Διαφημίσεις

Ο δήμος της Βενετίας έχει περάσει ένα νόμο που απαγορεύει τους όρους «μητέρα» και «πατέρας» σε έντυπα που πρέπει να συμπληρώσουν οι γονείς για να κερδίσουν μια θέση για τα παιδιά τους στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς.

Η πολιτική για τα «πολιτικά δικαιώματα και την καταπολέμηση των διακρίσεων» εισήχθη από την δημοτικό σύμβουλο Camilla Seibezzi, η οποία είπε ότι οι αλλαγές στη γλώσσα αποτελούν θεμελιώδη στόχο για την καταπολέμηση των «στερεοτύπων». «Η γλωσσική κατασκευή αποτελεί μια κατηγορία της σκέψης, μια καθημερινή πρακτική», είπε .

Η εφημερίδα, ‘Corriere del Veneto’, αναφέρει ότι οι όροι θα πρέπει να αντικατασταθούν από τους όρους “γονέας 1” και “γονέας 2”. Η αλλαγή φαίνεται όμως ότι δεν έγινε δεκτή από τον κόσμο και η Seibezzi υπέβαλε καταγγελία στην αστυνομία ότι δέχτηκε λέει, απειλές, σε μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Seibezzi (φωτο) είπε στην εφημερίδα La Nuova ότι οι «οικογένειες του ουράνιου τόξου» («οικογένειες» ομοφυλόφιλων) που δεν αναγνωρίζονται στο ιταλικό δίκαιο είναι «η πραγματικότητα της καθημερινής μας ζωής». Η Seibezzi, που εργάζεται στον τομέα της πολεοδομίας, διορίστηκε από τον δήμαρχο της Βενετίας, Giorgio Orsoni, για να διευθύνει την νεοσυσταθείσα αντιπροσωπεία για τα «δικαιώματα LGBTQ των πολιτών και κατά των διακρίσεων» .

«Προχωράω μπροστά», είπε. «Ξέρω ότι δεν θα είμαι ‘δημοφιλής’, αλλά είμαι πεπεισμένη ότι έχουμε κάνει το σωστό πράγμα . Αποκάλεσε την αλλαγή “ένα πολύ μικρό βήμα προς τα πολιτικά δικαιώματα όλων” .

Ο Σύμβουλος για τη Νεολαία, Gianfranco Bettin, δήλωσε στην εφημερίδα, ” Έχετε διαβάσει, απίστευτα, ότι αυτό σημαίνει «το τέλος της οικογένειας» ή «την ακύρωση των ρόλων της μητέρας και του πατέρα». Στην πραγματικότητα, η χρήση μόνο του όρου «γονιός»… δεν αφαιρεί κανένα ρόλο από κανέναν και δεν φέρνει το τέλος σε κάτι.”

Η κίνηση αυτή έχει λάβει τις ανάμικτες απαντήσεις από τους πολιτικούς, ακόμη και από το Δήμαρχο Orsoni, ο οποίος είπε ότι δεν είχε κληθεί. «Δεν ήξερα τίποτα», είπε. “Οι εκπρόσωποι, πριν από την έναρξη κάθε πρωτοβουλίας, θα πρέπει να μιλούν μαζί μου.”

Ο Simone Venturini, ηγέτης της παράταξης ‘Unione dei Democratici Cristiani e di Centro’ ( UDC ), δήλωσε: «Η αντιπροσωπεία των δικαιωμάτων των πολιτών είναι μια προσωπική απόφαση του δημάρχου και δεν έχει συμφωνηθεί από την πλειοψηφία, έτσι ώστε κάθε πρωτοβουλία θα πρέπει να αξιολογείται ή να απορρίπτεται.

«Δεν αισθανόμαστε ότι δεσμευόμαστε από τη συμφωνία της πλειοψηφίας της αντιπροσωπείας αυτής», πρόσθεσε . «Για εμάς, η οικογένεια αποτελείται από άνδρες και γυναίκες, αλλά αυτό δεν αφαιρεί τα δικαιώματα των άλλων. Το να επεξεργάζεσαι τους όρους «μητέρα» και «πατέρας» δεν νομίζω ότι δίνει υπόσταση στα δικαιώματα”.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
/
Πηγή



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

10 σχόλια στο “ΙΤΑΛΙΑ: Ο Δήμος της Βενετίας καταργεί τους όρους «πατέρας» και «μητέρα» από τα επίσημα έγγραφά του”
  1. Δεν νομίζω να περάσει αυτό τελικά στην Ιταλία.
    Οι Ιταλοί δεν είναι μαλάκες. Δεν είναι Αυστραλοί, δεν είναι Σουηδοί, είναι Νότιοι. Είδατε, αμέσως έπεσαν αντιδράσεις και μάλιστα ακραίες……. ο δε δήμαρχος κατάπιε τη γλώσσα του και μαζεύτηκε αμέσως ("τον ήπιε" κοινώς)

    Η σαύρα της φωτογραφίας φυσικά είναι λεσβία, μάτι βγάζει!! Αφού νόμιζα στην αρχή ότι είναι ο ….. Δήμαρχος! Μετά κατάλαβα ότι είναι η αδελφή της Σωτηρίας Μπέλλου….

  2. Αυγατισε η ψειρα και βγηκε στο γιακα!!! Χαρας ευαγγελια, για τους κυναιδους, τους διεστραμμενους, τους ανωμαλους, τους παιδεραστες, τους κτηνοβατες, τους ουρολαγνους, κοπρολαγγγνους, φετιχιστες, νεκροφιλους, λεσβιες κτλπ Αυτο που ζουμε στα χροννια μας δεν εχει συμβει ποτε στο παρελθον στην καταγεγραμμενη ιστορια του πλανητη, σε καμμια χωρα και σε καμμια εποχη. Εφοσον αυτοι που κυβερνανε ειναι εκτος απο μαριονετες που καθοδηγουνται απο ενα σκοτεινο παρασκηνιο, για το λογο οτι αυτοι που πραγματικα κυβερνανε τον κοσμο δεν τους γνωριζει κανεις!!! Ειναι επισης και ανωμαλαρες κομπλεξικοι και μισανθρωποι αυτο τους κανει οχι μονο διαφορετικους αλλα και φονικα επικυνδινους, να δειται οτι στο πολλυ κοντινο μελλον θα εφευρουνε νομο παλι με το προσχημα των δικαιωματων του ατομου με τον οποιον ο πατερας θα εχει δικαιωμα να παντρευται την κορη του, η μαννα τον γιο και ο αδελφος την αδελφη και να τεκνοποιουνε κιολας, ουτε ειναι τυχαιο οτι ολοι αυτοι ειτε εμφανιζονται σαν Εβραιοι ειτε σαν προντεσταντες παραδοξως ολοι ανεξαιρετως ανηκουνε ενεργα στην λεγομενη εκκλησια του σατανα η οποια ειναι αναγνωρισμενη επισημα στις ΗΠΑ, φυσικα ολοι αυτοι ειναι καργα ανωμαλοι διεστραμμενοι, και το πνευματικο τους επιπεδο απο μετριο και κατω ωστε να ειναι χειραγωσημοι και να εκτελουν μεχρι κεραιας τα σχεδια των σκοτεινων αφεντικων τους

  3. Τελικά μας κυβερναν οι γκει σε αυτόν τον πλανήτη ;.. Όλα γίνονται όπως βολευει αυτούς.. Ε όχι και να δεχτούμε να επικρατήσει η ανωμαλία !… Ε οχι κυρά μου , δεν δεχόμαστε ως πραγματικότητα τους ανώμαλους.. Οι ανώμαλοι θα ναι παντα ανώμαλοι και δρν εχουν κανένα δικαίωμα να υιοθετούν παιδάκια που όταν μεγαλώσουν και καταλάβουν τι γίνεται , θα μισούν την κοινωνία και θα οπλίζονται με όπλα !.. Πόλεμος τώρα εναντίων τής ανωμαλίας !!

  4. 18 Σεπτεμβρίου 2013 – 5:30 π.μ.

    Συμφωνώ

    18 Σεπτεμβρίου 2013 – 5:30 π.μ.

    … και επαυξάνω!! (εμείς διαβάζουμε Τραϊανού έτσι;)

  5. Πάντα χαίρομαι να συναντάω ανοιχτά μυαλά, καλόβολους ανθρώπους, που σέβονται τις επιλογές των άλλων και πολίτες που πρεσβεύουν τα ίσα δικαιώματα…

    Τί; Συγνώμη σε λάθος χώρο μπήκα…

  6. Ανωνυμε 4:36 ανοιχτα μυαλα εχουμε ανοιχτους κωλους δεν εχουμε, εσυ επι του προκειμενου ουτε λιγο ουτε πολλυ θελεις να μας επιβαλεις σαν νομο της κοινωνιας την διαστροφη και την καθε ειδους ανωμαλια ειστε μια μειοψηφια αρρωστων διεστραμμενων που εχεται βαλει σκοπο την διαστροφη σας να την επιβαλεται με το ετσι θελω στο συνολο της κοινωνιας ΟΟΟΥΥΥΣΤ ΑΔΕΡΦΑΡΕΣ!!!!

  7. ΝΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ [Α] ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ [Β] ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΜΠΑΜΠΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΝΑ ΣΕ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΜΑΜΑΚΙΑ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΤΡΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΣΚΗΝΙΚΟ ΛΕΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΙΟΥΣ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΟΡΕΣ ΤΕΚΝΟ ΔΥΟ ΦΩΝΑΞΕ ΤΗΝ ΤΕΚΝΑΤΖΟΥ ΕΝΑ ΕΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ jiannhs kozani

  8. ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ….Η ΙΤΑΛΙΑ ΑΝΕΧΘΗΚΕ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΤΟΝ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΝΑ ΤΗΝ ΡΕΖΙΛΕΥΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ?

    Η ΙΤΑΛΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΟΜΑΔΙΚΑ, ΑΠΛΑ ΕΑΝ ΖΗΤΗΣΕΙ "ΚΟΥΡΕΜΑ" ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΤΡΑΪΑΝΟΥ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.
    Η ΙΤΑΛΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΤΟ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΧΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ.

    ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΑΔΕΛΦΑΡΕΣ , ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΡΕΜΠΕΛΟΙ.
    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ….ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ….
    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *