10:04 - 15/08/2014

Οι άνθρωποι ζουν μέσα στον τάφο τους

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Οι άνθρωποι ζουν μέσα στον τάφο τους
Κάθε αλλαγή δημιουργεί φόβο, επειδή κάθε αλλαγή σε βάζει μέσα στο άγνωστο, μέσα σε έναν παράξενο κόσμο. Αν δεν αλλάζει τίποτα και αν μένουν τα πάντα στατικά, δεν θα νιώθεις ποτέ κανένα φόβο. Αυτό σημαίνει ότι, αν είναι τα πάντα νεκρά, τότε δεν θα φοβάσαι.

Για παράδειγμα, είσαι καθιστός και βρίσκεται εκεί ένας βράχος. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα: θα κοιτάξεις τον βράχο και τα πάντα είναι εντάξει. Ξαφνικά ο βράχος αρχίζει να περπατάει∙ τρομάζεις. Ζωντάνια! Η κίνηση δημιουργεί φόβο και αν τα πάντα είναι ακίνητα, δεν υπάρχει κανείς φόβος.

Γι’ αυτό ακριβώς και ο άνθρωποι, φοβούμενοι να μπουν σε καταστάσεις που προκαλούν φόβο, κανονίζουν να έχουν μια ζωή χωρίς αλλαγές. Τα πάντα παραμένουν τα ίδια και ο άνθρωπος ακολουθεί μια νεκρή ρουτίνα, ξεχνώντας εντελώς ότι η ζωή αποτελεί ροή. Παραμένει εκείνος πάνω σε ένα νησί δικής του κατασκευής στο οποίο δεν αλλάζει τίποτα. Το ίδιο δωμάτιο, οι ίδιες φωτογραφίες, τα ίδια έπιπλα, το ίδιο σπίτι, οι ίδιες συνήθειες, οι ίδιες παντόφλες∙ τα πάντα είναι τα ίδια. Η ίδια μάρκα τσιγάρων∙ ακόμη και μια διαφορετική μάρκα δεν την θέλεις. Ανάμεσα σε αυτά, μέσα σε αυτήν την ομοιότητα, αισθάνεται κανείς ήσυχος.

Οι άνθρωποι ζουν σχεδόν μέσα στον τάφο τους. Εκείνο που αποκαλείς άνετη και βολική ζωή δεν είναι τίποτε άλλο από έναν αδιόρατο τάφο. Όταν λοιπόν αρχίζεις να αλλάζεις, όταν ξεκινάς το ταξίδι του εσωτερικού χώρου, όταν γίνεσαι αστροναύτης του εσωτερικού χώρου και τα πάντα αλλάζουν πολύ γρήγορα, κάθε μια στιγμή τρέμει από φόβο. Χρειάζεται λοιπόν να είσαι αντιμέτωπος με όλο και περισσότερο φόβο.

Άφησέ τον να βρίσκεται εκεί. Σιγά-σιγά θα αρχίσεις να απολαμβάνεις τις αλλαγές τόσο πολύ που θα είσαι πρόθυμος, όποιο κι αν είναι το κόστος. Η αλλαγή θα σου δώσει ζωτικότητα… περισσότερη ζωντάνια, ενθουσιασμό, ενέργεια. Τότε δεν θα είσαι σαν μια λίμνη… κλεισμένη από παντού, χωρίς να κινείται. Θα γίνεις σαν το ποτάμι που κυλάει προς το άγνωστο και προς τον ωκεανό, μέσα στον οποίο το ποτάμι χάνεται.

– Osho –

ΠΗΓΗ

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (34)

 1. Η ζωή αυτή είναι γεμάτη θλιψεις και δοκιμασίες , αλλά ο Κύριος μας υποσχέθηκε ότι θα είναι μαζί μας μέχρι την συντέλεια του κόσμου . Λοιπόν , οι μόνοι που δεν ζουν σε τάφο είναι οι χριστιανοί . Η ζωή του χριστιανού χαρακτηρίζεται από την χαρμολύπη και σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται ο χριστιανός βιώνει την ζωή , το φως , την ελπίδα . Η ζωή για τον χριστιανό δεν τελειώνει στον τάφο , τότε αρχίζει. Χαρμολύπη σημαίνει χαροποιό πένθος . Ο χριστιανός πενθεί , γιατί ο κόσμος αυτός ο μάταιος είναι εμπόδιο για την πραγματική βιωτή . Πενθεί τώρα για να απολαύσει μετά την αιώνια ζωή , που είναι ετοιμασμένη από καταβολής κόσμου . Έλληνα χριστιανέ ορθόδοξε το πολίτευμά μας δεν είναι σε αυτόν τον μάταιο κόσμο , άνω σχώμεν τας καρδίας . Εσύ πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα που παρασέρνει στο διάβα του τους πάντες . Δεν ανήκεις εδώ , μόνο θλιψεις δοκιμάζεις , αλλά έχε θάρρος ο Κύριος είναι μαζί σου και σε στηρίζει . Σήμερα εορτή της Θεοτόκου , θα βγουν τα παπαγαλάκια να καπηλευτούν την γιορτή της Θεομήτωρος και να μιλήσουν για Αθηνές , Ήρες και τα συναφή . Μην τους ακούς , άκου την καρδιά σου και την ψυχή σου που σου φωνάζει "αβά ο πατήρ". Ειρήνευε με την φωνή της συνήδεισής σου , αυτοί ζουν στον πνευματικό τους τάφο , ενώ εσένα και σε τάφο να σε κλείσουν , ελεύθερος θα είσαι , γιατί έχεις την πηγή της ζωής , την πηγή της ελευθερίας , τον Κύριο Ιησού Χριστό . Στο ονομά του θα κάμψει κάθε γόνυ , επουρανίων , επιγείων και καταχθονίων . Αμήν .

  • Εύγε για τον παρόν σου σχόλιο !!!

  • Λεβέντη μου, ε τότε αυτοκτονήστε να πάτε μία ώρα αρχύτερα στην μετέπειτα ζωή που τόσο λατρεύεται. Όσο κοιτάται μοιρολατρικά τον Ουρανό κάποιοι σας κλέβουν τη Γη κάτω από τα πόδια σας, κοιτάξτε να δημιουργήσετε εδώ κάτω κάτι και αφήστε την Άλλη Ζωή για όταν κλείσετε τα μάτια σας, φιλικά.

   • τι εννοείς να δημιουργήσουμε ρε παλικάρι..

    πολύ αόριστο και γενικό αυτο που γράφεις.

    αυτά που γράφει ο γιώργος μάστορα,δεν
    είναι αόριστα και γενικά.

    μήπως πρέπει να δώσεις προσοχή

    και να το δεις λίγο αλλιώς το πράγμα.

    περνάνε τα χρόνια και η 'εκπαίδευση' τελειώνει.

    μήπως να προετοιμαστείς για την συνέχεια…

    εκτός αν δεν σ'ενδιαφέρει η συνέχεια….

    πάντα φιλικά

 2. Αχ δε μπορω να διαβαζω βλακειες ψευτογκουρουδων σαν του Οsho.
  "Η ζωη τακτοποιημενη στις αναγκες μας ειναι φυλακη, ταφος…. ο φοβος μας καθηλωνει…. γκρεμιστε τα ολα και βγειτε ξεβρακωτοι στο δρομο…..
  Η ζωη ειναι ροη ναι αλλα και διαφορετικη για καθενα.
  Οι διαφορετικες ενος εκαστου αναγκες και εξελιξη και συμφεροντα τον οδηγουν στις οποιες αλλαγες.
  Μη βαζετε χαζοκειμενα που θυμιζουν προμοσιον τυπου εμπορου ναρκωτικων.
  Απευθυνεστε σε νοημονες

 3. Συγχαρητηρια.εχω αποδρασει εδω και πολλα χρονια απο τον ταφο.δεν χρειαζεσαι χρηματα,δεν χρειαζεσαι υλικα για να φυγεις,ψυχη μονο και παλεμα καθε μερα με τον φοβο σου για το αγνωστο.στο τελος ομως αποκταται τετοια εμπειρια απεναντι στον φοβο για το αυριο που ο φοβος εξαφανιζεται και μενει απλα μια νεα προκληση.αν αφησετε πισω σας το 90% των υλικων αγαθων θα ελευθερωθειτε και απο ταφους και απο τεχνητες φυλακες

  • 2 24 , 3 09 , 3 21

   ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ !

   ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΓΙΟΥΧΑ,ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ,ΑΠΟΚΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.
   ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΚΕΨΗΣ/ΑΠΟΨΗΣ.

   ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ,ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥ..
   ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΩ ΚΑΙ ΛΕΩ..ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΗΡΕΜΙΑΣ.. ΡΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ,ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ;

   ΚΑΙ ΣΥΝΗΔΕΙΤΟΠΟΙΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ..ΑΠΟ ΔΩ ΑΠΟ ΚΕΙ..ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ Η ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ,ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΕΙΜΑΙ..

   ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ..
   Η ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ…ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΑ ΕΧΕΙ..
   ΤΟ ΚΟΛΟ ΤΕΒΕ,ΟΑΕΕ ΟΥ ΚΑΙ Ε
   Η ΡΟΥΦΙΑΝΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ
   Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
   ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ
   Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ
   ΤΟ ΑΒΕΒΑΙΟ ΜΕΛΛΟΝ….

   ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΚΑΕΙ Η ΑΜΦΙΠΟΛΗ…ΡΕ ΛΕΣ ΝΑ ΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
   ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ.
   ΕΙΝΑΙΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑ Η ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ..

   ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΤΡΑΒΑΕΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΦΩΤΟ…
   ΜΟΝΟ ΜΑΓΙΟ ΔΕΝ ΦΟΡΑΓΕ…ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΟΝΤΑ;

   ΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ ΜΕΣΑ..ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ…ΡΕ ΣΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ !!!!
   ΠΟΥ ΝΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ..ΠΟΥ ΝΑΙ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ,ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ..ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ,ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ,ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ
   ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΕΛΛΑΔΑ..

   ΡΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ ΠΟΣΟΣΦΑΙΡΟΥ..
   ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΜΙΛΑΜΕ !!! ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΡΕ %^#%$%&

   ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΝΑ ΜΑς ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΠΕΤΡΑΔΑΚΙ ΠΕΤΡΑΔΑΚΙ
   ΠΩΣ ΞΕΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΡΥΒΕΙ..
   Η ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΚΟΜΑ…

   ΠΟΥΘΕΝΑ !!!!!!!!!!!!

   ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΛΕΣ OSHO..ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΜΑΣ…ΜΕ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ..

   ΟΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ …ΤΑ ΓΑΜΑΝΕ ΟΛΑ…ΚΑΤΑ Τ'ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ.
   ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ…ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΒΟΥΤΙΑ…ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΣΧΟΛΙΟ…

   Ο

  • Είσαι σε σωστό δρόμο φίλε .

 4. Με καλυπτουν απολυτα οι φιλοι nyeuis 1,και γιωργος.

 5. Μπα που να φας τη γλωσσα σου με τους τάφου ….βρε κακο χρονο να χεις

 6. Μπα που να φας τη γλωσσα σου με τους τάφου ….βρε κακο χρονο να χεις

 7. Ντετερμινιστικές μαλακίες…..γενικεύσεις και βλακίες που προκαλουν εμμετό

 8. -οσο-οσο ο οσο
  -αν βγεις τσιτσιδη βγαινω κι εγω
  δεν βρισκω γκομενα ρε γμτ

 9. ειναι η ζωη μια θαλασσα
  κι εγω καντηλαναφτης

 10. Pαει αυτη καβαλησε και τον Οsho για να δούμε ποιόν 'αλλον θα καβαλήσει…Προσκυνώ αφεντρα ραφαελο

 11. Αυτό συμβαίνει διότι οι άνθρωπη ζουν η χρησιμοποιούν κρ υφος φωτισμό

 12. Δέν έχει νόημα να πήζεις για ένα καλό μεροκάματο η μιά καλή θεση σε δικηγορικό γραφείο αφου ουτως η άλλως τα νεύρα σου θα σπάσουν

 13. Ο νεροκαματιαρης απογοητευμένος απο τον κάματο δέ θα προλάβει να καταλάβει γιατί αφού είμαστε στην ευρώπαικη φυλανή μας χορηγεί βοήθεια η κίνα

 14. Οι άνθρωποι ζουν μέσα στον τάφο τους….ΜΗ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΣΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ….ΘΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ [ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ (ΠΑΠΟΥΛΙΑ-ΜΠΕΝΑΚΗ) ΣΧΕΔΙΟ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΩΝ ΜΑΣΩΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΣΙΜΗΤΑΡΙΟ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΚΟΕΛΣΤΑΤ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΟΒΕΝΙΖΕΛΟΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΕΣΧΑΥΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΙΣΙΟ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΜΕΙ.

 15. Ζωή δεν είναι να ξυπνάς, να τρως και να κοιμάσαι πάλι. Ζωή 'ναι να΄σαι ξυπνητός όταν κοιμούνται οι άλλοι,

 16. ΓΙΑ ΟΛΑ τα παρασιτα.

  Ο παραδεισος ειναι μονιμα κλειστος.
  Εισοδος με κλειδι.
  Αντικλειδια αποκλειονται.

 17. Ιωάννη μην τα βλέπεις μονόπλευρα διότι στην ζωή το κάθε τι είναι πολύπλευρο η μία αποψη θα είναι μόνο αποψη και ουδέτερη σχεδόν πάντα για ναχει ο καθένας κάτι να πεί….η μιά πλευρά θα δίνει λύσεις η και λάθη και μέσα στο αφαντο η στο ασυνήθηστο θα λέγεται η πιό σωστή λύση…Υπάρχει και η εκδοχή να κρατιέσε ακόμα στη ζωή επειδή κάποιοι κοιτούν τον ουρανό.Μήν αναφέρεις έτσι απλά τη λέξη αυτοκτονία συστήνωντας την με θράσος σε άλλους ανθρώπους που είπαν κάτι καλύτερο απο σένα ,υποδεικνύει ξετσιπωσια.
  Τα πορίσματα …όταν αποφασίσεις να μπείς σε αυτήν την διαδικασία θελουν πόνο για να βγούν

 18. Ποταμια και καταληγουν στο απεραντο γαλαζιο ……

 19. το προβλημα με ολους αυτους τους ινδους "δασκαλους" ειναι οτι η θεωρια που διδασκανε δεν ειχε καμμια σχεση με την πρακτικη εφαρμογη στην ιδια την ζωη τους.
  θεωριες με ψυχοσυναισθηματικο βομβαρδισμο, αλλα στις τσεπες καπιταλες.
  laonikos

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*