Η Ελλάδα πλήρωσε 100.000 ευρώ «για να βρεθεί σύντομα κοντά στην οικογένειά του» ο Ε.Βενιζέλος!

Η Ελλάδα πλήρωσε 100.000 ευρώ «για να βρεθεί σύντομα κοντά στην οικογένειά του» ο Ε.Βενιζέλος!

O ΛΑΟΣ «ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΝΤΗΛΙ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙ» ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΚΑΝΕ ΤΟ EMBPAER …ΤΑΧΙ!
Μείζον πολιτικό ζήτημα ανακύπτει όχι μόνο από την μετακίνησή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, υουργού Εξωτερικών και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλου στις Βρυξέλλες ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο με το EMBRAER LEGACY του σμήνους VIP της Πολεμικής Αεροπρίας, αλλά και από την πρωτοφανή απάντηση που έδωσε το … υπουργείο Εξωτερικών (!) για το θέμα.

Σύμφωνα με την απάντηση (είναι πρωτοφανές για ένα ζήτημα που αφορά τς διακοπές του υπουργού Εξωτερικών και αντπροέδρου της κυβέρνησης να εκδίδεται ανακοίνωση του υπουργείου και όχι από το πολιτικ;o του γραφείο) ο Ε.Βενιζέλος χρησιμοποίησε το κυβερνητικό αεροσκάφος για να κάνει «χαλαρές» διακοπές και να μην πιεστεί στις δρομολόγιο Σκιάθος-Αθήνα-Βρυξέλλες.

Δηλαδή δαπάνησε μαζί με καύσιμα, ανταλλακτικά, τέλη αεροδρομίων, απασχόληση προσωπικού κλπ ένα ποσό που υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ για να μετακινηθεί μέσα στην χλιδή (που βλέπουμε στη φωτό) και να επιστρέψει πιο γρήgορα στην … Σκιάθο! Αν αυτό δεν είναι πολιτικός «αρογκανισμός», τότε η φράση χάνει την έννοιά της.

Ο E.Βενιζέλος ζήτησε να τον παραλάβει το κυβερνητικό αεροσκάφος από τη Σκιάθο και να τον μεταφέρει πίσω στο νησί των Σποράδων προκειμένου να συνεχίσει τις διακοπές του στη Σκόπελο.

Το αίτημα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ικανοποιήθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (αντίθετα με μέρσι που είχε υπάρξει αρνητική απάντηση) κι έτσι το EMPRAER το πρωί του Δεκαπενταύγουστου κινήθηκε από τη βάση του στην Ελευσίνα προς τη Σκιάθο, παρέλαβε τον συνέταιρο του Α.Σαμαρά στην εξουσία και τον μετέφερε στις Βρυξέλλες!


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το βράδυ της ίδιας μέρας το αεροσκάφος επέστρεψε με τον υπουργό των Εξωτερικών στη Σκιάθο, ο κ. Βενιζέλος αποβιβάστηκε και συνέχισε προς τη Σκόπελο όπου έκανε διακοπές!

Ιδού ολόκληρη η απάντηση Ε.Βενιζέλου:

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του … υπουργείου Εξωτερικών::

«Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το οποίο αναφέρεται στον τρόπο μετακίνησης του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, Ευαγγέλου Βενιζέλου, προκειμένου να μετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο στις Βρυξέλλες.

Κατά την άποψη της εφημερίδας, η μετακίνηση κακώς έγινε με υπηρεσιακό αεροσκάφος με ενδιάμεση στάση στη Σκιάθο, όπου βρισκόταν για διακοπές τεσσάρων εργασίμων ημερών ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Το δημοσίευμα προφανώς εννοεί ότι ο κ. Βενιζέλος θα έπρεπε να μετακινηθεί στις 14.8 από τη Σκιάθο στην Αθήνα, να ταξιδεύσει στις 15.8 στις Βρυξέλλες, να επιστρέψει στην Αθήνα αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας ή την επομένη (16.8), οπότε και περίττευε να αναζητήσει τρόπο επιστροφής στη Σκιάθο, προκειμένου να συναντήσει την οικογένεια του, με δεδομένο ότι ήταν, ούτως ή άλλως, προγραμματισμένη η επιστροφή του στην Αθήνα στις 17.8.

Έτσι, θα είχε διαθέσει τρεις ημέρες από τις ελάχιστες των διακοπών του για μια έκτακτη συνεδρίαση έξι ωρών στις Βρυξέλλες!

Όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, ο εκάστοτε Πρωθυπουργός και ο εκάστοτε Υπουργός των Εξωτερικών μετακινούνται για τις αποστολές τους στο εξωτερικό με υπηρεσιακό αεροσκάφος γιατί διαφορετικά δεν είναι εφικτή τεχνικά η ανταπόκριση στις διάφορες υποχρεώσεις τους. Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις χώρες – μέλη της ΕΕ .

Παρόλα αυτά, όποτε υπάρχει δυνατότητα χρήσης εμπορικών πτήσεων, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τις χρησιμοποιεί. Τούτο όμως δεν ήταν τεχνικά εφικτό για την έκτακτη συνεδρίαση της 15ης Αυγούστου.

Η κριτική είναι θεμελιώδες στοιχείο της Δημοκρατίας. Ο ακραίος λαϊκισμός απλώς αυτοακυρώνεται και αφήνει μόνο την οσμή της κακοπιστίας του.»

Από την απάντηση συνάγουμε ότι ο Ε.Βενιζελος θεωρεί περίπου ότι κάνει … χάρη στον ελληνικό λαό που είναι υπουργός Εξωτερικών.

Το πώς θα διαθέσει τον χρόνο του και το αν θα κάνει διακοπές και πώς θα τις κάνει, αυτό αφορά τον ίδιο, όχι τον ελληνικό λαό που πληρώνει το EMBRAER από το υστέρημά του για να μπορούν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι να μεταβαίνουν εκτάκτως σε αποστολές κρίσιμες για την χώρα ή για να υπάρχει συνολική μετακίνηση ομάδας κρατικών αξιωματούχων σε κυβερνητικές αποστολές.

Το ότι ήθελε να κερδίσει λίγες ώρες ή ημέρες από τις διακοπές του στην Σκιάθο, αυτό αφορά το ίδιο. Ας παραιτηθεί για να κάνει μόνιμα διακοπές στην Σκιάθο ή στην Σκόπελο.

Υπάρχουν εκατομμύρια Ελληνες αυτή την σττιγμή οι οποίοι δεν έχουν όχι να πληρώσουν αεροπορικό εισητήριο για τις διακοπές τους, αλλά «ούτε μαντήλι να κλάψουν».

Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε τίποτα το έκτακτο στην μετακίνηση.

Η σύνοδος ήταν προγραμματισμένη εδώ και μήνες, η μετακίνηση έπρεπε να είχε ρυθμιστεί, μαζί με πιθανές ανταποκρίσεις, όπως επίσης και οι διακοπές του συνεταίρου του Α.Σαμαρά στην κυβέρνηση.

Το ότι θεωρεί ως φυσιολογικό να χρησιμοποιήσει το κυβερνητικό αεροσκάφος «για να βρεθεί σύντομα κοντά στην οικογένειά του» αφορά τον ίδιο και μόνο.

Τα υπόλοιπα είναι ένας συνδυασμός αλαζονείας, αυταρέσκειας, πολιτικού νεποτισμού και πολιτικού «λουδοβικισμού»…

defencenet.gr

Loading...

22 thoughts on “Η Ελλάδα πλήρωσε 100.000 ευρώ «για να βρεθεί σύντομα κοντά στην οικογένειά του» ο Ε.Βενιζέλος!

 1. Ανώνυμος says:

  RE PAIDIA O ANTHROPOS EXEI ENA POLI EMFANES PROBLIMA ZIGIZI 500 KILA
  POY SIMENI OTI GIA NA MPI SE ENA KANONIKO AEROPLANO PREPEI PROTA NA FIGOUN TOULAXISTON DIO SIRES APO KATHISMATA KAI NA MPEI KANAPES POU NA TON XORAEI ASE POU MPOREI NA PAREI KAI KAMIA PERIEGI KLISI TO AEROPLANO KAI NA PETAEI STRABA.OPOTE AS KATANOISOUME TIN THESI TOU KAI AS MIN BGAZOUME GRIGORA SIMPERASMATA
  XAXAXAXAXA.EGRAPSA PALI

 2. Ανώνυμος says:

  Ρε αυτοί πέρασαν το ελληνικό κράτος για μαγαζί τους και κάνουν βόλτες και διακοπές με τα χρήματα του λαού. Κύριε Μπεν δεν πας στο διαολο εσύ και το κακό συναπάντημα σου μπας και αρθοποδησουμε σαν κράτος. ΙΧΩΡ

 3. Ανώνυμος says:

  ΚΑΤΑΡΑ ΜΑΥΡΗ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ ΑΙΩΝΙΑ ΝΑ ΚΑΙΓΩΣΑΤΕ ΣΤΙΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΜΑΥΡΑ ΤΑΡΤΑΡΑ.

 4. Ανώνυμος says:

  Και να ηταν μονο αυτη η φορα…εχον υπαρξει παμπολες…αλλα εμεις στην πλειοψηφια τους βγαζουμε συγκυβερνηση. Αυτο αξιζουμε

 5. Ανώνυμος says:

  αυτον τον κουραδα ποιος θα τον φαη ηθελα να ηξερα απο τοτε που εχει ανεβει αυτος ο εβρεως στην κυβερνισει μας εχει τρελανη ενας δεν υπαρχη να τους καθαρηση εκεινοι που αυτοκτονουν για οικονομηκους λογους γιατι δεν περνει ενα τουφεκι να παει στη βουλη ναπαρι δυο τρεις απο δαυτους ΔΕΝ ΤΟΥς ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ καντε κατι εσεις που εισται απο αθηνα και ξεκιναμε και εμεις μετα

 6. Ανώνυμος says:

  αυτον τον κουραδα ποιος θα τον φαη ηθελα να ηξερα απο τοτε που εχει ανεβει αυτος ο εβρεως στην κυβερνισει μας εχει τρελανη ενας δεν υπαρχη να τους καθαρηση εκεινοι που αυτοκτονουν για οικονομηκους λογους γιατι δεν περνει ενα τουφεκι να παει στη βουλη ναπαρι δυο τρεις απο δαυτους ΔΕΝ ΤΟΥς ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ καντε κατι εσεις που εισται απο αθηνα και ξεκιναμε και εμεις μετα

 7. Ανώνυμος says:

  Γιατί πήγε στην συνάντηση; Αφού ο λόγος.μας σαν κράτος δεν.μετράει,ας μας στελναν της αποφάσεις με ένα φαξ!

 8. Ανώνυμος says:

  καλα μην τρελενεσαι!!!!
  τι σου κανει τοοοοσο εντυπωση??
  εδω ο δικος μας (διοικητης) καλει το υπηρεσιακο για να τον παει γηπεδο,για να παραλαβει την κορη του απο το λιμανι..και του "χαρισαν " οχημα 3200 κυβικα να φερνει βολτες!!!! πλακα μας κενεις???
  δικος τους ειναι ο κοσμος φιλε!!!!
  εμεις θα πληρωνουμε και τουμπεκι…
  ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ!!
  καποιος μου ειπε στην δουλεια,"καλα τα λες",αλλα μιλας πολυ!!!!
  δεν λενε οτι αυτοι ειναι μουγκοι και ραγιαδες,τους ενοχλω κιολας,που τους ξυπναω!!!
  ΧΕΣΕ ΡΕ ΦΙΛΕ!!! ΟΥΤΕ ΟΤΑΝ ΣΕΡΝΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ,ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!! ΖΩΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕ

 9. Ανώνυμος says:

  ΚΟΙΤΑ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ-ΕΚΔΟΤΗ Ο ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΙΧ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ …

 10. Ανώνυμος says:

  Μην γραφετε μαλακιες 5800 ακριβως ειναι η δαπανη, ακου 100000 , οτι γουσταρετε οπως παντα, και 5800 πολλα ειναι παντως! Ουτε 5 cents

 11. Ανώνυμος says:

  Εγω θα πηγαινω οπου θελω και θα ξοδευω οσα θελω,αν εσεις ειστε ηλιθιοι σας φταιει μονο το ξερο κεφαλι σας……..

 12. Ανώνυμος says:

  Αυτα ας τα θυμομαστε οταν τους ψηφιζουμε και οταν υπαρχουν ανοητοι που τους κουνανε προεκλογικα τα σημαιακια κατω απο μπαλκονια.
  Ποτε επιτελους θα φερθουμε σαν ελληνες και οχι σαν χαζοι καρπαζοεισπρακτορες.

 13. Ανώνυμος says:

  Ηλίθιε Ελληνα άνοιξε τά στραβασου να δεις πιοι σε κυβερνάνε η μάλλον πιοι σε γα….ε Ξαναψίήν φησετους αν δεν εχεις πεθάνει από την πεινα η από τα χρεη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *