Διαφημίσεις

Ηφαίστειο λάσπης είναι πιθανότατα το νησί που αναδύθηκε στην επιφάνεια της Αραβικής Θάλασσας, μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στο Πακιστάν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής σεισμολόγο του Βρετανικού Γεωλογικού Κέντρου, το νησί είναι μάλλον ηφαίστειο λάσπης που δημιουργήθηκε από τη μετακίνηση αερίων που ήταν παγιδευμένα στο εσωτερικό πυθμένα της θάλασσας, έπσρωξαν προς τα πάνω και έφεραν την επιφάνεια το κομμάτι αυτό γης.

Τα ηφαίστεια λάσπης εκτοξεύουν λάσπη αντί για λάβα και εμφανίζονται όταν ιζήματα όπως λάσπη και άργιλος δέχονται πίεση από θερμά αέρια στο υπέδαφος.

«Αυτού του είδους τα ηφαίστεια συνήθως δημιουργούνται σε ορισμένες περιοχές ως αποτέλεσμα της κίνησης του εδάφους κατά τη διάρκεια σεισμικών δονήσεων. Αυτές οι κινήσεις επιφέρουν την απελευθέρωση της λάσπης που βρίσκεται πεπιεσμένη στο υπέδαφος. Ρευστοποιείται και μπορεί να ανέλθει στην επιφάνεια», δήλωσε ο σεισμολόγος.

Πρόσθεσε, δε, ότι τα ηφαίστεια αυτά μπορούν να παραμείνουν για πολύ καιρό στην επιφάνεια ή να επιστρέψουν στον ωκεανό, αναλόγως με τη σύνθεσή τους.
Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους να μην επισκέπτονται το νησί, διότι ακόμη εκλύει αέρια. (ethnos)

prisonplanet.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “Ηφαίστειο το νησί που αναδύθηκε στο Πακιστάν”
  1. Από το σκατόλακκο του Πακιστάν σκατά και μπόχα θα αναδυόταν τι άλλο……… τυχαία έφτασε ως εκεί ο Μέγα Αλέξανδρος; τυχαία έδωσε τη μάχη της Άορνου Πέτρας;

    Δεν τους μαζεύουμε τώρα όλους που έχουμε εδώ να τους πάμε στην καινούρια τους έκταση; Τώρα έχουν χώρο να μείνουν, περισσεύει.
    Κι είναι ότι πρέπει, ίδια η Ομόνοια, και αυτήν σκατόλακκο την κάνανε (και κατουρόλακκο)

  2. 1,57 ειπες ολα οσα ηθελα να πω και με υην ακριβη σειρα . Να εισαι καλα , αλλα μην ελπιζεις . Μαλλον κατι τυποι σαν εμας θα καταληξουμε διωγμενοι απο τον τοπο μας ,γιατι ενοχλουμε και " χαλαμε " τη " δημοκρατια " και την " υπεροχη " πολυπολιτισμκοτητα τους . Αληθεια γιατι σ αυτη την υπερ-δημοκρατικη χωρα που ζουμε δεν γινεται ενα δημοψηφισμα σχετικα με το μεταναστευτικο , ετσι ωστε ολοι να σεβαστουμε το αποτελεσμα και να γλυτωσουμε απο ενα διχασμο ; Γιατι δεν γινεται ; Ποιοι το φοβουνται ;

  3. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΙΡΑΒΒΙΝΟ ΤΟ ΦΡΙΖΗ ΠΗΡΑΤΕ ΑΔΕΙΑ ΠΡΙΝ ΠΡΟΒΑΛΕΤΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΙΔΗΣΗ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΜΗ ΜΑΣ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΣΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ jiannhs kozani

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *