Καταργήστε τις θρησκείες

Καταργήστε τις θρησκείες

Παγκόσμια Ειρήνη και Πρόοδο; Καταργήστε τις θρησκείες!

Δεν είναι γεγονός ότι οι «θρησκευτικοί» πόλεμοι έχουν αφανίσει (και συνεχίζουν) πληθυσμούς στο διάβα της Ιστορίας;

Δεν είναι αστείο να μαλώνουμε εν έτη 2014 για ανθρώπινης κατασκευής κείμενα και παραδόσεις; Και πολύ περισσότερο για την αρρωστημένη καθοδήγηση των πιστών από θρησκευτικούς ηγέτες;

Δεν είναι τραγικό να χρησιμοποιούνται υπερφυσικά όντα ως καθοδηγητές αποφάσεων για σφαγές συνανθρώπων μας;

Ξεχνάει κανείς τους Μπους και Μπλερ να ισχυρίζονται ότι «ο Θεός» καθοδήγησε τις αποφάσεις τους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν;

Έχοντας διαβάσει τα Ιερά Βιβλία των μεγαλυτέρων σήμερα θρησκειών, δεν συνάντησα ποτέ προτροπές για «σφαγή των απίστων κλπ» παρά μόνο ίσως, «συμβουλές» για αφοσίωση στην «μια και μόνο θρησκεία», δηλαδή απαγόρευση ενασχόλησης των πιστών με άλλες θρησκείες.

Η μελέτη των παραπάνω, ενίσχυσε την άποψη ότι όλες οι θρησκείες είναι «κλαδιά του ιδίου δέντρου».

Η απλή λογική δείχνει ότι δεν είναι τα κείμενα, αλλά η ερμηνεία τους που λειτουργεί ως εμπόδιο στην πρόοδο της Ανθρωπότητας.

Ενδεικτικά, ο Γκάντι είχε πει κάποτε ότι συμπαθεί τον Χριστό, αλλά όχι ιδιαίτερα τους οπαδούς του. Αντίστοιχα, κατά καιρούς, έχουν εκφρασθεί για το σύνολο των θρησκειών, Φιλόσοφοι, αναρίθμητοι Επιστήμονες και Πολιτικοί ηγέτες.

Ο Βρετανός φιλόσοφος Μπέρτραντ Ράσελ θεωρούσε τις θρησκείες, κατάλοιπο της «παιδικής ηλικίας» της Ανθρωπότητας. Έτσι είναι.

Ειλικρινά, ποιος σώφρων άνθρωπος σήμερα δεν μπορεί να ξεχωρίσει το καλό από το κακό, το ηθικό από το ανήθικο, την ανάγκη αλληλεγγύης και αγάπης, χωρίς την απειλή τιμωρίας στην επόμενη ζωή;

Ρόμπερτ Πεφάνης

ΠΗΓΗ

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

162 thoughts on “Καταργήστε τις θρησκείες

   • ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ says:

    Ο Θεάνθρωπος Χριστός με την Σταυρική θυσία του, που αποδεικνύει την άπειρη αγάπη του για τον άνθρωπο, σώζει την αθάνατη ψυχή μας και μας ενώνει με τον Άγιο Θεό Πατέρα μας με το Άγιο και Τίμιο Σώμα και Αίμα Του εφόσον δεχόμαστε την Αλήθεια Του και με ταπεινό φρόνημα δείχνουμε αληθινή μετάνοια ώστε να ομολογούμε και να βιώνουμε ορθόδοξα την Ανάστασή Του ήδη από αυτή την ζωή ως Μέλη της διαχρονικής Ορθόδοξης Μίας Αγίας Εκκλησίας Του.

    • Ανώνυμος says:

     σατυρικη…η…σταυρικη
     διοτι στην εκκλησιαστικη λαγνεια
     παιζουν και τα δυο…
     πολλοι πατερημαδες και θεουσες
     εντεταλμενα στοιχιζονται
     για να πουν την …μεγαλυτερη….

    • Ανώνυμος says:

     ΚΑΙ ΌΛΑ ΤΑ ΚΑΚΆ ΣΚΟΡΠΆ!!! Φτου, φτου, φτου, με τρεις ΜΕΤΑΝΟΙΕΣ, δέκα βήματα ΓΟΝΥΠΕΤΕΙΣ και να γράψουμε 1000 φορές το "ΔΟΥΛΟΣ ΣΟΥ" για να δείξουμε την ταπεινότητα μας ως Έλληνες! Εξάλλου έτσι έκαναν απο πάντα οι πρόγονοι μας, έτσι δεν είναι;
     Ευτυχώς που γεννήθηκε στο ΙΣΡΑΉΛ και έτσι μαθαίνουμε εδώ και χιλιάδες χρόνια την ιστορία αυτου του λαού του θεου και γνωρίσαμε και όλους αυτούς τους χαρισματικούς ανθρώπους, των πραγματικών προγόνων μας (υπέρ των προπατόρων μας ΑΒΡΑΆΜ και ΙΣΑΆΚ υμνολογούν στις εκκλησίες) τα ονόματα των οποίων δίνουμε πλέον στα παιδιά μας, αντικαθιστώντας αυτά τα βρωμερά και κακόηχα των διεστραμενων αρχαίων Ελλήνων. ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΆΒΟ ΜΑΣ!

    • Ανώνυμος says:

     εεε ψιτ εσενα που τζιζας σου νικα…

     παίτηση των φαρισαίων να σταυρωθεί ο Χριστός. Οι Ρωμαίοι εκτελούσαν με σταυρικό θάνατο τους επαναστάτες κατά της Ρώμης. Παράδειγμα η σταύρωση του Έλληνα από την Θράκη και αρχηγού των δούλων Σπάρτακου. Μάλλον για επαναστάτης σταυρώθηκε ο Χριστός. (ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΣΤΑΥΡΩΝΑΝ ΤΟΥ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ΝΑΖΩΡΑΙΟ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΩΣΑΪΚΟ ΝΟΜΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΛΙΘΟΒΟΛΗΘΕΙ!!)

 1. Ανώνυμος says:

  ειδικα εμεις θα διαμορφώσουμε αριστη κοινωνια χωρις τους δηθεν αγιους με τις σκουληκομορφες φατσες……………………………………επιστροφη στις αξιες και στα αρχέτυπα των προγονων μας

  • Ανώνυμος says:

   Καταγωγή από Ιερουσαλήμ, Ναζαρέτ, Γαλιλαία ή κάπου αλλού από Israel; Άκου "θα το Θέλατε" στην τοποθέτηση "επιστροφή στις αξίες των προγόνων μας"!!!
   Ποιοί είμαστε εμείς και ποια/ος εσύ;

   • Ανώνυμος says:

    ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΘΕΟ!
    ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΤΟ ΚΟΝΙΟ.
    ΑΝΤΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΩΛΗΝΑ ΑΦΟΔΕΥΣΗΣ.

    • Ανώνυμος says:

     Καθώς και το ιερατείο των δυτικών Χριστιανών αματοκυλισε τον τότε γνωστο κόσμο κατα τον μεσαίωνα και το ιερατείο των ανατολικών Χριστιανών παρέδωσε τον ελληνισμο στους μωαμεθανούς (Γενναδιος) αφου πρώτα άνοιξε τις πύλες στον Αλάριχο και τους Γερμανούς του ώστε να καταστραφεί οτιδηποτε ΕΛΛΗΝΙΚΟ στη χερσόνησο του Αίμου! Απο τότε εξαφανίσθηκε ΟΛΌΚΛΗΡΗ η ΣΠΆΡΤΗ!!!
     Ψάξε και μάθε απο κάπου για τους ΠΑΡΑΒΟΛΑΝΟΥΣ!
     Πρόσεξε μήπως ο φανατισμός σε φέρνει πιο κοντά στο σωλήνα αφοδευσης.

     • Ανώνυμος says:

      ΑΡΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗ!(ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΥΓΑ ΜΥΓΙΑΖΕΤΕ)ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΤΟΑ ΑΝΗΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΝΑΤΙΛΑ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΔΑΞΑΝ!Ο Σωκράτης στην Απολογία του αναφέρθηκε σε πνευματικό απεσταλμένο του Θεού, που θα ξυπνούσε από πνευματικό ύπνο τους Αθηναίους.
      Ο Πλάτωνας, στην Πολιτεία του, περιγράφει κάποιον Δίκαιο, που θα πάθει, θα μαστιγωθεί και θα καρφωθεί σε ξύλο.
      Στον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου (στίχ. 1026-9), ο Ερμής προφητεύει πως ο Προμηθέας θα σωζόταν μόνο από Θεό, γιο Παρθένου, που θα κατέβαινε στον άδη, παίρνοντας πάνω Του τα πάθη των ανθρώπων.“Γνώσεσθε τήν ἀλήθειαν, καί ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς …

     • Ανώνυμος says:

      Και όλα αυτα τα πήραν οι επιστήμονες της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, έφτιαξαν την παραμυθένια σουπα τους ως δήθεν επιβεβαίωση των γραφών, διόρισαν εναν Εβραιο (δίνοντάς του τον Τίτλο του Ρωμαίου πολίτη ώστε να μπορεί να κινείται χωρίς περιορισμούς σε όλη την επικράτεια της αυτοκρατορίας) τον Σαούλ ως αντιπρόσωπο να πουλήσει το νέο προϊον και όποιος δεν δεχόταν την παραμύθα αντιμετώπιζε πρώτα τους ΠΑΡΑΒΟΛΑΝΟΥΣ και μετα τον ΡΩΜΑΪΚΌ ΣΤΡΑΤΌ ώστε να… "πεισθεί"!
      Δεν γνωρίζω εάν κάποιοι σαν κι εμένα ορίζονται ως προπαγανδιστές, αλλά σίγουρα κάποιοι σαν κι εσένα θα είναι πάντα τα θυματα αυτών!
      Μύγα δεν νομίζω να έχει κάποιος που απαντά σε τοποθέτηση πάνω σε σχόλιό του!
      Απο ΣΤΟΈΣ γνωρίζουν οι μεταλλωρύχοι, οι εργαζόμενοι στο μετρό, παραδοσιακά οι ιουδαιοχριστιανοί που παλαιόθεν έφτιαχναν εκεί τις μηχανοραφιες τους και τα τρωκτικά!
      Εσυ πως τις γνωρίζεις; Για εργαζόμενο στο μετρό δεν σε κόβω! Όσο για φανατισμό, νομίζω ότι πρώτος αναφερθηκες υποτιμητικά στο σχόλιό μου!

     • Ανώνυμος says:

      παραδοσιακά οι ιουδαιοχριστιανοί ….
      ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΟ 12ΘΕΟ!ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΔΙΕΩΡΘΟΣΕ..ΤΗΣ ΣΤΟΕΣ ΤΗΣ ΓΝΩΡΙΖΗΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΟΥ.ΕΚΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΠΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΛΠ.ΘΑΥΜΑΣΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΡΑΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΟΥ!

     • Ανώνυμος says:

      ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ!
      ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΌΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΥΛΗ ΜΕ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΙΟΥΔΑΙΟΥ!
      ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ ΑΡΑΓΕ Ή ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΝΕΑ ΦΥΛΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ;
      ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!
      ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ!
      NATIONAL GEOGRAFIC

     • Ανώνυμος says:

      ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΤΙΠΟΤΑ!ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΗΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΗΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΠΕΤΑΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ.ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΗΣ ΝΑ ΠΑΙΖΗΣ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΗ:"ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΘΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΙΞΗΣ"ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ;ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ" NATIΟNAL GEOGRAFIK ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΗΣΕ ΦΤΙΑΧΝΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΣΟΥΠΑΣ.
      Υ/Γ;ΦΙΛΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΩ (ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ/Η ΑΛΛΑ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ/Η) ΚΟΙΤΑ ΛΙΓΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ.

     • Ανώνυμος says:

      Μην επαναλαμβάνεις ότι ατάκα χρησιμοποιώ, δεν χτυπάει καλά! Επίσης πρόσεξε λίγο την ορθογραφία των Ελληνικών σου!
      Εκτός εάν είσαι πιτσιρίκος! Τότε καλύτερα να το πεις να μην ξελαρυγγίζομαι!
      Άντε, ανέβασε λίγο το επίπεδο, φαίνεται να κάνουμε καλο δίδυμο διαλόγου!

  • Ανώνυμος says:

   ντροπη …ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ…. δεν ειναι χριστιανικο να γελας τοσο χυδαια και να ειρωνευεσαι τους αλλους…γυρνα μαγουλο…γυρνα και το αλλο…

  • Pandora says:

   Μόνος σου κάνεις τον διαχωρισμό !!!!! Εμεις και εσεις ειμαστε το ιδιο!!!! Αρα σας αρεσει δεν σας αρεσει,δεν ειμαστε διαφορετικοι !!!! Άρα δεν υπάρχει εμείς και εσείς !!! Στην ΟΥΣΙΑ μας πάντα !!!!!! Πως σου φαινεται αυτο ;;;;;; Σε χαλάει ;;;;;; Εμένα ΟΧΙ !!!!!

   ;Βλέπεις πουθενά στο άρθρο ότι γράφει " επιστροφή στις αξίες των προγόνων μας";;;;;;;;;;; Βλέπεις το " θα το θέλατε " που έγραψα να το κολλάω σε κάποιο σχόλιο
   ;;;;;;;;;;; Γιατί πετάγεσαι σαν το τσου@@@νι και αλλάζεις το νόημα του σχολίου μου;;;;;;;;;;;;;; Εσύ με το "θα θέλατε " κατάλαβες ότι είμαι από το ισραήλ;;;;;;;;; Το σχόλιο μου ΕΣΥ , κατάλαβες για ποιους το έγραψα ;;;;;;;;;

   • Ανώνυμος says:

    Συγνώμη αν παρανόησα, απλά εδώ και αρκετά χρόνια, όπως θα έχεις και εσυ διαπιστώσει και στο όνομα θρησκειών, πολιτικών-κομματικών πεποιθήσεων και άλλων λόγων, υπάρχει μια ιδιαίτερη πολεμική εναντίον της ιστορίας, της φιλοσοφίας και της γραμματειας των Αρχαίων Ελληνων που έχει κουράσει τόσο πολύ και κάποιους μας έκανε καχυποπτους.
    Υ.Γ.1 Εντάξει ηρέμησε, μου εβγαλες τα μάτια με τα σημεία στίξης!
    Υ.Γ.2 Ε, όχι και τσου@@@νι

    • Ανώνυμος says:

     πρωτη φορα διαβαζω τον θυμο της Pandora!
     σχετικα με την λεξη που σε τσουτσουνιασε …ε; και ; σε ξερει η την ξερεις ; για να το παρεις και προσωπικα; εκτος αν εισαι γυναικα και εχεις αλλου ειδους τσουτσουνι…και στην τελικη εχει και δικηο …αν ηξερες τα πιστευω της τοτε θα δικαιολογουσες την υπερασπιση που επιδεικνυει…
     αχ…αυτο το ψυχικο συντεριασμα….

     • Ανώνυμος says:

      Με τα υστερογραφα κάνω χιουμοράκι φίλτατε, την πειράζω λίγο για ελαφρύνω λίγο την ατμόσφαιρα από την παραξήγηση. Μην το παίρνεις τόσο σοβαρά!

  • Pandora says:

   Ζητώ συγνώμη ! Το πρώτο σχόλιο μου το έγραψα ,έχοντας στην σκέψη μου την λύσσα όλων να κάνουν την Ελλάδα μας σαν τα μούτρα τους . Θέλω μία Ελλάδα μόνο για μένα ,μόνο για εμάς !! Όμως ποιος θα μου απαγόρευση να είμαι Ελληνίδα Χριστιανή Ορθόδοξη ;;;; Πότε το έκαναν αυτό οι Έλληνες ;; Υπάρχον Έλληνες που αγαπάνε την Ελλάδα και Ορθόδοξοι που την μισούν ;;;
   Πως να μονιασουμε….

   • Ανώνυμος says:

    Έχεις απόλυτο δίκαιο! Οι πραγματικοί Έλληνες από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν οχι μόνο ανεκτικοί στις νέες απόψεις αλλά κυρίως ΔΕΚΤΙΚΟΙ!
    Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να είμαστε πρώτα ΈΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΌΔΟΞΟΙ και μετά ότι άλλο τραβάει η ψυχούλα μας! Από χριστιανοί εώς μουσουλμάνοι, απο αριστεροί εώς δεξιοί, από διεθνιστές εώς εθνικιστές και ότι άλλο γουστάρουμε!
    ΠΡΩΤΑ ΌΜΩΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΌΔΟΞΟΙ!!!

  • Ανώνυμος says:

   Βρε 5.52 σορι κιολας αλλα ζαβος εισαι; λες να ειμαστε πρωτα Ελληνες ορθοδοξοι και μετα αν θελουμε απο χριστιανοι ως μουσουμανοι κλπ…
   Κατα τ αλλα συμφωνω απόλυτα με τον 11.48 κ 5.21.

   • Ανώνυμος says:

    Η αρχη με αυτούς είναι να αποδεχθούν πρώτα την αρχαία ελληνική ιστορία και την ΑΞΙΑ της, με τα ήθη , τα Έθιμα και τις πραγματικές παραδόσεις των Ελλήνων, να αρχίζουν να διαβάζουν την αρχαία ελληνική γραμματεία και να την κατανοούν, να ασχοληθούν με την ελληνική φιλοσοφία, σιγά σιγά να αποϊουδαϊσθουν και μέχρι τότε ας πιστεύουν σε οποίο Θεό θέλουν ώστε να τους σώσει.
    Η διαφωνία με τους Πλανημενους συνέλληνες Δεν είναι θρησκευτική!
    Είναι περισσότερο ΙΣΤΟΡΙΚΉ και ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΉ. Μετα θα ξυπνήσουν μόνοι τους!
    Η λέξη ΟΡΘΟΔΟΞΊΑ δεν είναι αποκλειστικότητα μιας χριστιανικής τάσης. Ορθόδοξος Ελληνισμός είναι όλα τα παραπάνω "πιστεύω" Πολιτισμικά, κοινωνικά, ιστορικά, παραδόσεις κ.α. που αφορούν τους προγόνους μας. Θεραπεία του τύπου ΤΟ ΠΡΩΊ ΠΉΡΑ ΤΟ ΦΆΡΜΑΚΟ ΤΟ ΒΡΆΔΥ ΕΊΜΑΙ καλά, το ξέρεις ότι δεν υπάρχει και ειδικά για το χρόνιο νοσήματα απο το οποίο πάσχουν αυτοι! Θέλει χρόνο και φροντίδα η περίπτωση τους και λίγο μαλωμα αν δεν παίρνουν τα φάρμακα τους.
    Δεν διαβάζεις τι λένε οι περισσότεροι συνέχεια "μην ασχολείστε μαζι μας, αφήστε μας στον κόσμο μας"
    Έχουν φτάσει να μιμούνται τον δυνάστη τους, να νομίζουν ότι κατάγονται απο αυτόν καθώς και Να γιορτάζουν τις γιορτές του! Νομίζουν ότι είναι απόγονοι του Αβραάμ, υμνολογούν στις εκκλησιες την ΣΙΩΝ και τον ΙΣΡΑΉΛ, οι ιερείς καθυβριζουν την ΕΛΛΑΣ και τα τέκνα αυτής την ημέρα της Χριστιανικής ορθοδοξίας που την θεωρούν και την μεγαλύτερη γιορτή της (μέχρι και ο Στεφανόπουλος έκανε διάβημα διαμαρτυρίας για αυτό ως πρόεδρος της Δημοκρατίας).
    Γιορτάζουν τις ίδιες μέρες με το εβραϊκό ΠΕΣΑΧ το οποίο τους το σερβιρανε με αναγραμματισμο σαν ΠΆΣΧΑ και παρά τις προσπάθειες των παλαιότερων να το ονοματιζουν ΛΑΜΠΡΉ οι παπάδες επέμειναν στο ΠΆΣΧΑ.
    1η Αυγούστου το εορτολόγιο τους έχει τη γιορτή των επτά Μακκαβαιων η οποία είναι ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΉ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΊΩΝ και αφορά την επανασταση των Μακκαβαιων εναντίον του Μακεδόνα Αντιόχου του Επιφανή και των Ελλήνων, η οποία εκδηλώθηκε με τη σφαγή της Ελληνικής φρουράς εκεί. Απο τότε ένα απο τα ιεροτερά τους σύμβολα είναι η ΕΠΤΑΦΩΤΗ ΛΥΧΝΙΑ! Το εντυπωσιακότερο είναι ότι αυτη η ιστορία συνεβει ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΎ και παρόλα αυτά βρίσκεται στο εορτολόγιο της Χριστιανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας!
    Και όλοι αυτοί σήμερα πιστεύουν ότι είναι σωστοί Έλληνες και εμείς οι υπόλοιποι που μιλάμε με ΠΆΘΟΣ για τον Ελληνισμό, είμαστε οι ΠΡΟΔΌΤΕΣ! Άντε βγαλε άκρη εσύ τώρα! Η επιστήμη σκίζει τα πτυχία της!
    Μοναδική εξαίρεση η Pandora που μιλάει πιο λογικά! Αλλα είναι απλά μια εξαίρεση!
    Έτσι λοιπόν 9:52 καταλαβαίνεις ότι θέλει να ξεκινήσουμε από το Άλφα (ακόμα κι αυτό δεν θα παραξενευτω εάν μου πουν ότι είναι το Άλεφ)

 2. Ανώνυμος says:

  Φιλε μου κι εσυ στην παγιδα του δυισμού.
  Υπάρχει μονο το ΚΑΛΟ και ελειψη του.
  Το ΦΩΣ και η ελειψη του φερνει το σκοτάδι.Το ΝΕΡΟ και η ελειψη του φερνει την ξηρασια.
  Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ του και η ελειψη του που φερνει προβληματα στους ανθρωπους.
  ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΑΛΛΑ Η ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟΝ ΘΕΙΚΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
  Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ
  Θοδωρής

  • Ανώνυμος says:

   ωπππατααααα.. νατα…τα κολπα του κατηχητικου…ο γεωργιος αλλαξε ονομα παλι …τωρα εγινε …θοδωρης!!!! ο παπα-παναγιωτης τι εγινε γιωργακη; χαθηκε στην πορια …εε;;;

   • Ανώνυμος says:

    Φιλε Θοδωρής και μόνο Θοδωρής. Αν θέλεις σου δίνω και το επίθετο μου και το τηλέφωνο μου διότι θέλεις. Κατηχητικό να ΠΑΣ στην εκκλησία. Εγώ απλά μια άποψη πρόσθεσα άλλο ΚΑΝΑΠΕΣ δεν σε αφήνει να δεχτείς τις σκέψεις των άλλων. Δεν έχω χρονο να βλέπω τα σχόλια γιαυτο και αργησα να σου απαντήσω. Θοδωρής και μόνο Θοδωρής λοιπόν!!!!

  • Ανώνυμος says:

   Καθώς και ο Αβραάμ και ο Ισαάκ και ο Δαυίδ και ο Ιακώβ και ο Ααρών και ο Ελεάζαρ και ο Ησαϋ και όλοι οι άλλοι… "ΕΛΛΗΝΕΣ" προπάτορές μας που λατρευουμε τα τελευταία… 1500 χρόνια, είτε ως θρησκευτικούς είτε ως γονιδιακούς προγόνους μας.
   Όταν για χιλιάδες χρόνια κυριαρχεί η ΥΒΡΙΣ στη συνείδηση των Ελλήνων, μέσω της άρνησης του DNA τους, είναι φυσική απόρροια η έλευση της ΝΕΜΕΣΙΣ ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη!
   Ο θαυμασμός, η ψυχική, πνευματική και συναισθηματική σύνδεση, η ονοματοδοσία κα, των τέκνων των Ελλήνων προς σύμβολα και πρόσωπα άλλης φυλής, η οποία οχι μόνο αντιπαθησε τον Ελληνισμό αλλά και εναντιωθηκε σε αυτόν ( βλέπε Αντίοχος και Μακεδόνες εναντίον Ελεάζαρ και των εξι Μακκαβαίων στην Ιερουσαλημ), δημιουργεί τον κίνδυνο εμφάνισης της ΝΕΜΕΣΙΣ.
   Εκτός εάν όλοι εσείς με ανάλογα σχόλια δεν είστε Έλληνες, οπότε πολύ καλά κάνετε και σχολιάζεται υπέρ των δικών σας προγόνων.

  • γιώργος says:

   Γειά σου ανώνυμε . Εδώ είμαι και δεν έχω προσωπείο ανωνυμίας . Έχω πρόσωπο και με λένε Γιώργο. Θα βαρεθείς να βλέπεις και να διαβάζεις σχόλια πιστών χριστιανών. Η έλλειψη κατήχησης δεν χαρακτηρίζει μόνο εσένα , αλλά θα πρέπει να είσαι από τους κορυφαίους ακατήχητους νεοέλληνες , αν είσαι Έλληνας , που δεν το πιστεύω .

 3. Ανώνυμος says:

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ Δ Η Μ Ο Σ Ι Α ! ! !

  ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΕΝΦΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΩΝΕΝΟΙ; ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΦΕΙΣ ΣΕ ΜΠΛΟΚ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!! ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ

  ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΜΕ ΑΔΕΛΦΙΑ!

  • roy says:

   Αν υπάρχει κάποια θέση ή ανακοίνωση δώσε ιστοδιεύθυνση αλλιώς….
   Επίσης: Μόνο ο ΕΝΦΙΑ είναι το πρόβλημά μας; Όλες οι άλλες φορολογίες και ο παράλογα υπερογκος φόρος εισοδήματος (ιδιαίτερα δυσανάλογος με τα έσοδα των μικρομεσαίων) δε μας ενοχλεί;;;….
   Το ξεπούλημα της Ελλάδας μας δε μας ενοχλεί;;;
   Ο ξεπεσμός και η εξαθλίωσή μας δε μας ενοχλεί;;;
   Η καθιερωμένη μηνιαία πλέον συρρίκνωση των εσόδων μας δε μας ενοχλεί;;;
   Ο καθημερινός περιορισμός και η αδυναμία να ανταποκριθούμε ακόμη και στις βασικές ανάγκες μας (φαγητό, υγεία, ….) δε μας ενοχλέι;;;
   Αν είναι να παλέψουμε για κάτι ας παλέψουμε για όλα!!!
   ΤΟ ΚΑΡΒΕΛΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΤΑΝΕ.

 4. Ανώνυμος says:

  Καταργήστε τη θρησκεία, καταργήστε τα έθνη, καταργήστε ιστορία ήθη, έθιμα, παραδόσεις και προσκυνήστε τον έξω απο εδώ….δε πάμε καθόλου καλά λέω εγώ….

  • Ανώνυμος says:

   Συμφωνώ με το… ιστορία, έθνη, ήθη, έθιμα αδερφέ! Διαφωνώ έντονα με το… Θρησκεία ( την οποιαδήποτε) γιατί είναι κάτι που από πάντα δημιουργείται και επιβάλεται από τους εκάστοτε κρατούντες ( και δεν εννοώ τους κυβερνώντες) προς χειραγώγηση των- εσκεμμένα- απαίδευτων και αμόρφωτων λαών (εννοώ όλα τα είδη μορφωσης και οχι μόνο την λογικομαθηματική που διδάσκεται στα σχολεία και τις σχολές και η οποία δίνει μόνο εξειδίκευση και όχι παιδεία).

 5. Ανώνυμος says:

  Στόχος τους είναι η Ορθοδοξία γιατι είναι η μόνη αλήθεια… Απο κει και ύστερα θέλουν να καταργήσουν και όλες τις υπόλοιπες ώστε να δημιουργηθεί μόνο ΜΙΑ όπου μαζί με ΕΝΑ παγκόσμιο κράτος και ΕΝΑΝ παγκόσμιο ηγέτη θα μπορούν να ελέγχουν όλο τον κόσμο. Αυτα ειναι τα σχέδια των παγκοσμιοποιητών και οπαδών του εωσφόρου…Όμως ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ και θα το Αποδείξει σύντομα.

 6. Ανώνυμος says:

  ρομπερτο εχεις χασει τη μπαλα αγορινα…..
  δηλαδη,οταν οι σταυροφοροι και η μυστικιστικη ηγεσια του βατικανου ξεκινουσε σταυροοφορια και κατεσφαζαν κοσμακι στη μεση Ανατολη στο ονομα του Ιησου Χριστου,φταιει ο Θεος για τη μ@λακια που δερνει τον καθε ανθρωπο?
  Μισαλλοδοξια μπορεις να βρεις παντου,στο Ισλαμ,στη Καμπαλα των Εβραιων,στον Χριστιανισμο δεν προκειται να βρεις μισος φιλε μου.Ο καθενας ειναι ελευθερος να κανει τις επιλογες του.

 7. Ανώνυμος says:

  ''Δεν είναι γεγονός ότι οι «θρησκευτικοί» πόλεμοι έχουν αφανίσει (και συνεχίζουν) πληθυσμούς στο διάβα της Ιστορίας;''

  βέβαια είναι γεγονός !

  ''Ξεχνάει κανείς τους Μπους και Μπλερ να ισχυρίζονται ότι «ο Θεός» καθοδήγησε τις αποφάσεις τους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν;''

  όχι κάνεις μας δεν το ξεχνάει !
  ναι βεβαίως ο μπουστ και μπλερ ισχυρίστηκαν οτι ο Θεός καθοδήγησε τις αποφάσεις τους.
  στους προηγούμενους θρησκευτικούς πολέμους,που αναφέρεις…πάλι κάποιοι..μπουστ και μπλερ ισχυρίστηκαν οτι λειτουργούν υπό την καθοδήγηση του Θεού!

  δηλαδή στον πολιτισμό της χέστρας και των ηνωμένων πλέον εθνών…βγαίνει ο κάθε άρρωστος ηγέτης και με την υποτιθέμενη καθοδήγηση του Θεού σφάζει όποιον γουστάρει.

  οι άρρωστοι λαοί απλά παρακολουθούν τους άρρωστους ηγέτες να κάνουν ότι γουστάρουν.

  ''Έχοντας διαβάσει τα Ιερά Βιβλία των μεγαλυτέρων σήμερα θρησκειών, δεν συνάντησα ποτέ προτροπές για «σφαγή των απίστων κλπ» παρά μόνο ίσως, «συμβουλές» για αφοσίωση στην «μια και μόνο θρησκεία», δηλαδή απαγόρευση ενασχόλησης των πιστών με άλλες θρησκείες.
  Η μελέτη των παραπάνω, ενίσχυσε την άποψη ότι όλες οι θρησκείες είναι «κλαδιά του ιδίου δέντρου».''

  καλά έκανε και την ενίσχυσε την άποψη αυτή….διότι είναι αλήθεια !
  άλλωστε το έχουμε ξαναπεί…όλες οι θρησκείες εμπεριέχουν αλήθεια και αναφέρονται στον 'Ενα και Μοναδικό Θεό. ( πλήν της ρωμαιόκαθολικής )

  ''Ενδεικτικά, ο Γκάντι είχε πει κάποτε ότι συμπαθεί τον Χριστό, αλλά όχι ιδιαίτερα τους οπαδούς του. Αντίστοιχα, κατά καιρούς, έχουν εκφρασθεί για το σύνολο των θρησκειών, Φιλόσοφοι, αναρίθμητοι Επιστήμονες και Πολιτικοί ηγέτες.''

  ο Γκάντι όπως και οι άλλοι που αναφέρεις,συμπαθούν τον Χριστό γιατί αναγνώρισαν την Αλήθεια του.
  δεν συμπαθούν τους όπαδους του,όπως δεν θα τους συμπαθούσε και ο ίδιος ο Χριστός αν είχαμε την δυνατότητα να Τον ρωτήσουμε.για τον απλούστατο λόγο..ότι δηλαδή ο Χριστός δεν θέλει οπαδούς,αλλά φίλους που θα έκαναν τον Λόγο του…πράξη.

  ο Λόγος του είναι απλός και ξεκάθαρος.τον έγραψε και σε ένα σχόλιο προχθές o chris απο
  το πολεμικό ημερολόγιο..
  ΑΓΑΠΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΩΣ ΕΑΥΤΟΝ.
  ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.

  συνεχίζετε..

 8. Ανώνυμος says:

  Συνέχεια..

  ''Ο Βρετανός φιλόσοφος Μπέρτραντ Ράσελ θεωρούσε τις θρησκείες, κατάλοιπο της «παιδικής ηλικίας» της Ανθρωπότητας. Έτσι είναι.''

  έτσι ακριβώς,με μία μόνο σημαντική διαφορά.
  αυτα που λένε οι θρησκείες..στην Ελλάδα μας ο Χριστός.
  αυτά λοιπόν που λέει ο Χριστός θα μπορούσαμε να τα είχαμε εφαρμόσει στην πράξη,εδώ και αιώνες,απο την ''παιδική ηλικία'' δηλαδή.
  αλλά δυστηχώς ακόμα και τώρα στην ενηλικίωση μας,δεν έχουμε καταφέρει ν'εφαρμόσουμε αυτά που έπρεπε να χαμε κάνει απο την παιδική ηλικία.
  ετσι συνεχίζουμε να τα φέρουμε ώς κατάλοιπο.

  αυτό λοιπόν,σε συνδυασμό με τ'έργα των μπουστ και μπλερ,που λένε ότι έχουν και την καθοδήγηση του Θεού…μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα.

  ''Ειλικρινά, ποιος σώφρων άνθρωπος σήμερα δεν μπορεί να ξεχωρίσει το καλό από το κακό, το ηθικό από το ανήθικο, την ανάγκη αλληλεγγύης και αγάπης, χωρίς την απειλή τιμωρίας στην επόμενη ζωή;''

  αφού είμαστε σε θέση να τα ξεχωρίσουμε…γιατί δεν το κάνουμε;;
  αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό ερώτημα !
  αν κάτσουμε να ψάξουμε την απάντηση…θα μας πάρει μερικούς αιώνες ακόμα…και βλέπουμε.
  η απάντηση μας έχει ήδη δοθεί απο τον Χριστό,απο τις άλλες θρησκείες ,και απο κάποια υπέροχα μυαλά που δήλωναν..άθεοι οι άθρησκοι.εμείς όμως δεν θέλουμε να την αγκαλιάσουμε-εφαρμόσουμε γιατί νομίζουμε ότι είναι αυτονόητη ΑΛΛΑ δεν είναι !
  η απάντηση και η λύση είναι φυσικά,φυσικότατα..η Αγάπη.-

  όσο για την απειλή τιμωρίας στην επόμενη ζωή,που λέει ο ρόμπερτ ότι διαβάζει σε όλα τα κείμενα των θρησκειών,είναι πολύ απλό τι σημαίνει..
  ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΕΙΣ.. ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ.αυτό σημαίνει ρόμπερτ.φαίνεται σαν απειλή για να ξυπνήσεις και να σκεφτείς σοβαρά και υπέυθυνα,γιατί το γράφει αυτο;;
  δεν τ'αναλύω παραπάνω.νομίζω ότι δεν χρειάζεται,πρός το παρόν.

  έτσι που λές ρόμπερτ.τα πράγματα είναι πολύ απλά.πιο απλά δεν θα μπορούσαν να είναι.
  καταργήστε τις θρησκείες λές..
  εγώ λέω να καταργήσουμε τις θρησκείες,τους μπουστ, μπλερ και εσένα..

  ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ.για την οποία κανείς δεν έχει να πει κάτι αρνητικό.
  κανείς και ποτέ.πολλοί θα ήθελαν να το κάνουν,αλλά δεν μπορούν όσο και αν προσπαθήσουν,και το ξέρουν ήδη.
  δεν μπορούν διότι Ενας είναι ο Θεός,Μία και η Αλήθεια…το σκοτάδι δεν δύναται να καλύψει το Φώς.

  γειά σου ρομπερτ πεφανης…για περισσότερα,να μπαίνεις στα κατοχικά να μαθαίνεις.

  sketo original

  • Ανώνυμος says:

   ΕΥΓΕ ΑΔΕΡΦΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ…ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΤΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ…ΤΟ ΙΝΑ ΩΣΙΝ ΕΝ…ΟΠΩΣ Η ΤΕΛΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ-ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΧΕΣΗ ΠΑΤΗΡ-ΥΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ , ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ , ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΩΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΓΗ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ…ΑΥΤΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ (ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ (ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΑΪΣΙΟΥ-ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ ΚΤΛ)
   ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΝΑ ΒΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΑΠΟ ΤΩΡΑ) ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΖΩΗΣ , ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΤΡΙΞ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΔΕΝ ΔΙΔΑΞΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ…ΕΞΑΛΛΟΥ Η ΕΩΣΦΩΡΙΚΗ ΕΓΩΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΜ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΜΟΔΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΥΓΧΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ , ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ…
   ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΘΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ…ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ…

   ΑΦΥΠΝΙΣΤΗΣ

  • Ανώνυμος says:

   ΕΥΓΕ ΑΔΕΡΦΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ…ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΤΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ…ΤΟ ΙΝΑ ΩΣΙΝ ΕΝ…ΟΠΩΣ Η ΤΕΛΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ-ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΧΕΣΗ ΠΑΤΗΡ-ΥΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ , ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ , ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΩΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΓΗ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ…ΑΥΤΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ (ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ (ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΑΪΣΙΟΥ-ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ ΚΤΛ)
   ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΝΑ ΒΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΑΠΟ ΤΩΡΑ) ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΖΩΗΣ , ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΤΡΙΞ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΔΕΝ ΔΙΔΑΞΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ…ΕΞΑΛΛΟΥ Η ΕΩΣΦΩΡΙΚΗ ΕΓΩΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΜ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΜΟΔΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΥΓΧΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ , ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ…
   ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΘΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ…ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ…

   ΑΦΥΠΝΙΣΤΗΣ

   • Ανώνυμος says:

    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ !
    ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΕΡΓΟΧΕΙΡΟ ΣΤΟ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΣΤΟΑ ……

    • Ανώνυμος says:

     Νομίζω ότι με παρεξηγησες! Όπου Hommo Sapiens εννοώ τον σύγχρονο άνθρωπο, ο οποίος παρέλαβε στα χέρια του το έργο του ΘΕΟΥ (Γη, Ζωη) και κοντεύει να το κάνει ρημάδι από τη "μ@!@{ι@) που τον δέρνει.
     Όσο για το.. "καημένε Νεατερνταλ", είναι ειρωνικό προς τον σύγχρονο άνθρωπο, όπου προσπαθώ να καυτηριασω τις συνήθειες του, λέγοντας ότι ο Νεατερνταλ (ακόμη πιο πρωτογονος) θα ήταν τελικά καλύτερος.
     Εσυ μάλλον θα νομισες ότι σε ειρωνευόμουν!
     Τι διάολο, λεξικό χρειάζεστε εδω μέσα για να καταλάβετε ή να γράφουμε με εικονογράφηση;
     Για ποια ΣΤΟΆ μιλάς; Στο μετρό δουλεύεις και ή σε καμία Βαρβάκειο, Μουδιάνο;

     • Ανώνυμος says:

      ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΠΙΟ ΣΑΦΕΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΛΛΟ ΝΟΗΜΑ!ΟΚ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ!

  • Ανώνυμος says:

   εμένα απ όλα τα δημιουργήματα της ορθοδοξίας μ εντυπωσιάζουν οι μητροπολίτες……..500 κιλά έκαστος….με τόσες νηστείες μέσα στο χρόνο, εγώ αυτό το κατατάσω στα θαύματα!!!!

 9. Ανώνυμος says:

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΑ 147 ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ .ΗΤΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ? ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΟΤΙ ΔΙΔΑΧΤΗΚΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ 10 ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ?
  ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙΣ ΤΑ 147 ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΕΙΣΑΙ ΑΨΟΓΟΣ ΗΘΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ .ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ .ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ….

  • Ανώνυμος says:

   Και δεν χρειάζεται καμία αμπελοσοφία των απολίτιστων λαών της Μέσης Ανατολής που χρειαζοταν παραμυθάκια για εννιάχρονα ώστε να πεισθούν να κάνουν το αυτονόητο!
   ΕΥΓΕ αδερφέ!!!

   • Ανώνυμος says:

    καλά το πες φίλε παραμυθάκι !

    για όσους δεν έχουν καταλάβει σαν παραμυθάκι φαίνεται.

    έτσι έλεγα και γώ……μέχρι που κατάλαβα….αφού έψαξα και ψάχτηκα..

    • Ανώνυμος says:

     Φίλε κι εγώ μάλλον έχω ψαχτεί πολύ και σε διαβεβαιώ ότι σε μεγαλύτερα βάθη (εσωτερικά και ιστορικά), έχει πολύ διαφορετικά πράγματα από αυτά που νομίζεις!
     Χαρά μου να ξεκινήσουμε να ανταλλασουμε τα ευρηματά μας πολιτισμένα, γιατί έτσι σε χαρακτηριζω!
     Θα είναι καλό και για τους δύο μας!

 10. Ανώνυμος says:

  Tην εντολη αυτή την παναφωνουν οι μυγοχαφτες σπαροι χαρατσι παρισμένοιβ ανα τον κόσμο .Τουτη ξεκίνησε απο τον πρωτο ναό του σατανά ως παγκόσμια εντολη τσι .Σατανά θέλετε σατανα θα εχεται καλύτερα παντως δε θα ειναι

  • Ανώνυμος says:

   "παναφωνουν οι μυγοχαφτες σπαροι χαρατσι παρισμενοιβ"!!!
   1) ποια γλώσσα είναι αυτή;
   2) ποια η μετάφραση της πρότασης;

 11. γιώργος says:

  Εν μέρη ο ποιητής έχει δίκιο . Στο όνομα των θρησκειών κάποιοι κάνανε φοβερά εγκλήματα . Κάποιοι , σαν τον παπικό καρδινάλιο στη Βοσνία που σφάγιασε 1000000 Σέρβους , αγιοποιηθήκανε . Κάποιος που δίδαξε το μίσος και τον φανατισμό μέσω του δημιουργήματός του , αποκαλείται προφήτης . Κάποιοι αντίχριστοι , όπως ο Πάπας , στο όνομα του Χριστού κάνανε τις περίφημες σταυροφορίες για εκδικειτηκούς σκοπούς και να ρίξουν μια ολόκληρη Βυζαντινή Αυτοκρατορία . Κάποιοι , προκειμένου να υπερασπιστούν την "πατρώα θρησκεία" , του Δια ,της Ήρα και των υπολοίπων ψευτοθεών , σφαγιάσαν εκατομμύρια χριστιανούς . Το συμπέρασμα είναι ότι αυτοί που κάνουν τα εγκλήματα είναι θρήσκοι. Σε ποιά θρησκεία λοιπόν πιστεύουν ; Στον σατανά πιστεύουν , γιατί πέρα του χριστιανισμού θρησκείες πραγματικές ΔΕΝ υπάρχουν . Σατανικά δημιουργήματα είναι και αυτό φαίνεται από τα έργα τους . Όποιος έχει μάτια το βλέπει .

 12. Ανώνυμος says:

  Όλοι οι θρησκευτικοί πόλεμοι είχαν στόχο την αλήθεια, τον Ένα και μοναδικό αληθινό Θεό. Είναι ανόητο να πιστεύουν κάποιοι ότι γίνονταν πόλεμοι και σφάζονταν χιλιάδες κόσμος γιατί δεν πίστευαν στον Χριστό…Μάλλον το αντίθετο…

  • Ανώνυμος says:

   Είσαι ΘΕΟΟΟΟΣ!!!!
   Στείλε τα στοιχεία σου για να φτιάξω θρησκεία με προφήτη εσένα και να φτιάξω ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ!!!
   Απο τα καλύτερα σχόλια εδω μέσα!!!
   Πρόταση:
   ΑΒΡΑΑΜ ο Ανδρέας (προπάτορας)
   ΙΣΑΑΚ ο Σημίτης (διάδοχος)
   ΗΛΙΑΣ ο Γιωργάκης (προφήτης για την έλευση του ΠΑΣΟΚΟΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ!)
   ΠΑΣΟΚοΘεάνθρωπος ο… Ποιος άλλος ο ΒΟΥ-ΒΟΥ-ΖΕΛΟΣ.
   Και η εκτελεσή του θα γινόταν με… ΝΗΣΤΕΙΑ και η ΑΝΑΣΤΑΣΗ με ΓΕΡΑΝΌ!!!
   Ωρε ΣΩΤΗΡΊΑ που θα είχαμε να βιώσουμε και εκατομμύρια οπαδούς για χιλιάδες χρόνια!!!

 13. Ανώνυμος says:

  ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ 2000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΡΘΕ ΣΤΗ ΓΗ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ ΑΠΟ ΤΙ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΩΤΕΡΟ ΠΑΜΕ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ Η ΕΚΛΗΣΣΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΑΠΟΙΟ ΠΟΛΛΑ ΕΣΧΟΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΑ ΔΑ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΕ ΤΗ ΚΑΝΕΙ Η ΕΚΛΗΣΣΙΑ ΤΙ ΠΟ ΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ

 14. Ανώνυμος says:

  ΚΑΤΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ !! . ΚΑΤΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟ-ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΜΟΝΟΝ ΣΥΜΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΦΕΡΝΟΥΝ ! ΚΑΤΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟ-ΑΓΙΟΙ !

  ΚΑΤΩ ΟΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΟΝΤΡΕΣ ΚΟΙΛΑΡΕΣ !

  ΟΠΩ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο 1: 19, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ .

  ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ! ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ !! ΜΟΝΟΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΜΑΣ !!
  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

   • Ανώνυμος says:

    ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ… Η ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ…ΜΙΑΣ ΕΥΤΧΙΑΣ ΜΕ ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟ…Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ '' ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ'' …ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΕ ΕΞΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΠΈΠΟΙΘΗΣΕΙΣ… ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΧΙΛΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΔΗΘΕΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ…

    ΤΩΡΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ …Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΚΥΝΗΓΗΘΕΙ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ''ΝΕΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ'' …ΘΑ ΤΙΣ ΦΕΡΕΙ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ…

    Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΟΡΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ…ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΑΠΡΟΣΩΠΟ ΘΕΟ ΤΟ ΚΑΡΜΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ…Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΑΝΘΕΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΝΙΣΜΟΣ…ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΡΥΦΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΓΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΨΥΧΩΜΕΝΗ ΘΕΟΤΗΤΑ…ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΚΥΡΗΓΜΑΤΑ ΑΝΑΤΟΛΗΤΙΚΩΝ ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΙΚΩΝ ΛΑΤΡΕΙΩΝ….ΤΗΣ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

    Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΒΙΑ-ΣΕΞ-ΕΞΟΙΚΙΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ..ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ…ΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΒΑΣΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ…ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥΝ…

    ΧΤΥΠΙΕΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΧΤΥΠΙΕΤΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ…ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ…ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΦΕΝΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ….

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΥΠΝΟ ΓΡΗΓΟΡΑ …ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΝ ΣΤΑΥΡΟ…ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΠΟΡΩ…ΚΑΛΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΣΕ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.. ..''ΓΑΙΑ ΘΕΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΔΙΝΩ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΦΟΣΟΙΩΣΗ ΜΟΥ''. [ ΕΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ]..ΡΕ ΤΟΝ ΤΕΝΕΚΕ [ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ] ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ…

  • Ανώνυμος says:

   Αγγελκούλα….μη χαίρεσαι….το πολυ για κανενα παιδάκι του Ιμπραήμ…σε κόβω….Ασε τους αρχαίους εκει που ειναι……όλο μαλακίες κανανε κι αυτοί….χαράμησαν τον πολιτισμό τους και το πνεύμα τους κι εφαγαν ο ενας τον άλλον….

  • Ανώνυμος says:

   Αγγελική, για να υπάρχει άνθρωπος που απευθύνεται σε Ελληνίδα και της λέει ότι μάλλον είναι απόγονος Τούρκου, ή αυτός είναι Τουρκακος και "η γάτα η κολοβή τις θέλει όλες κολοβές" ή Εβραιάκος είναι ή βλακοδιεθνιστούλικο θύμα των διεθνών εμπόρων μυαλού (μυαλοπώληδων ψευτοκουλτουρας).
   Ότι από όλα τέλος πάντων τον κατατάσει στη συνομοταξία αυτών που πάντα συνεργαζόταν με τους κατακτητές της Ελλάδας, με δεδομένο ότι δεν θεωρούσαν ότι πρόδιδαν κάποιον δικό τους, αφου θεωρούσαν τους γύρω τους Τουρκοσπορους!
   Αυτή η υπερβολική "αγάπη" για την Ελλάδα μας έφαγε τόσα χρόνια και απο κάτι τέτοιους στο παρελθόν έφτασε να μπει ο ΚΑΘΕ Ιμπραήμ σε αυτη τη χώρα!

 15. μπλακ-αης says:

  Με δεδομενο οτι ο παμπονηρος ιδρυτης της μεσανατολιτικης θρησκοβλακειας Σαουλ/Παυλος εμεριμνησε

  ωστε οταν φθασει το πληρωμα του χρονου και λαβει τελος το παραμυθι της ιστοριας του φανταστικου μεσανατολιτη προφΥτη του παραμυθιου του

  σκεφτηκε λοιπον να δημιουργησει ακομη εναν αλλον ηρωα του τελους που λεγεεεται …αντιιιχριστοοοος!!!!!

  ωστε να φοβαται το ποιμνιον των αμνων να βγαινει απο το ποιμνιοστασιον (ιδιον οπως το βουστασιον…)

  και ετσι οπως μς αιμα ξεκινησε το σακσεςς στορυ της μεσανατολιτικης θρησκοβλακειας της δηθεν αγαπης… και με αιμα συνεχιστηκε τα 2014 χρονια ετσι και παλι με αιμα να τελειωσει…

  Το θεμα ειναι πραγματι να τελειωσουν οι …- ισμοι ολοι μα ολοι!!!
  και να αναβιωσει το ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΠΝΕΥΜΑ του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ με τον Ανθρωποκεντρικο προσανατολισμο του

  ωστε να ζει ο πλανητης Γαια με ειρηνη και αγωνες για την τιμη, την δοξα, τις αρχες, τα ιδανικα και οχι για τις διαφορες μπαρουφες που εισηγαγε ο χρισταν- ισμος (δηλαδη ο ιουδα-ισμος) και ο βουδ-ισμος περι αγαπης και Αγαπης…

  αδελφιστικες μπουρδες σε εναν Ανδρειωμενο πολιτισμο δεν κολλανε…

  αλλα μονον σε αυτους που δημιουργησαν τον θρησκεια της αγαπης για να εξαπατησουν τις μαζες οταν την ιδια στιγμη νομιμοποιουσαν τον σοδομισμο και την αιμομειξια…

  Αη σικτιρι πια …με τις ηθικοτητες της αγαπης και της Αγαπης …σε ενα αλλο επιπεδο μπορει βρωμιαρες αδελφες …εδω με τις συνθηκρς ενσαρκωσης μας

  στον πλανητη του αγωνα της επιβωσης της τιμωριας της καρμικοτητας ..

  μονον το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ μπορει να ισσοροπησει και να στηριξει ψυχικα του Ανθρωπους (…δεν αναφερομαι σε αμνους …αυτοι στα μαντρια τους….)

  Λοιπον βαζουμε το ΤΕΛΟΣ μετα θαυμαστικου σε ολους τους …-ισμους

  και οπως αναβιωνει το εκπολιτιστικο επος του ΜΕΓΑ ΜΕΓΑΛΟΙΩΔΗ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΓΑ Αλεξανδρου

  ας αφυπνησουμε ολοι μας την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΝΗΜΗ μας στις αρχες και τις ποιοτητες Αυτου!!!!

  με σεβασμο και λυπηση για τους παρασυρμενους και παρασυρμενες των…-ισμων
  σολους και σολες σας!.

  • Pandora says:

   Όμως μπλακη , αφού έχουν έτσι τα πράγματα , οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τουλάχιστον , το πολύ καλό σενάριο του σαούλ/Παύλο , έτσι δεν είναι ;;; Ποιος να το σκεφτόταν όλο αυτό με τον Χριστό ε ;;; Και πριν πόσες χιλιάδες χρόνια πίσω ε ;;; Και να περάσει και από την αρχαία Ελλάδα , και να μην καταφέρει να το σταματήσει ε;;; Και τι έγραψε o σεναριογράφος Μωυσής ε;; Να το πούμε , να μην το πούμε , τέτοια φαντασία !!!

   Όλοι μας βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας …
   Και επειδή δεν είμαστε και δεν πρόκειται να γίνουμε όλοι Πυθαγόρας , Αριστοτέλης , Μ.Μ. Αλέξανδρος …αφήστε εμάς τους μικρούς να λεγόμαστε Χριστιανοί , και αναλάβετε εσείς οι πολλοί , υπόλοιποι , και μέγιστοι να σώσετε την Ελλάδα και τον κόσμο.
   Ελπίζω όμως , ένεκα της γνωριμίας μας από εδώ , να μην μας κυνηγάτε ε;;

 16. Ανώνυμος says:

  Η θρησκευτική αντίληψη στην Αρχαία Ελλάδα δεν εκφράστηκε μόνο από την λατρεία των 12 ή περισσοτέρων θεών, αλλά κυρίως από την Ορφική διδασκαλία, την θεογονία του Ησιόδου και τα Μυστήρια (Ελευσίνια, Δελφικά, Καβείρια κ.α.). Η Αρχαία Ελληνική θρησκεία ήταν Ιδεοκρατική. Εξέφραζε δηλαδή την ενότητα και την πολλότητα ταυτόχρονα. Θεός εξωσυμπαντικός, εκτός της Κοσμικής νομοτέλειας, δεν υφίστανται στον Ελληνικό Κόσμο. Θεότης είναι η Συμπαντική Φύση. Ο Ξενοφάνης είπε:«`Εν το Παν» κι' επίσης ότι :«Είς και ασώματος ο Θεός και δεν μοιάζει με τους θνητούς, ούτε στο σώμα ούτε στην σκέψη». «Κοσμικός Νούς» είναι το υπέρτατο όν, είπε ο Αναξαγόρας. Ο Κόσμος είναι «αΐδιος» (άνευ αρχής ή τέλους), δίδασκε ο Φερεκύδης. Ο Αναξίμανδρος αποκαλούσε το θείον «άπειρον, αθάνατον και ανώλεθρον». Ο Πυθαγόρας (όστις ανήγαγε τα μαθηματικά σε μυστικιστική διδασκαλία), είπε ότι υπάρχουν δύο Κόσμοι: α/ Ο «νοητός» που έχει ως αρχή την «Μονάδα» (ο Κύκλος, που δεν έχει αρχή ή τέλος) β/ ο αισθητός που εκφράζεται με την μορφή της «ιεράς»Τετρακτύος (1.2.3.4 = 10, τέλειος αριθμός. Αυτή συμβολίζει τις '4' συμπαντικές δυνάμεις(ήτοι: Βαρυτική, Ηλεκτρομαγνητικη, Πυρηνική, Ασθενής Ακτινοβολία ), αλλά και τα '4' στοιχεία της Φύσεως[ ήτοι : Γη(=σώμα), Υδωρ(=συναίσθημα), Αήρ(=διάνοια), Πυρ(=ανωτέρα νοημοσύνη)] Ο Πυθαγόρας δίδαξε και την «Τριμερή Φιλία», ήτοι: *Την Φιλία των θεών προς τους ανθρώπους, των ανθρώπων προς τους θεούς και της φιλίας μεταξύ των ανθρώπων. Την τελευταία αντέγραψε ο Χριστιανισμός με το «Αγαπάτε αλλήλους», αλλά δυστυχώς δεν την τήρησαν οι Χριστιανοί και πρώτο το ιερατείο τους. Τις δύο άλλες τις αγνόησε. Αντί της φιλίας προς τον Θεό επέβαλε τον φόβο Κυρίου. Και αντί της φιλίας του θεού προς τους ανθρώπους επέβαλε έναν φοβερό τρομερό και εκδικητικό Θεό. Ο Μέγας Ηράκλειτος μίλησε για δύο θεμελιώδεις αρχές, ήτοι: α/ το «αείζωον πυρ» (ή συμπαντική ενέργεια, όπως εξηγείται σήμερα) και β/τον θεϊκό Λόγο (ή Κοσμική Αρμονία) Οι" εμπνευστές" της Καινής Διαθήκης αντέγραψαν στο κατά Ιωάννην ευαγγέλιο με το γνωστό «Εν αρχή ήν ο Λόγος και ο Λόγος ήν προς τον Θεόν και Θεός ήν ο Λόγος». Επίσης εδίδαξε: «Από τα Πάντα το Εν και απο το Εν τα Πάντα»

  • γιώργος says:

   Με αυτά που γράφεις αποδεικνύεις τρανά ότι οι Έλληνες σοφοί της προ χριστιανικής περιόδου , ήταν μονοθεϊστές ! Προετοιμάζοντας το έδαφος για την αλήθεια , που είναι ο Χριστός Ανέστη. Δεν είναι τυχαίο που ελληνισμός και ορθοδοξία συνυπάρχουν αρμονικά εδώ και 2000 χρόνια. Είναι στο DAN των Ελλήνων η ταύτιση αυτή , γιατί ο Έλληνας , ως γνήσιος απόγονος του Νώε , το είχε ανέκαθεν μέσα του . Διψούσε την αλήθεια και την αναζητούσε. Για το ιερατείο που αναφέρεις μην ξεχνάς ότι είναι άνθρωποι με αδυναμίες , όπως όλοι μας. Μήπως οι ιερείς των ειδώλων ήταν καθόλα άμεπτοι ; Τα έκαναν όλα σωστά ; Το ότι τα προσκυνουμενα είδωλα ήταν κατοικητήρια δαιμόνων , άρα οι αρχαίοι ιερείς υπηρετούσαν τον σατανά , αυτό δεν ενοχλεί ; Ο Έλληνας είναι γνήσιο τέκνο Θεού Αληθινού . Άναρχου κι Αΐδιου . Μην ψάχνετε σε φιλοσοφίες την αλήθεια , αν και η φιλοσοφία εκ Θεού προέρχεται για να τον υμνεί και μοιάζει και οχι για να Τον αμφισβητεί.

   • Ανώνυμος says:

    κυρ γιωργη αυτη ειναι η θρησκεια σου? κατσε ρε συ εχω μπερδευτει δηλαδη μας εχετε μπερδεψει τα χριστιανα…τι λεει το παρακατω αποσμασμα απο το "θεοπνευστο" κομικ σας

    Διαβάστε εδώ για να καταλάβετε σε τι παγίδα σας έχουν ρίξει!!Ο Θεός που προσκυνάτε Ρωμιοι είναι ψεύτικος ,και αυτό δεν το λέω εγώ αλλά το "ιερό" σας βιβλίο η Βίβλος!!

    ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΝ ΚΕΦ: 13
    1 Εάν εγερθή εν μέσω σου προφήτης ή ενυπνιαζόμενος ενύπνια και δώση εις σε σημείον ή τεράστιον,
    2 και αληθεύση το σημείον ή το τεράστιον, περί του οποίου ελάλησε προς σε, λέγων, Ας υπάγωμεν κατόπιν άλλων θεών τους οποίους δεν εγνώρισας, και ας λατρεύσωμεν αυτούς,
    3 δεν θέλεις δώσει ακρόασιν εις τους λόγους του προφήτου εκείνου ή εκείνου του ενυπνιαζομένου ενύπνια· διότι δοκιμάζει εσάς Κύριος ο Θεός σας, διά να γνωρίση εάν αγαπάτε Κύριον τον Θεόν σας εξ όλης της καρδίας σας και εξ όλης της ψυχής σας.
    4 Κύριον τον Θεόν σας θέλετε ακολουθεί και αυτόν θέλετε φοβείσθαι, και τας εντολάς αυτού θέλετε φυλάττει, και εις την φωνήν αυτού θέλετε υπακούει, και αυτόν θέλετε λατρεύει, και εις αυτόν θέλετε είσθαι προσκεκολλημένοι. Δτ 10:20
    5 Εκείνος δε ο προφήτης ή εκείνος ο ενυπνιαζόμενος ενύπνια θέλει θανατωθή· διότι ελάλησεν αποστασίαν κατά Κυρίου του Θεού σας, όστις σας εξήγαγεν εκ γης Αιγύπτου και σας ελύτρωσεν εξ οίκου δουλείας, διά να σε αποπλανήση εκ της οδού, εις την οποίαν προσέταξεν εις σε Κύριος ο Θεός σου να περιπατής· και θέλεις εξαφανίσει το κακόν εκ μέσου σου. Δτ 18:20, Ιερ 14:15
    6 Εάν ο αδελφός σου, ο υιός της μητρός σου, ή ο υιός σου ή η θυγάτηρ σου ή η γυνή του κόλπου σου, ή ο φίλος σου όστις είναι ως η ψυχή σου, σε παρακινήση κρυφίως, λέγων, Ας υπάγωμεν και ας λατρεύσωμεν άλλους θεούς, τους οποίους δεν εγνώρισας συ ούτε οι πατέρες σου, Δτ 17:2
    7 εκ των θεών των εθνών, των πέριξ υμών, των πλησίον σου ή των μακράν από σου, απ' άκρου της γης έως άκρου της γης,
    8 δεν θέλεις συγκατανεύσει εις αυτόν, ουδέ θέλεις δώσει ακρόασιν εις αυτόν, ουδέ θέλει φεισθή αυτόν ο οφθαλμός σου, ουδέ θέλεις σπλαγχνισθή ουδέ θέλεις κρύψει αυτόν·
    9 αλλά εξάπαντος θέλεις θανατώσει αυτόν· η χειρ σου θέλει είσθαι πρώτη επ' αυτόν διά να θανατώσης αυτόν, και η χειρ παντός του λαού έπειτα. Δτ 17:7
    10 Και θέλεις λιθοβολήσει αυτόν με λίθους, ώστε να αποθάνη· διότι εζήτησε να σε αποπλανήση από Κυρίου του Θεού σου, όστις σε εξήγαγεν εκ γης Αιγύπτου, εξ οίκου δουλείας.
    ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ ΚΕΦ: 21..22 23
    22 Και εάν τις έπραξεν αμάρτημα άξιον θανάτου και καταδικασθή εις θάνατον, και κρεμάσης αυτόν εις ξύλον,
    23 δεν θέλει μένει το σώμα αυτού όλην την νύκτα επί του ξύλου, αλλά θέλεις εξάπαντος θάψει αυτόν την αυτήν ημέραν, διότι είναι κατηραμένος υπό του Θεού ο κρεμάμενος· διά να μη μολύνης την γην σου, την οποίαν Κύριος ο Θεός σου δίδει εις σε κληρονομίαν. Γαλ 3:13

    Εδώ η Παλαιά διαθήκη όχι μόνο είναι ξεκάθαρη και δεν αναγνωρίζει τον Ιησού ως Μεσσία και απεσταλμένο του "Θεού" αλλά λέει ότι είναι καταραμένος από τον "Θεό"!!Λέει ο "Θεός" της Παλαιάς Διαθήκης ,αν εμφανιστεί ένας Σωτήρας εκτός από εμένα ο λαός οφείλει να τον καταδικάσει!!Και αν αυτός ο ψευτοΣωτήρας θανατώνεται με τον πιο ατιμωτικό τρόπο επί ξύλου
    τότε είναι καταραμένος γιατί θεωρείται βλασφημία προς το πρόσωπο του Θεού!!!
    Ο κρεμασμένος επί ξύλου μολύνει την γη την οποία σου έδωσε ο Κύριος και ο Θεός σου, λέει στους Ισραηλίτες γκρεμίζοντας όλο το ψεύτικο οικοδόμημα του Χριστιανισμού!!
    Δημιουργός και ιδρυτής του Χριστιανισμού είναι ο Άραβας Σαούλ ο οποίος δεν γνώριζε την Ιουδαϊκή ιστορία και έπεσε στα τεράστια αυτά λάθη!!Βέβαια στις Πράξεις των Αποστόλων προσπαθεί να τα μπαλώσει και λέει ότι ο Ιησούς δεν είναι Θεός αλλά Εβραίος Αρχιερέας ανώτερος του Μωυσή!!Η Εντολή του Θεού της Παλαιάς Διαθήκης είναι ξεκάθαρη δεν θα πιστέψετε κανένα προφήτη που δηλώνει απεσταλμένος μου καθότι εγώ και μόνο εγώ είμαι ο Σωτήρας και Κύριος σας λέει στον λαό του Ισραήλ!!!!!

  • Ανώνυμος says:

   Εσυ απ ολα αυτα καταλαβες αυτο που σου εχουν φυτεψει απο μικρο,να εισαι δουλος του γιαχβε λαι του γεχοσουα τους.!
   Δεν εισαι απογονος του εβραιου νωε.
   Αλλα του ελληνα δευκαλιωνα αλλα που η μεταμοσχευση ιουδαισμου εχει πετυχει.
   Και πως να το κανουμε ο δευκαλιωνας προηγειτε απ τον εβραιο σας!

 17. Ανώνυμος says:

  Συνεχεια….
  *Ο Χριστιανισμός χρησιμοποίησε την Ελληνική γλώσσα για να διαδοθεί και δανείστηκε αφειδώς από την Ελληνική Φιλοσοφία και λατρεία για να αποκτήσει κύρος. Τούτο δεν είναι κακόν. Κακόν είναι ότι δεν ομολογούν την πρώτη πηγή εμπνεύσεως και ακόμη χειρότερον ότι κατηγορούν τον Ελληνισμό ως ειδωλολατρικό και τον μισούν και θέλουν να τον καταστρέψουν. Οι Αρχαίοι Έλληνες είπαν ότι το Σύμπαν είναι ένα αδιαίρετο σύνολον και όλα σ' αυτό συσχετίζονται και αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους. Μέσα στον κόσμο (Σύμπαν) ισχύει ο Παγκόσμιος Φυσικός Νόμος, με επι μέρους νόμους, που συμβάλλουν στην συμπαντική ισορροπία. Προφανώς οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν βαθειά γνώση του Παγκόσμιου Συμπαντικού Νόμου και τον τηρούσαν με ευλάβεια , σεβόμενοι τη Φύση και όλα τα όντα της. Ο Λεύκιππος, Δημόκριτος, Επίκουρος, Ηράκλειτος κ.α δεν δέχονταν ότι θεός είναι ο δημιουργός του Σύμπαντος και διετύπωσαν ότι ο Μικρόκοσμος και Μακρόκοσμος είναι ένα και το αυτό. Η Πυθαγόρεια Κοσμολογία δέχεται τον Ερωτα(=Βαρύτητα) και την Εριν(=Εντροπία) σαν τις δύο αντίθετες συνιστώσες που διατηρούν την ισορροπία του Σύμπαντος. Η Βαρύτης τείνει να έλκει τα πράγματα και να δημιουργεί δομές της Φυσικής, ενώ η Εντροπία προσπαθεί να φέρει τα συστήματα της Φύσεως σε κατάσταση αταξίας και να τα διαμοιράσει. Η ισορροπία μεταξύ της βαρύτητος και της εντροπίας καθορίζει την δομήν όλων των αστέρων. Επομένως οι εκάστοτε νίκες του ενός επί του άλλου είναι προσωρινές και ποτέ τελικές. Όλα λοιπόν αλλάζουν στο χωρο-χρόνο σύμφωνα με την Ηράκλεια ρήση. Μετά την επιβολή των δογματικών κοσμοπολιτικών θρησκειών τον +3 ον αιώνα που θέλουν τον κόσμο ακίνητο, διεσπάσθη η κοσμοαντίληψη για το θείον και την Φύση και ο κόσμος επίστευσε σε δεισιδαιμονίες. Τότε η θεολογία ακολούθησε τον δικό της δογματικό δρόμο και η επιστήμη τον δικό της με αποκλίνουσα πορεία. Αυτή η ξεχωριστή πορεία αντικατοπτρίζει και την διάσταση μεταξύ της επιστήμης-τεχνολογίας και της παγκόσμιας κοινωνίας, μιάς διάστασης που αποκλίνει από την λογική και την Αλήθεια και ρέπει προς το μεταφυσικό και τα θαύματα. Ο Πυθαγόρας μίλησε: – για την διαστολή του Σύμπαντος την οποία και υπελόγισε, – για το πεπερασμένο Σύμπαν, το οποίον και υπελογίζεται, – για την ύπαρξη ουρανίου κανάβου συντεταγμένων και για Αστοφυσική, – για την ύπαρξη ειδικών σφαιρικών μηνίσκων στα σύμπαντα , που οι ιδιότητες τους και η συμπεριφορά τους μοιάζει με τις Μελανές Οπές, – για υποατομική Φυσική, για Φυσική υψηλής ενέργειας και για δονούμενο Σύμπαν και μας έδωσε το περίφημο σχέδιο της Αρμονίας των Ουρανίων Συμπάντων κλπ («Ο Μυστικός Κώδιξ του Πυθαγόρα», Ι. Δάκογλουυ) Η ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΟΔΥΣΣΕΙΑ (Απόσπασμα) ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ -ΑΜΦΙΚΤΥΩΝΑ

  http://amphiktyonbooks.blogspot.gr/2014/01/blog-post_589.html?zx=93273f6687ba06fb

  • γιώργος says:

   Συμφωνώ μαζί σου. Δείξε μου με ένα θαύμα αυτά που λες , δηλ επιβεβαίωσε με ένα αποδεικτικό στοιχείο τις φιλοσοφικές αυτές θεωρίες.

   • Ανώνυμος says:

    δειξε μου εαν ηταν υπαρκτο προσωπο ο μεσανατολιτης αρχηγος σου!!!! και επιβεβαιωσε με οτι εκανε θαυματα…
    ιδιαιτερα με ενδιαφερει εαν τα 5 ψαρια τα εκανε 5.000 !!!!
    διοτι εχω 5 λεπτα του ευρω στην τσεπη και εχω 5.000 ευρω χρεος στην εφορια….
    μπορεις μηπως εσυ που μιλας μαζι του να μου κανει καμμια πολλαπλασιαστικη ενεργεια στα 5 λεπτα μου;
    πες του οτι μετα θα γινω στην στιγμη απο σαουλος σε παουλο!!

    • Ανώνυμος says:

     Ασε ΣΥΝΈΛΛΗΝΑ, μην τον προκαλείς γιατί αυτοί έχουν αδιάσειστες αποδείξεις!
     Με τόσο ξύλο από τίμιο σταυρό που πηγαινοφέρνουν (ίσα με εναν Αμαζόνιο), τόσα ΚΟΚΑΛΑΚΙΑ από δάχτυλα, πόδια χέρια, λεκάνες, κοκυγες κ.α. αγίων, φωτιές που ανάβουν μόνες τους, αγιασμένα νερά, μην τους προκαλείς!
     Και αποδείξεις να θες!
     ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΊΞΕΙΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ!!!
     Α, όλα κι όλα! Όλα είναι ΝΌΜΙΜΑ!

   • Ανώνυμος says:

    εσυ ποιμνιο μονο με θαυματα-τεχνασματα πιστευεις?
    εεεμμμ λογικο ετσι εστησαν το μαγαζακι γωνια ο γεχοσουα και λοιποι για εσας τα ευκολοπιστους να πω καμια πιο βαρια λεξη…να καπως ετσι τα στηνανε
    Τα ψευτο-θαύματα του Ιησού μια καλοστημένη απάτη του Ναζωραίου και των μαθητών του!!Τα ίδια κάνουν και σήμερα οι ρασοφόροι για να γεμίζουν τα παγκάρια!!
    Ιησούς Χριστός… και οι εβδομήντα (δυο) κομπάρσοι του στον περιφερόμενο θίασο των θεραπευτών!
    Ο Ιησούς υπήρξε ο δαιμονο-διωκτικότερος ήρωας όλων των εποχών και αντιμετώπισε δαίμονες κάθε τύπου. Όσο αυτός όμως ξόρκιζε, τόσο οι δαιμονισμένοι πλήθαιναν! Κάποια στιγμή μάλιστα που ο ίδιος δεν πρόφταινε να ξορκίζει, τόσους πολλούς δαιμονισμένους που τον περιστοίχιζαν: «κάλεσε τους δώδεκα και τους έδωσε εξουσία επί δαιμόνων και νόσων» Λουκ.9.1.
    Αλλά επειδή κι αυτοί δεν πρόφταιναν να αντιμετωπίσουν τις ορδές των δαιμονισμένων, που τους περιέβαλλαν, (προφανώς επρόκειτο για επιδημία) διάλεξε κι άλλους εβδομήντα που τους έστελνε προπομπούς σε κάθε πόλη και τόπο που έμελλε να επισκεφθεί!
    Με πολύ προσοχή και περίσκεψη διαβάζουμε: «και έτερους εβδομήκοντα(δύο) ανέδειξεν (Μασ. διόρισε) ο Κύριος και απέστειλεν αυτούς ανά δύο πρό προσώπου αυτού (Μασ. έμπροσθεν αυτού) εις πάσαν πόλιν και τόπον όπου έμελλεν (και) αυτός να υπάγει… (τους έδωσε δε την εντολή και φυσικά τη δύναμη) και εις όποιαν πόλιν εισέρχεσθε… θεραπεύετε τους εν αυτή ασθενείς». Λουκ.10.1,9.
    Για σταθείτε όμως… τι ακριβώς συμβαίνει εδώ;
    Χρειάζεται ελάχιστη σκέψη για να καταλάβουμε, ότι στο παραπάνω εδάφιο ομολογούνται πράγματα, που ποτέ δεν θα περιμέναμε να βρούμε γραμμένα!
    Κατ' αρχάς, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, η παραπάνω δήλωση μάς διαβεβαιώνει, ότι οι επισκέψεις του Ιησού στους διάφορους τόπους, δεν ήταν αυθόρμητες και απρογραμμάτιστες, αλλά προϋπήρχε σχέδιο, για «κάθε τόπον και πόλη που επρόκειτο να επισκεφθεί» ο περιοδεύων σωτήρας! Αν δεν υπήρχε τέτοιος προσχεδιασμός επισκέψεων, δεν θα μπορούσε ποτέ να γραφτεί, ότι εβδομήντα άνθρωποι εστάλησαν «προ προσώπου» ή «έμπροσθεν αυτού, όπου έμελλε αυτός να υπάγει»!
    Αυτό όμως που είναι σκανδαλωδώς ανεξήγητο, είναι το "γιατί" οι εβδομήντα αυτοί εξορκιστές, "βοηθοί" του, αποστέλλονται μπροστά απ' τον Ιησού, (προπομποί) σε κάθε «πόλη και τόπο», αφού ήταν ήδη γνωστό και προγραμματισμένο, ότι τους τόπους αυτούς… επρόκειτο να τους επισκεφθεί ο ίδιος ο μέγας περιοδεύων σωτήρας!
    Τι συμβαίνει λοιπόν; Δεν θα προλάβαινε, ή δεν θα μπορούσε ο γιος του θεού, να θεραπεύσει όλους εκείνους τους παθόντες μόνος του, όταν κάποια στιγμή θα επισκεπτόταν τελικά αυτούς τους τόπους; Στέλνοντας όχι έναν, ούτε δυο, αλλά εβδομήντα(δύο) "θεραπευτές" να προηγηθούν, στους ίδιους ακριβώς τόπους που και εκείνος σκόπευε (έμελλε) να επισκεφθεί, πώς γνώριζε ότι θα απέμεινε έστω και ένας δαιμονισμένος ή ασθενής για να θεραπεύσει, όταν επιτέλους θα περνούσε κι αυτός απ' τα ίδια αυτά μέρη;
    Τι θέλει λοιπόν να μας πει ο ποιητής;
    Τι ακριβώς μας λέει το παράξενο αυτό εδάφιο;
    Ποιο είναι το κρυφό μήνυμά του; συνεχιζετε

   • Ανώνυμος says:

    …συνεχεια
    Ο καθένας μπορεί να καταλάβει, ότι ακριβώς το αντίθετο θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί γραμμένο! Δηλαδή, αν υπήρχαν τριάντα πέντε ικανά ζευγάρια εξορκισμού δαιμόνων, αυτά θα έπρεπε να αποσταλούν «εις πάσαν πόλιν και τόπον που ο Ιησούς ΔΕΝ ΕΣΚΟΠΕΥΕ να επισκεφθεί» και όχι το αντίθετο!
    Κάτι λοιπόν θέλει οπωσδήποτε να μας πει ο ποιητής, δεν νομίζετε;
    Επειδή γνωρίζουμε πιά, ότι στη Βίβλο τέτοιες περίεργες "υποσημειώσεις" μόνο τυχαίες δεν είναι, συμπεραίνουμε ότι οι εβδομήντα αυτοί άνθρωποι, δεν στέλνονται καθόλου τυχαία στους τόπους που και ο υποψήφιος θεός, σχεδίαζε να επισκεφθεί!
    Λοιπόν, φαίνεται απίστευτο, αλλά μπροστά μας έχουμε γραμμένη μια ξεκάθαρη ομολογία των μαζικών παρασκηνιακών ενεργειών, στις "θεραπείες" του θεοποιημένου Ιησού! Το εδάφιο αυτό, από μόνο του θα έπρεπε να κλονίσει σοβαρά την αυθεντικότητα των θαυμάτων της Καινής Διαθήκης! Το συγκεκριμένο εδάφιο, πρέπει να είναι η προκλητικότερη ομολογία, του παρασκηνιακού μηχανισμού παραγωγής των καινοδιαθηκικών θαυμάτων!
    Ας παρατηρήσουμε όμως προσεκτικότερα την παράξενη εικόνα.
    Κατά την ξεκάθαρη αυτή ομολογία λοιπόν, εβδομήντα άνθρωποι, βρίσκονται ήδη πριν απ' τον Χριστό, σε κάθε τόπο που αυτός προγραμματισμένα επισκέπτεται! Περιέργως όμως, πουθενά στην αφήγηση δεν βλέπουμε τους ενθουσιώδεις αυτούς μαθητές του, να τον υποδέχονται στους τόπους και τις πόλεις αυτές, όταν επιτέλους τους επισκέπτεται κι' αυτός με την σειρά του!
    Φυσιολογικά έπρεπε να βρίσκονται ήδη εκεί ή να έχουν προηγηθεί δημιουργώντας πριν από τον Χριστό, ανάλογο θεραπευτικό θόρυβο, θαυματουργώντας και εξορκίζοντας στο όνομά του! Αν όμως είχε συμβεί κάτι τέτοιο, η υποδοχή του Χριστού στους τόπους αυτούς, θα ήταν η μια ενδοξότερη της άλλης, διότι στους τόπους αυτούς θα ήταν ήδη γνωστός ως θεόσταλτος σωτήρας, μια και οι εβδομήντα αυτοί μαθητές του, θα είχαν ήδη γράψει ένδοξες σελίδες ιαματικών θαυμάτων στον τοπικό πληθυσμό! Τίποτε παρόμοιο όμως δεν συμβαίνει και κανείς από τους ντόπιους, δεν αναφέρει το παραμικρό για τους πολυάριθμους αυτούς θεραπευτές, που φυσιολογικά έπρεπε να είχαν ήδη προηγηθεί! Γιατί;
    Τι ακριβώς έκαναν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, πριν απ' τον Χριστό, στα ίδια ακριβώς μέρη, όπου ο θεοποιημένος θεραπευτής μεγαλουργούσε θεραπεύοντας μαζικά ασθενείς, εκβάλλοντας συνεχώς δαιμόνια και ανεβάζοντας την φήμη του σε απίστευτα ύψη; Γιατί καθ' όλη την διάρκεια της καταγεγραμμένης δράσης του Ιησού, δεν βλέπουμε πουθενά τους εβδομήντα αφανείς αυτούς ικανούς συνεργούς του σε δράση; Ή μήπως… αυτούς ακριβώς βλέπουμε… αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν καταλάβαμε, ούτε ποιοί είναι, ούτε τι ακριβώς κάνουν;

   • Ανώνυμος says:

    …συνεχεια
    Εβδομήντα άγνωστοι ξένοι, (έγκαιρα αναμεμιγμένοι στην τοπική κοινωνία), μπορούσαν την κατάλληλη στιγμή να εμφανιστούν μαζί με το τοπικό πλήθος και προσποιούμενοι τους ασθενείς, δαιμονοπαθείς, παραλυτικούς, τυφλούς και άλλους ρακένδυτους ή μη "ικέτες" διαφόρων παθήσεων, να δημιουργήσουν ιαματικές ευκαιρίες, όχι μιας ή δύο περιπτώσεων, αλλά ικανότατου αριθμού "θαυμάτων", ώστε ο υποψήφιος θεός, περνώντας απ' τους τόπους αυτούς, να δημιουργήσει και στους πλέον δύσπιστους ή αδιάφορους, την ψευδαίσθηση της μαζικής θαυματοποιίας! Την αίσθηση της μαζικής ευφορίας και της έλευσης της βασιλείας των ουρανών, αφού όλοι… ή σχεδόν όλοι… ανεξήγητα θεραπεύονται από τον λόγο ή το απλό άγγιγμα του μεγάλου θεραπευτή!
    Τελικά το "κόλπο" ήταν εκνευριστικά απλό και ταυτόχρονα εκπληκτικό! Πραγματικός «κόκκος συνάπεως» ικανός να μετακινήσει "όρη"!
    Ναι με τέτοιες προϋποθέσεις, το μακραίωνο έπος των εκπληκτικών θαυμάτων, της Παλαιάς Διαθήκης, μπορούσε σε ελάχιστο χρόνο να ξαναγραφτεί! Πρέπει να παραδεχθούμε μάλιστα, ότι με έναν τέτοιον λαμπρό μηχανισμό παραγωγής πασχόντων, σχεδόν οποιοσδήποτε περιοδεύων θεραπευτής, με τις πλέον μέτριες ικανότητες προσποίησης, θα μπορούσε να κάνει όνομα, "θεραπεύοντας" επιλεκτικά… τους συνεργάτες του, τους οποίους γνώριζε έναν προς έναν και παρακάμπτοντας επιλεκτικά τους πραγματικούς ντόπιους ή ξενόφερτους αληθινούς ασθενείς!
    Ουσιαστικά, δεν επρόκειτο παρά για ένα ακόμα… Πάσχα"! Δηλαδή μια έντεχνη παράτρεξη, ένα… εβραϊκό Πεσάχ (παράτρεξη) ή εξελληνισμένο Πάσχα! Να λοιπόν που τον Χριστιανο-Γιαχβισμό γέννησε… μια έντεχνη ιαματική παράτρεξη!

   • Ανώνυμος says:

    …συνεχεια
    Τότε, επί Μωυσέως, (στην γέννηση του Ιουδαϊσμού), οι πληγές της Αιγύπτου (έκαναν "Πεσάχ") δηλαδή παρέκαμπταν έντεχνα τους ημέτερους ασθενοποιώντας επιλεκτικά μόνο τους αντιπάλους! Αυτή τη φορά, (στην γέννηση του Χριστιανισμού), με μια απλή αντιστροφή των όρων, το "Πεσάχ" έκανε το "θαύμα της ανάρρωσης"! Δηλαδή παρέκαμπτε με εκπληκτική ακρίβεια τους άγνωστους και πραγματικούς παθόντες … και χάριζε την συμπαιγνιακή θεραπεία μόνο στους ημέτερους!
    Απλό… αλλά εκπληκτικό!
    Ο σκοπός της συνεργασίας τόσων ανθρώπων, και ιερός και σημαντικός ήταν! Η δημιουργία ενός παν-ιαματικού θρύλου, ικανού να προκαλέσει μια διεθνή σαρωτική ζήτηση, με κοινωνικο-θρησκευτικές προεκτάσεις τέτοιες, που στην διαχρονία, θα ήταν σε θέση να σκίσει την νέα "Ερυθρά θάλασσα" που τους χώριζε απ' τα έθνη (την νέα γη της επαγγελίας) και να δρομολογήσει μια δεύτερη «έξοδο», μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη από εκείνη του Μωυσέως!
    Μάλιστα αν το δούμε μέσα από τα "μάτια" (και τους ευσεβείς πόθους) των προφητών της Παλαιάς Διαθήκης, τότε θα καταλάβουμε, ότι ουσιαστικά επρόκειτο για την αναμενόμενη απόπειρα ολοκλήρωσης της αρχικής εκείνης εξόδου!
    Υποστηριζόμενος από ικανές παρασκηνιακές δυνάμεις, ο υποψήφιος θεός Ιησούς, ο νέος αυτός Μωυσής, έθεσε τις βάσεις μιας ιδεολογικής "εξόδου" των ασφυκτικά εγκλωβισμένων στην αυστηρή γιαχβική θεολογία Ισραηλιτών, προς τα έθνη! Η διεθνοποίηση του Ιουδαϊσμού μπορούσε να ξεκινήσει!
    Με έναν τέτοιων διαστάσεων θεραπευτικό θόρυβο, ο παν-ιαματικός γιος του Γιαχβέ, μπορούσε να δημιουργήσει τρισένδοξο ιστορικό όνομα, (ανάλογο του Μωυσέως) εφαρμόζοντας σε κάποιον βαθμό αντίστροφα, τα πρότυπα εκείνης της αρχετυπικής μωυσιακής εξόδου!
    Τότε επί Μωυσέως, ο Γιαχβέ, (δηλαδή ο παλαιο-γιαχβικός μηχανισμός παραγωγής θαυμάτων) για να αποκτήσει ένδοξο όνομα, παρέκαμψε (έκανε Πεσάχ) τους Εβραίους, σκορπώντας επιλεκτικά πληγές και θάνατο μόνο σε Αιγύπτιους: «Και όταν ιδώ το αίμα θέλω σας παρατρέξει, και πληγή δεν θέλει είσθαι εις εσάς» Έξ. 12.13.

   • Ανώνυμος says:

    …συνεχεια
    Τώρα στην ιστορική γέννηση του νεο-γιαχβισμού, ο Ναζίρ Γιάχ-σους, με παρόμοιες προϋποθέσεις, επιχειρεί κάτι ανάλογο! Με μια απλή παραλλαγή της ίδιας εκείνης διαδικασίας, επιτυγχάνει την ιαματική παράτρεξη, (πεσάχ) μοιράζοντας επιλεκτικά, όχι πλέον θάνατο, αλλά εικονικές θεραπείες και εξορκισμούς με το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα, δηλαδή την εκρηκτική θεοποίησή του, και την δημιουργία μιας νεο-γιαχβικής, νεο-ιουδαϊκής θρησκείας, ικανής στον κατάλληλο χρόνο, να ηγηθεί μιας δεύτερης "εξόδου" προς μια ευρύτερη και πλουσιότερη "γη Χαναάν", δηλαδή την οποιαδήποτε "γη" και "κτήμα" των εθνικών!

    Ναι, εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια, τα εδάφια αυτά με τους πανθομολογούμενους μηχανισμούς της κρυφής, παρακαμπτήριας θεραπευτικής αγυρτείας ήταν εκεί, απομεινάρια μιας αρχικής αφήγησης, που εντέχνως αλλά και σαφώς ηθελημένα παρέμειναν, για να υπαινίσσονται στους προσεκτικούς αναγνώστες και στους μυημένους, ότι εβδομήντα τουλάχιστον άνθρωποι, συνεργάσθηκαν στα παρασκήνια για να δημιουργηθεί ο παν-ιαματικός θόρυβος του περιφερόμενου θιάσου της σωτηρίας!
    Ομολογουμένως το συγκεκριμένο εδάφιο (Λουκ.10.1) που προσωπικά το θεωρώ ως το σημαντικότερο εδάφιο της Καινής Διαθήκης, αποκαλύπτει ξεκάθαρα τον αφανή ρόλο των εβδομήντα αυτών ανθρώπων, και ουσιαστικά λέει περισσότερα απ' ότι θα περιμέναμε να βρούμε σε ένα χιλιοδιορθωμένο [1] βιβλίο θρησκευτικής συνωμοσίας όπως η Καινή Διαθήκη.

   • Ανώνυμος says:

    …συνεχεια
    Κάποια στιγμή μάλιστα, η αφήγηση δείχνει ότι αυτοί οι εβδομήντα, ή μέρος αυτών, επέστρεψαν λέγοντας στον Ιησού: «Κύριε και τα δαιμόνια υποτάσσονται σε μας στο όνομά σου» Λουκ.10.17. Με την δήλωσή τους αυτή, η αφήγηση θέλει να μας δείξει ότι "θεραπεία" και εξορκισμοί δαιμόνων ήταν ταυτόσημοι!
    Ο δε Ιησούς, ευχαριστημένος από την απόδοσή τους, απάντησε επί το σολομωνικότερον, με λόγια γεμάτα νόημα: «είδα (τώρα) τον Σατανά σαν αστραπή [2] να πέφτει στην γη και σε σας έδωσα την εξουσία να πατάτε πάνω σε σκορπιούς και φίδια και πάνω στην δύναμη του εχθρού. Τίποτε δεν θα σας βλάψει… χαρείτε, τα ονόματά σας έχουν γραφτεί στον ουρανό». Λουκ.10.18.
    Λόγια που πολύ απλά σημαίνουν, ότι οι κρυφοί αυτοί συνεργάτες, με τις πετυχημένες θεατρικές τους ιάσεις, πέτυχαν το αδύνατο. Δηλαδή ποδοπάτησαν "σκορπιούς" και "φίδια", δίνοντας την δυνατότητα στον περιφερόμενο νεο-ιουδαϊσμό, να εκμεταλλευτεί την ευπιστία των μελλοντικών του αντιπάλων και να ποδοπατήσει τη δύναμη των μελλοντικών έχθρων του! Αυτό που τόσο ακίνδυνα κατάφεραν, (οι 72) τους έδωσε μια ένδοξη θέση στο ουράνιο στερέωμα της βιβλικής θεολογίας. Ο Ιησούς ήταν εξαιρετικά ικανοποιημένος από την επιτυχία του απατηλού εγχειρήματος. Κανένας από τους αφελείς χωρικούς δεν κατάλαβε τίποτε, και η αγυρτεία μπορούσε να συνεχιστεί.
    Κάποιοι ασφαλώς θα ισχυριστούν, ότι το περιστατικό αυτό, με τους εβδομήντα προπομπούς θεραπευτές, άρχισε και τελείωσε με την αναφερόμενη επιστροφή τους. Θα ήταν όμως καλύτερα, αν μας εξηγούσαν τι απέγιναν οι εβδομήντα αυτοί πετυχημένοι δαιμονο-ξορκιστές, μετά την επιστροφή τους!

   • Ανώνυμος says:

    …συνεχεια
    Γιατί δεν φαίνονται πουθενά στο υπόλοιπο της αφήγησης; Αφού επέστρεψαν από λαμπρή περιοδεία εξορκισμών, γιατί δεν τους βλέπουμε να δρουν τουλάχιστον παράλληλα με τον δάσκαλο τους; Έληξε η τόσο πετυχημένη αυτή συνεργασία… ή πολύ απλά, οι εβδομήντα αυτοί συνεργάτες, κατά την ολοφάνερη ομολογία του κειμένου, έφυγαν για να προετοιμάσουν τα "θαύματα" στην επόμενη πόλη, την οποία σχεδίαζε να επισκεφθεί ο Ιησούς;
    Το συγκεκριμένο λοιπόν εδάφιο, (Λουκ.10.1) που ομολογεί την ύπαρξης εβδομήντα συνεργατών-προπομπών, στους ίδιους τόπους όπου έδρασε και θεοποιήθηκε ο θεραπευτής Γιαχβέ-Ιησούς, εξηγεί ικανοποιητικά το πώς κατάφερε το θέατρο της σωτηρίας να γνωρίσει ημέρες δόξας! Εξ αυτού, αποτελεί την σημαντικότερη αχίλλειο πτέρνα της καινο-διαθηκικής θεουργίας!
    Είναι εκπληκτικό, το πόσο απλοποιούνται όλα, όταν επιτέλους υποθέσεις τους κρυφούς μηχανισμούς θαυμάτων! Τώρα μπορούμε να καταλάβουμε, τι συμβαίνει όταν ο παν-ιαματικός θεραπευτής συναντά τους ασθενείς του! Δείτε την εικόνα: «καθώς πλησίαζε στην Ιεριχώ ένας τυφλός καθόταν στην άκρη του δρόμου. Όταν άκουσε το πλήθος που περνούσε, ρώτησε να μάθει τι συμβαίνει. Του είπαν ότι περνάει ο Ιησούς ο Ναζωραίος και τότε εκείνος άρχισε να φωνάζει Ιησού υιέ του Δαυίδ ελέησόν με… Τότε ο Ιησούς σταμάτησε και έδωσε εντολή να τον φέρουν μπροστά του… και τον ρώτησε. Τι θέλεις να σου κάνω (προφανώς γνώριζε την απάντηση, αλλά και το θαύμα έπρεπε να διαφημιστεί) Κύριε να αναβλέψω. Και ο Ιησούς (πολύ απλά) είπε: Ανάβλεψον» Λουκ. 18.36-42.
    Τόσο απλά, τόσο εντυπωσιακά… τόσο απατηλά!

   • Ανώνυμος says:

    …συνεχεια
    Η αλήθεια είναι ότι οι εβδομήντα κρυφοί βοηθοί του Χριστού, για μας δεν αποτελούν βιβλική πρωτοτυπία, διότι η συνεργασία τους με τον θεοποιημένο Ιησού, παραπέμπει σε παλαιότερη συνταγή πολυπληθούς συνεργαζόμενης ομάδας θαυμάτων, με τους οποίους ο μεγαλύτερος θεουργός όλων των εποχών, ο Μωυσής, σκάρωνε τα δικά του αμέτρητα όχι ψευδο-ιαματικά, αλλά αληθώς θανατηφόρα θαύματα: «και είπε ο Κύριος προς τον Μωυσή: Μάζεψέ μου εβδομήντα άνδρες (όχι οποιουσδήποτε, ούτε από συγκεκριμένη φυλή αλλά) απ' αυτούς που εσύ γνωρίζεις ότι είναι πραγματικοί πρεσβύτεροι και επόπτες του λαού και οδήγησέ τους στην σκηνή του μαρτυρίου εκεί μαζί σου και εγώ θα τους δώσω (…) από το πνεύμα (δηλαδή τον τρόπο σκέψης) μου». Αριθμ.11.16.
    Σας υπενθυμίζω το αποτέλεσμα της μυστικής αυτής συνάντησης: «οι εβδομήντα επίλεκτοι του Ισραήλ (οι οποίοι) είδαν τον θεό του Ισραήλ, Exclamation mark έφαγαν, Exclamation mark ήπιαν (μαζί με τον θεό!) και (στα συμφωνηθέντα… με τον υποτιθέμενο θεό!) δεν διαφώνησε κανείς»! (Ο΄)Έξ.24.9.
    Δηλαδή, όπως με κάθε λεπτομέρεια έχουμε ξαναδεί το περιστατικό, [3] οι εβδομήντα αυτοί συνεργάτες του Μωυσή, σε ιδιαίτερο συνωμοτικό δείπνο, παρουσία εκείνου [4] που με εκπληκτική επιτυχία έπαιξε τον ρόλο του θεού στις θεατρικές επιδείξεις του Μωυσή στο Σινά, πήραν όρκους συνωμοτικής σιωπής, κάνοντας από τότε πράξη την σημερινή πασίγνωστη πλέον omerta, δηλαδή την συνωμοτική σιωπή! Σήμερα η θρησκευτική omerta, είναι ευρύτερα διαδεδομένη παρά ποτέ!

   • Ανώνυμος says:

    …συνεχεια
    Ποτέ λοιπόν οι υψηλόβαθμοι ιερείς και οι επίσκοποι, δεν αγνοούσαν το απατηλό ανθρώπινο παρασκήνιο όλων αυτών των πραγμάτων! Άλλοι ήταν ανέκαθεν οι ηλίθιοι! Αν νομίζετε, ότι και σήμερα, τα συμπεράσματα αυτής μας της μελέτης, δεν τα γνωρίζουν (σε κάποιον βαθμό), οι υψηλόβαθμοι των θρησκειών, κάνετε μεγάλο λάθος! Οι όρκοι σιωπής όμως, το κοινό τους συμφέρον, και ο φόβος θεολογικής ή "άλλης" ποινής, τους έχουν μετατρέψει σε θεοκρατικούς συνωμότες και σε συνεργαζόμενες μαριονέτες, που ευχαρίστως κλαψουρίζουν δημοσίως και με τρεμάμενα χείλη ψελλίζουν προσευχές, σε έναν θεό που ποτέ τους δεν πίστεψαν! Άλλωστε, δεν φαντάζεστε πόσες πανέμορφες δικαιολογίες είναι ικανός να βρει ο άνθρωπος, για να συνεχίσει να παριστάνει τον σπουδαίο!
    Την απόλυτη γνώση, αυτών ακριβώς των μηχανισμών παραγωγής θαυμάτων, δηλαδή την χρήση θαυματοποιών υλικών, αλλά και κατάλληλα εμπλεκόμενων συνεργατών, ομολογεί με θαυμαστή λεπτομέρεια ο Ευσέβιος! Αποδίδει φυσικά αυτές τις απάτες, μόνο στις αντίπαλες μυστηριακές θρησκείες της εποχής του και γενικότερα στους εθνικούς! Με όσα όμως απίστευτα γράφει ο Ευσέβιος, αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι εμπλεκόμενοι ιεράρχες, είχαν πλήρη επίγνωση αυτών των μηχανισμών θεουργίας!

   • Ανώνυμος says:

    …συνεχεια
    Γράφει λοιπόν ο επίσκοπος και εκκλησιαστικός ιστορικός Ευσέβιος:
    «Πλάνες είναι τα πάντα και γοητείες ανδρών και τεχνάσματα στημένης ραδιουργίας. Καθόλου δεν περιγράφουν την δόξα κάποιου θεού, αλλ' ούτε καν πονηρού δαίμονος δεν είναι νομίζω τα περί αυτών θρυλούμενα. Οι χρησμοί είναι συνθέσεις ευφυών ανθρώπων, προς απάτη κατασκευασμένων και στις προσδοκώμενες εκβάσεις ευφυώς εφαρμοζόμενες. Περί δε των πολύ απατηλών τερατειών και θαυμάτων, φυσικές είναι οι αιτίες.
    Πολλά δε είναι (τα εμπλεκόμενα στις θεουργίες) είδη ριζών, βοτάνων, φυτών, καρπών και λίθων και υγρών και κάθε άλλης ύλης και δυνάμεως της φύσης, τα μεν αποκρουστικά και τινών αποδιωκτικά, που άλλα σώζουν και άλλα θανατώνουν και τοιουτοτρόπως το παρόν (την ιστορία) αλλάζουν…Exclamation mark Κάποια, (απ' τα παραπάνω) υγείας είναι ποιητικά και ιατρικής και όχι μακράν επιστήμης, άλλα δε νοσοποιά είναι και δηλητήρια… θυμιαμάτων καρωτικών και υπνωτικών, έτερων δε (και) φαντασίας ποιητικών. (Θυμηθείτε εδώ, όσα αναπτύξαμε περί ονειρο-χειραγώγησης!)
    Εξυπακούεται δε ότι στους τόπους όπου αυτά τελούνται, (κατάλληλα) όργανα υπάρχουν και σκεύη, (μηχανισμοί μεταγγίσεων κ.λ.π.) που από απόσταση αυτά, επιτηδείως την τέχνη αυτή προκαθορίζουν. Πολλούς δε συνεργούς έχουν στις μαγγανείες τους αυτές, που απ' έξω παραλαμβάνουν τους αφικνούμενους και πολυλογώντας μαθαίνουν του καθενός τις ανάγκες και τις δεήσεις. Πολλά δε κρύβουν και στα άδυτα και τα άβατα των ιερών και το σκότος συνεργεί στην υπόθεσή τους αυτή, που στους θεούς των προγόνων τους προσθέτουν δόξα.
    Προφανές είναι λοιπόν, το ηλίθιον της διανοίας των πολλών, (ηλίθιους ονομάζει εδώ όσους αβασάνιστα πιστεύουν αυτά τα θεουργήματα) το αβασάνιστον και η αδράνεια των συλλογισμών του πλήθους, αλλά και η κακεντρέχεια όσων με την κακή αυτή τέχνη, την απατηλή και πανούργα αυτή γοητεία καταγίνονται. Τα μελλούμενα και τα άδηλα καταμαντεύουν με αμφίβολους λόγους ώστε με τις ασάφειες αυτές να ξεφεύγουν κάθε έλεγχο…
    Σπανιότερα δε εκ μυρίων συμβάντων και από σύμπτωση (κειμ: κατά φοράν συντυχικήν) ή και από στοχαστική εκτίμηση της προσδοκίας του μέλλοντος, τον χρησμό κάνουν να φαίνεται πως επαληθεύει… έτσι δια των χρησμών πλάνευαν και ενέπαιζαν τους ερωτώντας με της ασάφειας το σκότος… ως και άρρωστων πολλάκις υγεία, ζωή και σωτηρία υποσχόμενοι και ως θεοί πιστευθέντες της ενθέου ταύτης εμπορίας, μεγάλους μισθούς εισέπραξαν. Και από μακριά αφικνούμενους νοσούντας και αναπήρους, με ολόκληρο το σώμα καταπληγωμένο, ελπίδες τάζουν, που η αγαθή παρουσία των θεών θα παρέχει.

   • Ανώνυμος says:

    …συνεχεια
    Προ καιρού μάλιστα, πολλοί απ' τους θεοφόρους και ιεροφάντες θεολόγους που βοήθησαν σε τέτοιες πράξεις, ήδη στα ρωμαϊκά δικαστήρια δια βασανισμών παραδέχθηκαν την πλάνη, την απάτη και την έντεχνη γοητεία ομολόγησαν και τον τρόπο κατασκευής και τις μεθόδους της κακής τους τέχνης και της ολέθριας πλάνης τους δίκην (ποινή) εκτίσαντες. Συνυπολογίζοντας λοιπόν, (τα παραπάνω) απάντησέ μου, αν όλα αυτά από θεούς ή δαίμονες είναι, ή από πλάνες και απατές γόητων ανδρών. EYSEBIOS ΕΥΑΓΓ. ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – ΓΟΗΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΑΝ. 4.1.8-4.2.11.
    Εξαιρετικά σαφής ο Εβραίος επίσκοπος Καισαρείας Ευσέβιος (265-340 μ.Χ.)!
    Η μαγγανεία των θαυμάτων και η συνομωσία του ψευδο-ιαματικού παρασκηνίου δεν θα μπορούσαν να έχουν πληρέστερη περιγραφή! Με πολύ καμάρι σας παρουσιάζω το παραπάνω απόσπασμα, θεωρώντας το πλήρη δικαίωση των ευρύτερων υποψιασμών, που επί σειρά ετών ανέπτυξα στην συνολική προσέγγιση της διαχρονικής θεουργίας, στην σειρά των βιβλίων μου ΒΙΒΛΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ!
    Η έκπληξή μου πάντως είναι δικαιολογημένη! Τα παλαιο-διαθηκικά κείμενα, είχαν άφθονα τέτοια αποκαλυπτικά εδάφια, γιατί είχαν παγιδευτεί στην ξαφνική καταναγκαστική μετάφραση που ο Πτολεμαίος Β΄ επέβαλε με την ευεργετική για την ανθρωπότητα εκείνη μετάφραση των εβδομήκοντα (Ο΄).
    Στην Καινή Διαθήκη όμως, δεν υπάρχουν ανάλογες ξαφνικές μεταφράσεις και "παγιδευμένα κείμενα" και τίποτε παρόμοιο δεν περιμέναμε να βρεθεί, που τόσο φανερά να ομολογεί την ύπαρξη παρασκηνιακών συνεργατών, γιατί φυσιολογικά, μέσα στους τρεις πρώτους χριστιανικούς αιώνες, όλες αυτές οι αποκαλυπτικές συνωμοτικού χαρακτήρος σημειώσεις, έπρεπε να έχουν προσεκτικά απαλειφθεί! Είναι λοιπόν πράγματι απορίας άξιο, πώς τους ξέφυγε και παρέμεινε στα κείμενά τους η συγκεκριμένη απίστευτη ομολογία των εβδομήντα προαποστελλόμενων βοηθών σε τόπους θαυμάτων που εδώ εξετάσαμε! Βέβαια υπενθυμίζω πως οι άνθρωποι αυτοί πάσχουν από το σύνδρομο των υποσημειώσεων. Έτσι αφήνουν πάντα κάποιο κρυφό μήνυμα για μυημένους, ώστε να μην ξεχαστεί η τέχνη της παραπλάνησης!

   • Ανώνυμος says:

    …συνεχεια
    Για να συγκροτηθεί όμως μια τέτοια πολυπληθής ομάδα υποστήριξης και να συνεργαστεί συντονισμένα, σε ένα μυστικό σχέδιο θεοποίησης κάποιου προκαθορισμένου Ναζιραίου ήρωα, σαφής προϋπόθεση ήταν η εκτεταμένη συνεργασία του ιερατείου και συγκεκριμένα, του δυναμικότερου πυρήνα σοφών ιερέων, που εμείς ονομάσαμε κρυφό ιερατείο! Το ανώτερο δηλαδή εκείνο τμήμα των φανερών ή αφανών "αρχόντων", που με τις πρωτοβουλίες και τα εμπνευσμένα σχέδιά τους, δημιουργούσαν όλες τις ιστορικές ευκαιρίες εισόδου και αναρρίχησης στις κατά καιρούς και κατά τόπους εξουσίες! Υπάρχουν όμως μαρτυρίες που να δείχνουν την παρασκηνιακή συνεργασία του ιερατείου και την οργανωμένη προσπάθεια θεοποίησης του Ιησού; Αυτό θα εξετάσουμε στην συνέχεια της προσπάθειάς μας, να ξεσκεπάσουμε τα παρασκήνια του ιουδαϊκού αυτού "θεάτρου της σωτηρίας"!

    ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΖΟΜΠΙ ΦΑΝΑΤΙΛΕΣ

    • Ανώνυμος says:

     ΠΕΣ ΜΑΣ ΑΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΣΤΟΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΛΑ;
     ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ!
     ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΓΕΝΗΤΣΑΡΟΕΒΡΑΙΟΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ΤΑΛΙΜΠΑΝΑΚΙ!

     • Ανώνυμος says:

      Την τσιχλιτσα με τη στοά συνέχεια στο στοματάκι βλέπω την έχεις! Σε παρακολουθώ από πιο πάνω και βλέπω ότι θα τη λιώσεις την κασέτα που σου βάλανε να παίζεις! Πες στον… οινοΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ σου (έτσι δεν τους λέτε;) να σου αλλάξει ρεπερτόριο γιατί γίνεσαι κουραστικός! Ή βρες κανέναν καινούριο καθοδηγητή παπά, λίγο πιο νέο (εάν μπορείς στα ιδια κιλά όμως, γύρω στα 150 να μην χαλάσει η παράδοση). Έχουν περισσότερα επιχειρήματα οι νεότεροι. Α! και κάτι άλλο! Οι ΣΤΟΈΣ που μάλλον εννοείς έχουν την φιλοσοφία τους βασισμένη στον ίδιο γεωγρεαφικο μήκος και πλάτος με το δόγμα σου! Ξαδερφάκια είστε, απο το ίδιο στρατόπεδο! Πάντα απέναντι απο τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!

     • Ανώνυμος says:

      ΤΗΝ ΚΑΣΕΤΑ ΤΗΝ ΧΙΛΙΟΓΡΑΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΣΑΚΙΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΤΕ ΤΟ ΕΝΑ ΤΑΞΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΛΥ!ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΗΣ ΣΕ ΠΙΑ ΣΤΟΑ ΑΝΗΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΒΗΣ. ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΩΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΜΕ"ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΣΤΕ ΑΠΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ COPY PASTE.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!ΣΤΗΝ ΣΤΟΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΗΣ ΘΕΛΗΣ FACE CONTROL ENΩ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ!
      ΜΗΠΩΣ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ"Η Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ!
      ΑΝΑΡΩΤΗΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ….
      ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΟΥ!

     • Ανώνυμος says:

      Με προπατορα τον Αβραάμ, το γονίδιο σου το διέσωσε ο Νωε, ο βασιλιάς που θαυμαζειςι είναι ο Δαυίδ, η πόλη που θέλεις να επισκεφθείς είναι η Ιερουσαλήμ, η ομάδα που υποστηρίζεις είναι η Μακαμπί Χαϊφα και πες μου την αλήθεια… ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ και σε λένε ΜΟΣΕ ΝΤΑΓΙΑΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ!
      Είναι τιμή σου να είσαι Χριστιανός Ορθόδοξος γράφεις αλλά πουθενά δεν βλέπω να λες ότι ΕΊΣΑΙ ΠΕΡΉΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΊΣΑΙ ΈΛΛΗΝΑΣ!!!
      Έλα παραδεξου το είσαι από το ΙΣΡΑΉΛ! Είναι πιο τίμιο να το παραδεχθείς απο το να το κρύβεις!
      Με αυτά τα δεδομένα, ΕΓΩ ΕΊΜΑΙ ΠΕΡΉΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΊΜΑΙ ΈΛΛΗΝΑΣ και είναι τιμή μου που σε γνώρισα ΞΕΝΕ!

  • Ανώνυμος says:

   Γιατι εσυ επι της ουσιας απαντησες?ολο αντεγραμενα λογια αγαπης και μπουρδες εισαι οταν δεν ξερεις τι να πεις κλασικη κινηση χριστιανοπληκτων.

  • γιώργος says:

   Προς τον Ανώνυμο 8:04 και σε ότι έχει γράψει μέχρι τώρα . Βασική προϋπόθεση για να μελετήσει σωστά κάποιος την Αγία Γραφή είναι να μην κυριαρχείται από τις ιδιαίτερες αυτού επιθυμίες και κλίσεις , που δεν συμφωνούν με το θείον θέλημα , να μην εκβιάζει τα ιερά νοήματα και τα προσαρμόζε στο δικό του θέλημα. Επομένως χρειάζεται ειδικός τρόπος μελέτης της ΑΓ. Χρειάζεται προπαρασκευή της καρδιάς , αγαθή διάθεση της ψυχής , βαθύ σεβασμό και ακλόνητη πίστη προς τις Γραφές ,βίος ενάρετος και προσευχή προς τον Θεό για να φωτίσει προς κατανόηση των ιερών κειμένων . Οπότε, κρίνοντας το ύφος σου και την διάθεσή σου , δεν πληρείς τις προϋποθέσεις για συζήτηση . Το πνεύμα σου είναι κακόβουλο και πονηρό .

  • Ανώνυμος says:

   Η βασικη προυποθεση για να μελετησει καποιος την α.γ. συμφωνα με τα λεγομενα σου ειναι να μην εχει καμια κριτικη ικανοτητα και να ανηκει στο ποιμνιο. Το δικο σου πνευμα παπα γιωργο ειναι χειραγωγημενο και κατευθυνομενο.

  • Ανώνυμος says:

   Ενω εσυ εχοντας κανει ολα αυτα που λες…..καταλαβαινεις και απαζεσαι πιστα ε τις καταρες κατα των ελλημων μαλλον? Καο εξεγηρω τα τεκνα σου σιων εναντιον τωμ τεκνων σου ελλας,καο ποσα αλλα,για τους ηρωες μακαβαιους….εχεις δικιο με χριστιανοπληκτους σαν εσας δεν υπαρχει διαλογος
   επισης οτι δεν μπορειτε να δικαιολογησετε πετατε τις αρλοθμπες περι αγνης σκεψης και ολα τα παραπλανητικα μπουρμπουτσαλα και νιωθετε ανωτερα ποιμνια μπεε

 18. Ανώνυμος says:

  Πιστευε και μη ερευνα,και απο τον παγκο,περνα!!!!!
  ριξε μας τον οβολον σου φαγε ολον τον σανον σου!!
  κοιμησου υπνον Πολυ βαρυ . και μην βγεις εξω απ,το μαντρι!!!

 19. Ανώνυμος says:

  paidia yparxei kapoios pou na gnwrizei na mou dwsei ena link pou na to prowthoun mousoulmanoi kai na exei to korani sta agglika gt edw sta ellhnika poly mysthria m fenontai ayta poy grafoi gia ts mh koranikous(p.x sfakse tous olous kai t loipa)exw megalh sympatheia pros tn ihsou alla teinw gia atheos apla thelw na diastrabrwsw akribws ti lene oi mousoulmanoi gyrw apo ton allax.
  eyxaristw!!!!!!

  • γιώργος says:

   Σφάξτε τους όλους , αυτό λέει το κοράνι και το εννοεί . Ουρί του Παραδείσου υπόσχεται κι άφθονο ρύζι σε όποιον σφάξει περισσότερους άπιστους . Επιτρέπει την παιδεραστία και τον σοδομισμό . Νηστεύουν από την ανατολή μέχρι και τη δύση του ήλιου και μετά τρώνε τον αγλέορα. Αυτό είναι το ισλάμ . Άμεση και παραδειγματική τιμωρία ενός/μιας παραβάτη του νόμου και εφαρμογή της Σαρία , δηλ αποκεφαλισμοί , ακρωτηριασμοί κι άλλα συναφή . Άραξε λοιπόν στον Ιησού της αλήθειας , της αγάπης , του ελέους και των οικτιρμών .

  • Ανώνυμος says:

   Ενω οι χριστιανοί δεν κατεσφαξαν τους ελληνες εθνικους; ε παπά; ασε τον ανθρωπο να ψαξει ελευθερα οτι γουσταρει και ασε τους προσηλυτισμους στην ακρη γερο τραγε

 20. Ανώνυμος says:

  Η σχέση της σύνδεσης των Ελλήνων με τον ιουδαϊσμό μέσω του χριστιανισμού, μπορεί να εξηγηθεί μέσα από την σύγχρονη επιστήμη της Ψυχολογίας και κατ'επέκταση της ψυχιατρικής με την υπόθεση του "ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ της ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ"!
  Ψαξτε στη βιβλιογραφία να το βρείτε για να λυθούν οι απορίες σας ενθεν και ενθεν.
  Οι μεν θα καταλάβετε γιατί είστε έτσι και οι δε θα εξηγησετε το λόγο που οι άλλοι έχουν αυτές τις απόψεις!
  Να θυμάστε ότι σε αυτη την ιστορία, τον ρόλο του ΒΙΆΣΤΗ-ΑΠΑΓΩΓΕΑ έχει η ΑΝΑΤΟΛΙΚΉ ΡΩΜΑΪΚΉ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ (το παράνομα επονομαζόμενο ΒΥΖΆΝΤΙΟ) και το ρόλο του θύματος ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΌΣ.

 21. nyeuis1 says:

  Μη μαλωνετε ΧριστιανοΤαλιμπαναδες μου. Θα χρειαστειτε δυναμεις οταν θα ερθετε -ηρωικα σε αντιπαραθεση με τους Ισλαμοταλιμπαναδες.

 22. μπλακ-αης says:

  Pandoritsa 12.38

  η ξεχωριστη παρουσια σου κοσμει το σεντονι των σχολιων μας …οταν αποφασιζεις να μην γραφεις ως "ανωνυμη"…

  αδελφη ψυχη!!!! πιστευω οτι πραγματι τα κινητρα σου ειναι η ομονοια και η συνυπαρξη ολων των "πιστευω" ωστε ολοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ και οι ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ μαζι μονιασμενα να αντιμετωπισουμε τον εξωθεν κινδυνο!!!

  Δυστυχως ομως ερχεται στην πορια ενος Εθνους και η στιγμη της αντιμετωπισης των αποφασεων του και των επιδρασεων που δεχτηκε ωστε να διαμορφωσει το παρον του…

  Και αυτη η στιγμη δυστυχως ειναι η διττη αντιμετωπιση των γεγονοτων που διαμορφωσαν την σημερινη χαλια κατασταση της ΕΛΛΑΣ

  Σεναν πολιτισμο τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ που εχει να επιδειξει αγωνες Ανδρειας και Δοξας δεν μπορει να τον βαζουν σε καταστολη οι ηλιθιες αποψεις περι Αγαπησιαρικων σχεσεων των Ανθρωπων

  οταν ενας ΜΕΓΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ μας διδαξε και φυτεψε μεσα μας Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

  και η καταστολη των αγαπησιαρικων σχεσεων φερνουν και περι δουλικοτητας στην σταση αντιμετωπισης των επιθεσεων που δεχεται!!!

  Αξιοτιμη Pandora αγαπημενη συνσχολιαστρια

  οι καιροι αλλαζουν οπως αλλαζουν και οι Ανθρωπινες νοοτροπιες
  και πιστευω οτι σε αυτην την σημαντικη στροφη του Ανθρωπινου Πολιτισμου με τα πνευματικα βιωματα της εποχης των Ιχθυων και την μεταβαση μας στην Υδροχοικη εποχη

  οι ΕΛΛΗΝΕΣ και οι ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ πρεπει να ετοιμαζονται για τον καινουργιο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ τους στην διαμορφωση του νεου πολιτισμου

  οπως θα εχεις αντιληφθει εισαι στα προσωπατα που σεβομαι για τις πηγαιες αποψεις των που εκφραζεις με ταπεινοτητα

  γιαυτο θα σου ζητουσα να θυμασαι παντα οτι πρωτα απο ολα ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ και μετα την υπερασπιση του μοναδικου προσωπικου ΕΓΩ σου ….

  ευχομαι να εισαι καλα και να περνας καλα και να νιωθεις καλα….

  φιλια στην σολα Pandoritsa

  υ.γ.(κατα ΓΙΑΝΝΗ συστημα) …μην χανεσαι!!!!

  • Pandora says:

   Σολε μπλακη …(πλάκα έχει)
   ,ποτέ δεν γράφω ανώνυμα !!! Ντρέπομαι να γράψω έτσι .
   Έχω αρκετό υλικό ,αλλά σε κάποια άλλη ανάρτηση , εδώ θα χαθεί !!!

 23. Ανώνυμος says:

  ΤΑ ΑΘΕΑ 12ΘΕΑ ΚΑΙ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.
  ΑΦΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ ΤΙ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ;

  • Ανώνυμος says:

   4:21
   Μας ενοχλει που βαζετε την ελλαδα στο στομα σας και αυτοαποκαλειστε ελληνες τημ στιγμη που ασπαζεστε μια ξενοφερτη θρησκεια που πολεμησε την ελληνικη και δεν επιβληθηκε με την υποτιθεμενη αγαπη μας εχετε πρηξει..ο χριστιανισμος σας ειναι γεματος υβρεις απεναντι στον ελληνες και εσεις δηλωνετε ελληνες γι αυτο!
   Αλλωστε ο κοσμας σας το λεει,"μηλησα με το θεο και μου ειπε δεν ειστε ελληνες,αλλα χριστιανοι ορθοδοξοι" εχετε καταπατησει την ελλαδα απο τους ελληνες χριστιανοι και την κανατε τσιφλικη σας

  • γιώργος says:

   Προς 8:47. Πες μας , ποιοί κάνανε τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821 ; Έλληνες χριστιανοί ή Έλληνες ειδωλολάτρες ; Σε ποιά πίστη ορκίζονταν οι αγωνιστές , στην Αγία Τριάδα ή στον ανύπαρκτο Δία ; Τίνος την μορφή έβλεπαν οι αγωνιστές της Πίνδου στα κακοτράχειλα βουνά της , της Παναγιάς ή του Άρη ; Μας έχετε πρηξει με τις αερολογίες σας περί ελληνισμού . Πάρτο χαμπάρι , εσύ και οι υπόλοιποι αρχαιολάτρες , δεν είστε Έλληνες. Προδότες είστε και των Ελλήνων εκείνων που επικαλείσθε . Μέχρι πότε θα σας ανεχόμαστε ; Προδότη , προδότες.

   • Ανώνυμος says:

    Μήπως θέλετε να επαναλαβετε την διαδικασία με την οποία αναγκάστηκαν οι πρόγονοι μας να επιλέξουν τον θάνατο ή την υποταγή για επιβίωση;
    Όταν επί πεντακόσια χρόνια το λιγότερο στο ερώτημα "ΑΓΑΠΗΣ" που επρεπε να απαντάει ο Ελληνας ήταν "ΕΘΝΙΚΌΣ (Ελληνας) Ή ΧΡΙΣΤΙΑΝΌΣ;" και εάν η απάντηση ήταν η πρώτη κτρακυλουσαν τα κεφαλιά και ξεκληριζοταν οι οικογενειες;
    Εώς πότε θα ανεχεστε τι ρε τέκνα της ΣΙΩΝ; Νοσταλγεις τις σφαγές των προγόνων σου;
    Οι ήρωες που αναφέρεις ήταν ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ σε ΥΠΝΩΣΗ και ΠΛΑΝΗ λόγω του ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ που επέβαλαν στους προγόνους σου αυτοί που θαυμάζεις. Τα τελευταία τριάντα χρόνια άρχισε να ανοίγει η γνώση και να μορφωνονται οι Έλληνες, εξέλιξη για την οποία απλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε τα ινδαλματα σου απο την Μέση Ανατολή!
    Απάντησε μου κι εσυ λοιπόν :
    Στο Μαραθώνα, στις Πλαταιες, στις Θερμοπύλες, στον Σαγγαριο, στην Ισσό και σε άλλες τόσες ένδοξες στιγμές, σε ποια πίστη ορκίζονταν οι ήρωες, ποιες μορφές έβλεπαν μπροστά τους, του προπατορα Αβραάμ, του Αϊ Χριστοφόρου, τοιυ Αγίου Ραφαήλ, της Αγίας Παρασκευής, των επτά μακκαβαίων ή του Αϊ και παρατηστε μας πια ρε τέκνα της ΣΙΩΝ!
    Προδότης είναι αυτός που αντι του Πελασγου υποστηρίζει ότι κατάγεται απο τον Αβραάμ, αντι του Δευκαλιωνα υποστηρίζει ότι τον έσωσε ο Νωε, αντι της Αθήνας λατρεύει την Μυριαμ και μεταξύ Σωκράτη και Γιοσουα που δίδαξαν για τον ένα και μοναδικό ΘΕΌ ΠΙΣΤΕΥΕΙ μόνο στον δεύτερο, της φυλής του ΙΟΎΔΑ!
    η ΥΒΡΙΣ ήρθε πριν από χιλιαπεντακοσια χρόνια, όταν έστω και με την βία, τα τέκνα των Ελλήνων απαρνήθηκαν τις ρίζες τους και προσετερίσθηκσν την ΣΙΩΝ.
    Η ΝΕΜΕΣΙΣ είναι κοντά γιατι παρόλη την ελευθερία Γνώσης και Λογου υπάρχουν ακόμη ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ νοσταλγοί των ΣΦΑΓΩΝ των ΠΡΟΓΌΝΩΝ τους!
    Οι παλιοί είχαν δικαιολογίες είτε τη βία που τους ασκήθηκε είτε την αγνοία απο το ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ που τους επιβλήθηκε στα κατοπινα χρόνια!
    Η δική σου γενιά γενιτσαρων δεν έχει καμία δικαιολογία γιατί ενώ μπορει να έχει την ΓΝΏΣΗ συνεχίζει να παράγει ΥΒΡΙ.
    ΦΌΒΟΥ τη ΝΕΜΕΣΙ λοιπόν, νοσταλγέ των ΠΑΡΑΒΟΛΑΝΩΝ, που αγανακτησες κιόλας απο πάνω!
    Άκου "αερολογίες περί Ελληνισμού"! Μήπως να σου χαϊδευουμε τα αυτακια με ιστοριουλες της ΙΟΥΔΑΙΑΣ; Με αυτα φτιαχνεσαι;

  • Ανώνυμος says:

   Ε ψιτ τρελο γιωργη ασε τις μπουρδες και ξεστραβωσου…
   Ζήτω το αφορισμένο 1821!

   «…Οταν οι νεκροί μπορούν να γείρουν στο πλευρό τους και να κοιμηθούν δίχως παράπονο, ξέροντας πως δεν πήγε το αίμα τους του κάκου, είναι η Ειρήνη» Γιάννης Ρίτσος Δεν είναι μόνον οι ζωντανοί που ζητούν τη δικαίωσή τους, αλλά και οι νεκροί, τα γεγονότα και οι εποχές κραυγάζουν για αλήθεια, αναγνώριση και δικαίωση. Σκοπός του μικρού αυτού

   σημειώματος να επιτιμήσει τον Γρηγόριο τον Ε΄, τον Παλαιών Πατρών Γερμανό και γενικά τον ανώτερο κλήρο που συνεργάστηκαν με τους Τούρκους και έκαναν το παν να κρατηθούν οι Ελληνες υποτελείς και δούλοι των κατακτητών. Δεν πρέπει να λησμονούμε όμως και τους όπως τον μητροπολίτη Λαρίσης και πρωτομάρτυρα Δ. Σκυλόσοφο, τον ήρωα του Μεσολογγίου Επίσκοπο Ρωγών Ιωσήφ, τον Ανθιμο Γαζή και άλλους που δυστυχώς ήταν η εξαίρεση του κανόνα. «Πλαστογράφοι και κιβδηλοποιοί» Τα γεγονότα τούς διαψεύδουν Πέρασαν πάνω από 185 χρόνια από την Επανάσταση του '21 και ακόμη και σήμερα μια σειρά από ήρωες και πρωταγωνιστές της εθνικής μας παλιγγενεσίας τούς βαραίνει ο αφορισμός του Γρηγορίου του Ε΄. Ο ίδιος αφορισμός βαραίνει και αυτήν την ίδια την Επανάσταση, την ανάσταση δηλαδή του Γένους.

   Ο Κολοκοτρώνης, ο Υψηλάντης, ο Σούτσος, ο Ρήγας, ο Ανδρούτσος, ο Καραϊσκάκης, οι Σουλιώτες και μια πλειάδα ακόμη από επώνυμα και ανώνυμα παλικάρια περιμένουν καρτερικά κάτω από το χώμα την άρση του αφορισμού τους. Ο φοβερός αφορισμός ήταν ένα τρομακτικό όπλο, πολύ συνηθισμένο και αποτελεσματικό μέσο για να κρατηθούν οι Ελληνες, υποτελείς και ραγιάδες στους Τούρκους για 400 χρόνια. Οι απλοϊκοί άνθρωποι περισσότερο έτρεμαν τον αφορισμό και από τον ίδιον το θάνατο. Ακόμη κι αυτός, ο χαλκέντερος και πολύπαθος Κολοκοτρώνης δεν άντεξε τον αφορισμό του Γρηγορίου του Ε΄ στα 1806. Οταν τον επόμενο χρόνο, στα 1807 βρέθηκε κουρσάρος πλέον στη Χαλκιδική, έστειλε ένα μήνυμα στον εξόριστο τότε, από τον σουλτάνο, στο Αγιον Ορος, Γρηγόριο τον Ε΄ που του 'γραφε ότι εκείνος τον κατάντησε έτσι: «Εσύ μου 'γραψες την προδοσία στο χαρτί αλλά εγώ θα σου τη γράψω στο κούτελο». Η απάντηση του πρώην αλλά και μελλοντικού Πατριάρχη ήταν ότι όλα έγιναν «κατά θείαν παραχώρησιν»!

  • Ανώνυμος says:

   Συνεχεια
   Αν όντως είχε ανυψωθεί το περίφημο λάβαρο της επανάστασης αυτό θα το μνημόνευε στα απομνημονεύματά του, που έγραψε λίγα χρόνια αργότερα, ο Π.Π. Γερμανός. Αν είχε έστω και ίχνος αλήθειας το ευφάνταστο αυτό μύθευμα, τότε και μόνον αυτή η πράξη του Π.Π. Γερμανού θα ξέπλενε όλα του τα ανομήματα και θα τον συγχωρούσαμε για όλες τις αθλιότητες που μέχρι τότε και αργότερα διέπραξε στη ζωή του. Αντίθετα, για τον Λεωνίδα του '21, δηλαδή τον Παπαφλέσσα, γράφει με εμπάθεια και φανερή περιφρόνηση στα απομνημονεύματά του: «Γρηγόριος τις, Δικαίος λεγόμενος, αλιτήριος, απατεών, εξωλέστατος και ασυνείδητος περί μηδενός άλλου φροντίζων ειμή τίνι τρόπω να ερεθίσει την ταραχήν (βλέπε Επανάσταση) του έθνους διά να πλουτίσει εκ των αρπαγών».

   Από έγγραφα του γενικού αρχείου του κράτους που έφερε στην επιφάνεια ο Ε. Πρωτοψάλτης, αποδεικνύεται ότι το 1851 γίνεται πρώτη φορά λόγος για το λάβαρο και σε καμία περίπτωση δε θα το σήκωνε ένας παρακοιμώμενος των Τούρκων, τουρκοχριστιανός και τουρκολάτρης όπως ο Π.Π. Γερμανός, ο οποίος μόνο σε ένα πεδίο διέπρεψε, αυτό της τοκογλυφίας. Δάνειζε με βαρύτατο επιτόκιο (15%) ακόμη και σε μοναστήρια και εκκλησίες της δικαιοδοσίας του. Τύφλα να 'χουν όλοι οι σύγχρονοι Γούκοι. Αν και βαθύπλουτος, το όνομά του απουσιάζει απ' όλους τους εράνους που έγιναν για την Επανάσταση.

   Ολα αυτά τα ασύστολα ψεύδη και τερατουργηματικά μυθεύματα κατασκευάστηκαν πολύ αργότερα για έναν και μόνο λόγο. Ηθελαν να κλέψουν τη δόξα του λαού, που ξυπόλυτος και πεινασμένος, σήκωσε το γιαταγάνι και το καριοφίλι και ελευθέρωσε την πατρίδα. Ο ανώτατος κλήρος και οι «αυθορμήτως υποκύψαντες στον τουρκικό ζυγό κοτζαμπάσηδες», κατέκλεψαν και διαμοίρασαν ό,τι οι αφορισμένοι ήρωες, επώνυμοι και ανώνυμοι, με το αίμα τους και τη ζωή τους ελευθέρωσαν.

   Οι εθνικές γαίες, 7.000.000 περίπου στρέμματα και όλα τα κινητά πλούτη που άφησαν πίσω οι Τούρκοι, αντί να μοιραστούν στον εξαθλιωμένο και χειμαζόμενο λαό, τα σφετερίστηκαν ο ανώτατος κλήρος και οι απερίτμητοι Τούρκοι, όπως αποκαλούσε ο λαός τους κοτζαμπάσηδες. Ολοι αυτοί μπορεί να είχαν πλούτη, χωράφια και εξουσία αλλά τους έλειπε κάτι. Και αυτό ήταν η δόξα και η τιμή του λαού που απελευθέρωσε την πατρίδα. Ετσι, οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της εποχής εκείνης, που βρίσκονταν στα χέρια του ανώτατου κλήρου και των προυχόντων, όπως άλλωστε συνέβαινε πάντα και συμβαίνει ακόμη και σήμερα, άρχισαν να κατασκευάζουν γεγονότα και ανύπαρκτους ηρωισμούς του σιναφιού τους. Μ' αυτόν τον τρόπο γεννήθηκαν κρυφά σχολεία, λάβαρα της Αγίας Λαύρας και άλλα ψευδολογήματα, που μαζί με την απόκρυψη πραγματικών γεγονότων, μετέτρεψαν προδότες σε ήρωες και καθιέρωσαν ως ηρωικά γεγονότα μυθοπλασίες ευφάνταστων απατεώνων. Το εθνικοαπελευθερωτικό μέρος της Επανάστασης πέτυχε αλλά το κοινωνικό της σκέλος απέτυχε παταγωδώς. Η αγροτιά, ο λαός δηλαδή συνέχισε να παραμένει νηστικός, άκληρος, ρακένδυτος και ανέστιος.

   Οποιος έχει διαβάσει το χυδαίο και κατάπτυστο κείμενο του αφορισμού της Επανάστασης που υπέγραψε ο Γρηγόριος ο Ε΄ και 22 ακόμη Μητροπολίτες, αρρώστησε από αηδία και φρίκη. Ακόμη και σήμερα, όχι μόνον επιχειρείται από πολλούς να δικαιολογηθεί με αστεία επιχειρήματα η φρικιαστική ενέργεια του αφορισμού της Επανάστασης, που ράγιζε και πέτρες ακόμη, αλλά και γίνεται προσπάθεια να εμφανισθεί ο Γρηγόριος ο Ε΄ ως δήθεν ο αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας. Τα γεγονότα όμως, καθώς και οι πρωταγωνιστές της Επανάστασης τους διαψεύδουν.

  • Ανώνυμος says:

   Συνεχεια
   Το 1805, όταν οι Αγγλοι απειλούσαν την Κωνσταντινούπολη, ο Γρηγόριος ο Ε΄ όχι μόνο μίσθωσε 3.000 εργάτες, αλλά και, όπως γράφει ο Mendelson, «μετέσχε μετά ζήλου των οχυρωματικών εργασιών, ορύσσων ο ίδιος ιδίοις χερσίν ώστε να επισύρει και αυτού του Σουλτάνου την ευμενή προσοχή».

   Παραμονές της Επανάστασης, ο Υψηλάντης έγραψε στους φιλικούς στην Κωνσταντινούπολη: «Προς τούτους μη δώσετε πίστιν, μήτε εις τον αγιώτατον, ασκητικώτατον και φιλογενέστατον καλόγηρον (τον Πατριάρχην), ούτε εις τους στενούς φίλους αυτού».

   Επίσης, ο Κολοκοτρώνης, όχι μόνον έστειλε από τη Χαλκιδική την παραπάνω επιστολή στον Γρηγόριο τον Ε΄, αλλά και το 1833, σε ομιλία του σε φοιτητές στην Πνύκα, αναφέρθηκε με πικρία και απέχθεια σ' αυτόν.

   Ο ανώτερος κλήρος και το μακρύ φοροεισπρακτικό χέρι της τουρκικής διοίκησης, «τεθορυβημένοι, τεταραγμένοι και κατεπτοημένοι» έκαναν το παν για να μην εκραγεί η Επανάσταση. Και όταν αυτή άναψε για καλά σύρθηκαν και εκείνοι εκόντες άκοντες. Αν ήταν δε στο χέρι τους, ακόμη θα είμασταν σκλάβοι στους Τούρκους. Στην προσπάθειά τους να καταπνίξουν την Επανάσταση, έξαρχοι του Πατριαρχείου περιέτρεχαν την τουρκοκρατούμενη Ελλάδα και κάθε Κυριακή αφόριζαν στις εκκλησίες αλλά και στα τζαμιά κάθε έναν που σήκωνε το γιαταγάνι και το τουφέκι εναντίον των Τούρκων και με γελοία φληναφήματα, όπως: «… Ας μην χάσωμεν διά μίαν ψευδήν και ανύπαρκτον τάχα ελευθερίαν του παρόντος βίου, τας αμαράντους στεφάνους αιωνίου μακαριότητας» ή «… Ελευθερία εν τω ουρανώ και υποταγή επί της γης», κρατούσαν τον λαό ραγιά και υποτελή των Τούρκων.

   Ενας άλλος δεσπότης, ο Πορφύριος της Αρτας, όχι μόνον αφόρισε τους Σουλιώτες αλλά στρατολόγησε και 500 αγρότες, τους όπλισε και τους έστειλε να πολεμήσουν εναντίον των Σουλιωτών. Ο δε μητροπολίτης Πάργας Ιγνάτιος απειλούσε με αφορισμό τους Αρτινούς εάν προσέτρεχαν σε βοήθεια των Σουλιωτών

  • Ανώνυμος says:

   Συνεχεια
   Μετά από όλα αυτά, απορεί κανείς πώς πέτυχε η Επανάσταση, η οποία ήταν έργο, με πρωτεργάτη τη Φιλική Εταιρεία και εθνεγέρτη τον Παπαφλέσσα, μονάχα του ΛΑΟΥ που ο Π.Π. Γερμανός αποκαλούσε «χυδαίο, απαίδευτο, άπειρο, φτωχό, ποταπό, που …κατήντησε εις αχαλίνωτον ενθουσιασμόν».

   Εχοντας υπ' όψιν όλα τα παραπάνω, αλλά και μύριες άλλες αθλιότητες και προδοσίες του ανώτατου κλήρου και των μισητών κοτζαμπάσηδων, των χριστιανών πασάδων, όπως ήταν πιο γνωστοί, ο «Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Σουηδίας» απέστειλε τον Μάρτιο του 1982 υπόμνημα στον τότε πρωθυπουργό, Ανδρέα Παπανδρέου, και τον καλούσε να ενεργήσει τα δέοντα ώστε η Εκκλησία της Ελλάδος να άρει τον αφορισμό της Επανάστασης του '21 και να ζητήσει συγγνώμη από τους αφορισμένους μυστακοφόρους του αγώνα.

   Το υπόμνημα αυτό δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του πρωθυπουργού, όπως μας διαβεβαίωσε μερικά χρόνια μετά ο ίδιος αλλά και η διευθύντρια του γραφείου του κα Αγγέλα Κοκκόλα.

   Απ' ό,τι διαφαίνεται οι αφορισμένοι του αγώνα, για πολλά χρόνια δυστυχώς ακόμη, θα περιμένουν ανειρήνευτοι τη δικαίωσή τους.

   Ζήτω ο «αλιτήριος, ο απατεών, ο εξωλέστατος και ο ασυνείδητος» Παπαφλέσσας!

   Ζήτω τα αφορισμένα μυστακοφόρα παλικάρια του '21!

   Ζήτω «ο χυδαίος, ο απαίδευτος, ο άπειρος, ο φτωχός, ο ποταπός λαός …που κατήντησε εις αχαλίνωτον ενθουσιασμόν»!

   ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΕ ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗ.ΕΒΡΑΙΟΛΑΓΝΕ ΑΔΕΛΦΕ ΤΟΥ ΜΟΖΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΗΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΕ ΙΟΥΔΑΙΕ

 24. Ανώνυμος says:

  Συνεχεια…
  Παρασιώπηση γεγονότων, συνειδητά ψέματα, διαστρέβλωση της αλήθειας και κατασκευασμένα γεγονότα συντέλεσαν, ώστε ακόμη και σήμερα να επικρατεί θολούρα και σύγχυση γύρω από πρόσωπα και γεγονότα. Για το ανύπαρκτο κρυφό σχολειό, έγραψα πριν 20 χρόνια ένα κείμενο που, μέρος του, λόγω του μεγέθους του, δημοσιεύτηκε στο «Ποντίκι» το 1987. Ακόμη και αυτός ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος σήκωσε, πριν μερικά χρόνια στη λαοσύναξη της Αθήνας για τις ταυτότητες, το ανύπαρκτο λάβαρο της Αγίας Λαύρας, που δήθεν σήκωσε ο Π.Π. Γερμανός κηρύσσοντας έτσι την Επανάσταση!

  Εκεί κατέφυγαν αυτός και άλλοι προύχοντες «τεθορυβημένοι, τεταραγμένοι και κατεπτοημένοι» μέχρι να καθησυχάσουν τα πράγματα. Κούνια που τους κούναγε!…

  Εχει δίκιο ο Γιάννης Σκαρίμπας σαν γράφει ότι, «ούτε η πανούκλα, ούτε η χολέρα έκαναν τόσο κακό στην ανθρωπότητα όσο η ιστορία», εννοώντας βέβαια τους πλαστογράφους και κιβδηλοποιούς της ιστορίας τοτινούς και τωρινούς.

  O,τι εγκλήματα διέπραξαν οι συνεργάτες των Γερμανών, οι ταγματασφαλίτες κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής την ίδια και χειρότερη προδοτική και εγκληματική συμπεριφορά είχαν και οι εθελόδουλοι κοτζαμπάσηδες.

  Το παραμύθι ότι στην Αγία Λαύρα υψώθηκε δήθεν το λάβαρο του '21 και άρχισε η Επανάσταση, ο Miller τη θεωρεί «παράδοσιν ποιητικήν». Ο Φιλήμων την αποκαλεί «παχυλόν ψεύδος». Ο Σπυρίδων Τρικούπης γράφει: «Ψευδής είναι η εν την Ελλάδι επικρατούσα ιδέα ότι εν τη Μονή της Αγίας Λαύρας ανυψώθη κατά πρώτον η σημαία της Ελληνικής Επανάστασης». Τέλος, ο Finley υποστηρίζει: «Επικρατεί γενική γνώμη στην Ελλάδα ότι φθάνοντας στη Μονή της Αγίας Λαύρας οι προύχοντες και οι δεσποτάδες κηρύξανε την επανάσταση. Αυτό δεν είναι σωστό. Επιδιώκανε να καθησυχάσουνε τις υποψίες των Τούρκων στα Καλάβρυτα και στη Βοστίτσα».

 25. μπλακ-αης says:

  σκοταδιτη εγκαθετε διατεταγμενε ρασοφορε παπαδαριω "γιωργο"
  ΜΕΧΡΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ

  λοιπον επειδη εχεις περασει τα εσκαμμενα αποκαλοντας τους ΕΛΛΗΝΕΣ και ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ως προδοτες

  ποιος εσυ ενας αντιπροσωπος αυτων που συνεργαστηκαν για την υποδουλωση της ΕΛΛΑΣ …για το καλον της !!!! σε ολων των λογιων των κατακτητων….

  και επειδη δεν ακολουθουμε την μεσανατολιτικη κουλτουρα του σοδομισμου της αιμομειξιας που θελεις εσυ διατεταγμενα να επιβαλεις στην γειτονια των κατοχικων

  βλεποντας οτι πλεον εχεις μετατραπει ως γραφικος περιγελος των παντων

  σε προτρεπω να ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ και να σηκωθεις και να αποχωρησεις απο εμας

  διοτι απο δω και περα θα δεινοπαθησεις κι θα βιωσεις τον γολγοθα που σε γαλουχισαν οι Οβραιοι μεντορες σου

  οι ΕΛΛΗΝΕΣ και οι ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ βρε καθικι του πατερημων σου και αποβρασμα του θεοκρατισμου σου εχουν ηθος και υφος Δοξας και Τιμης

  και οχι την οπαδοποιηση/ομαδοποιηση τους για τα λιονταρια για τις Σταυροφοριες για την ιεροεξεταση για την πυρα

  και θα αγωνιστουν βρε τετραποδε ρασοφορε μεχρις ενος εναντυ ακομη και υπερτερου αντιπαλου παρα να προδοσουν τα Ιδανικα και τις Αρχες τους

  βρε ζωον ανοο που σε εχουν βαλει εγκαθετα αναμεσα μας για να πλανεψεις το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ που παει να αφυπνησθει στην δεξαμενη σκεψης μας

  το καλλιτερον λοιπον που εχεις να κανεις σαν καλος οπαδος αμνος του ποιμνιου σου ειναι οπως καυχιεσαι τοσες μερες που εμφανηστικες σε εμας να παρεις την αγαπη του κυριου σου που εμεις δεν την εχουμε αναγκη

  και τον poullo που θα τον βρεις μεσα στα βρωμικα κελλια των ανακτορων που απολαμβανεται τις καλλιτερες εικονες της αιχμαλωτης σε εσας εδω και 2014 χρονια ΕΛΛΑΣ

  η πλακα τελειωσε εν ολιγοις σκατοπαπα ρασοφορε σκοταδιστη

  …οοοοουυυστττττττ ρεεε….απο τα καλαμια…
  που θα μας αποκαλεσεις …προδοτες …εγκαθετε πρακτορα των Οβραιων!!!!

 26. γιώργος says:

  Θα συστείσω αυτοσυγκράτηση σε όλους εσάς τους ελληναράδες της φακής . Ψυχραιμία παιδά , θα ξεχειλίσει ο ελληνισμός σας και μετά θα τον μαζεύετε με το τρυπητό . Είστε σκοταδιστές που θέλετε να μας γυρίσετε στο σκοτάδι της ειδωλολατρείας ή της αθεΐας . Να αφήσουμε το φως το αληθινό του γλυκύτατου Ιησού και να προσκυνήσουμε τους ψευτοθεούς του Ολύμπου . Τυφλοί και οδηγοί τυφλών , έχετε πέσει σε βόθρο και ανακατεύεστε με τα σκατά . Πότε δεν θα προδώσουμε τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό και την πολύπαθη Ελλάδα μας. Όχι στο σκοτάδι της ειδωλολατρείας και του αθεϊσμού σας , να τα χαίρεστε , δικά σας είναι .

  • Ανώνυμος says:

   Ιουδαιε το εχουμε δει το φως σας ασε…αλλη μια κινηση αγαπης της εβραιο θρησκειας σου γιωργακη απογονε του μοζες
   Η σφαγή στον Ιππόδρομο της Θεσσαλονίκης στα 390 από τον Αυτοκράτορα Θεοδόσιο τον επονομαζόμενο "Μέγα" και "Άγιο", σηματοδοτεί την έναρξη του Μεσαίωνα για την πόλη μας.

   http://ermionh.blogspot.gr/2014/02/17000.html?m=1

  • Ανώνυμος says:

   μισθαρνο οργανον των Οβραιων εντολοδοχων σου εχουν δικηο οι πιο πανω σχολιαστες …εχεις κουρασει και εχεις καταντησει γραφικος μαλακας…μαζεψε τα ρασσσα σου και αντε στο ιΖ ραηλ σου…να βρεις την ηδονη σου εκει…πρακτορα Οβραικων συμφεροντων…θα ειρωνευτεις κιολας …βλαμμενε

  • Ανώνυμος says:

   BE HOLD!!!
   Μπράβο παιδί μου, μαρτύρησες για την πίστη σου! Απο εδω και στο εξής ΜΎΡΟ θα βγαίνει όταν κατουράς!!! Στην άλλη ζωη θα έχεις σκαμπό εκ δεξιών του πατρός και θα τρεχεις αμεριμνος σε λιβάδια με προβατακια, δίπλα απο εκει που ο ξαδελφος σου ο μουσουλμάνος (βλέπεις και οι δύο προπατορα τον Αβραάμ έχουν) θα τρώει το ρυζακι του, με σάλτσα!
   Σου υπόσχομαι ότι όταν πεθάνεις, θα εκτεθεί το μεσαίο κοκαλακι απο το μικρό δάχτυλό του δεξιού σου ποδιού (μαζι με το νυχι) στο προαύλιο του Αγίου Χριστοφόρου του Σκυλομουρη (δεν το λέω υποτιμητικά ή υβριστικά, ΔΕΙΤΕ την αγιογραφια του)!
   BE HOLD!!! Οσιε γεώργιε (και κόψε το πολυ Hollywood, σου έχει κάνει κακό από μικρό παιδί)
   ΖΗΤΩ Ο ΜΠΕΝ ΧΟΥΡ!!!

  • Ανώνυμος says:

   Βάλε ΦΩΤΙΑ παπά την πυριτιδαποθηκη να καψουμε τους απιστους σαταναδες ΕΘΝΙΚΟΎΣ!!! Ζητώ το Ζαλογγο και το Μεσολόγγι!!!!

  • Ανώνυμος says:

   Μηλαει για ειδωλολατρες αυτοι που σε μια εκκλησια τους εχουν ενα εκατομυριο ειδωλα που προσκυνανε!!!
   Αυτοι που εχουν γεμισεις σαπισμενα σκινωματα αγριων…ελεος λιγη αυτογνωσια δεν βλαπτει χαζο παππα ρωμιε γιωργη

 27. γιώργος says:

  Ο Μέγας Απόστολος των Εθνών Παύλος στην προς Κορινθίους Α' επιστολή του μας λέει ότι το κήρυγμα περί του σταυρού σε εκείνους που χάνονται είναι μωρία , αλλά για τους χριστιανούς που σώζονται είναι δύναμις Θεού. Οι Ιουδαίοι θέλουν θαύματα και οι Έλληνες ζητούν σοφία . Ο χριστιανισμός κηρύττει Χριστό σταυρωμένο , ο όποίος για τους Ιουδαίους είναι σκάνδαλο και για τους Έλληνες ειδωλολάτρες μωρία. Για τους χριστιανούς , είτε είναι Έλληνες είτε Ιουδαίοι είτε οποιασδήποτε εθνικότητος , ο Χριστός είναι Θεού δύναμις και Θεού σοφία. Επομένως εκείνους που εσείς θεωρείτε μωρούς κι αδύνατους διάλεξε ο Θεός για να καταισχύνη τους σοφούς και δυνατούς. Ο χριστιανισμός , πάντα σύμφωνα με τον λόγο του μεγάλου Απόστολου Παύλου , έγινε πιστευτός οχι με λόγους ανθρώπινης σοφίας , αλλά με πειθώ Πνεύματος και δυνάμεως Θεού. Μην νομίσετε ότι ο χριστιανός έχοντας ένα τέτοιο όπλο , τον σταυρό του Χριστού , την δύναμη του Αληθινού Θεού , θα δειλιάσει μπροστά στα ειρωνικά σχόλιά του κάθε σκοταδιστή και οπισθοδρομικού . Χριστός Ανέστη !

  • γιώργος says:

   Αναρωτιέσαι; Όλοι εσείς που με χυδαιότητες , συκοφαντίες και κατάρες επιτίθεσται εναντίον μου , ναι , εσύ και οι όμοιοί σου διαστρεβλωτές της ιστορίας . Διαβάστε Παπαρηγόπουλο , αν ξέρεις βέβαια να διαβάζεις .

 28. Ανώνυμος says:

  ιουδαιε τρελο βιασμενε στο μυαλο και στην ψυχη γιωργη…ετσι εγινε πιστευτος ο σαουλ σου?
  δεν νομιζω καμια μαχαιρα θα βγηκε οπως κανατε πολλεσ φορες για να επιβληθητε

  "Ο ΕΝΤΡΟΜΟΣ ΠΑΥΛΑΚΙΑΣ-ΣΑΥΡΑΚΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΦΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ".

  ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΟΛΥΜΗΔΗΣ: (Γελώντας) Παύλε δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι μας κηρρύτεις τον ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ, διότι αν το ισχυρίζεσαι αυτό σημαίνει ότι γνωρίζεις τον ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ έτσι δεν είναι;

  ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: (Μυριζόμενος την καταστροφή και το διαλεκτικό "κλείσιμο"). Τον γνωρίζω δια του Πνεύματος, όλοι μπορούν να γνωρίσουν τον Θεό δια του Πνεύματος το οποίον αυτός αποστέλλει εις τους εκλεκτούς αυτού (αρλούμπες).

  ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΟΛΥΜΗΔΗΣ: (Γελώντας) Εννοείς ότι ο Θεός Οργανισμός Σύμπαν ως Μέγιστη Οντότητα ασχολείται και αποστέλλει ειδικά μηνύματα εύνοιας στις Ελάχιστες Οντότητες όπως εμείς; Δηλαδή ο Συμπαντικός Οργανισμός δείχνει εύνοια στα μισά κυτταρά του και τα άλλα μισά τα αποστρέφεται;

  ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: Ποιος θεός Σύμπαν και ποια Κύτταρά του, εγώ σας μιλάω για τον Θεό που δημιούργησε το Σύμπαν και τα Αστέρια και τη Γη και τους ανθρώπους.

  ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΟΛΥΜΗΔΗΣ: Ισχυρίζεσαι δηλαδή ότι ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΘΕΟΣ Συμπαντικός Οργανισμός δημιουργήθηκε από άλλον Θεό που υπήρχε όταν ακόμη δεν υπήρχε ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΘΕΟΣ;

  ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: Το Σύμπαν δεν είναι Οργανισμός Νοήμων, είναι νεκρή μηχανική κατασκευή αυτού του Θεού [βλ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΒΡΑΙΟΣΑΞΟΝΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ] που όπως πολύ σωστά είπατε προυπήρχε του Σύμπαντος [Αστέρων, Πλανητών και ανθρώπων]

  ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΟΛΥΜΗΔΗΣ (Απευθυνόμενος με σιγανή φωνή στους γύρω του) Αυτός εδώ είναι βαρεμένος σφόδρα, τώρα θα γελάσουμε. (Δυνατά στον Παύλο). Αν ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΘΕΟΣ που εννοείς προυπήρχε του δικού μας ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΘΕΟΥ και μάλιστα τον κατασκεύασε, τότε Παύλε ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΘΕΟΣ που μας κηρύττεις δεν είναι εκείνος προς τιμήν του οποίου αφιερώσαμε βωμόν ΤΩ ΑΓΝΩΣΤΩ ΘΕΩ. Διότι ο ιδικός μας ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΘΕΟΣ Νοήμον Σύμ-παν [ΟΡΦΙΚΟΣ ΠΑΝ-ΑΣ] είναι Αυτοδημιούργητος και εκ Ταυτότητος και εξ Ορισμού Άγνωστος λόγω του ότι τα αισθητήριά μας Οράσεως δεν επαρκούν να εξερευνήσουν τα Όρια του. Γιατί λοιπόν ενώ ήξερες τις απόψεις μας προσπάθησες να περάσεις τον ιδικό σου ΆΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ μέσα από τον Βωμό του ιδικού μας ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΘΕΟΥ; Ή μήπως δεν ήξερες τις απόψεις μας πριν ανεβείς σ' αυτό το βήμα;

 29. Ανώνυμος says:

  ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: (Ζαλισμένος από το Διαλεκτικό Πλήγμα) Ξέρετε άνδρες Αθηναίοι … εγώ δεν … θέλω να πω, να πως να το πω, δηλαδή να, είναι εντυπωσιακό ότι εν πάσει περιπτώσει Άγνωστον Θεόν κηρύττω εγώ, Άγνωστον Θεόν τιμάτε εσείς, αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχουν κοινά σημεία στη Φιλοσοφία μας.

  ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ: (Πέφτουν στο δάπεδο του βράχου από τα γέλια και φωνάζουν) Ναί, ναί έχεις δίκηο, σωστά ομιλείς. Πες μας κι άλλα τέτοια.

  ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΟΛΥΜΗΔΗΣ: (Απευθυνόμενος προς το πλήθος) Άνδρες Αθηναίοι Ντροπή!!! Εδώ φιλοξενούμεν τον αγαπητόν Φιλόσοφον Παύλον εκ Ταρσού της Κιλικίας και ωφείλομεν αν μη τι άλλο να τον αφήσουμε να ομιλήσει.

  ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ: (Συλλαβόντες την ειρωνεία του Πολυμήδη και γελώντες γέλωτα μέγα) Ναί να ομιλήσει, διατί να μην ομιλήσει, φέρτε του κωμωδούς του Αριστοφάνους ρε για να δουν πως να βγάζουν γέλιο, βαρεθήκαμε τις τετριμένες ηθοποιίες τους. Ρε, πως ξέπεσε ετούτος στην Αθήνα; Από ναυάγιο;

  ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: Πολυμήδη άφησε τον σε μένα διότι έτσι που το ρίχτηκες διαλεκτικώς τον γελοιοποίησες πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουμε να τον χάσουμε. Θέλει ποιο αργά, να το γλεντήσουμε ακόμα δια έξη κλεψύδρες. (Προς τον Παύλο ευρισκόμενο εις άθλιαν κατάσταση). Αγαπητέ Παύλε μη δίδεις σημασία εις το Πλήθος, είναι αγροίκον και απαίδευτον εις την υψηλήν φιλοσοφίαν. (Προς το πλήθος) Παύσατε να γελάτε ω απαίδευτοι εν ονόματι του Ξενίου Διός.

  ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ: (Σιωπούν μυριζόμενοι τον ελιγμό του Λεόντιχου).

  ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: Παύλε, ας ξαναγυρίσουμε στην αρχική σου δήλωση ότι "Γνωρίζεις τον δικό σου έστω ΆΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ και επειδή τον γνωρίζεις τον κηρύττεις, τον γνωρίζεις δε από το πνεύμα που αυτός σου έστειλε. Δηλαδή αυτόν τον Θεό εσύ δεν το είδες ποτέ;

  ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: Όχι δεν τον είδα ποτέ διότι είναι γεγραμμένον "ουδείς δύναται να ίδη τον Θεόν και να ζήσει".

  ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: Αυτό ποιός το έγραψε ο ίδιος ο Θεός;

  ΠΑΥΛΟΣ: Όχι το έγραψαν οι προφήτες.

  ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: Και στους προφήτες ποιος το είπε;

  ΠΑΥΛΟΣ: Τους το είπε ο Θεός.

  ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: Ώστε οι προφήτες γνώρισαν τον Θεό και δεν πέθαναν όπως πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τον κανόνα που είπες;

  ΠΑΥΛΟΣ: Όχι δεν πέθαναν. Τον γνώρισαν τον θεό δι'ενυπνίων και διά του πνεύματος του Αγίου. Δεν τον είδαν ποτέ στην όψη, διότι είναι γεγραμμένον…

  ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: Ξέρω το είπαμε αυτό. Ώστε στην προσωπική σου σχέση με τον Θεό που κατ'εσέ κατασκεύασε το Σύμπαν, και στην σχέση προφητών με τον θεό αυτό, τα δικά σου αισθητήρια και τα αισθητήρια των προφητών δεν είδαν και δεν άκουσαν ποτέ τον Θεό.

  ΠΑΥΛΟΣ: Έτσι είναι, εκτός από τον Μωυσή ο οποίος άκουσε τον Θεό με γυρισμένη την πλάτη και τον Αβραάμ και τον Λώτ οι οποίοι είδαν τρεις εκπροσώπους του Θεού πριν καταστραφούν τα Σόδομα και Γόμορα.

  ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: Παύλε όταν κάποιος μου μιλάει από πίσω ή μου στέλνει τρείς αντιπροσώπους, αυτός ο κάποιος μπορεί να ισχυρισθεί ότι είναι ο οιοσδήποτε, είναι έτσι ή όχι; Όταν πάλι αυτός ο κάποιος μου στέλνει ενύπνια μπορεί και πάλι να ισχυρισθεί ότι είναι ο οιοσδήποτε. Επομένως με τις έμμεσες αυτές ψευδοεμφανίσεις ο οιοσδήποτε μπορεί να ισχυρισθεί ότι είναι ο οιοσδήποτε, είναι έτσι ή δεν είναι; Αν δεν είναι έτσι, τότε τα δικαστήρια μας στην Αθήνα και τα δικαστήρια σας στην Ταρσό της Κιλικίας θα εδίκαζαν και θα κατεδίκαζαν και θα αθώωναν τους κατηγορουμένους, δεχόμενα ως έγκυρες μαρτυρίες, τα ενύπνια, τις φωνές με γυρισμένη την πλάτη και τις καταθέσεις των μαρτύρων μέσω τριών αντιπροσώπων τους, είναι έτσι ή όχι;

  ΠΑΥΛΟΣ: Ωφείλω να συμφωνήσω.

 30. Ανώνυμος says:

  ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: Επομένως πως εσύ και οι προφήτες τους οποίους επικαλείσαι, είσθε βέβαιοι ότι τα ενύπνια και οι όπισθεν φωνές που ακούσατε ή είδατε προέρχονται από τον Άγνωστο Θεό σας τον οποίο είναι αδύνατον να δείτε; Γνωρίζεις ότι υπάρχουν πολλοί θεοί εκ των οποίων ολίγοι έχουν ελεγχθεί από άλλους θεούς επειδή χρησιμοποίησαν δόλο μεταξύ των και εναντίον θνητών; Πως μπορούμε να είμεθα βέβαιοι ότι οι μαρτυρίες των ενυπνίων και των όπισθεν φωνών και των μακρόθεν μεταβιβάσεων σκέψεως ή "αγίου πνεύματος" όπως το ορίζεις, προέρχονται από θεούς που είναι πραγματικώς αυτοί που δηλώνουν ότι είναι;

  ΠΑΥΛΟΣ: Ορθώς ομιλείς αλλά εμείς έχομεν την προσωπικήν εμπειρίαν της Αναστάσεως του Υιού του Θεού Ιησού Χριστού , τον οποίον όπως σας είπα προηγουμένως στην ομιλία μου ανέστησε ο Θεός εκ νεκρών. Αυτός ο Υιός του Θεού μας εβεβαίωσε και μας εγνώρισε τον Πατέρα του Θεό [δημιουργού] του Σύμπαντος.

  ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: (Προς Αθηναίους γελώντες με δάκρυα και λυγμούς) Σας παρακαλώ ω άνδρες Αθηναίοι, ολίγη σοβαρότης. (Προς Παύλον) Μην δίδεις σημασίαν εις τους αμύητους αυτούς βαρβάρους. Τα περί του Υιού του Θεού θα τα συζητήσουμεν στην συνέχεια, αν και προς το παρόν προσθέτουμε τον υποτιθέμενον Υιόν στους τρείς αντιπροσώπους και επομένως έχομεν τέσσερις εκπροσώπους, του Θεού, έτσι δεν είναι; Δηλαδή εξακολουθούμε ακόμη να μην βλέπουμε τον αποστέλοντα αλλά μόνον απεσταλμένους εκ των οποίων ο ένας είναι υιός του αποστέλοντος. Δηλαδή ευρισκόμεθα ακόμα εις το ίδιο σημείο στο οποίο η ύπαρξη του αποστέλλοντος βεβαιώνεται αυτή τη φορά από τέσσερις αντί τριών μαρτύρων. Αυτή τη στιγμή ας υποθέσουμε ότι γίνεται δίκη περί υπάρξεως ή όχι ενός προσώπου το οποίο κανείς δεν είδε και εκ ταυτότητος είναι αδύνατον να το δεί. Παρουσιάζεσαι συ Παύλε και βεβαιώνεις ότι το πρόσωπο αυτό υπάρχει, δηλαδή ότι ο Θεός που κατασκεύασε το Σύμπαν υπάρχει. Είσαι μόνον ένας Μάρτυς και το δικαστήριο σε ερωτά "είσαι αυτόπτης" Μάρτυς; Απαντάς "όχι, είμαι Μάρτυς εξ ακοής άλλων Μαρτύρων, τεσσάρων Μαρτύρων οι οποίοι παρουσιάσθηκαν ως εκπρόσωποι αυτού του Θεού. Αυτούς τους τέσσερις εκπροσώπους τους έχεις ιδεί εσύ Παύλε;

  ΠΑΥΛΟΣ: (με ύφος παγιδευμένης αλεπούς) "όχι δεν τους είδα εγώ. Τους τρεις τους είδε ο Αβραάμ πριν δύο χιλιάδες έτη και τον Υιόν του Θεού τον είδαν οι Μαθητές του στην Ιουδαία πριν από είκοσι έτη και μου μίλησαν γι'αυτόν. Αλλά και εγώ εγνώρισα τον Υιόν του Θεού επειδή με ετύφλωσε εξ αποστάσεως και κατόπιν με ιάτρευσε πάλιν εξ αποστάσεως, δια να πιστέψω.

 31. Ανώνυμος says:

  ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: Άνδρες Αθηναίοι σας ερωτώ τι το φαιδρόν ακούτε και γελάτε.
  (Προς τον Παύλο). Παύλε 2.000 έτη διαιρούμενα δια τριάντα έτη μιας γενεάς μας κάνει εξήντα και έξη, επομένως η πληροφορία περί τριών εκπροσώπων έχει φθάσει ως την Αθήνα μέσω εξήντα και έξη προφορικών ή γραπτών μεταβιβάσεων άρα μέσω 66 προσώπων και άρα δικαστικώς αυτή η μαρτυρία θεωρείτε άκυρη.
  Για τον Υιόν του Θεού είσαι Μάρτυς εκ μεταφοράς. Δηλαδή κάποιος ισχυρίζεται ότι είναι ο Υιός του Θεού, κάποιοι τον ακούνε να το ισχυρίζεται, και το μετέφεραν σε σένα. Δηλαδή αν το δικαστήριο σε δεχθεί ως ειλικρινή, έχεις να καταθέσεις αυτό που σου είπαν ότι τους είπε. Στην Ταρσό της Κιλικίας εργαζόσουν ως Νομομαθής. Τι θα έκανες λοιπόν αν είχες να αξιολογήσεις τέτοιες μαρτυρίες εκ δευτέρας έως εξηκοστής έκτης μεταφοράς; Είναι δεκτές τέτοιες μαρτυρίες από τους Νόμους της Ταρσού;

  ΠΑΥΛΟΣ: Όχι δεν είναι, εδώ απαιτείται πίστις.

  ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: Ο Χώρος που τώρα πατάς Παύλε δεν είναι χώρος τυφλής πίστεως αλλά χώρος Δίκης όλου του Επιστητού, δηλαδή Χώρος της Λογικής και της Γνώσεως. Άνευ αποδεικτικών στοιχείων τίποτα δεν γίνεται εδώ δεκτό. Και έαν στο βήμα αυτό απορρίπτουμε θεωρίες μη αποδείξιμες συμπολιτών μας, γιατί θα έπρεπε να δεχθούμε τις αναπόδεικτες θεωρίες ενός Ξένου όπως εσύ του οποίου δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα, αν και υποτευόμεθα ότι είναι κίνητρα Γεφυραίων εφ'όσον ανέφερες την Ιουδαία. Άλλωστε σε έχουν δει πολλοί να εισέρχεσαι εις τον Ναόν των Γεφυραίων όπου δεν αφήνουν να εισέλθει κανείς μη Γεφυραίος. (Πράγματι στο ιζ' 17 Πράξεις των Αποστόλων, αναφέρεται ότι ο Παύλος "διελέγετο λοιπόν εν τη συναγωγή των Ιουδαίων (εν Αθήναις). Απαγορεύεται από τους νόμους των εβραικών Συναγωγών να εισέλθει σ'αυτές και να διδάξει λειτουργός άλλης θρησκείας. Επομένως ο Παύλος εισήλθε στην εβραική συναγωγή των Αθηνών με διαταγή του Ραββίνου διότι απλούστατα εθεωρείτο και ήταν λειτουργός της Εβραικής Θρησκείας. Μέσα στις Συναγωγές διετάχθη μέρος των Γεφυραίων να "ασπασθή" τον Χριστιανισμό ώστε να προχωρήσει το Σιωνιστικό σχέδιο μέσω του κρυπτοσιωνιστικού και φαινομενικά αντισιωνιστικού χριστιανισμού, με σκοπό την παραπλάνηση των Ελλήνων.")

 32. Ανώνυμος says:

  βρε παλιοπαπα δεν θα βρεις πελατες εδω μεσα παρατα μας …αληθεια καυω απο τα ρασσσσα …στριγκακι ..ζαρτιετες και …τετοια εεε;;
  κακο σπυρι εισαι βρε ΜΟΥΦΤΗ…

 33. Ανώνυμος says:

  μουγκα γιατους 17.000 ελληνες ιουδαιε προδοτη,του αγιου μεγα θεοδοσιου σας…για την ελληνιδα υπατια μουγκα κι αυτα…αστε ρε εβραιο σκουλικια δουλοι του γιαχβες σας.
  για τον αφορισμο της επαναστασης μουγκα κι αυτο εεε?? αρε ραγιαδες εδω παει η ατακα του τζιζας σας"μαχαιραν εδωσες μαχαιραν θα λαβετε εβραιο δουλοι"
  χαχαχα χριστος ανεστη το αλλο με τον τοτο εχει και δρακους.
  γιατι βρε δουλε ποιμνιο ο τζιζας σου δεν εμφανιστηκε στους διωχτες τους μετα τον θανατο του ωστε να δοξαστει σε ολη την γη ειρηνηκα μεσα απο την αληθεια του γεγονοτος αυτου? αλλα οχι θελησε να εμφανιστει σε μερικους δικους στην παρεα του δηλαδη,μετα αυτοι προσπαθοντας να πεισουν τον κοσμο και στο ονομα του αιματοκυλησαν τον πλανητη γιατι ντε και καλα μοιραζει αγαπη και ειρηνη!!! γελως!!!
  περιτομη εκανες ιουδαιε γιωργακη? ο τζιζας σου ο μοζες σου και οι προπατορες εκαναν αντε παπαδακι αντε κοψτο…οπαδοι του χριστου= εχθροι και προδοτες των ελληνω τα ιερα!!!!

 34. γιώργος says:

  Βοήθησόν μοι , Κύριε ο Θεός μου , και σώσόν με κατά το έλεός σου . Και γνώτωσαν ότι η χείρ σου αύτη και συ , Κύριε , εποίησας αυτήν . Καταράσονται αυτοί , και συ ευλογήσεις , οι επανιστάμενοί μοι αισχυνθήτωσαν , ο δε δούλος σου ευφρανθήσεται . Ψαλμός ρθ', στχ. κστ -κη.

  • Ανώνυμος says:

   Κλαιν μαιν κουκουρουκου…..
   Ο χριστιανισμος βλαπτει σοβαρα την υγεια!
   Τελικα σε εχουν "γλεντησει" στις συναγωγες σας

  • Ανώνυμος says:

   ελα ελα ..και εγω σε ευλογω αρκει να φυγεις απο εμας …δεν το αντιλαμβανεσαι οτι εχεις προκαλεσει διχονοια…αυτο θελει η θρησκεια της αγαπης …τελικα την διχονοια και την τιμωρια …διοτι αυτο καταφερνεις να κανεις…κανεις δεν σε γουσταρει και εσυ επιμενεις …βρωμοπαπα…

 35. Ανώνυμος says:

  Ειστε πρακτορακια ρε! Εσεις οι νεοελληνες οι ανυχτομθαλοι το ιδιο κανετε! Η Ελληνας ή Χριστιανός ε?! Μπραβο ρε νεοελληνα… Για μενα Ελλας + ορθοδοξια πάνε και θα πανε παντα μαζι και συ ξανασκεψουν το αποτελεσμα που προκαλεις ειναι εκεινο που πραγματικα θελεις…

  • Ανώνυμος says:

   Πράγματι ρε φίλε πάνε μαζι εδώ και χίλια εξακόσια χρόνια! Είναι συνεδεμένοι! Όλα ξεκίνησαν απο ένα παιχνίδι που σκαρφίστηκε ο… "μέγας" Θεοδώσης. Έπεβαλε λοιπόν στον Ελληνισμό, για να παίξει να βάλει τον ΚΩΛΟ και ανάλογα στον Χριστιανισμό, για να παίξει να βάλει την ΤΣΟΥΤΣΟΥ!!!
   Δίκαιο παιχνίδι δεν νομίζεις , ε; Το όνομα του παιχνιδιού; ΤΡΕΝΑΚΙ ή ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ!!! Απο τότε λοιπόν αδερφέ τα δύο πάνε μαζί! Χίλια πεντακόσια χρόνια πάντα μαζί!
   Μπρος ο Ελληνισμός πίσω η Ορθοδοξία, μπρος ο Ελληνισμός πίσω η Ορθοδοξία!
   Ε, να ρε αδερφέ επειδή έγινε κουραστικό και βαρετό, όλο το ίδιο και το ίδιο, λέμε να το αλλάξουμε λίγο.
   Οοοχιιιι να αλλάξουμε παιχνίδι, ΠΡΟΣ ΘΕΟΎ!!! Ούτε να σταματήσουμε να κάνουμε παρέα, να χωρισουμε δηλαδή!!! Θέλουμε να είμαστε για πάντα ΜΑΖΙ!
   Απλά να αλλάξουμε τους όρους απο εδω και πέρα!
   Η Ορθοδοξία μπροστά ο Ελληνισμός πίσω, η Ορθοδοξία τον ΚΩΛΟ ο Ελληνισμός την ΤΣΟΥΤΣΟΥ!
   Τι το κακό θέλουμε ρε παιδιά, να κάνουμε ΚΥΚΛΟ ΝΑ ΓΑΜΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΏΤΟΣ!!
   ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
   Άντε θα σε δω στο παιχνίδι! ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ ΜΑΖΙ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *