Διαφημίσεις
http://www.newscode.gr/images/sized/articles/siemens8-458x315.jpg
Πόρισμα με ονοματεπώνυμα και πρόταση για σύσταση προανακριτικής υπόσχονται τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens… χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των προσώπων στα οποία θα αποδίδονται ευθύνες.

Σήμερα, στην κρίσιμη συνεδρίαση που ξεκινά στις 13:00 αναμένεται να πέσουν στο τραπέζι περίπου 30 ονόματα πρώην υπουργών ενώ θα ληφθεί και η οριστική απόφαση για το αν στο πόρισμα της Πέμπτης θα περιγράφονται και ποινικά αδικήματα. Οι πιο μετριοπαθείς πάντως ισχυρίζονται ότι ο αριθμός των εμπλεκομένων που θα κατονομαστούν, δεν θα ξεπερνά τα πέντε άτομα.

Το βέβαιο είναι ότι σε περίπου 2000 σελίδες η εξεταστική θα επιχειρήσει να περιγράψει αναλυτικά τα πραγματικά -σύμφωνα με την έρευνά της- περιστατικά και να υποδείξει ποιοι ενεπλάκησαν σε αυτά. Ωστόσο κάθε κόμμα αναμένεται να δώσει τη δική του λίστα ονομάτων. Επί παραδείγματι στο ΠΑ.ΣΟ.Κ δε φαίνονται διατεθειμένοι να πιάσουν στο στόμα τους το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, σε αντίθεση με τη Ν.Δ. που κάνει λόγο για αμαρτωλές συμβάσεις κατά την περίοδο της πρωθυπουργίας του.

Από την άλλη πλευρά, η Ν.Δ. δε δείχνει πρόθυμη να συμμεριστεί ευθύνες δικών της στελεχών. Ωστόσο γαλάζια-μέλη της εξεταστικής ισχυρίζονται πως αν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατονομάσει στελέχη της δεξιάς, θα σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο να στηρίξουν την σύσταση προανακριτικής και για αυτά καθώς θεωρούν ότι δεν θα βρεθεί τίποτα εις βάρος τους.

Στο παραπέντε της έκδοσης του πορίσματος πάντως, η απόφαση της γερμανικής δικαιοσύνης να απαγορεύσει την έκδοση του Φόλκερ Γιούνγκ στην Ελλάδα, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα. Ο Φόλκερ Γιουνγκ είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens-Ελλάς, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διέφυγε από την Ελλάδα το καλοκαίρι. Σύμφωνα λοιπόν με βουλευτές της ΝΔ, η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί στο πόρισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με σκοπό να αποδοθούν ευθύνες και σε όσους δεν απέτρεψαν τη διαφυγή του κατηγορουμένου.

Πάντως τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής, υπό το φόβο να μην κατηγορηθούν για «φιάσκο» πέντε πορισμάτων όπως στο αντίστοιχο του Βατοπεδίου, επεξεργάστηκαν το ενιαίο κείμενο των 2000 λέξεων στο οποίο μάλιστα θα περιλαμβάνονται και οι τεκμηριωμένες ενστάσεις που ενδέχεται να έχουν βουλευτές παρατάξει. Ήδη πάντως το ΚΚΕ, διαμηνύει ότι δεν σκοπεύει να συμμετέχει στην εν λόγω διαδικασία, έχοντας ήδη ετοιμάσει ξεχωριστό πόρισμα, ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί στάση αναμονής ενώ ο ΛΑΟΣ, αναμένεται να ζητήσει την περαιτέρω διερεύνηση για τουλάχιστον πέντε πρώην Υπουργούς, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κάνει αναφορές και σε ευθύνες του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

newscode.gr

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *