Διαφημίσεις

Στην σύγχρονη εποχή, συμβαίνουν γεγονότα των οποίων οι αιτίες δεν γίνονται αντιληπτές με την πρώτη ματιά. Μόνο συνωμοσιολογικές θεωρίες έχουν αναπτυχθεί για την 11η Σεπτεμβρίου. Ίσως εκεί μηδενίστηκε ο χρόνος και ξεκίνησε μια νέα εποχή. Μια εποχή όπου ο τρόμος, οι γεωπολιτικές αλλαγές, οι στρατιωτικές παρεμβάσεις και η οικονομική κρίση πήραν πλανητικές διαστάσεις.

Ναι, έτσι εισήλθαμε στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης. Η αναδιανομή του πλούτου έγινε εξυπηρετώντας τους ισχυρούς, ενώ ο Φόβος είναι το όπλο μαζικής καταστροφής, συνειδήσεων και ελπίδας.

Οι κοινωνίες των πολιτών που έκριναν την Εξουσία και το όλο Σύστημα που την διατηρεί, δέχθηκαν επίθεση, από όλες τις τεχνικές γνώσεις του Συστήματος. Έπρεπε να σταματήσουν να ζητούν δικαιώματα και να διεκδικούν ελευθερίες.

Έτσι, κυρίως μέσω του προσχήματος της τρομοκρατίας, οι πολίτες δέχθηκαν να παραχωρήσουν ελευθερίες στον βωμό την “εθνικής ασφάλειας”. Βέβαια για να το δεχθούν αυτό, έπρεπε ένα παρατεταμένο κλίμα απειλής να διατηρείται. Σε συνδυασμό βέβαια με την πλύση εγκεφάλου των media και την φίμωση των “αντιφρονούντων”.
Ο φόβος και η ανασφάλεια σκότωσαν την κριτική σκέψη. Βέβαια, όσο κι αν τα ΜΜΕ παπαγάλιζαν τα διάφορα τεχνάσματα ως αλήθειες, οι μάζες σταδιακά κατάλαβαν το παιχνίδι που παίζεται πίσω από τις πλάτες τους.

Πλέον οι προσομοιώσεις πραγματικότητας που κατασκευάζουν τα ΜΜΕ προπορεύονται του αληθινού κόσμου. Η καλπάζουσα αστικοποίηση και η βιομηχανοποίηση κάθε τομέα ζωής, οδήγησαν στην χρηματοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας. Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρη η ζωή πλέον αξιολογείται με όρους της οικονομίας και του χρήματος. Οι κώδικες και τα μοντέλα που δημιουργούνται δεν έχουν ως στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής, αλλά την λειτουργικότητα του Συστήματος. Όλα είναι οροθετημένα, ακόμη και οι φυσικοί χώροι.

Η συνωμοσιολογία της παράνοιας έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι, στοχεύοντας τις δημοκρατικές κατακτήσεις. Κυρίως η ακροδεξιά καλλιεργεί σενάρια φόβου και τρέλας, εμπλέκοντας τον σιωνισμό, τον “μασονικό δάκτυλο”, την “Νέα Παγκόσμια Τάξη”, γέροντες της εκκλησίας, εξωγήινους, Ιλλουμινάτοι, κομμουνιστές και όποιον άλλο βρίσκεται εύκαιρος για να δέσει το γλυκό. Οι θεωρίες της παράνοιας αυξάνονται όταν υπάρχει αδιαφάνεια στο πολιτικό τοπίο.

Το πρόβλημα είναι ότι μια ολόκληρη κοινωνία έχει εθιστεί σε σενάρια ακραία και μη, ιστορίες και στην κουλτούρα του παράλογου. Η λογική θεωρείται “βαρετή” και η επιχειρηματολογία αχρείαστη. Η κοσμοθέαση με τρόπο που διαχωρίζει “καλούς” και “κακούς” εύκολα συντηρεί την ανασφάλεια για το αύριο, σε σημείο να δημιουργείται μια συλλογική αντιληπτική παθολογία.
Οι αχυράνθρωποι μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι ευκολότερο να σταθούν και να οδηγήσουν τις μάζες εκεί που θέλουν. Η κοινωνία εθίστηκε στην απαξίωση της πολιτικής ως τρόπου αλλαγής, στην βία, στο χαζοκούτι, στην επίδειξη, στην εργασιομανία και στον καταναλωτισμό, παρεκκλίνοντας από τον φυσικό τρόπο ζωής. Το ζαλισμένο κοπάδι είναι ευάλωτο στον ίδιο τον εθισμό και μεγαλύτερη απόδειξη δεν θα μπορούσε παρά να είναι η αύξηση των εξαρτήσεων κάθε μορφής, πέρα από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Η αναφορά στην αρχή του κειμένου για την 11η του Σεπτεμβρίου του 2001 δεν ήταν απλή αναφορά. Ήταν η αρχή της παγκοσμιοποίησης του πολέμου. Της κατάρρευσης των ιδεολογιών και της επικράτησης των στοιχηματικών πρακτικών του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Της εμφάνισης του εχθρού “εξ’ Ανατολάς” που στρατιωτικοποίησε έντονα την Ευρώπη. Τότε ήταν που φάνηκε η τερατώδης συσσώρευση κεφαλαίου στον “ανεπτυγμένο” καπιταλισμό. Στις αναπτυγμένες χώρες το δημογραφικό πρόβλημα επισημάνθηκε, ενώ οι πιο διορατικοί διέκριναν την μελλοντική κατάρρευση των συστημάτων πρόνοιας.

Το νέο εργαλείο που χρησιμοποίησε το Κεφάλαιο, ήταν η τεχνική της προσομοίωσης. Το χρήμα αντιμετωπίστηκε ως επιστήμη, που διέπεται από νόμους όπως γίνεται πχ στην Φυσική. Και μετά δεν ήταν δύσκολο να εφευρεθούν σε όλους τους τομείς “καταστάσεις έκτακτης ανάγκης”. Η εξοικείωση με αυτό και με τους μαζικούς θανάτους βοήθησε στο να διαχειριστούν οι ελίτ ακόμη και τις κρίσεις που οι ίδιες παρήγαγαν. Η πρόοδος της τεχνολογίας εξυπηρετεί έναν υποψήφιο δικτάτορα στο να δημιουργήσει ένα δίκτυο από “αυτιά” και “μάτια”, επιβάλλοντας μια πραγματικότητα χωρίς να χρειάζεται να εμπιστευτεί ρουφιάνους.

Ειδικά στην εποχή που η τεχνολογία εξυψώθηκε ήταν ακόμη πιο εύκολο στο να αντιστραφούν οι ανθρώπινες αξίες. Οι ελίτ δούλεψαν πολύ πάνω σε αυτό, ώστε ο σύγχρονος πολίτης να έχει την διαρκή τάση για αυτοτιμωρία. Οι τεχνικές χειραγώγησης του πλήθους έχουν αυξηθεί με τεχνολογικά και ψυχολογικά μέσα. Αν μείνουμε πρόβατα, το σφαγείο είναι κοντά.

Strange Journal



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “Η αυτοκρατορία του Φόβου”
  1. AΡΚΕΤΑ ΣΚΕΨΟΥ Και μη ζ νο μπαρε ις.Αν επρεπε νά γράφεις με γραφομηχανή θε μα τα σαν κι αυτο τα οποία ειν πάρα πολλά και περιτα κάποια στιγμή θα βαριόσουν και θα έλεγες ποιός ο σκοπός μο υ τι κάνω τώρα γιατί το κάνω αφού με κουρά ζει με παγιδεύει μου τρώει το χρόνο και άσπρη μέρα δέν βλέπω.Αντι δωτο μη χρονοτριβιτε άλλο δέν ξέρετε τι ξημερώνεια .Κατάληλο ς για τον φόβο και όχι μο νο.

    ΑΙΓΙΩΡΓΗΣ

  2. Eιχε πεί ο Πλατωνας σε κάποιες απο τις συζητήσεις του με τον ? Πάλεώτερα οι άνθρωποι ζούσαν σχεδόν μόνοι τους η απομακρυσμένοι ο ένας απ'τον άλλον όταν κατάλαβαν ότι τους ετρωγαν η κινδύνευαν απο τα θηρία μαζέφτηκαν πιο κοντά μά πάλι καραδοκούσε ο κίνδυνος και ο φόβος που τους έκανε να τρέμουν πρίν ακόμα βγουν για κυνηγη.Ετσι συγκεντρώθηκαν και χτίσαν με κλάδους τα πρώτα οικηματα με φωτιές που τους έδωσε ο προμηθεας.Οι μικρές πόλεις αργοτερα παρουσίασαν ένα άλλο πρόβλημα τσακώνονταν μεταξύ τους χωρίς να ξέρουν το λόγο και μέσα στο νού καθενός κατοικούσε ένα θηρίο που τον έκανε να βλέπει την πραγματικότητα με άλλο μάτι.Ετσι ο Πλατων είπε τους εδώθει ανα τακτά χρονικά διαστήματα και απο ένα σημάδι να ξεπερνούν τους φόβους τους μαυτοι όλο το ξεχνούσαν γιατι ήθελαν αποδείξεις οτι και αυτο που έβλεπαν δε ήταν θηριο.

  3. Οι αραβοαιματοι εκτός των δικτυωτων αραβουργηματων που φτιαχνουν;απο παλεα είχαν ανάποδη οπτικη και γραφή,ενα μυστη ριο πραμα δηλαδη,τους εγεννηθη η ιδέα του παρ αλλήλου συμπαντος το οποιο προσεγκίζαν με τηλεσκόπια και όχι με τον νου η με σχηματικες πράξεις έτσι ούδεποτε αντιυληφθηκαν τι γηνεται γύρω τους έστω και σε σεπτά ζητηματα του τύ που παράλληλο;ειν το παρά;λληλο με σενα στα κοντίνα πρώτα,στα μακρυνα.Ακό μα χρηματοδοτούν πειραματα δουλους και σκάφη να δούν τι εχει στους;Στο μεταξύ πλενωνται συνεχως χωρις να ξέρουν το λόγο Και δέν αποδέχοντε επ ουδενι μη καλοφαγαδες αγιους.Εφτιαξαν τον κόσμο οπως οπις πανω κατω ζητώντας ματαια εξωπλανητες για νεα αρα βουρ γη μα τα

  4. Ti χρονία έχωμε….α εντέλει αλ καιντα συγνωμη δαρειε ηθελα να πω απο την πονηρια σου τα κατάφερες εισαι ετοιμος να καρφωσεις την σημαια στην πυραμιδα

  5. Τίποτα καινούριο έχεις να προτείνεις γιατί αυτά μπορεί να μας τα πει και ο τελευταίος πολιτικάντης. Το να κάνεις περίληψη σε όσα ξέρεις ή έχεις αφουγκραστεί μπορεί να το κάνει και γ υιός μου..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *