Διαφημίσεις

Η αναθεώρηση του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009, αλλά και οι τεχνικές συζητήσεις για την παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα από τον μηχανισμό στηρίξεως, αναμένεται να εξετασθούν κατά τις επαφές που θα έχει σήμερα και αύριο ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών  Γιώργος Παπακωνσταντίνου με ομολόγους του και Κοινοτικούς αξιωματούχους στις συνεδριάσεις των Άτυπων Συμβουλίων Eurogroup και Εcofin στο Λουξεμβούργο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ αναγνωρίζουν πως το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής εφαρμόζεται αυστηρά από την Ελλάδα και θεωρούν πως ήδη έχει φέρει θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα. Ωστόσο, ανησυχούν για το εύρος της αναθεωρήσεως των δημοσιονομικών στοιχείων της περιόδου 2006-2009 και για την επίπτωση τους στις προβλέψεις και τις παραδοχές του Μνημονίου.
Το θέμα θα ξεκαθαρίσει την προσεχή Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, οπότε η Eurostat θα ανακοινώσει τα στοιχεία για τα δημοσιονομικά μεγέθη των κρατών – μελών της Eυρωζώνης για την περίοδο 2006 – 2009. Πληροφορίες αναφέρουν πως το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας για το 2009 έχει αναθεωρηθεί από το 13,8% του ΑΕΠ στο 15,5% του ΑΕΠ περίπου, ενώ το χρέος έχει αυξηθεί στα επίπεδα του 128% του ΑΕΠ, από 115% του ΑΕΠ νωρίτερα.
Η Eurostat συμπεριέλαβε στο περυσινό έλλειμμα ζημιές των ΔΕΚΟ ύψους 1,7 δισ. ευρώ, εγγυήσεις του Δημοσίου στην Αγροτική Τράπεζα 1,2 δισ. ευρώ, τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων στα νοσοκομεία ύψους 1,5 δισ. ευρώ, επιχορηγήσεις σε ασφαλιστικά ταμεία 2 δισ. ευρώ και τα ελλείμματα της ΑΓΡΟΓΗΣ ύψους 400 εκατ. ευρώ. Αρνητικά στην αναθεώρηση του χρέους συνέβαλαν τα swaps με κρατικά ομόλογα που πραγματοποιήθηκαν το 2001 με την Goldman Sachs και η αξία τους δεν είχε αποτυπωθεί πλήρως.
Η επί τα χείρω αναθεώρηση του ελλείμματος έχει επιπτώσεις στο εφετινό έλλειμμα. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι το εφετινό έλλειμμα θα επηρεασθεί κατά 0,5% – 0,7% του ΑΕΠ ή κατά 1,15 -1,5 δισ. ευρώ. Τις συγκεκριμένες εκτιμήσεις αναμένεται να μεταφερτή σήμερα στους ομολόγους του ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα εστιάσει στο γεγονός πως εφεξής τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία δεν θα συνοδεύονται από αστερίσκους και αμφισβητήσεις.
Αναφορικά με το θέμα της παράτασης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα από τον μηχανισμό στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ, ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να μεταφέρει στους ομολόγους του το περιεχόμενο των τεχνικών συζητήσεων που διεξήχθησαν προσφάτως για το συγκεκριμένο θέμα με στελέχη του ΔΝΤ.
Ο κ. Γ Παπακωνσταντίνου αναμένεται να επαναλάβει πως κάθε επίσημη συζήτηση για την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων είναι μακριά και θα εξαρτηθεί από την επιτυχία της Ελλάδας στη μείωση των ελλειμμάτων , στην ανάκαμψη της ανάπτυξης και της επανάκτησης της εμπιστοσύνης.

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *