Διαφημίσεις

Τις τελευταίες ημέρες πολλά διαβάζουμε και βλέπουμε για την δήθεν ανακάλυψη του Τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αμφίπολη.

Η γνώμη του ΕΟΕ είναι πως ακόμη και να τον ονομάσουν τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν θα είναι… σε αυτό συμφωνεί και η υπεύθυνη ανασκαφέας – προϊσταμένη της ΚΗ΄Εφορείας Αρχαιοτήτων της περιοχής όπου δηλώνει:

«Είναι τουλάχιστον απίθανο και στερείται κάθε επιστημονικής σοβαρότητας το να υποστηρίζουμε πως το εύρημα της Αμφίπολης ‘κρύβει’ τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Για τον απλούστατο λόγο ότι, στον έναν χρόνο που διαρκεί η ανασκαφή, δεν σκάβουμε ακόμα τον τάφο. Προς το παρόν είμαστε μπροστά σ’ έναν λαμπρό ταφικό περίβολο – μοναδικό στον ελληνικό χώρο».

Εμείς θεωρούμε πιο πιθανό να είναι ο τάφος της γυναίκας του της Ρωξάνης παρά του ίδιου του Αλέξανδρου. Το ότι η περίβολος του τάφου είναι κοντά στα 500 μέτρα και υπάρχουν αγάλματα με το λέοντα (σύμβολο της Μακεδονικής Αυτοκρατορίας) αυτό δεν λέει απόλύτως τίποτα. Γιατί απλά υπαρχει άλλο ταφικό μνημείο με 12.000 τ.μ και για εκείνο όλοι σιωπούν… άσε που η περιοχή όπου είναι εκέινο το μνημείο ταιριάζει περισσότερo από ότι η Αμφίπολη για την ταφή του Μέγιστου των Ελλήνων. Φυσικά για αυτό ξέρει αρκετά καλά ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης ο οποίος σταμάτησε την χρηματοδότηση της ανασκαφής του ταφικού μνημείου των 12.000 τ.μ στην έρημο της Σίουα στην Αίγυπτο στο σημείο που ήταν να ανοίξει ο τάφος… Τώρα το παραμυθάκι το ξέρουμε καλά. Μέτρα παντού, υποχωρήσεις σε όλα, μειώσεις μισθών και θέσεων. Γιατί να μην πετάξουμε την ιστοριούλα για την Αμφίπολη να έχουν να παίζουν οι ρομαντικοί αλλά και όλοι οι Έλληνες που ψάχνουν μια αφορμή για να αναθαρρήσουν; Γιατί δεν έκαναν το ίδιο με την τοιχογραφία της Ιεράς μονής της Περιβλέπτου στην Μάνη που έδειχνε την ανάληψη του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Και μεταφέρθηκε σε ένα μουσείο της κακιάς ώρας με το που πήρε έκταση το θέμα;

Η ανάληψη του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Σταματήστε να πουλάτε παραμύθια στον Ελληνικό λαό και δώστε λεφτά για την ανασκαφή στην έρημο Σίουα… Αλλά ξεχάσαμε εκεί οι Αμερικάνοι παίζουν μπάλα τώρα με τον εμφύλιο στην Αίγυπτο… Αλλά μην ξεχνάτε ότι η Αμερική έχει κολλητάρια τα Σκόπια… Καλημέρες….

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Σύντομα τα 2 προφίλ του ΕΟΕ θα απενεργοποιηθούν. Όλη η δrαστηριότητα μας θα μεταφερθεί στην επίσημη like page μας. Κάνε like τώρα προσκάλεσε και τους φίλους σου https://www.facebook.com/pages/Ερευνητικός-Οργανισμός-Ελλήνων-ΕΟΕ/555239207856491



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

13 σχόλια στο “Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ”
  1. Δεν θα μπορουσα να συμφωνισω περισσοτερο με καποια αλλη αποψη . Στην Αμφιπολη υπαρχει ισως ο ταφος της Ρωξανης η και του μικρου Αλεξανδρου . Οπως και να χει , εκει υπαρχει καποιο σημαντικο ταφικο μνημειο . Οχι ομως ο ταφος του Μ.Αλεξανδρου . Οσο για την ερημο Σιουα , εκει δεν συμφαιρει να βγει τιποτα στο φως . Εκει η συλληση θα γινει στο απολυτο σκοταδι οπως εγινε στο Τσουτσουρα και ολη την υπολοιπη Ελλαδα εντος και εκτος συνορων .

  2. ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ…..ΒΟΥΡΛΟ!Ε ΒΟΥΡΛΟ!ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΔΕΣ ,ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ…..ΕΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ????

  3. ενας ερευνητης παντως δεν θυμαμαι το ονομα του ειπε,πως ο ταφος του μεγαλου Αλεξανδρου δεν ηταν ενας.Αλλαξε τρεις τοποθεσιες: οντως στην ερημο της Σιουα,μετα στην Αλεξανδρεια και τελως μεταφερθηκε στην Μακεδονια.Οποτε πιθανον να ειναι και αυτος που βρηκαν.Και κατι αλλο ακομα,ο ταφος του Φιλιππου δεν ειναι σιγουρα αυτος που λενε.Αλλοι ερευνητες επισης εχουν τις ενστασεις τους.Οποτε μπορει και να ειναι στην Αμφιπολη ο ταφος του πατερα του Αλεξανδρου η και του Αλεξανδρου ακομα.Θα δουμε….

    Χρηστος

  4. Καλά εσείς τις εοε βγάλατε ολόκληρο βίντεο για το τέλος του κόσμου το 2012 από τον νιμπιρου και δεν έγινε τίποτε απολύτως. Άντε…

  5. φίλε Ανύπαρκτος 2Ε, 2.16, δεν υποστηρίζω τον εοε καθόλου, αλλά για το τελευταίο με τον νιμπιρου,… δεν θα αργήσεις να το αντιληφθείς απο μόνος σου…

    1. Οκ φίλε. Αν γνωρίζεις κάτι παραπάνω δωσε πληροφορίες και ημερομηνία. Το δε θα αργήσεις δεν μου λέει κάτι…

  6. Ο ΤΑΦΟΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ. ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ, ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΕΛΟΙΩΔΩΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΗ ΣΙΟΥΑ. ΤΟ ΣΩΜΜΑ ΤΟΥ Μ. ΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ, ΩΣ ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ ΤΟ DNA ΤΟΥ.

  7. Δεν έχετε καταλάβει ότι θα κάνουν τα πάντα για να μην μας ξυπνησουν από τον λήθαργο πού μας έχουν ρίξει ; ΤΟ μνημείο πού βρέθηκε είναι σημαντικότατο σε μία περίοδο πού το ηθικό των Ελλήνων έχει καταβαραθρωθεί ( και έτσι θέλουν να μείνει )ΞΥΠΝΗΣΤΕ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΛΙΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟ 50 ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟ 498!!!!!!!!!!! ΜΕ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟ ΠΕΡΙΒΟΛΟ 3 ΜΕΤΡΩΝ ΥΨΟΣ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΑ. ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ.

  8. ΣΤΗΝ ΟΑΣΗ ΣΙΟΥΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΒΒΑ ΣΙΣΣΩΗ,ΑΥΤΟΣ Ο ΕΡΗΜΙΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΤΟΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ.ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ…ΕΠΙΜΕΛΩΣ.ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΜΕΣΑ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑΡΙΧΕΥΜΕΝΟΣ!!!ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΟΤΑΝ Ο Μ.ΑΛ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ,ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΩΣ ΕΛΕΥΘΘΕΡΩΤΗ,ΤΟΥ ΔΩΣΑΝ ΤΙΤΛΟ ΦΑΡΑΩ ΚΑΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΙ ΦΑΡΑΩ ΕΠΕΛΕΓΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΑΦΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΖΑΝ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΕΝ ΖΩΗ…κλπ

  9. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΙΟ… ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΑΠΗΛΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ…..

  10. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΠΑΣΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΜΟΝΟ Η ΧΑ ΙΣΩΣ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΡΟΛΟ ΒΑΡΑΝΕ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΝΤΩΣ Η ΚΥΡΙΑ ΣΟΥΛΒΑΤΖΗ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΙ ΑΛΗΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΑΛΛΑ ΑΣ ΟΨΟΝΤΑΙ Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ….

    ΕΛΛΗΝΑΣ

  11. ιησουσ χριστοσ αλεξανδροσ νικα τοποθεσια κηφισια απεναντη απο τον τροχονομο κοντα στον βαρσο εχει τρισ ταφουσ τησ ολυμπιαδασ γοργονασ μεγα αλεξανδρου ηταν αρχαιοσ ναοσ και ανακαληθφηκε το 1981 εκει ειναι το χρυσαφη η τησ σουσασ και ο οπλισμοσ του μεγα αλεξανδρου πηγεντε με μηχανηματα να διτε εχει κατο απο τον ταφοσ τησ γοργονασ υπογιεσ στοεσ ιησουσ χριστοσ αλεξανδροσ νικα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *