21:19 - 22/08/2014

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ “Βαριά σύννεφα” και στην Βουλγαρία: “Η κυβέρνηση ανατράπηκε γιατί δεν έδωσε βάσεις στις ΗΠΑ για να κτυπήσουν στην Ουκρανία”

Η Βουλγαρία θα είναι ο επόμενος κρίκος στην αλυσίδα ανάφλεξης της ανατολικής Ευρώπης; Ολα δείχνουν ότι το βουλγαρικό “ηφαίστειο” είναι έτοιμο να εκραγεί, καθώς η σύγκρουση ΗΠΑ και κατά δεύτερο λόγο της ΕΕ με την Ρωσική Ομοσπονδίας αρχίζει και κλιμακώνεται.

Σήμερα για πρώτη φορά από τότε που η Βουλγαρία μπήκε στο ΝΑΤΟ το ισχυρό βουλγαρικό εθνικιστικό κόμμα “Ατάκα” έθεσε θέμα για την άσκηση “Θρακικός Αετός 2014” και την άφιξη 12 μαχητικών της USAFE σε βουλγαρικές αεροπορικές βάσεις και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του Πλάμεν Ορεσάρσκι ανατράπηκε, όταν οι Βούλγαροι αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τις αμερικανικές απαιτήσεις για ανάπτυξη των δυνάμεων τους που εκφράσθηκαν από τον γερουσιαστή Μακέιν κατά την επίσκεψή του στη Βουλγαρία!

Η καταγγελία είναι σίγουρα “βαριά” και σίφουρα δεν είναι άσχετη με την περιρέσουσα κατάσταση.

Η Βουλγαρία είναι ο “αδύναμος κρίκος” της ΕΕ, ο λαός της έχει σλαβική-φιννική καταγωγή και σήμερα είναι το μοναδικό κράτος του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, που βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από το 1990 όταν τελείωσε ο “ψυχρός πόλεμος”.

Σήμερα ο αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος “Ατάκα”, Βόλεν Σιντέροφ, δήλωσε ότι “Η απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης (σ.σ.: υπηρεσιακή) του Γκεόργκι Μπλιζνάσκι να επιτρέψει την ανάπτυξη αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών είναι επικίνδυνη για τους Βουλγάρους”.

«Η βουλγαρική κυβέρνηση επέτρεψε την παρουσία δώδεκα αμερικανικών μαχητικών F-15 και 250 στρατιωτικών σε στρατόπεδα της Βουλγαρίας. Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις που λαμβάνουν στη Βουλγαρία όπως η επέκταση του διαδρόμου απο/προσγείωσης στην αεροπορική βάση Μπέζμερ, κοντά στο Σίλβεν, γίνεται σαφές ότι από τη Βουλγαρία πρόκειται να κάνουν μια βάση σε έναν πόλεμο που σχετίζεται με την Ουκρανία.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Γκεόργκι Μπλιζνάσκι πήρε την απόφαση αυτή μετά από πίεση από την αμερικανική πρεσβεία στη Σόφια. Και αυτό είναι ακόμη ένα βήμα μιας σειράς από στοχευμένες δράσεις των ΗΠΑ σε συνεργασία με τα τοπικά ενεργούμενά τους για τη συμμετοχή της Βουλγαρίας σε πόλεμο», δήλωσε ο Βόλεν Σιντέροφ.

Ο ηγέτης του «Ατάκα» υπενθύμισε ότι “Από το 2006, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί χρησιμοποιούν χωρίς κανένα αντάλλαγμα των στρατιωτικών βάσεων στη Βουλγαρία για τις δικές τους ανάγκες και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να μάθει τι εξοπλισμό έχουν στις βουλγαρικές βάσεις. Και η προηγούμενη κυβέρνηση του Πλάμεν Ορεσάρσκι ανατράπηκε, όταν οι Βούλγαροι αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τις αμερικανικές προτάσεις που εκφράσθηκαν από τον γερουσιαστή Μακέιν κατά την επίσκεψή του στη Βουλγαρία”.

Ποια ήταν τα “προαπαιτούμενα” των ΗΠΑ:

-Να έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες το δικαίωμα να χρησιμοποιούν όλα τα στρατιωτικά αεροδρόμια για τις Ενοπλες Δυνάμεις τους, με τις ανάλογες υλικοτεχνικές και άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με την κατάσταση στην Ουκρανία και να παράσχουν στρατιωτική υποστήριξη σε εχθροπραξίες στην Ουκρανία προς την πλευρά των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων και

-Να προωθήσουν την καλλιέρχεια, να επεξεργαστούν και να πωλούν γενετικά τροποποιημένα αγροτικά προϊόντα.

Και ο Βόλεν Σιντέροφ κατέληξε: “Οι Βούλγαροι πρέπει να ξυπνήσουν και να συνειδητοποιήσουν που οδηγούν τη χώρα αυτές οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την υπηρεσιακή κυβέρνηση. Οι λύσεις αυτές είναι επικίνδυνες για τους Βουλγάρους και θα φέρουν τη χώρα σε πόλεμο”.

defencenet

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (12)

 1. Ανώνυμος 08/22/2014 @ 9:46 ΜΜ

  ΕΜΠΑΙΝΕ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΓΑΝΤΑ…

  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ…

  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝ.Φ.Ι.Α….ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΧΑΡΗΝ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ …ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ …ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΙΛΛΙΑΔΕΣ…ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΤΕΙΝΟ…ΕΞΙ ΧΙΛΛΙΑΔΕΣ…ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΧΙΛΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΔΙΕΤΙΑΣ…[ ΑΡΑΓΕ ΕΝΑΑ ΣΠΙΤΙ ΘΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΣΟ ]…

  ΜΑΓΚΕΣ ΕΜΕΝΑ ΑΝ ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΜΕΡΙΣΜΑ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΩ…ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ …ΑΙΝΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ…ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΦΟΓΓΟΚΟΛΑΡΙΟΙ ΣΕ ΓΚΑΒΟΓΟΥΡΟΥΝΑ -ΔΙΠΟΔΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ…

  ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

  ''' ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟ ΦΟΡΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΦΤΑΣΟΥΝ ''…ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ…Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΛΕΟΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ…ΑΙΝΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ…

  ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΔΗΛΩΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ …ΕΝΑ ΕΚ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ…ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ……..ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ…………………………….

 2. Ανώνυμος 08/22/2014 @ 9:47 ΜΜ

  εγω δεν πιστευω οτι υπαρχει χωρα η ατομα που αντιστεκοντε σε αυτους.

 3. Ανώνυμος 08/23/2014 @ 12:39 ΠΜ

  Θα εκπληρωθεί και η μικρότερη λεπτομέρεια των προφητειών ο θεός δεν διαψεύδει τους αγίους του. Θα τα δούμε όλα ζωντανά μπροστά στα μάτια μας. Ο τέταρτος άγγελος εσαλπισε. Ο χρόνος κυλά αντίστροφα το τέλος της νέας τάξης τελειώνει με τρομακτικά γεγονότα να εξελίσσονται οσονούπω. Ο καιρός γαρ εγγύς!

 4. Ανώνυμος 08/23/2014 @ 6:26 ΠΜ

  αντε να δουμε

 5. Ανώνυμος 08/23/2014 @ 8:45 ΠΜ

  Aυτοί οι αμερικάνοι μυαλό μάλλον δεν βάζουν ,εντάξει δεν λέω είναι λίγο δύσκολο να πιστέψεις ότι δεν είσαι πλέον υπερδύναμη ,και είσαι πλέον οικονομικά η 3 δύναμη μετά την ρωσία και κίνα ,αλλά όταν σε κάνει πλάκα ένας άσαντ στη συρία ,και μία ομάδα τζιχαντιστών ,και δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να στείλεις για πλάκα 100 χιλιάδες μισθοφόρους αμερικάνους στρατιώτες ,τότε σιγά σιγά πρέπει να συμβιβάζεσαι ότι όλα κάποτε τελειώνουν ,όπως κάποτε τελείωσε το Βυζάντιο ,η Ρωμαίοι και πάει λέγοντας…..

 6. Ανώνυμος 08/23/2014 @ 11:40 ΠΜ

  Mikri aitia anavi fwtia apo ti Boulgaria!!!!!!

 7. Ανώνυμος 08/23/2014 @ 2:18 ΜΜ

  Γιατι δεν παιρνουν παραδειγμα απο εμας οι βουλγαροι,εμεις τα προσφερουμε ολα,χωρις περιορισμους και προφυλαξεις,εμεις ειμαστε το καλλυτερο μπουρδελο της περιοχης,ας παραδειγματιστουν για να προκοψουν……

 8. Ανώνυμος 08/23/2014 @ 7:39 ΜΜ

  εδω ολα λειτουν με δημοκρατικους θεσμους… φως φαναρι δεν βλεπετε
  κ

 9. Ανώνυμος 08/23/2014 @ 7:40 ΜΜ

  ;ας περι.ενομε την εγγρηση λοιπον

 10. Ανώνυμος 08/24/2014 @ 7:02 ΠΜ

  Γιά τουλάχιστον όσους μπορούν ή έχουν τήν διορατικότητα (βάσει πεπραγμένων) νά αναλύουν καί νά γνωρίζουν τά περί γεωπολιτικής, αυτό δέν είναι ένα νέο αλλά μιά προδιαγεγραμμένη διαδικασία.
  Αυτό πού δέν πρέπει νά λησμονούμε τούτη τήν ώρα είναι τά παλιά γνωμικά αποφθέγματα κι ένα έξ αυτών πού λέει ότι : όταν η φωτιά βρίσκεται στό σπίτι τού γείτονα περίμενε την καί στό δικό σου.
  Κοντολογίς, θά αποδειχθεί "προφήτης" η κυρία Μπενάκη πού στήν παράδοση-παραλαβή τής προεδρίας μίλησε ευθαρσώς γιά παραχωρήσεις εδαφικών δικαιωμάτων καί συνοριακή συρρίκνωση τής επικράτειας. Δυστυχώς !!!
  Τό νέο λοιπόν δέν είναι τί θά συμβεί στήν Βουλγαρία στό εγγύς μέλλον αλλά τί θά αποφασίσουμε καί τί θά πράξουμε εμείς οι Έλληνες, ο λαός, όχι οι πολιτικές ηγεσίες, γιά τά μελλοντικά τεκταινόμενα.
  Επομένως χρειάζεται επαγρύπνηση κι όχι απλά στίς κουβέντες αλλά ουσιαστική.
  όλοι γνωρίζουν τί λέω, δυστυχώς λίγοι όμως είναι έτοιμοι νά υπερασπιστούν Θερμοπύλες.

 11. Ανώνυμος 08/24/2014 @ 7:03 ΠΜ

  Γιά τουλάχιστον όσους μπορούν ή έχουν τήν διορατικότητα (βάσει πεπραγμένων) νά αναλύουν καί νά γνωρίζουν τά περί γεωπολιτικής, αυτό δέν είναι ένα νέο αλλά μιά προδιαγεγραμμένη διαδικασία.
  Αυτό πού δέν πρέπει νά λησμονούμε τούτη τήν ώρα είναι τά παλιά γνωμικά αποφθέγματα κι ένα έξ αυτών πού λέει ότι : όταν η φωτιά βρίσκεται στό σπίτι τού γείτονα περίμενε την καί στό δικό σου.
  Κοντολογίς, θά αποδειχθεί "προφήτης" η κυρία Μπενάκη πού στήν παράδοση-παραλαβή τής προεδρίας μίλησε ευθαρσώς γιά παραχωρήσεις εδαφικών δικαιωμάτων καί συνοριακή συρρίκνωση τής επικράτειας. Δυστυχώς !!!
  Τό νέο λοιπόν δέν είναι τί θά συμβεί στήν Βουλγαρία στό εγγύς μέλλον αλλά τί θά αποφασίσουμε καί τί θά πράξουμε εμείς οι Έλληνες, ο λαός, όχι οι πολιτικές ηγεσίες, γιά τά μελλοντικά τεκταινόμενα.
  Επομένως χρειάζεται επαγρύπνηση κι όχι απλά στίς κουβέντες αλλά ουσιαστική.
  όλοι γνωρίζουν τί λέω, δυστυχώς λίγοι όμως είναι έτοιμοι νά υπερασπιστούν Θερμοπύλες.

 12. Ανώνυμος 08/25/2014 @ 10:50 ΠΜ

  Που είναι η παλαιη ελληνες που έδωσαν το αιμα τους για την πατρίδα. Τώρα αυτή που προδότες που κινερνουν πρέπει να τους καπξουμε όλους σε μια πλατεία αλιος θα πάθουμε τα ίδια του 1400 αιώνα

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*