Διαφημίσεις

Αδιευκρίνιστο παραμένει κατά το περιοδικό Time το κατά πόσο ο φόβος της χρεοκοπίας μπορεί να ενώσει τους Έλληνες που θα πρέπει να επωμιστούν το βάρος της σωτηρίας ή θα οδηγήσει σε περαιτέρω κοινωνική αναταραχή
Μαρίνα Κουτσούμπα
Στο ερώτημα κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να σώσει τον εαυτό της και το όνειρο της ενωμένης Ευρώπης επιχειρεί να απαντήσει με δημοσίευμά του το περιοδικό Time.

Επισημαίνοντας ότι η Αθήνα αισθάνεται να αποτελεί το κέντρο μιας οικονομίας σε κρίση, το περιοδικό σημειώνει πως ο δείκτης της ανεργίας εκτινάχθηκε από το 9,5% στο 17,6% μέσα σε δύο χρόνια, με τους Έλληνες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες.


Το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου εξόργισε την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, και τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, αναστάτωσε τις αγορές και προκάλεσε φόβο στους πολίτες.


Ο πανικός που ακολούθησε αυτής της απόφασης ώθησε τον Γιώργο Παπανδρέου να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία, με αποτέλεσμα την αντικατάστασή του από τον Λουκά Παπαδήμο, έναν ανεξάρτητο τεχνοκράτη.


Οι μακρές ωστόσο διαπραγματεύσεις για την αντικατάστασή του έθιξαν εκ νέου το ζήτημα του κατά πόσο μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις συνήθειες της άρνησης και της αυτοπροστασίας.


Ωστόσο, όπως σημειώνεται, ακόμα και αν η προσωρινή κυβέρνηση συνεργασίας ακολουθήσει ένα μεγάλης κλίμακας σχέδιο αποκρατικοποιήσεων, καμία χρηματοοικονομική διάσωση δεν μπορεί να διορθώσει τα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα της Ελλάδας που αποτελούν την αληθινή πηγή του ελληνικού χρέους.


Οι συντάκτες του άρθρου επισημαίνουν ότι από τη μεταπολίτευση και μετά οι δωροδοκίες και το ρουσφέτι αποτέλεσαν θεσμό στην Ελλάδα, τονίζοντας πως τα κρατικά ταμεία στερούνται 22 δισεκατομμύρια ευρώ εξαιτίας της άρνησης πολλών πολιτών να καταβάλουν τους φόρους.


Οι τελευταίες εξελίξεις στη χώρα μας φανερώνουν ότι αντιμετωπίζει ακόμα το ενδεχόμενο χρεοκοπίας και αποπομπής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς ο χρόνος και τα χρήματα εξαντλούνται.


Αν και είναι δελεαστικό να χαρακτηριστεί αυτή η εθνική τραγωδία ως ένα εγχώριο ζήτημα, τα προβλήματα της Ελλάδας έχουν παγκόσμιες επιπτώσεις.


Σε περίπτωση που εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη, η συνακόλουθη κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος θα μπορούσε να έχει ένα ψυχολογικό όσο και οικονομικό αντίκτυπο.


Αυτό θα επέφερε την εξάπλωση της κοινωνικής αναταραχής στο εξωτερικό, ενώ θα οδηγούσε και στην υπονόμευση της ιδέας της ευρωπαϊκής ενότητας.


Ενώ η Ευρώπη εξακολουθεί να βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας, δεν είναι σαφές ποιο δρόμο θα επιλέξει η Ελλάδα.


Μπορεί οι Έλληνες να φοβούνται το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, αλλά δεν εμπιστεύονται τους ηγέτες τους για να μοιραστούν τις θυσίες που απαιτούνται για την παραμονή στη Νομισματική Ένωση.


Ο κυρίαρχος φόβος μπορεί είτε να αναγκάσει την Ελλάδα να προχωρήσει στις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές είτε σε περαιτέρω κοινωνικό χάος.


Στην Αθήνα τη δεδομένη στιγμή, καταλήγει το δημοσίευμα, είναι δύσκολο να πει κανείς αν ο φόβος ενώνει τους πολίτες ή απλά αρχίζει να διαλύει τη χώρα.

πηγη 
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek