Διαφημίσεις

του Κώστα Μιχαηλίδη

Σοκ και δέος προκαλούν στους δοκιμαζόμενους αυτή την εποχή Κυπρίους, δύο ανεξήγητα περιστατικά, τα οποία έχουν προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, με τους κατοίκους της Μεγαλονήσου να μιλούν για θαύματα και θεία παρέμβαση, στις δύσκολες αυτές ώρες.

Μάλιστα, την πίστη τους ισχυροποιεί και ενθαρρύνει, το γεγονός πως ειδικοί αποφάνθηκαν πως δεν εντοπίζουν φυσικά αίτια και δεν μπορούν να εξηγήσουν το φαινόμενο.

Ο λόγος για δύο εικόνες του Αγίου Γεωργίου, οι οποίες βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία της Κύπρου και πριν από λίγες ημέρες ανέβλυζαν μύρο. Στη μία από τις δύο, μάλιστα, ξεκίνησε να ρέει ένα παχύρρευστο δάκρυ μπροστά στα μάτια των πιστών που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι έγιναν μάρτυρες ενός θαύματος. Η εικόνα που αντίκρισαν προκάλεσε αναστάτωση αλλά και εύλογες απορίες, με ορισμένους που προσπαθούν να εξηγήσουν με επίγεια επιχειρήματα τέτοιου είδους φαινόμενα, να μιλούν για σημάδια των καιρών.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι πιστοί της κοινότητας Καμπιού Φαρμακά στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια της λιτανείας της εικόνας του Αγίου Γεωργίου, παρατήρησαν πως οι πιστοί που την περιέφεραν δυσκολεύονταν να τη σηκώσουν! «Η εικόνα του Αγίου Γεωργίου απέκτησε απότομα βάρος κατά τη διάρκεια της περιφοράς και χρειάστηκαν έξι άντρες να τη σηκώσουν και μάλιστα με πολύ κόπο. Μετά τη δέηση μπροστά σ’ όλο τον κόσμο ξεκίνησε ένα παχύρρευστο δάκρυ από μύρο να τρέχει και να ευωδιάζει», είπαν κάτοικοι που παρακολουθούσαν με ιερή κατάνυξη τη λιτανεία. Αρχικά όλοι έμειναν άφωνοι στη θέα της εικόνας του Αγίου Γεωργίου να αναβλύζει μύρο και στη συνέχεια ξεκίνησαν την προσευχή δοξάζοντας τον Θεό. Το νέο μαθεύτηκε αστραπιαία και στο ναό έσπευσε ο Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής, μαζί με εμπειρογνώμονες για να αποφευχθούν σχόλια και να εξετάσουν την εικόνα. Εκ πρώτης όψεως δεν εντοπίστηκαν φυσικά αίτια για το φαινόμενο αυτό.

Ο Μητροπολίτης Ταμασσού Ησαΐας ανέφερε πως μετά το τέλος της λιτανείας, ένας από τους πιστούς διαπίστωσε πως από το χιτώνα του Αγίου ανέβλυζε ένα παχύρρευστο υγρό, το οποίο ευωδίαζε και το οποίο αναμείχθηκε με το βερνίκι της εικόνας, η οποία συντηρήθηκε πριν από 12 χρόνια! Επιβεβαίωσε, μάλιστα, πως η εν λόγω εικόνα ήταν υπερβολικά βαριά και για τη μεταφορά της χρειάστηκαν έξι άντρες, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν. Η εικόνα του Αγίου Γεωργίου είναι του 15ου αιώνα, ξεχωριστής αγιογραφικής αξίας και βρίσκεται στην εκκλησία της κοινότητας, η οποία είναι αφιερωμένη στον Άγιο.

Την ίδια στιγμή, άλλη μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου, αυτή τη φορά στην πόλη της Λάρνακας, φαίνεται να αναβλύζει μύρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντοιχισμένη από το 1853/4 μ.Χ. εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στο Καθολικό της ομώνυμης Ιερής Μονής της Λάρνακας, στην είσοδο της πόλης, αναβλύζει μύρο. Το γεγονός αποκάλυψε ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, τελώντας τα θυρανοίξια της ανακαινισμένης Μονής του Αγίου Γεωργίου του Κοντού, με την ευκαιρία της εκ μεταθέσεως εορτής του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Ο Μητροπολίτης τόνισε ότι παρατηρήθηκε έντονη ευωδία στο ναό, η οποία ήταν τόσο έντονη που αναγκάστηκαν να ανοίξουν τα παράθυρα για να συνεχιστεί η Θεία Λειτουργία. Διαπιστώθηκε, στη συνέχεια και έπειτα από έρευνα ότι η ευωδία προερχόταν από την ιστορική εικόνα και υπέδειξε τρία σημεία από τα οποία αναβλύζει το μύρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργασίες για την αναπαλαίωση και την ανακαίνιση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων της ιστορικής Μονής του Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα κράτησαν δύο χρόνια περίπου. Στο χώρο της δημιουργήθηκε και το Πνευματικό Ορθόδοξο Κέντρο Αγίου Γεωργίου Κοντού, στο εστιατόριο του οποίου προσφέρεται καθημερινά γεύμα σε εκατοντάδες ανέργους και αστέγους της πόλης που έχουν άμεση ανάγκη.

Τι λέει ο Μητροπολίτης

Τον Αναστάντα Ιησού ευχαρίστησε ο Μητροπολίτης Ταμασσού Ησαΐας για το μήνυμα Ανάστασης και Ζωής που γέμισε με πίστη και ελπίδα το λαό της Κύπρου. Ο Σεβασμιότατος βλέποντας την εικόνα του Αγίου Γεωργίου να αναβλύζει μύρο στην κοινότητα Καμπιού Φαρμακά κατέθεσε τη δική του μαρτυρία για το περιστατικό. Έσπευσε, μάλιστα, στον ιερό ναό συνοδεία εμπειρογνωμόνων προκειμένου να εξετάσουν την εικόνα. Οι ειδικοί εκ πρώτης όψεως, όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά, εξετάζοντας την εικόνα δεν εντόπισαν φυσικά αίτια για το φαινόμενο. «Μετά τη δέηση μπροστά σε όλο τον κόσμο ξεκίνησε ένα παχύρρευστο δάκρυ από μύρο να τρέχει και να ευωδιάζει. Ο κόσμος μόλις το αντιλήφθηκε συγκινήθηκε και προσευχόταν», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης ερωτηθείς για το ανεξήγητο φαινόμενο της Ορθοδοξίας και κατέληξε συγκινημένος: «Λειτούργησα και ευχαρίστησα τον Αναστάντα Ιησού που επέτρεψε στον Άγιο να μας φέρει το μήνυμα της Ανάστασης και της Ζωής γεμίζοντάς μας πίστη και ελπίδα μέσα στο πλήθος των δοκιμασιών μας».



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

35 σχόλια στο “ΘΑΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΙΚΟΝΕΣ!!! Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΖΕΙ…”
  1. Στον Ελεήμωνα Θεό εναποθέτει ο Ελληνισμός τις ελπίδες του, σ' αυτή τη δύσκολη (και καλοστημένη από κάποια κέντρα εξουσίας) κατάσταση που βιώνει. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΘΑΥΜΑ το οποίο μας δίνει δύναμη ν' αντιμετωπίσουμε αυτά που έρχονται. Τα γεγονότα δείχνουν προς τα που πάνε, πέρα από τα όσα μας είπαν οι πατέρες της εκκλησίας μας: τον επόμενο μήνα κατεβαίνει το ''Μπαρμπαρόσα'' στο Αιγαίο για σεισμογραφικές έρευνες εντός της Ελληνικής υφαλοκρυπίδας. Αυτό από μόνο του σαν γεγονός αποτελεί ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.

  2. Και μάλιστα ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ είναι που γράφεις για εικόνες που δακρύζουν και δεν γράφεις για αλλα θέματα πιο σημαντικά να ουμε

  3. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ,ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΚΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΥΡΟΥ, ΔΑΚΡΥΩΝ, ΓΡΑΦΩΝ ,ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΣ!!!!!!!!!! ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΜΗΝΥΟΥΝ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ Η ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΓΝΩΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΝΗΣΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ , ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ , ΤΟ ΜΥΡΟ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΩΜΕΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΗΣΕΙ, ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΠΟ ΒΟΡΑ ΛΕΟΝΤΩΝ, ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΓΝΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΣΤΕΚΕΤΕ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΣ ΕΚΑΤΟΜΒΗΣ , ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ== Π Ο Ι Μ Ν Ι Ο Υ== ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΚΤΩΛΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΧΡΥΣΟ ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΕΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ 140 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΕΤΩΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, ==ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΣΑΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΑ =ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ= ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ 6%,== ΟΜΩΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΣΤΗΣ ΤΟ 94% !!!!!!!!!!!!ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΡΟ ===========ΕΙΝΑΙ =Μ Π Ο Χ Α=

  4. Και οι φωτογραφίες που είναι;; Με μια μακρινή που έβαλε ο συντάκτης θα βγάλουμε άκρη και συμπέρασμα;; Δεν γίνονται έτσι τα άρθρα και τα ρεπορτάζ, ούτε οι κοινοποιήσεις και δημοσιεύσεις. Δώρο άδωρον.. ανώφελο και ανούσιο!!!!!

    1. ΕΧΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΔΕΙΓΜΑ ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΓΙΞΕΙΣ ΘΕΣ;;;ΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΡΕ….ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ

  5. Συν Αθηνά και χείρα κίνει. Καλοί οι οιωνοί, αλλά χρειάζονται και έμπρακτοι αγώνες από εμάς τους ανθρώπους. Οι Έλληνες ανέκαθεν με αίμα και αγώνας κέρδιζαν την ελευθερία τους κι όχι από κάποιον "θεό".

  6. χαχαχα οι ηλίθιοι τιγκάρανε την εικόνα στα υγρά για να "δακρύζει" για πολλές μέρες ασταμάτητα και μετά δεν μπορούσανε να τη σηκώσουνε!!!!
    Έχουνε ξεσαλώσει τα παπαδαριά !!!

  7. δακρυζουν εικονες ,κουνιουνται καντηλια,μοσχοβολουν τα λειψανα…….Κατι πιο σοβαρο και ουσιαστικο υπαρχει?ανθρωποι σιτιζονται απο καδους απορριματων και κοιμουνται στο δρομο,γι αυτους δεν γινεται κατι???

  8. Υπάρχουν πολύ καλλίτερα καί ουσιαστικότερα πράγματα πού μπορεί νά κάνει ό εκάστοτε Άγιος άμα θέλει νά βοηθήσει τούς πιστούς από εκεί πού βρίσκεται καί μέ τό νά ασχολείται μέ δάρκυα καί μυροβολήσεις. π.χ. Μπορεί νά απενεργοποιήσει όλο τό πυρηνικό οπλοστάσιο τού πλανήτη καί νά τό καταστήσει… Άνθρακες ό θησαυρός; Εδώ σέ θέλω κάβουρα νά περπατάς στά κάρβουνα όπως λέει καί τό δημοτικόν άσμα. Θά κάνει ένα μέγιστο καλό στήν ανθρωπότητα.

  9. ΡΕ ΣΤΟΚΟΙ….ΡΕ ΣΤΟΚΟΙ….ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ?…..ΑΜΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΗΡΟΥΣ ΣΤΟΚΟΥΣ….ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΣΤΟΚΟΙ…..ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΟΝΗΡΟΙ ΣΤΟΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ….ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΟΚΟΙ…..ΝΟΜΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΚΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΟΤΙ ΛΟΓΟ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ Η ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ?…..ΕΚΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΣΤΟΚΕ ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΟΥ (ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ) ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ….ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΚΟΙ….ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ…..ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΑΣ…..ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥ ΑΓΙΟΥΣ ΣΤΟΚΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΕΙΣ……ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΣΤΟΚΑΡΕΤΕ ΜΥΑΛΑ ΣΤΟΚΟΙ….ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΠΟΣΟ ΜΑΓΚΕΣ ΣΤΟΚΟΙ ΕΙΣΤΕ……ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΚΕ….Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙ….ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΛΑΒΕΙ….ΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΘΕΟΣ…..ΞΕΧΝΑΣ ΣΤΟΚΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΟΥ….ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΚΕ…..ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΣΤΗΝ ΔΩΣΕΙ ΑΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΑ ΕΡΓΑ…..ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΝΗΡΑ…..ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΕ ΣΤΟΚΕ

  10. Με τοσο στοκο καλλιστα εφτιαχνα μια εξαωροφη οικοδομη…
    πολυς στοκος ρε παιδι μου….
    Ακου στοκε εσενα λεω απο πανω.Γιατι ολα αυτα εμενα μου φαινονται
    σαν απειλη..
    Εξ'αλλου ο θεος ειναι αγαπη στοκε τι δεν καταλαβαινεις…..

  11. Δηλαδη εσυ κεβιν εισαι χριστινος;
    που σας βρησκουν δεν καταλαβαινω εχετε το ακαταλογιστο…

  12. Φίλε 5:11
    έχεις δίκιο απλά θα παραθέσω και'γω την άποψή μου η οποία ομοιάζει αρκετά με την δικιά σου.
    Αυτό που με πειράζει πιό πολύ δεν είναι το ότι είναι στόκοι… Άλλωστε δεν θα τους κρίνω εγώ. Επιλογή τους είναι και ας κάνουν όοοο,τι θέλουν στην ζωή τους. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι θέλουν να με βγάλουν εμένα στόκο που ΕΠΙΛΕΓΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ. Τους ενοχλώ? Μήπως τους προσηλυτίζω και δεν το κατάλαβα?
    Ο καθένας πιστεύει ΟΠΟΥ γουστάρει….
    Εγώ δεν θεωρώ στόκο κανέναν. Άν όμως ρε πουσταριά εσείς με θεωρείτε στόκο για κάτι πλήρως υποκειμενικό όπως η θρησκεία τότε το πράμα αλλάζει και όχι απλά σας θεωρώ, αλλά ΕΙΣΤΕ 1000 φορές πιό στόκοι απ'ότι με θεωρείτε…

    Πέραν τούτου, ας το θέσουμε σε μια διαφορετική βάση. Ακόμα πιό αντικειμενική.
    Εγώ είμαι Χ.Ο. Ωραία μέχρι εδώ.
    Ο τάδε είναι 12θειστής. Έχω πρόβλημα μαζί του? Ασφαλώς και όχι…
    Ο άλλος είναι άθεος. Έχω πρόβλημα μαζί του? Και πάλι όχι!
    Ο παραάλλος πιστεύει στους έψιλον και τους ρεπτιλιανούς… Έχω κανένα γαμημένο πρόβλημα μαζί του? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ!
    Με ποιούς έχω πρόβλημα???
    Απάντηση: Με τους ΣΤΟΚΟΥΣ που προανέφερε ο αγαπητός 5:11. Με αυτούς που "σπάζουν" την Ελλάδα σε ομάδες "πιστεύω". Το λέει και ο Stranger σε ηχογραφημένο μήνυμα σε κάποια φάση, και συμφωνώ απόλυτα με τον τύπο.

    ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑΡΟΙ ΣΤΟΚΟΙ. ΒΟΔΙΑ….

    Πάει ο άλλος ο μαλάκαρος ο 3:35 και ρωτάει σαν αθώα Ντονατέλλα.. "Τι μλκς είστε και εσείς που τα γράφετε και εσείς που τα πιστεύετε ".

    Ρε μαλάκα θα με τρελάνεις? ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ!
    Σ'ενοχλώ? Σε βρίζω? Σου έγραψα ότι είσαι ΕΣΥ μαλάκας που δεν τα πιστεύεις? Όχι και ποτέ δεν θα μπορούσα διότι περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. ΕΣΥ, γιατί με αποκαλείς μαλάκα? Ξαφνικά ενδιαφέρθηκες για την πάρτη μου και πας να με σώσεις δηλαδή? Αφού γνωρίζεις ούτως ή άλλως ότι είναι θέμα πίστης. ΠΙΣΤΗΣ….
    ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΔΗΛΑΔΗ. Τί γουστάρεις? Να μαλακιστείς με ένα σχόλιο και να βγάλεις τον κομπλεξισμό σου σε αυτούς που δεν έχουν τα ίδια πιστεύω με 'σένα ρε γκάβλαρα??? ΕΊΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ.
    Κωλόπαιδο και'συ και όλοι όσοι πάτε να διασπάσετε την Ελλάδα. Συνειδητά ή ασυνείδητα.

    Αλλά να πώ και κάτι τελευταίο… Αυτή η χώρα δεν θα αλλάξει ποτέ. Πάντα θα υπάρχουν τύποι σαν και τους παραπάνω που θα σπέρνουν την γαμημένη διχόνοια.

    Και αντί να αγαπιόμαστε θα μισιόμαστε.

    Μαλακισμένα.

    ^Ω^

  13. ΣΤΟΚΕ ^Ω^ ……ΜΗΝ ΑΔΙΚΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ^Ω^…..ΒΑΛΕ 3 ^Ω^^Ω^^Ω^……ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ 3 ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΝ…….ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΣΤΟΚΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ….ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ……ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΤΟΚΕ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ…..ΒΕΒΑΙΑ ΑΜΑ ΘΕΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΚΕ…..ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΕΙΣ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΤΡΑΒΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΛΙΟΖΩΗ…….ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΓΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΞΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ………ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΟΚΕ…..ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΥΟ ΚΥΡΙΟΥΣ…..Η ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ….ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ ΤΑΞΗ…..ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ….Η ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ……ΑΛΛΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΝΗΡΟΙ ΣΤΟΚΟΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ….ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ….Η ΘΑ ΣΤΡΩΣΕΤΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΟΚΟΙ….Η ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ…..ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΝΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ ΕΜΕΝΑ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΛΑΨΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΣΕ ΜΙΣΗΣΩ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ….ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΤΟΚΟΣ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ…..ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΛΕΞΕΣ…..ΤΩΡΑ ΣΤΟΚΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ…..ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΑΨΟΥΡΙΣΜΑΤΑ ΠΛΕΟΝ….Η ΘΑ ΒΟΗΘΑΣ ΣΤΟΚΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ….Η ΘΑ ΤΟΥ ΓΥΡΝΑΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ……………ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΟΥΛΑΔΕΡΕ ΣΤΟΚΕ ^Ω^ ?

  14. Φίλε "MANI ELLADA"
    να σου πώ ειλικρινέστατα, θλίβομαι πολύ γι'αυτήν την ατμόσφαιρα μίσους που επικρατεί μεταξύ των Ελλήνων. Μας έχουν κάνει να μισιόμαστε. Γιατί έτσι..? Πώς καταντήσαμε έτσι… Γι'αυτό αναγκάστηκα να γράψω το 3:17.
    Γιατί να μην είμαστε όλοι αγαπημένοι και μια γροθιά? ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι ο καθένας είναι διαφορετικός και πιστεύει σε συγκεκριμένους τομείς που χαρακτηρίζονται από μία Α-υποκειμενικότητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ΔΕΝ μπορούμε να είμαστε μια γροθιά απέναντι στους "αντικειμενικούς" θα έλεγα εχθρούς μας. Καταλαβαίνεις τί εννοώ…
    Σ'αυτούς δηλαδή που επιβουλεύονται δικά μας κεκτημένα, σ'αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν τεχνητές κρίσεις, σ'αυτούς που μας δηλητηριάζουν την υλική και πνευματική τροφή μας κτλ κτλ… Δυστυχώς υπάρχουν εχθροί… ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
    Άς ενωθούμε λοιπόν όλοι μας με κατανόηση στην διαφορετικότητα του έτερου συνέλληνα και άς αντιμετωπίσουμε σαν μια οντότητα αυτούς που μας θέλουν διασπασμένους… Ας μην πέφτουμε στο γαμημένο τρυπάκι που μας βάζουν για να μισιόμαστε ο ένας με τον άλλον.
    Δεν έχω να πώ τίποτ'άλλο, ελπίζω απλά να γίνει κάποια στιγμή πραγματικότητα αυτό που – πραγματικά – φοβούνται οι "κακοί". Πείτε τους μασώνους πείτε τους διαόλους πείτε τους όπως θέλετε… Ελπίζω μια μέρα οι Έλληνες να μονιάσουμε και να γίνουμε ΈΝΑ. Να επανενωθούμε. Να αγαπήσουμε ο ένας τον άλλο. Να μας ενώνει η ΕΛΛΑΣ. Και τότε – ναι – πιστεύω ότι θα δούμε πολλά και διαφορετικά κόλπα. Είμαστε ικανοί για πολλά, διότι υπάρχει πολλή πρώτη ύλη. Αρκεί να το συνειδητοποιήσουμε. Άλλωστε δεν λέω κάτι καινούργιο.

    Με πολλή πολλή αγάπη στον αδελφό μου συνΈλληνα.

    ^Ω^

  15. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως ο Άγιος ζήτησε μαντύλι και μόλις Του εδόθει ακούστηκε το χαρακτηριστικό «πρρρρρρρρρ…» από το φύσημα της μύτης του!
    Οι θαυματουργές μύξες μοιράστηκαν σε πολλά μαντύλια και πωλούνται έξω από τον ιερό ναό!

    Δυστυχώς ειδήσεις τέτοιου τύπου αποδεικνύουν ότι η εκκλησία συνεργάζεται με το κράτος ενάντια στους πολίτες. Κοινό τους συμφέρον είναι την εποχή των μνημονίων οι πολίτες να μένουν αποπροσανατολισμένοι και παράλληλα να τους δημιουργείται η αίσθηση της μετά θάνατον δικαίωσης για όλα τα δεινά που υπομένουν.

  16. Φιλαράκο στο 8¨06 μάλλον δεν κατάλαβες τίποτα απολύτως από αυτά που έγραψα.

    Άς τα πάρουμε λογικά τα πράγματα…

    Έχουμε ελεύθερη βούληση? Προφανώς ΝΑΙ.
    Δέχεται – όχι μόνο η θρησκεία – αλλά η κοινή λογική την ελεύθερη επιλογή να πιστεύεις όπου θέλεις?
    ΒΕΒΑΙΩΣ!!! Η συνθήκη των Μεδιολάνων το 313 απλά επικύρωσε. Άλλωστε δεν θέλει και πολύ μυαλό να δεχτείς ότι σε μια κοινωνία ο καθένας πιστεύει ότι γουστάρει.

    ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ:
    Θέλω εγώ σαν Χ.Ο. να προσηλυτίσω τον άλλον που είναι π.χ. Ολυμπιστής? Θέλω να τον αλλάξω?

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
    Ασφαλώς και όχι ρε μάγκα!!!! ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ.
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΩ? Ο ΣΩΣΤΟΣ? ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ Χ.Ο. ΕΙΜΑΙ ΣΩΣΤΟΣ?

    ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ – ΤΟ ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΟ – ΟΤΙ Η ΤΑΜΠΕΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ.
    ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΣΑΝ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ, ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΓΛΟΙΩΔΕΙΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ, ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ. TO'ΧΩ ΒΙΩΣΕΙ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΟΥ ΑΥΤΟ. ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Χ.Ο. ?
    Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ…

    ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ. ΑΝ Ο ΟΛΥΜΠΙΣΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Χ.Ο. ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.
    ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΩ ΕΓΩ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ Χ.Ο. ΠΟΥ ΤΟ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΕΪΑ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΙΣΩ
    ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΣΩ ΕΓΩ, ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ
    ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΠΡΙΝ? ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΩΡΑ? ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΥ ΜΗΝΥΜΑ
    ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΕΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΚΑΛΑ 'Η ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ? ΟΧΙ!
    ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΣΩ, ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ – ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟ.

    ΚΛΕΙΝΩ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ, ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ, ΟΟΟΟΟΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ "ΠΙΣΤΕΥΩ"
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΖΩΗΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΕΛΛΑΔΑ".
    ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ. ΟΧΙ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ, ΑΛΛΑ
    ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΚΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ
    ΟΟΟΟ,ΤΙ ΘΕΛΕΙ. ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΚΤΙΜΩ ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ Η ΤΑΜΠΕΛΑ
    ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ. ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΕΣΕΙ Η ΠΟΛΗ, ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΒΡΕΣ'ΤΑ. Ο,ΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΓΝΩΜΙΕΣ ΤΩΝ…. ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΕΧΘΡΟ ΠΟΥ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΣΕ. ΔΕΝ ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ "ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ"…

    ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ? ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ
    ΝΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΙΑΣΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

    Πιό απλά δεν μπορούσα να σ'τα γράψω. Εάν δεν με κατάλαβες ΟΥΤΕ και τώρα, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να καταλάβεις συνέλληνα.
    Όχι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ. Είναι πολύ απλά αυτά που λέω. ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ.

    ^Ω^

  17. ΡΕ ΣΥ ΠΟΥΛΑΔΕΡΕ ^Ω^…….ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ……ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ……ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΟΝΕΙΡΑ….ΛΕΣ…….ΟΤΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ….ΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ…….ΑΛΛΑ ΤΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ…….ΛΕΣ…..ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ….ΜΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ….ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΖΗΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ?…….ΚΑΙ Ο ΜΑΣΟΝΟΣ ΨΕΥΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΑΥΤΑ ΕΛΕΓΕ….ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ….ΑΡΑ….ΜΗΝ ΤΡΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ….Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ….ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ…..ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ…..ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΣ….ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΠΟΝΗΡΟΣ….ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΤΟΥ ΣΤΡΩΝΕΤΕ ΧΑΛΙ….ΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΝΟΜΙΖΩ….ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ…..ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ….ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΟΚΟΙ

  18. Προς Ω¨,
    μπραβο σου , γιατι έχεις πιασει ακριβώς το ρεζουμε, αν δεν ενωθουμε δεν υπαρχει λυση. και εγω ειμαι χρ. ορθ. και το ζητουμενο ειναι να γινουμε ολοι μια γροθια οπως πολυ σωστα λες φιλε. Μπραβο.

  19. Χε χε, το "Πουλαδερός" έχει πλάκα…
    Άκου λίγο αδελφέ, το αν διαφωνείς με πειράζει ελάχιστα σε σχέση με το να μη γίνω κατανοητός. Θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω μόνο τούτο απλά για να γίνω ακόμα λίγο πιό σαφής…
    Άν έρθει ένας σε μένα (ή σ'εσένα) και πάει να με πείσει για κάποιο δόγμα, – ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ – δε θα του πεις στη πιό ευγενική των περιπτώσεων αυτό?: "Φίλε εγώ έχω αποφασίσει, είμαι Χ.Ο. μέχρι να πεθάνω και για 'μένα ο Ιησούς Χριστός είναι ο Θεός μου." Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές η παραπάνω απάντηση σε εκφράζει…
    Τηρουμένων των αναλογιών τώρα, το ίδιο ακριβώς ισχύει και στη περίπτωση του έτερου δόγματος. Του έτερου "πιστεύω". Το ανάλογο ΑΚΡΙΒΩΣ θα απαντήσει και ο 12θειστής αν του απευθυνθεί ο Χ.Ο. για να του πει για τον Χριστό. Θα του πεί ξερω'γω ότι γι'αυτόν δεν υπάρχει Χριστός και ότι η πραγματική θρησκεία είναι αυτή των αρχαίων Ελλήνων (χρησιμοποιώ το ίδιο παράδειγμα λόγω του ότι ένα ποσοστό αρκετά σημαντικό των Ελλήνων εκφράζεται από το 12θεο)…
    Άρα καταλαβαίνεις που το πάω. Δέν έχει νόημα να ψάχνεις την τομή/σημείο ισορροπίας στο δόγμα. Διότι εκεί ΔΕΝ υπάρχει. Το μόνο σημείο ισορροπίας που υπάρχει είναι στο πλαίσιο συνεργασίας για αντιμετώπιση κινδύνων. ΔΗΛΑΔΗ: Μπρος στον κίνδυνο όχι απλά υπάρχει περιθώριο αλλά ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η συνεργασία.
    Αυτό λοιπόν που λέω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΕΣ στο μήνυμά σου. ΔΕΝ τίθεται θέμα "εκπτώσεων" όσον αφορά το δόγμα. Ούτε ΕΝΩΣΗΣ υπό την έννοια για παράδειγμα της συζήτησης-διαπραγμάτευσης με το βδέλυγμα της ερημώσεως τον Πάπα, ή ξερω'γω διαπραγμάτευση για μια οικουμενική θρησκεία-Πανθρησκεία. Εγώ αναφέρομαι στην Ένωση υπό την έννοια της συνεργασίας στις απειλές του άμεσου και επελαύνοντος κακού. Δηλαδή να ενώσουμε δυνάμεις για κοινούς σκοπούς (που όντως υπάρχουν) και για την αντιμετώπιση των κοινών εχθρών (αυτοί κι αν δεν υπάρχουν…) ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: ΔΕΝ εννοώ την ένωση όπως την εννόησες πιθανώς εσύ – δηλαδή υπό μορφή διαπραγμάτευσης δογματικών αληθειών ή υπό μορφή "παζαριού" του στυλ "τί μου δίνεις για να σου δώσω αυτό…".
    Όσο για την Βαβέλ, η αιτία ήταν ο Εγωισμός… Ο εγωισμός του ανθρώπου που ήθελε να γίνει Θεός-να φτάσει τον Θεό. Εγώ σου λέω απλά και φιλικότατα ότι το παράδειγμα που ανέφερες με τη Βαβέλ είναι αντιδιαμετρικά/πλήρως αντίθετο από αυτό που σου εξηγώ και στα προηγούμενα μηνύματα. Δηλαδή, αντί να είμαστε εγωιστές και να αναλωνόμασε σε έναν πόλεμο επιχειρημάτων για τα δόγματα που πιστεύουμε (που ούτως ή άλλως θα καταλήξει με βεβαιότητα στο ότι "ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ") να κοιτάξουμε αυτούς από τους οποίους όλοι μας απειλούμαστε. Δηλαδή αντί να κοιτάξουμε το δέντρο (μαλώνοντας μεταξύ μας και μισώντας ο ένας έλληνας τον άλλον) να δούμε το δάσος (δηλαδή να κοιτάξουμε τα προβλήματα και την λύση τους. Προβλήματα υπαρκτά που αφορούν την οικονομία, τις δυνατότητες της χώρας, την διπλωματία, την εξ.πολιτική, την ΥΓΕΙΑ και έναν σωρό άλλους τομείς).

    Ένα ανάλογο παράδειγμα θα μπορούσε να ειπωθεί ότι ήταν ο Τρωικός Πόλεμος όπου οι επιμέρους διαφορές πάγωσαν & οι πόλεις-κράτη ενώθηκαν για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος/θέματος. Το ίδιο και με τους Περσικούς Πολέμους. Τί ήταν το πρέπον μπροστά στο κίνδυνο των Περσών? Η ένωση.
    Το ανάλογο δεν έγινε τα πρόσφατα χρόνια με τα κόμματα. Μερικοί βγάλανε την ουρά τους απ'έξω και δεν δέχτηκαν συνεργασία όταν τους είχαμε ανάγκη προφασιζόμενοι “αγεφύρωτες” διαφορές απόψεων… Αντί για ένωση, διασπαστήκαμε κι άλλο…

    Αγορίνα, δεν έχω τίποτ'άλλο να πω, βλέπεις ότι ενώ στα αρχικά σου μηνύματα με πήρες φαλάγγι και μου'βγαλες την παναγία στα κοσμητικά επίθετα, προτίμησα μιλήσω με επιχειρήματα για να γίνω κατανοητός ΚΑΙ όχι παρεξηγήσιμος σ'αυτό που εννοώ. Πιστεύω ότι το κατάφερα σε έναν βαθμό, κι άν δεν το κατάφερα προσπάθησα. Με συγχωρείς για το μεγάλο μήνυμα αλλά πραγματικά θεωρώ πλέον ότι έγινα όσο το δυνατόν πιο κατανοητός μπορούσε να γίνει κάποιος. Να'σαι καλά.

    ^Ω^

  20. ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΠΟΥΛΑΔΕΡΕ ^Ω^….Η ΒΑΒΕΛ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ….ΣΤΗΝ ΒΑΒΕΛ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΕΝΩΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΨΕΜΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΕΟΙ…..ΒΛΕΠΕ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ…..Ο ΘΕΟΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ….ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΚΟΡΠΙΣΕ……ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ…..ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΤΗΝ ΒΑΒΕΛ…..ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ…..ΤΕΚΤΟΝΕΣ……ΧΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΒΑΒΕΛ….ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ….ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟΤΕ….ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ….ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΠΟΡΝΗ ΤΗΝ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΡΝΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ….ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ…..ΕΥΡΩΠΗ….ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΩΣ ΠΟΡΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ….ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ….ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΔΗΛΑΔΗ….ΚΑΙ ΦΟΡΑΝΕ ΚΟΚΚΙΝΑ…….ΚΑΙ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ….ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΡΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΗ……ΨΑΞΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…..ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΒΙΝΤΕΟ ΝΑ ΔΕΙΣ http://www.youtube.com/watch?v=9kAKbvuoodU&feature=share&list=PLVP3ATvrFXXdaFN1BYdwB15d2fDIbF2zY

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek