10:40 - 22/04/2015

Θρίλερ-Tο τρένο ξεκίνησε μόνο του!

Άγιο είχαν οι επιβάτες μιας αμαξοστοιχίας στον σταθμό Κενίτρα στο Μαρόκο… αφού γλίτωσαν χωρίς γρατζουνιά όταν το τρένο άρχισε να κινείται από μόνο του.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο οδηγός του τρένου είχε πάει να πάρει καφέ όταν το τρένο άρχισε ξαφνικά να κινείται μόνο του για ενάμιση χιλιόμετρο, με 20 επιβάτες, προτού ακινητοποιηθεί εκ νέου.

«Περίεργο ατύχημα (…). Ένα τρένο προχωρά χωρίς οδηγό, λίγο έλειψε να προκληθεί καταστροφή», τιτλοφορείται το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Al Massae. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το τρένο, που είχε προορισμό τη Ραμπάτ, περίπου 40 χλμ. νότια της Κενίτρα, εγκατέλειψε ξαφνικά τον σταθμό τη Δευτέρα γύρω στις 9.15, στο αντίθετο ρεύμα, με κατεύθυνση τη Φες (κέντρο).

Μια μικρή λεπτομέρεια, συνεχίζει η Al Massae: ο οδηγός δεν βρισκόταν πάνω στο τρένο. Είχε φύγει «για να πάρει έναν καφέ» και όταν επέστρεψε «διαπίστωσε έκπληκτος ότι το τρένο είχε φύγει».

Η αμαξοστοιχία διένυσε συνολικά 1.500 μέτρα προτού ακινητοποιηθεί με τρόπο επίσης ανεξήγητο. «Η μηχανή υπέστη ζημιές» αλλά δεν υπήρξε καμία «ανθρώπινη ζημία», αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία οι επιβάτες διέτρεξαν απλώς μια τρομάρα.

Λόγω της αναστάτωσης που προκλήθηκε από αυτή την ασυνήθιστη κοπάνα, το εθνικό γραφείο των σιδηροδρόμων (OCNF) παραδέχθηκε το συμβάν με μία ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook.

«Το τρένο άρχισε να κινείται στις σιδηροτροχιές. Σταμάτησε στη νεκρ γραμμή ασφαλείας που υπάρχει για αυτές τις καταστάσεις χωρίς να καταγραφεί άλλο περιστατικό στην κυκλοφορία» ανέφερε η υπηρεσία. Τους «20 επιβάτες που βρίσκονταν ήδη πάνω στο τρένο φρόντισαν αμέσως οι ομάδες του ONCF», προστίθεται στο κείμενο.

Η εταιρία αναφέρει εξάλλου πως «διεξάγονται έρευνες προκειμένου να καθοριστούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό» χωρίς ωστόσο να αναφέρει περισσότερα. Όπως γράφει και η ιστοσελίδα HuffPost, «οι υποθέσεις δίνουν και παίρνουν»…

spirospero

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί