in ,

Κλειστή η πόρτα του ΝΑΤΟ για τη Γεωργία

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Κλειστή η πόρτα του ΝΑΤΟ για τη Γεωργία
Απογοητευμένη δείχνει η φιλοατλαντική παράταξη της Γεωργίας καθώς τα μηνύματα από την Ουάσιγκτον και από την έδρα της Συμμαχίας «δεν δίνουν ελπίδες ότι το ΝΑΤΟ θα αγκαλιάσει τη χώρα», δήλωσε κυβερνητική πηγή την Παρασκευή.

Το ζήτημα της ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ είναι στην ατζέντα του ατλαντικού συμβουλίου το οποίο σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων συνέρχεται στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου στην Ουαλία αλλά δεν πρόκειται να λάβει απόφαση η οποία «θα ανοίξει τον δρόμο» προς ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Αντερς Φογκ Ράσμουσεν. Ο ίδιος ο κ. Ράσμουσεν κάλυψε, κατά κάποιον τρόπο, τον εκπρόσωπο του δηλώνοντας απλώς ότι οι ηγέτες «θα προσφέρουν» στη Γεωργία «πολλές νέες δυνατότητες για ακόμη πιο στενή συνεργασία» με την Ατλαντική Συμμαχία.

Στη Γεωργία η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ δεν συγκινεί περισσότερο από το 36.8% του πληθυσμού, όπως έδειξε δημοσκόπηση του περασμένου Ιουνίου. Αλλά και στις ΗΠΑ, οι οποίες προωθούσαν από εποχής Τζόρτζ Μπους τον ατλαντικό προσανατολισμό της χώρας, σημειώνεται διστακτικότητα τελευταία. Αντιλαμβάνονται ότι θα οξύνουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις τους με τη Ρωσία και θα προκαλέσουν νέες τριβές με πολλούς Ευρωπαίους αν επιμείνουν.

Αμερικάνοι και κάποιοι Ευρωπαίοι, οι οποίοι όπως γράφει η «Guardian» θέλουν «να διατηρηθεί ζωηρή η επιθυμία των Γεωργιανών» για ένταξη τους στο ΝΑΤΟ, προσφέρουν διάφορες «δικαιολογίες» και «εξηγήσεις». Λ.χ. ότι ετοιμάζεται πολιτική δίκη εναντίον του πρώην προέδρου της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι -ο οποίος κατηγορείται για κλοπή δημοσίου χρήματος -και αυτό προκαλεί αμφιβολίες για την ανεξαρτησία της γεωργιανής δικαιοσύνης. Ότι η κυβέρνηση δεν ελέγχει ολόκληρη τη χώρα αφού δυο «επαρχίες» της (Αμπχάζια και Νότια Οσετία) έχουν περάσει σε ρωσικό έλεγχο.

ΠΗΓΗ

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
 1. Μα καλά τι περιμένατε???
  Προσπαθήσαμε να σας κάνουμε μαλάκες,αργήσαμε,μπήκαν οι ρώσοι σαν γάμησαν,μας τα πρίξατε άντε στο καλό..

 2. ΣΤΙΣ 8 ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 2008 [ 888 ] ΕΓΙΝΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΗΝ ΩΣΣΕΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ….Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ…Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΝΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ…ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΕ ΑΜΑΧΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΛΗΠΤΕΣ…Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΒΙΑΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ…ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΟΝ Γ.Π.Π. ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΗΜΙΧΡΟΝΑ…

  ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ…ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ….ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ [ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ ]…ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΕΚΑΕΠΤΑ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ …ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ [ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΜΑΧΟΙ ] ΓΥΡΩ ΣΤΑ ΕΠΤΑΚΟΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ …Η ΛΥΣΣΑ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΟΠΛΑ [ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ ] ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ…ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΙ ΣΤΟΠ…ΤΟΤΕ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ [ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ …

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΟΝΟ ΠΟΛΥ ΠΕΙΝΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ….ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟ ΑΝΤΙΔΩΡΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ … ΜΙΑ ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΘΑ ΧΟΡΤΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ…ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΓΙΑΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ…ΣΕ ΒΡΩΜΟΝΕΡΑ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΤΟ ΝΕΡΟ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ…

  ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

  ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
  Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΤΑΤΖΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΤΟΥ Γ.Π.Π. ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ [ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ ] ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ [ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ] ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΤΟΙΚΟΥΣ …Η ΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΑΥΤΩΝ [ ΚΙΝΕΖΩΝ ΚΑΙ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ] ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΣΧΕΡΗΣ… ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ: Τζιχαντιστές, μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών, CIA και κυβέρνηση των ΗΠΑ

ΗΠΑ: Το Ισλαμικό Κράτος δεν μπορεί να νικηθεί χωρίς στρατιωτική επέμβαση