ και Εύα… καλά…

  και να κάνω μια υποσημείωση. Υπάρχουν 2 ήδη Κριτίας, το καθαρά ελληνικό Τίμαιος και Κριτίας και το λατινικό μεταφρασμένο από μογγολα, σκέτο "Κριτίας", να υποθέσω, αυτά άδω ειναι απο το Κριτίας χωρίς το Τίμαιος.

  • Ανώνυμος says:

   Μογγόλος και σάυρα είσαι εσύ και φαίνεσαι,που θα πεις την Θεα Αθηνα σαύρα. που θέλεις να υπάρχουν σόνυ ντε και καλά εβραίοι στην ελληνική ιστορία.Έχετε οι ευαγγελσιτές-χιλιαστές πάρει την Μυθολογία και την έχετε γαμήσει…..αλλά δεν θα σας περάσει…έλληνας ο οποίος είναι ιαχωβάς και φέρετ σαν εβραιός και θέλει εβραίους στην ιστορία του ….δεν είναι Έλληνας
   .Ούτε με το άρθρο συμφωνώ.όλα τα εδάφη είναι στον Αιγιακό πολιτισμό,όλοι οι Θεοί είναι Έλληνες και όχι σε άλλα μέρη.
   δείτε τι είπε ο αημνηστός Φουράκης στο 0.44 αλλά κάτι πάει να πει και στο 1.38 και τον διακόπτουν και χάνετε ο συνηρμός του
   https://www.youtube.com/watch?v=lcT0zr8dO74
   έχετε γαμήσει την μυθολογία που χρίζει ερμηνείας..και ο καθένας την ερμηνέυει ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ…και όταν σας μιλάνε για ιστορία με αποδείξεις αρχίζετε το βρισίδι..σας πήραμε χαμπάρι ιαχωβάδες.

 2. Μπαμπης Σιμωνιδης says:

  Ατλαντικός ωκεανός ονομάστηκε διότι στην Τιτανομαχία ο Διας χτύπησε τον Τιτάνα Ατλάντα στην περιοχή του Μαρόκο ,και ο Άτλαντας γλύστρησε με το ΄'ενα του πόδι στην θάλασσα και νικήθηκε,οπότε για ανάμνηση του γεγονότος οι αρχαίοι τον ονόμασαν Ατλαντικό…και όχι για τον λόγο που λέει το άρθρο.
  Ο Διόδωρος πάλι μας λέει άλλα
  Ανεξάρτητα των παραπάνω μύθων ο Διόδωρος τον θεωρεί ως τον πρώτο αστρονόμο που από το πανύψηλο αυτό βουνό της Αφρικής γλίστρησε και έπεσε στη παρακείμενη θάλασσα δίνοντας τόσο στο βουνό όσο και στη θάλασσα το όνομά του Άτλας και Ατλαντικός αντίστοιχα.Μέχρι σήμερα το βουνό λέγετε Ατλας.
  αν δείτε τον χάρτη του Πίρι Ρεις ο οποιος δείχνει την Γη 800.000 χρόνια πριν την αντιστροφή των πόλων,θα δείτε ότι δεν υπάρχει ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ,ενώ ο ΄χαρτης μας δείχνει την ανταρκτική(πριν ακόμα ανακαλυφθή) να είναι "ΕΝΩΜΕΝΗ" με την νότιο αμερική…κατά περίεργο λόγο ο χάρτης στο σημείο που λείπει το μεγαλύτερο κομμάτι της ανταρκτικής "εξαφανίστηκε"
  http://en.wikipedia.org/wiki/Talk%3APiri_Reis_map#mediaviewer/File:1513_Piri_Reis.jpg
  στον χάρτη της αντακρτικής μας δείχνει και ΖΩΑ(σαν δηνόσαυρος-ζώο που εξαφανίστηκες χιλίαδες χρόνια) κάτω κατώ,ξέρουμε ότι ο χάρτης έδειχνε την ανταρκτική με Βουνά,λαγκάδια,ποταμούς κλπ κλπ.
  ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΜΩΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΕΣ Η ΛΕΜΟΥΡΙΕΣ
  αν δείτε την περιγραφή της ατλαντίδας ποιό πάνω…..κρήνη που αναβλήζη νερό από το έδαφος(υφεστιακές πηγές)…Ποσειδώνας(θεός του σεισμού)..απόκρημνη περιοχή=το ηφαίστειο της σαντορίνης(οπότε λογικό να είνε εκεί το ιερατείο ώστε να κάνει τα μαγικά της..η περιγραφή είναι ίδια με της Σαντορινης.

 3. Μπαμπης Σιμωνιδης says:

  ξέχασα τα μεταλέυματα,σε κάθε ηφαιστειακή περιοχή είναι γεμάτο ΜΕΤΑΛΑ που ήρθαν στην επιφάνεια από το ηφαίστειο,Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ειναι η Σαντορίνη ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΌς ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΩΝ ειναι οι ΜΙΝΩΗΤΕς ΚΡΗΤΕΣ και η ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΑΔΗΤΩΝ ΜΕ ΕΡΧΗΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ-ΘΗΣΕΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΚΡΟΝΙΩΝ-ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ-ΜΟΛωχ (ο σημερινος Σατανάς)Κρητων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *