Καταργείται η προσευχή και ο εκκλησιασμός στα σχολεία;

Πρώτα ήταν ο θρησκευτικός όρκος. Το επόμενο βήμα φαίνεται πως θα είναι η κατάργηση του υποχρεωτικού εκκλησιασμού και της πρωινής προσευχής στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το χαρτοφυλάκιο της Παιδείας (αναπληρωτής υπουργός Παιδείας) στον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Τάσο Κουράκη και μέχρι πρότινος συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα του Τάσου Κουράκη έχουν κατά καιρούς ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Και αυτό είναι ένα ερώτημα, καθώς μερικά ζητήματα μπορεί να προκαλέσουν την αντίδραση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, του δεύτερου κυβερνητικού εταίρου.

Υπενθυμίζεται ότι σε άρθρο του στην Αυγή ο Τάσος Κουράκης ζητούσε πέρα από τον χωρισμό Εκκλησίας – Πολιτείας, την αντικατάσταση του μαθήματος των Θρησκευτικών με Θρησκειολογία, την κατάργηση του υποχρεωτικού εκκλησιασμού και της πρωινής προσευχής στο σχολείο και την απαγόρευση ανάρτησης θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία.

Ειδικότερα, ο Τάσος Κουράκης στο άρθρο του τότε ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η εγκύκλια εκπαίδευση, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, πρέπει ν’ απεμπλακεί από τον στόχο της «μετάδοσης των γνήσιων στοιχείων της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης», ενώ το μάθημα των θρησκευτικών, με τον σημερινό του ομολογιακό προσανατολισμό, πρέπει ν’ αντικατασταθεί από μάθημα θρησκειολογίας.
Επιπλέον αποτελεί αναγκαιότητα η απαλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της Εκκλησίας, ιδιαίτερα δε από κατηχητικές παραεκπαιδευτικές δραστηριότητες που καθιστούν τα σχολεία παραρτήματα ενοριών και υπονομεύουν τη συνύπαρξη παιδιών με διαφορετικές πολιτισμικές παραδόσεις. Κατάργηση του υποχρεωτικού εκκλησιασμού και της πρωινής προσευχής στο σχολείο, και όπου αλλού τελείται. Απαγόρευση ανάρτησης θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία και σε κάθε άλλο δημόσιο κτήριο».


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παράλληλα ο Τάσος Κουράκης παραμονές της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη , το 2013, δήλωνε πως ο ΣΥΡΙΖΑ όταν θα έρθει στην κυβέρνηση θα καταργήσει τις παρελάσεις.

Ακόμη είχε προτείνει την κατάργηση της μισθοδοσίας των ιερέων από το κράτος και την επιβολή φόρου υπέρ της Εκκλησίας που θα επιβάλλεται μόνο στους πολίτες που οικειοθελώς θα δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Ο κ. Κουράκης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που διεξήχθη το 2014 στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «Εκκλησία και Αριστερά» είχε τονίσει μεταξύ άλλων: «ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε αναφέρει και στο πρόγραμμά μας ότι είναι αναγκαίος ο διαχωρισμός της εκκλησίας με το κράτος και σε θεσμικό επίπεδο».

Στην συνέχεια κάνοντας αναδρομή σε ευνοϊκά φορολογικά προνόμια που διατηρεί η Εκκλησία με αποφάσεις επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μέχρι σήμερα», επισήμανε ότι «το ερώτημα είναι πόσα έσοδα χάνονται από το Δημόσιο από τη διατήρηση αυτών των σκανδαλωδών και καταφανώς άδικων προνομίων».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νύν κυβερνητικό στέλεχος, παρουσίασε τότε αναλυτικά προτάσεις για διάλογο αναφορικά με την Εκκλησία και την αντιμετώπισή της από το κράτος.

Δύο από τις προτάσεις είναι οι εκκλησίες και οι ενορίες να μετατραπούν σε πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, αλλά και να καταργηθεί η μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος.

«Είναι προφανές ότι αυτό προκύπτει με τον διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος. Εάν αυτό είναι δύσκολο να γίνει, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε, την επιβολή ειδικού φόρου σε όσους πολίτες δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και ο οποίος θα αποδίδεται στην Εκκλησία», σημείωσε τότε χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης.

Από τον/την Newspistol

ΠΗΓΗ

Loading...

54 thoughts on “Καταργείται η προσευχή και ο εκκλησιασμός στα σχολεία;

 1. Ανώνυμος says:

  «Θὰ ἔρθει καιρὸς ποὺ θὰ ἀνεβαινοκατεβαίνουν κυβερνήσεις, θὰ ἐναλλάσσονται τὰ κόμματα, θὰ ἀνακαλοῦνται διατάγματα, θὰ ψηφίζονται νόμοι καὶ θὰ καταργοῦνται ἄλλοι, καὶ θὰ ἐπικρατεῖ σύγχυση καὶ ταραχή. Τότε, ὅμως, θὰ ἀντιδράσουν λίγοι πιστοὶ Χριστιανοὶ ἀλλὰ καὶ τὸ Κ.Κ.Ε..»

  Mια εκπληκτική πρόρρηση του του Αγιου, πλέον, Γέροντα της Ορθοδοξίας, Παΐσιου, που δείχνει να επιβεβαιώνεται σήμερα.

  • Ανώνυμος says:

   Από την πόλη έρχομαι και τηγανιζεις ψάρια, πετά μου έναν κεφτέ, ήρθε η άνοιξη!
   Ακριβώς έτσι! Πραγματικά εκπληκτική πρόρρηση! Θαύμα – θαύμα!!!

    • Ανώνυμος says:

     Μάλλον ΕΣΥ θα το χρειαστείς, γιατί το τελετουργικό του δογματος σου καταργείται! Τώρα τι θα γίνει που δεν θα μαθαίνουν τα ελληνόπουλα ότι οι… ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΑΒΡΑΆΜ, Ο ΙΣΑΆΚ, Η ΣΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΜΩΥΣΗΣ και δεν θα διδάσκονται την ΕΒΡΑΪΚΉ ΙΣΤΟΡΊΑ; (για όποιον διαφωνεί ή δεν γνωρίζει, ας φροντίσει να προμηθευτεί ένα βιβλίο θρησκευτικών της πρώτης γυμνασίου, για να καταλάβει τι διδάσκονται οι απόγονοι των ΕΛΛΉΝΩΝ!
     Το ξύδι μάλλον θα το χρειαστείς σύντομα λοιπόν!

     • Ανώνυμος says:

      ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΦΙΛΕ…
      Η ΕΒΡΑΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΣΦΑΞΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΚΡΗΤΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΜΙΣΕΛΛΗΝΑΣ ΑΙΜΟΣΤΑΓΗΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ-ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΣΤΟ Θ' ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΟΦΗΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΓΑΪΔΟΥΡΟΚΑΒΑΛΑ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΗΣ ΣΙΩΝ "ΙΗΣΟΥ" (ΡΑΒΒΙΝΟ ΓΙΕΧΟΣΟΥΑ = Ο ΙΕΧΩΒΑ ΣΩΤΗΡ) ΩΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΗΣ ΣΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΘΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΝΑ ΜΕΘΥΣΕ ΑΠΟ ΚΡΑΣΙ…….

   • Ανώνυμος says:

    Μπα, ο Χριστιανισμός δεν είναι διεθνιστικος και άρα ΥΠΈΡ παγκοσμιοποίησης, με την προϋπόθεση να είναι συνεργάτης της εξουσίας;
    Τι λες ρε παιδί μου, αλλαξε τόσο πολύ η εκκλησια και η θρησκεία;

 2. Ανώνυμος says:

  ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΦΤΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΟΠΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
  ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΝ ΤΣΑΡΟ ΜΑΣ ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΤΕ ΘΕΟΣΟΦΙΚΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΤΗΣ ΕΣΠΕΡΙΑΣ Η ΕΒΡΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΥΠΟ ΤΗ ΣΚΕΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΩΖΑΝΗ

 3. Ανώνυμος says:

  ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ…ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΡΥΠΤΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ-ΠΙΣΤΟΥΣ "ΜΗ ΘΥΣΣΑΥΡΙΖΕΤΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (!!!)", ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΥΣΣΑΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΦΟΥΣ!!!…ΒΡΕ ΟΥΣΤ!!! ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΕΤΟΙΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ!!! ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!! Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ!!!

  • Ηλίας Κοζάνη says:

   Tράβα να δεις αν κουνιέται η βελανιδιά και τι προφητεύουν για το μέλλον τα μπακίρια και έλα να μας το πεις.

   • Ανώνυμος says:

    Μπα, καλύτερα να παει να προσκυνήσει κανένα κοκαλάκι απο τη λεκάνη ή κανένα νύχι από το μικρό δάχτυλο του ποδιού που μυρίζουν DIOR και ανήκουν σε κανένα φουκαριαρικο παρατημενο απο την οικογένεια του γεροντακι, που μέσα στο χάσιμο του είπε κανά δυο αρλουμπιτσες και τις κάναμε θεϊκό λόγο!
    Α, θα έχει και τίμιο ξύλο εκεί απο την ποσότητα ίση με δυο δάση του Αμαζονίου που ανακάλυψε η "αγία" Ελένη (βοήθεια μας) καθώς και αγιασμενο νερό βρύσης, απο τις σωλήνες του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΎ ΎΔΡΕΥΣΗΣ!!! Βρε ΟΥΟΥΟΥΟΥΣΤ που μιλάτε κιόλας για τέτοιες αηδίες!!! Ειδικά εσείς οι ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΜΑΓΟΙ της εκκλησιάς!!!

  • Ανώνυμος says:

   Μήπως η Απαξίωση μιάς Θρησκείας που διδάσκει ‘’αγαπάτε τους εχθρούς υμών’’ εκ των πραγμάτων είναι νομοτέλεια? Άραγε και ο πλέον Άξιος Ιερωμένος μπορεί να πείσει τον ιδιόρρυθμο καλοφαγά που γευματίζει στον κάδο των σκουπιδιών, τον φανατικό φυσιολάτρη που κοιμάται καταχείμωνο στο πάρκο, τον κυνικά φιλοσοφούντα άνεργο πού’ναι αραχτός ολημερίς στην καφετέρια ,τον καρκινοπαθή που πεθαίνει χωρίς φάρμακα κ.λ.π. να αγαπάνε τους Α.Σαμαρά, Β.Βενιζέλο, Γ.Χαρδούβελη κ.λ.π.? Πιστεύω πως Η Απάντηση δεν απαιτεί Πτυχίο Κοινωνικών Επιστημών, Φιλοσοφικής, ψυχολογίας και Θεολογίας

 4. Ανώνυμος says:

  Σε μία χώρα που στην πλειοψηφία τους οι πολίτες είναι χριστιανοί Ορθόδοξοι δεν μπορεί κανείς να ψηφίζει νόμους που καταργούν αυτή την ίδια την θρησκεία ενός κρατους.Μπορεί ο κάθε ένας να πιστεύει ότι θέλει όμως δεν μπορεί επ' ουδενί να καταργεί σύμβολα και δόγμα.
  Κάθε ορθόδοξος πολίτης πρέπει να αντιδράσει.Και όταν έρθει η ωρα να ψηφίσουν και την κάρτα του πολίτη τότε όλοι να γίνουμε αντιρησσίες συνείδησης.

  • Ανώνυμος says:

   ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ 36% ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ 90% , ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Χ.Ο , ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΡΟΚΟΠΗ . Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΑΝ ΤΙ ΕΠΡΟΚΕΙΤΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ-ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ,ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ " ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", ΚΛΠ-ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ , ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΛΠ . ΚΙ ΟΜΩΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΕΘΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΩΝ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ !!! ΔΕΝ ΕΚΡΥΨΑΝ-ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΜΗΝΩΝ ΠΟΥ ΞΗΜΕΡΟΒΡΑΔΙΑΖΟΝΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ-ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΝΤΕΘΝΙΚΑ , ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ . ΟΙ " ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ " ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΙ . ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ . ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΔΙΕΘΝΗΣΤΕΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΚΛΠ , ΛΕΩ : ΜΠΡΑΒΟ . ΞΕΡΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΝΑΙ ΝΙΚΗΣΑΤΕ . ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ , ΚΙ ΕΧΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΟΥ , ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ . Α , ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚΟΠΟΤΑΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ … ΠΑΛΙΩΣΕ ΑΥΤΟ , ΒΡΗΤΕ ΝΕΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ…ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΔΗΛΑΔΗ . ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΘΑΡΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ 25η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ .

   • Ανώνυμος says:

    Μια απλή ερώτηση πρεπει να απαντήσεις πρώτα στον εαυτό σου Φίλε μου!!!
    Η χριστιανική θρησκεία μιλάει για ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ, μέσω του οποίου εξάλλου εξαπλώνονται όλες οι θρησκείες! Η μόνη διάκριση την οποία δέχεται μεταξύ των ανθρώπων είναι η θρησκευτική και ουδέποτε η ΕΘΝΙΚΉ-ΕΘΝΟΤΙΚΗ-ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ!
    Η ΑΡΙΣΤΕΡΆ έχει βάση τον ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ, μην κάνοντας καμία διάκριση ΕΘΝΙΚΉ-ΕΘΝΟΤΙΚΗ-ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ, παρά μόνο με βάση την ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΤΆΞΗ στην οποία ανήκει ο κάθε άνθρωπος ανεξάρτητα απο που κατάγεται ή απο που προέρχεται!
    Η μόνη διάφορα μεταξύ θρησκείας και αριστεράς είναι με ποιο κριτήριο θα γίνεται ο διαχωρισμός των ανθρώπων, στα πλαίσια πάντα όμως του ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ, κινήματα του οποίου αποτελούν και τα δυο και κατα συνέπεια είναι εχθρικά προς τον ΕΘΝΙΣΜΟ και τα παραγωγά του (εθνοτισμό, εθνολογία, εθνοκεντρισμό).
    Δοκίμασε να μιλήσεις σε έναν εκκλησιαστικό παράγοντα ή απλά σε έναν έντονα θρησκευομενο, για την ΑΡΧΑΊΑ ΕΛΛΆΔΑ σαν ΕΘΝΙΚΉ ΒΆΣΗ της σύγχρονης, με όλες όμως τις εκφάνσεις της (και θρησκευτική).
    Αυτά που πιθανά θα ακούσεις είναι για την πιο πρόσφατη καταγωγη μας (απο τότε δηλαδή που γίναμε χριστιανοί), για να κατηγορήσουν τις θρησκευτικές επιλογές των αρχαίων προγόνων θα κατηγορήσουν το ποιόν και την αξιοπρέπεια τους (ομοφυλόφιλοι, παιδεραστες, πολεμοχαρείς, επειδή δεν ήταν χριστιανοί) και γενικότερα θα ακούσεις κάτι απο ΈΘΝΟΣ μόνο όμως αν αυτο έχει βάση τον χριστιανισμό και όχι το γονίδιο!
    Τώρα,εθνικά ευαίσθητη περιοχή δεν αποτελεί ο γεωγραφικος μας χώρος για τα σύνορα με Σκόπια και Βουλγαρία που είναι χριστιανοί και μας επιβουλεύονται απο πάντα, μόνο οι… "ΆΠΙΣΤΟΙ" Τούρκοι υπάρχουν στον ορίζοντα;
    Τέλος, πόσο μεγάλο ρόλο πιστεύεις (ή σε έχουν πείσει) ότι παίζουν τα θρησκευτικά πιστεύω στην ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΉ;
    Αθεοι οι τωρινοί δικοί μας, χριστιανοί ορθόδοξοι οι Ρώσοι, χριστιανοί ορθόδοξοι οι προηγούμενοι δικοί μας, δωδεκαθεο η Χ.Α.
    ΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΕΎΕΙΣ ΌΤΙ ΚΆΝΟΥΝ ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΠΡΟΣΈΓΓΙΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΡΘΌΔΟΞΟ ΑΔΕΡΦΌ ΣΟΥ ΡΏΣΟ;;;
    Δεν νομίζεις ότι σιγά-σιγά Πρέπει να αρχίσουμε να ξυπναμε απο τον λήθαργο που μας έριξαν εδώ και χιλιάδες χρόνια οι ΕΞΟΥΣΊΕΣ και οι ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ ΦΑΚΙΡΙΔΕΣ τους;
    Άντε με το καλό!!!

  • Ανώνυμος says:

   Μήπως ζεις στο παρελθόν; Τι έγινε ρε παιδιά, ανακαλύφθηκε χρονομεταφορά; Ρε Φίλε είσαι χρονοταξιδιωτης, μήπως ο Dr Who;;;
   Ο κόσμος ξυπνάει αδερφέ, ξεχνά τα 90 και 100 τοις εκατό! Κανείς δεν είναι αθεος, το μεγάλο όμως ποσοστό καταλαβαίνει τον ρόλο ΌΛΩΝ των θρησκειών!
   Και μόλις φύγουν οι σημερινοί τελευταίοι εναπομείναντες αγράμματοι άνω των 70 χρόνων, έλα να ξαναμιλησουμε για ποσοστά άνω του 90% και του τι πιστεύουν!

 5. Ανώνυμος says:

  Αφού θέλουν να μεατρέψουν την εκκλησία σε ιδιωτική επιχείρηση, ναμετατρέψουν και το κεντρικό ισραηλινό συμβούλιο σε ιδιωτκό σκάφος και να το φορολογίσουν, όμως η εκκλησία δεν είναι επιχείρηση όπως το ισραηλινό συμβούλιο που διαχειρίζεται τις εβραικές περιουσίες!…..Β. Μυρμιδόνας

 6. Μπαμπης Σιμωνιδης says:

  Πλέων κάποια πράγματα έχουν νόημα στο μυαλό μου,έσπασα το μυαλό μου γιατί με τον Καμένο και όχι με το ΚΚΕ, ΚΑΙ γιατί το ΚΚΕ δεν ήθελε και εκείνο φανερά να συνεργαστεί με τον Σύριζα,….και γιατί στην τελική όχι με το παιδί του Μπόμπολα,τον αρχιδομαλακακο με το σακίδιο.Όλα έχουν μια λογική εξήγηση(τουλάχιστον έτσι πιστεύω).Γι αυτό και συνεργάστηκαν και με τον Καμένο….για να μην κάνουν πράξη όσα υποσχέθηκε ο Τσίπρας στους φανατικούς "συριζεους" του 3-4% περί θρησκευτικών,παρελάσεων κλπ κλπ.Το βαρόμετρο για να αλλάξουν πράγματα θα είναι οι παρελάσεις…..ΕΚΕΙ θα δούμε τι θα πει ο Καμένος.Εγώ πιστεύω ότι σκόπιμα έγινε αυτό το πάντρεμα,ώστε ο Καμένος να βάζει βέτο εκεί που οι σκηροπυρηνικοί οπαδοί του Σύριζα περιμένουν αλλαγές……αλλά ο Τσίπρας δεν είναι διατεθειμένος να αλλάξει γιατί ξέρει ότι αυτά τα πιστεύουν μόνο το 3-4 % που ψίφισαν τον Σύριζα.

  αυτά θα πρέπει να σας προβληματίσουν για να βγάλετε το συνμπέρασμα
  -το ΚΚΕ είχε για δεύετερη φορά ευκαιρία να κυβερνήσει….αλλά δεν δέχτηκε(ενώ είχε δεχτεί με την Ν.Δ. στο παρελθόν….για θυμίσου Έλληνα…γιατί τότε ναι και τώρα όχι….καποιός λόγος θα ύπάρχει)
  -κατευθείαν την πρώτη μέρα κιόλας με το καλημέρα Ο Καμένος είναι ο πρώτος και μόνος Εταίρος(άρα το ήξεραν,και το ΚΚΕ,και ο Συρίζα ,και οι ΑΝΕΛ,τα είχαν κανονίσει να είναι η ΑΝΕΛ και όχι το ΚΚΕ,δίοτι αν ήταν το ΚΚΕ εταίρος ,τότε θα έπρεπε ότι είπαν οι Συριζαίοι προεκλογικά ….να το πράξουν….ενώ τώρα δεν μπορούν,λόγο Καμένου το έπιασες,έτσι λειτουργεί η πολιτική 😉
  -η ίδια η επίσημη εκκλησία δεν διαμαρτηρήθηκε για τον πολιτικό όρκο….έναν όρκο για τα μάτια του σκηροπυρινικού "ανταρσια συριζεου του 4 % που σίγουρα τους ευχαρίστησε.(αλλά ποιό μπροστά πήγε στον αρχιεπίσκοπο για την ευχή του……ΧΜ 😉 )
  -θα δούμε τι θα γίνει στις παρελάσεις(αν καταργηθούν) ….και τότε θα δούμε αν και οι σκέψεις μου είναι σωστές.Πιστεύω ότι οι Συριζέοι-Τσίπρας φαινομενικά θα πράξουν ότι θέλουν να καταργήσουν τις παρελάσεις ….αλλά ο Καμένος δεν τους αφήνει!Το ίδιο θα γίνει και για χριστιανικά θέματα,ίσως μ΄νο να περάσουν φαινομενικά για τα μάτια του ΚΑΘΕ φανατίκλα Συριζέου κανά δυο αλλάγές.
  -ο Καμένος πήγε στα Ιμια…..και λέξη από τον Τσίπρα 😉 …και κάθε άλλο ο Τσίπρας έδειξε πηγμή προς Τούρκικη εφημερίδα
  με λίγα λόγια ο Καμένος θα φέρνει ισοροποία(παρελάσεις-Μακεδονικό-χριστιανικά θέματα),δεν νομίζω ότι ο Τσίπρας να θέλει να ξεκινήσει εμφύλιο με την μισή Ελληνική κεινονία και την Εκκλησία και το 60% των αληθινά πιστών χριστιανών(μιλάω για 60% διότι οι υπόλοιποι 40%είναι ντεμί χριστιανοί-αριστεροί-δωΔεκαθειστές(σε μουα)-άθεοι κλπ κλπ.
  θα δούμε τι θα γίνει,κόντα είναι η 25 μαρτιού!

  • Ανώνυμος says:

   ΤΟ ΚΚΕ (ΤΟΤΕ "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ") ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΩΣ "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ" ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΗ Ν.Δ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ…ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΣΑΝ ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ, ΔΙΑΣΠΑΣΤΗΚΑΝ ΠΑΛΙ ΣΕ ΚΚΕ + ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΚΕ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΗΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΤΟΝ ΒΟΛΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΡΚΕΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΛΘΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ.

   • Ανώνυμος says:

    Το ΚΚΕ καθεται εκει σαν σφουγγαρι για να ρουφαει τους κατα καιρους δυσαρεστημενους ψηφοφορους των αλλων αριστερων κομματων , που σε λιγο θα ειναι και αρκετοι . Εκει , μονο του στο απειροβλητο . Χρονια τωρα εχουν ανοιξει φαμπρικα . Μια απο δω , μια απο κει και ξανα ΚΚΕ και ξανα μανα τα ιδια . Μη και ξεφυγει κανα προβατο απ το μαντρι της ταχα μου αριστερας και δε βρει μπροστα του το ΚΚΕ να ξαποστασει . Μεγαλη απατη το τιμημενο και υπερεκτιμημενο και καλα προφυλαγμενο απο ολο το πολιτικο κατεστημενο ΚΚΕ . Και γιατι οχι αφου κανει πολυ καλα τη δουλεια του , μεσα , απ εξω κι εξω απο τη Βολη

   • Ανώνυμος says:

    Έτσι ακριβώς είναι αλλα με κακό για τη χώρα τέλος! Θα γινόταν εθνοσωτηρες οι κομμουνιστές, εάν με αυτήν την ανίερη συμμαχία, κατάφερναν να ανατρέψουν τη ΛΑΊΛΑΠΑ σιωνιστικού γαμωΠΟΥΣΤΟΚ, του γιόκα των α) εβραίων ΜΙΝΕΪΚΟ β) Σταυροπουλαιων, εβραίων απο την μεγαλύτερη συναγωγη της Ελλάδος, αυτή των Ιωαννίνων και συζύγου της ΤΣΑΝΤ, κόρη εβραίων απο την Αμερική και μάλιστα γονου οικογένειας εμπόρων όπλων!
    Του κατασκευασμένοι κόμματος-μορφωματος που με τη δουλίτσα που έκανε τόσα χρόνια στην καμπούρα και τον ΚΩΛΟ της Ελλάδας, έφτασε η σημερινή κατάσταση που δεν φαντάζομαι να την απολαμβάνεις!
    ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΆΦΕΡΑΝ ξαναλεω!
    Το θέμα όμως είναι εσύ… ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΙΣ;

    • Ανώνυμος says:

     ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΜΑΙΛΗ, Ή ΙΣΜΑΙΛΗ Ή ΙΣΜΑΗΛ…ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΣΟΕΒΡΑΙΟ ΚΟΛΟΖΩΦ…
     ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ, ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?
     ΧΑΧΑΧΑ

     • Ανώνυμος says:

      ΧΙΧΙΧΙ, ΧΟΧΟΧΟ συμφωνώ μαζί σου απολύτως! Δεν υποστηρίζω τον κομμουνισμο, τον οποίο θεωρώ ένα απο τα τεχνάσματα του σιωνισμου για την παγκόσμια κυριαρχία του! Όπως και τον νεοφιλελευθερισμο σαν άλλο ένα εργαλείο της εξουσίας!
      ΟΛΑ ΑΥΤΆ ΔΕΝ ΜΕΙΏΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΆΧΙΣΤΟ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΌΛΟ ΠΟΥ ΔΙΕΤΈΛΕΣΕ ΤΟ ΚΌΜΜΑ-ΣΚΟΥΠΊΔΙ, ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΉ ΚΥΒΈΡΝΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΕΊΚΟΣΙ ΧΡΟΟΟΟΝΙΑΑΑΑ ΡΕΕΕΕ!!!
      Μην μεταφράζεις τα λόγια μου όπως σε βολευει, πες και τη γνώμη σου για το γαμωΠΟΥΣΤΟΚ!!! Εγώ σου είπα για τους άλλους!
      Και πάλι… ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΙΣ ΡΕΕΕΕΕ!!!!
      ΧΟΥΧΟΥΧΟΥ, ΧΑΡΧΑΡΧΑΡ!!!

     • Ανώνυμος says:

      ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ) ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣΩΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΩΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΥΠΤΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΙΚΑ ΝΕΟΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ – Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΕΣ ΜΑΣΟΝΟΙ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΡΑΣΜΟΣ ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΜΟΣ ΑΠΑΝΤΕΣ ΜΑΣΟΝΟΙ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ – ΝΑΥΑΡΧΟΙ – ΠΤΕΡΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΠΑΝΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΕΧΝΗΤΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ – ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΣ, ΠΟΥ ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΑΧΩΒΑ.
      ΜΗΠΩΣ ΑΛΛΗΘΩΡΙΣΕΣ?
      ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?

  • Ανώνυμος says:

   Σωστη ειναι η σκεψη σου , αλλα για να ειναι ολοκληρωμενη θα πρεπει να την σκεφτεις και αναποδα με βασικο αξιωμα το : ΟΤΑΝ ΔΙΝΩ , ΠΑΙΡΝΩ . Σκεψου πως ο ρολος των ΑΝΕΛ ειναι διτος . Δεν κανουν μονο τον μπαμπουλα του σκληρου πυρινα του ΣΥΡΙΖΑ και των αδελφων κοματων , αλλα ΒΑΣΙΚΑ και ΚΥΡΙΩΣ , κανουν το αναχωμα των Ελληνων Πατριωτων , ολων των αποχρωσεων , οι οποιοι θα " καταπιουν " πολλα λογω Καμενου , με υπομονη , ελπιδα και καρτερια .Οταν θεωρησουν πως εχουν ωριμασει τα πραγματα , οι ΑΝΕΛ θα αποχωρισουν η θα τους αναγκασουν εμεσα να γινει αυτο και τη θεση τους θα παρει το ΠΟΤΑΜΙ . Απο κει και περα μονο με θαυμα σωζομαστε . Οσο για τους ΑΝΕΛ , στο τελος θα εχουν την τυχη των ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ για τους γνωστους και ευνοητους λογους. Κρατα αν θες και τη δικη μου συμπληρωματικη αποψη σε μια γωνια του μυαλου σου , γιατι εμενα μου φαινονται ολα πολυ αφυσικα " καλα καμωμενα " . ΣΧΕΔΟΝ " ΜΑΓΙΚΑ " .

   • Μπαμπης Σιμωνιδης says:

    ++++++++++ναι παίζει αυτό που λες,σωστός!!!!!
    -κοίτα,εγώ είμαι βαθύτατα δημοκράτης,μπορεί να είμαι αρχαιολάτρης,αλλά δεν θα μου άρεσε με νόμους να προσπαθούν να αποδομούν μια παράδοση(αν και να πω την αλήθεια,σας αξίζει για αυτά που έγιναν στους Έλληνες εθνικούς-αλλά αυτά τώρα είναι περασμένα,άλλοι καιροί ,άλλα μυαλά)….
    άλλο πράγμα εν γνώση της η ίδια η κεινωνία να αλλάζει τον χαρακτήρα της με συζήτηση και να αποβάλει ότι είναι άγκυρα για την εξέλιξη του ανθρώπου και τους έθνους………(προσοχή δεν μιλάω για θρησκείες ,μιλάω γενικά)
    και άλλο πράγμα να την αποδομούν με νόμους με γνώμονα τους Μουσουλμάνους μετανάστες και τις κάθε είδους μειονότητες……..
    είμαι σίγουρος ότι όλοι οι λογικοί Έλληνες εθνικοί έχουν την ίδια άποψη με εμένα,προτιμάμε αυτό που ξέρουμε παρά αυτό που πάνε να μας φυτέψουν.

   • Μπαμπης Σιμωνιδης says:

    για σκέψου και το άλλο!!η δύση ενοχλύθηκε για αυτήν την σύνπραξη και ακολούθησαν δηλώσεις,που κατά την γνώμη μου είχαν σαν γνώμονα να φέρουν διχόνια στην νέα κυβέρνηση ανάμεσα στηνΑΝΕΛ κ Συριζα……κάτι που ΤΩΡΑ γίνετε τώρα και με τον Βαρουχάκη που τα ξένα ΜΜΕ παίζουν περισσότερο από τον Τσίπρα,ο προθυπουργός Τσίπρας έπεσε σε δευτέρη μοίρα…..!!!η δύση είναι ενοχλιμένη από τους Έλληνες και προσπαθούν να διασπασουν με διχώνια την κυβέρνηση

 7. Ανώνυμος says:

  τα πραγματα ειναι απλα…ο συριζα πολυ συντομα θα πει…
  προς ολους τους φτωχους Ελληνες…υπαρχουν καποιοι πλουσιοι ανθρωποι που φοροδιαφευγουν και ο μονος τροπος να καταφερουμε να τους βρουμε και να μην κλεβουν τα λευτα των φτωχων ειναι να φτιαξουμε μια καρτα που θα εχει μεσα μετρητα..ετσι χωρης πολλα πολλα θα βρουν την δικαιολογια να περασουν με ευκολια την καρτα που τοσο πολυ επιθυμουν…ασε που ταυτοχρονα λογο της εγκληματικοτητας θα ειναι μια καταπληκτηκη λυση να μειωθει,αφου με το καιρο θα καταργηθουν τα μετρητα…

 8. Ανώνυμος says:

  τα πραγματα ειναι απλα…ο συριζα πολυ συντομα θα πει…
  προς ολους τους φτωχους Ελληνες…υπαρχουν καποιοι πλουσιοι ανθρωποι που φοροδιαφευγουν και ο μονος τροπος να καταφερουμε να τους βρουμε και να μην κλεβουν τα λευτα των φτωχων ειναι να φτιαξουμε μια καρτα που θα εχει μεσα μετρητα..ετσι χωρης πολλα πολλα θα βρουν την δικαιολογια να περασουν με ευκολια την καρτα που τοσο πολυ επιθυμουν…ασε που ταυτοχρονα λογο της εγκληματικοτητας θα ειναι μια καταπληκτηκη λυση να μειωθει,αφου με το καιρο θα καταργηθουν τα μετρητα…

 9. Ανώνυμος says:

  Γιατί ο κύριος Κουράκης επικεντρώνεται στην φορολόγηση της Αυτοκέφαλης Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και δεν μιλάει καθόλου για την φορολόγηση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (Κ.Ι.Σ.) που από την ίδρυση του μέχρι σήμερα δεν έχει πληρώσει ούτε μία δραχμή ή ευρώ φόρο στο Ελληνικό κράτος επειδή το << βάφτισαν >> Ν.Π.Δ.Δ. ?
  Θα απαντήσει ο κ.Κουράκης ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *