Διαφημίσεις

Που είναι τώρα όλοι αυτοί οι δήθεν υπερευαίσθητοι…επαγγελματίες ανθρωπιστές για να σταθούν έστω και μια φορά δίπλα σε μια Ελληνική οικογένεια που υποφέρει?

Με την απειλή και το φόβο ότι θα στερηθούν τα έξι ανήλικα παιδιά τους και θα τα μεταφέρουν σε ιδρύματα ζουν δυο νέοι άνθρωποι, η 32χρονη Πόπη Μουντράκη και ο 31χρονος Μιχάλης Νηστικάκης στο Ηράκλειο.

Η κρίση και η ανεργία τους έχουν γονατίσει, ενώ απειλούν να τους καταστρέψουν τη ζωή. Σε ένα ετοιμόρροπο παράπηγμα στην περιοχή των Καμινίων, που περισσότερο μοιάζει με στάβλο παρά με σπίτι και στο οποίο αναγκάζονται να φιλοξενούνται, η ζωή τους έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε έναν εφιάλτη. Το μόνο που τους παρηγορεί είναι η παρουσία και το χαμόγελο των έξι παιδιών τους, που παρά τα προβλήματα, τις κακουχίες και τις στερήσεις μένουν στο πλάι τους και η ελπίδα ότι κάποιος κάποια στιγμή, σε αυτόν το μάταιο κόσμο, θα βρεθεί να τους βοηθήσει.

Αν και ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους με τις δυνάμεις που διαθέτουν μια ανάσα από το κέντρο του Ηρακλείου, το βέβαιο είναι ότι η οικονομική κρίση θα μπορούσε να αποτυπωθεί μέσα από τη σημερινή εικόνα που παρουσιάζει το σπίτι που μένουν.

Βιώνοντας την απόλυτη εξαθλίωση, το νέο ζευγάρι μαζί με τα έξι παιδάκια του, ηλικίας από 11 ετών μέχρι 10 μηνών, φιλοξενούνται στο σπίτι της μητέρας της Πόπης τα τελευταία τρία χρόνια, όσα δηλαδή ο άνδρας της, ο Μιχάλης, έχει μείνει χωρίς δουλειά. Αλλά και αυτό μόνο σπίτι δεν είναι, αφού λόγω παλαιότητας οι τοίχοι του έχουν παρουσιάσει υγρασία, κουφώματα δεν έχει, το ταβάνι έχει πετάξει σοβάδες και καθημερινά κοιμούνται και ξυπνάνε με την αγωνία μην τους έρθει στο κεφάλι, τραυματίζοντας τόσο τους ίδιους όσο και τα παιδιά τους. Και βέβαια είναι περιττό το να πούμε ότι η οικογένεια στερείται δυνατότητα θέρμανσης, ενώ και για να κάνουν μπάνιο τα παιδιά τους, αν και ζούμε στον 21ο αιώνα, παίρνουν νερό με κανίστρες και μπουκάλια!

Βοήθεια

«Σε αυτό το σπίτι μένουμε εγώ, ο άντρας μου, τα έξι παιδιά μας και οι αδερφές μου. Ζητάμε βοήθεια από όποιον μπορεί να μας βοηθήσει», λέει απελπισμένη για την κατάσταση που βιώνουν η 32χρονη. Ο χειμώνας γι’ αυτούς, όπως λέει η 32χρονη μάνα, πέρασε με τη βροχή και το κρύο να τρυπά τα κορμάκια των ανήλικων παιδιών της και με την ίδια να μένει ξάγρυπνη κάνοντας προσευχές, τα σπασμένα σίδερα και τα φθαρμένα ξύλα του σπιτιού που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια τους μην πέσουν πάνω τους και τους σκοτώσουν. Εκεί κάτω από μια στέγη που έσταζε νερά τα αποκοίμιζε τις νύχτες και μέσα σε ένα χώρο απροστάτευτο τα έκανε μπάνιο και τα έξι, καταστάσεις και οικογενειακά δράματα που κανείς δε θα περίμενε να βιώνουν άνθρωποι.

«Φοβάμαι μην πέσει το ταβάνι και μας πλακώσει. Η κατάστασή μας είναι απελπιστική. Θέλουμε ένα σπίτι, τίποτε άλλο. Έμπαιναν νερά από παντού. Κοιμόμαστε ο ένας πάνω στον άλλο. Μπανιέρα δεν έχει το σπίτι και κάνουμε μπάνιο έξω. Ζεσταίνουμε νερό και κάνουμε μπάνιο με τις κανάτες. Αυτή είναι η ζωή μας», προσθέτει πικραμένη. Όσο για τις ημέρες του Πάσχα, ήταν οι χειρότερες που έζησαν ποτέ, μη έχοντας ούτε καν τα απαραίτητα για να νιώσουν λίγο το κλίμα των ημερών. «Γυρίζαμε στις εκκλησίες και ελπίζαμε να μας δώσουν κανένα κουλούρι για να ταΐσουμε τα παιδιά. Παίρναμε ό,τι μας δίναμε, δεν είχαμε και άλλη επιλογή», είπε η μάνα.

Δύσκολη ζωή

Η οικογένεια μέχρι πριν από τρία χρόνια είχε μια άλλη ζωή. Το μεροκάματο στην οικοδομή όπου δούλευε ο 31χρονος Μιχάλης ήταν αρκετό για να συντηρήσει ένα νοικιασμένο σπίτι. Σήμερα όμως η μοίρα τούς τα έφερε αλλιώς και ο 31χρονος πατέρας αναγκάζεται να μαζεύει παλιοσίδερα με τα πόδια τους από τις γειτονιές για να μπορέσει να μεγαλώσει τα παιδιά του… Πράγμα όμως, όπως φαίνεται, αδύνατο. «Ονειρεύομαι μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά μου, όμως με το να μην υπάρχουν δουλειές αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Έψαξα να βρω δουλειά, δε βρήκα και το μόνο που μου έμεινε ήταν να μαζεύω παλιοσίδερα», λέει ο 31χρονος πατέρας.

«Δε θέλω να χωριστώ από τα παιδιά μου»

Η μοίρα όμως έμελλε να τους παίξει άλλο ένα άσχημο παιχνίδι. Το χειρότερο εφιάλτη, όπως εξηγούν, αφού λόγω της οικονομικής τους κατάστασης αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να τους πάρουν τα παιδιά και να τα πάνε σε ιδρύματα, με τη μάνα να λέει ότι ήδη τρεις φορές έχει επιχειρήσει να βάλει τέλος στη ζωή της στο άκουσμα και μόνο ότι θα χωριστεί από τα παιδιά της. «Μου είπαν ότι θα μου πάρουν τα παιδιά. Αναρωτιέμαι: Έχουν λεφτά να μεγαλώσουν τα παιδιά μου στα ιδρύματα και δεν έχουν να με βοηθήσουν να στηριχτώ ξανά στα πόδια μου ώστε τα παιδιά να μεγαλώσουν μαζί με τη μαμά και τον μπαμπά τους και να μη χωριστούν; Γιατί δε μας βοηθάει το κράτος. Τόσα σπίτια υπάρχουν αυτή τη στιγμή που είναι ακατοίκητα και μπορούν να διατεθούν για να μπούμε μέσα. Πιο καλά είναι δηλαδή να μεγαλώσουν τα παιδιά μου στο ίδρυμα;», λέει με πόνο η μάνα.

Αυτό που ζητάει το νεαρό ζευγάρι είναι απλό. Λίγη βοήθεια να μείνει ενωμένη και να μη σκορπιστεί. Να κρατήσει μαζί τα παιδιά, τα αδελφάκια δηλαδή, και να μην αναγκαστούν να χωριστούν το ένα από το άλλο. Ζητούν μια δουλειά και ένα σπίτι. Την ευκαιρία δηλαδή να έχουν όχι πολλά. Μόνο τα απαραίτητα. Αυτά που για τους περισσότερους είναι δεδομένα αλλά που εκείνοι δεν πίστευαν ποτέ ότι θα έφτανε η στιγμή να μην τα έχουν…

Ρεπορτάζ

Ράνια Μωραϊτη -Μαρία Αντωνογιαννάκη

neakriti.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

20 σχόλια στο “Κραυγή απόγνωσης από Ελληνική Πολύτεκνη οικογένεια: “Θα μας πάρουν τα παιδιά λόγω φτώχειας”!!!”
  1. Ειναι φορες που η τηλεοραση χρειαζεται ..τελικα ? : )
    Επειδη εχει συμβει …ο κληρος ακουει?.
    υ.γ συμφωνω με την ελληνικη αφυπνιση…πρωτοβουλια με ή για λυσεις .-

  2. Και εγω μαζι σας ρε παιδια,γαμω το αναλγητο κρατος μου γαμω,μαζι και με τους πολυτεκνους γιατι μας εχουν κανει κρατος γεροντων,αλλα απο την αλλη διαβαζω οτι εχει παιδι 10 μηνων και οτι ο αντρας ειναι τρια χρονια ανεργος.Να βλεπουμε και λιγο μπροστα ρε παιδια.Αφου τα πραγματα ηταν εκ των πραγματων δυσκολα δεν αμολαμε ετσι κουτσουβελα.Στο κατω κατω αυτα δεν μας φταινε σε τιποτα.

  3. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΦΟΥ ΕΚΕΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΤΑΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ!!!!!Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΧΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ;ΑΑΑ!!!ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!Η ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑ ΣΑΣ ΣΥΝΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ!!!!!!!

  4. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ,ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΤΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ

  5. η Εκκλησια?? Ποια εκκλησια??? ας γελασω. Η Εκκλησια εχει πιει το αμιλητο νερο. Εμ βεβαια μου καλομαθαν οι παπαδες στην καλη ζωη (αληθεια εχει δει κανεις σας παπα αδυνατο???? με τοσες νηστειες στιλακια επρεπε να ειναι). Αλλα οχι αυτοι εκει με τις κοιλαρες τους και την καλη τους ζωουλα αντι να βοηθησουν. Αντε να μην πω…

  6. ΜΑΓΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΣΚΟΤΩΝΕ ΣΤΗ ΚΟΙΛΙΑ;
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΣΩΘΕΙ.
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΛΠΗΣΤΕΙ.ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ.

    Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΑΣ.
    Ο άνθρωπος από την καρδιάτου εκβάλλει το λόγο του.

  7. 4.00 ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΈΣ ΦΙΛΕ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΡΩΤΗΣΕΣ ; ΓΕΝΙΚΑ ΡΩΤΑΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΡΩΤΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ;

  8. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ…ΕΛΕΟΣ….ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΡΩΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ???????

  9. ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ efipap88@gmail.com ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΝΑ ΕΠΟΙΚΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ

  10. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΡΕ ΓΑΜΙΜΕΝΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΜΟΝΟ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΝΟ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΨΕΥΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΣΑΤΕ ΟΜΑΔΙΚΟΣ.

  11. ΤΑ ΝΕΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ (ΦΟΒΕΡΗ!!!) ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ. ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΟΥ ΚΥΝΔΙΝΕΥΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ. ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΒΑΙΒΕΩΣΑΝ.
    ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΣ!!!
    ΤΩΡΑ ΜΕΝΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΩΝ, ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝ ΖΟΥΜΕ!ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek