Διαφημίσεις

Η διόγκωση του ελλείμματος φαίνεται ότι δεν αφήνει περιθώρια για απαλλαγή ή ελάφρυνση των νοικοκυριών από τη φορολογία. Στην έκτακτη εισφορά και τα οικιακά φωτοβολταϊκά….
Τι προτείνει το ΥΠΕΚΑ

Έκτακτη εισφορά και για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες σχεδιάζει το ΥΠΕΚΑ.

Όπως αναφέρει η “Καθημερινή”, σε πρώτη φάση εξετάζεται εισφορά της τάξης του 10 – 15% (με δυνατότητα εξαίρεσης για όσους διαθέτουν χαμηλό εισόδημα), ώστε να ενισχυθεί ο ΛΑΓΗΕ, που παρουσιάζει σοβαρά ελλείμματα, με 30 – 35 εκατ. ευρώ ετησίως

Ο συνολικός τζίρος από φωτοβολταϊκά στις στέγες ανέρχεται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ ετησίως και δεν υπόκειται σε φορολογία.

Η υψηλή εγγυημένη τιμή σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος εγκατάστασης προσέλκυσε πλήθος οικιακών καταναλωτών, με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του 2012 η συνολική ισχύς των φωτοβολταϊκών στις στέγες να φτάσει τα 297,8 MW.

Τα οικιακά φωτοβολταϊκά είχαν εξαιρεθεί από την έκτακτη εισφορά, ωστόσο η διόγκωση του ελλείμματος υποχρεώνει την κυβέρνηση να επεκτείνει το μέτρο και σε αυτή την κατηγορία.

Σημειώνεται ότι ήδη δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ, το οποίο περιλαμβάνει σειρά μέτρων για το κλείσιμο της μαύρης τρύπας.

Οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν αύξηση της έκτακτης εισφοράς από το εύρος του 25% – 35% στο εύρος του 37% – 40% για φωτοβολταϊκούς σταθμούς, αλλά και πάγωμα της αγοράς φωτοβολταϊκών μέχρι το τέλος του 2013.

news247



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “ΕΧΕΤΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΣΑΣ; ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΑΡΥ ΧΑΡΑΤΣΙ!”
  1. Ο τιτλος του αρθρου ειναι πραγματικα τραγελαφικοτερος
    απο το κειμενο και την νομοθεσια που θελουνε τα μπασταρδα να περασουνε !

    Δηλαδη οσοι στην ζωη τους κανανε οικονομιες και αργοτερα αποφασισανε να βαλουνε ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ τους φωτοβολταικα ητανε μαλακες και λιγοτερο εξυπνοι απο τους αλλους ?
    Δηλαδη το να εχεις ενεργεια απο τον ΗΛΙΟ ειναι ΒΛΑΚΕΙΑ ??

    Οταν στο εξωτερικο εδω και 10 με 15 χρονια ολοι κανανε εγκαταστασεις φωτοβολταικων,εμεις/εσεις,εδω το μονο που καναμε/κανατε,ητανε να χαλαμε/χαλατε,τα λεφτα απο τα διακοποδανεια και ολες τις αλλες μαλακιες ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΥΝΑΤΕ ΣΗΜΑΙΑΚΙΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!

    Επειδη στο σπιτι ΜΟΥ και με οικονομιες ΖΩΗΣ(Χωρις γαμωδανεια) Εβαλα φωτοβολταικα πριν 3 χρονια με ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ δεν γουσταρω και δεν ανεχομαι,εμενα και χιλιαδες αλλους ανθρωπους να μας λενε μερικοι….."Καλα να Παθετε"

    Για αυτο ρε μπουρδελα δεν θα παμε μπροστα,γιατι υπαρχουνε τα κατσικια που τοσα χρονια γουσταρανε ΝΔ ΠΑΣΟΚ κτλπ…και επισης γιατι ελαχιστοι ανθρωποι ΕΧΟΥΝΕ ΣΕΒΑΣΜΟ απεναντι στον συναθρωπο τους !!

    Και να το θεσω και αλλιως…
    Καλα να παθεις και ΕΣΥ που εβαλες αυτον τον ΗΛΙΘΙΟ ΤΙΤΛΟ σε οποιο προβλημα εχεις στην ζωη σου,εστω και αν αυτο ειναι ΑΠΛΟ !!

    Δεν γουσταρω να γραψω κατι για αυτον τον κουραδονομο διοτι ειμαι αρκετα σπασμενος με τον τιτλο !!!

    Υ.Γ Κανενα προβλημα και κανενα μισος προς διαχειριστας του KATOXIKA NEA !

    Y.Γ Αναφερομαι σε αυτον που εβαλε τον τιτλο !!

  2. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ!!! ΚΑΛΑ!!! ΤΟΣΟ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ,ΤΟΣΟ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ,ΟΥΤΕ !!!! ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ !!! ΟΙ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΗΤΑΝ …ΠΑΡΘΕΝΕΣ !!

  3. "Η υψηλή εγγυημένη τιμή σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος εγκατάστασης " χαχαχα!!!
    Ασφαλώς αυτος που το συνεταξε το αρθρο ειναι ασχετος και καθολου ενημερωμενος για να μην μπω πουλημενο τομαρι και α@#!δι!! Θα επρεπε να ξερει οτι οι ιδιοκτητες που εβαλαν τα λεφτα τα απο τη τσεπη τους (οχι δάνειο) με την "υψηλή τιμή" ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΦΟΡΟ στο κράτος ΦΠΑ 24%, και ευελπιστουν να κανουν απόσβεση των χρηματων τους μετα απο 7-8 χρόνια!! με την προυπόθεση να πανε ολα τέλεια (ηλιοφάνεια, χωρις τεχνικά προβλήματα).Μετα τα 10 χρόνια τα φωτοβολταικα υστερουν στην απόδοσή τους. Ειχαν 2-3 χρόνια για να βγαλουν κανενα "χαρτζιλίκι" για τα παιδιά τους (φροντιστηρια κλπ)

  4. Το καλυτερο ειναι να παιρνες φωτοβολταικα διχως να χεις σχεση με ΔΕΗ και με αυτα μαζι και με καποια αιολικη γενητρια να πετουσες τη ΔΕΗ εξω απο το σπιτι σου…
    με αυτα επισης θα μπορουσες να παραγεις καυσιμα απο χαλασμενα φρουτα απο ζαχαρη ή ζαχαροτεφτλα που καλιεργουνται και ευκολα,..μπορεις να παραγεις οινοπνευμα για να μαγειρευεις ή να κινησε με το μηχανακι σου (με μια απλη μετατροπη)…. και ετσι ουτε χαρατσια ουτε τιποτε…
    Επισης μπορεις να παρεις και γενητριες που καινε λαδια ακομα και κακης ποιοτητας λαδια ωστε να παραγεις και ρευμα οταν δεν θα χεις καθολου ανεμο ή ηλιο…
    Δειτε ολοι αυτο που εκανε ο εφευρετης Καλογερακης απο την Κρητη…. και πραξτε τα ομοια…
    εχει να πατησει στη ΔΕΗ 15 χρονια, και 3 χρονια σε βενζιναδικο

  5. φυλοι μου οιηγετσ μασ εβαλαντο κοσμο ναπαρει αυτοκινιτα μεγαλου κυβισμου μετα τα φορολογισαν βαλτε φωτοβοταικα τα φορολογουν διλοστε τισ οικοδομικεσ υπερβασισ να τασωσετε τα φορολογουν καιπολα αλλα στιν ιταλια η μαφια αγονιζεται να κυβερνιση τιν ελλαδα τιν κυβερνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek