ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΗ ΤΥΝΗΣΙΑ! ΑΡΚΕΤΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ!!!

Τύνιδα, Τυνησία
Τουλάχιστον επτά ξένοι τουρίστες και ένας Τυνήσιος σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε εμβληματικό μουσείο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κτίριο του Κοινοβουλίου στο κέντρο της Τύνιδας. …

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο ομήρους στο Εθνικό Μουσείο Μπάρντο, ένα από τα σημαντικότερα της αφρικανικής ηπείρου. Εκκενώθηκε το Κοινοβούλιο.

Εκπρόσωπος του τυνησιακού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν περικυκλώσει δύο ενόπλους που έχουν οχυρωθεί στο εσωτερικό του μουσείου.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio Mosaique μετέδωσε την ίδια στιγμή ότι τρεις ένοπλοι ντυμένοι με στρατιωτικού τύπου στολές ενδέχεται να κρατούν ομήρους εντός του μουσείου.

Μιλώντας στον ίδιο σταθμό ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Μοχάμεντ Αλί Αραουί δήλωσε ότι ένας εκ των νεκρών είναι Τυνήσιος, ενώ δεν αναφέρθηκε στην εθνικότητα των υπόλοιπων επτά θυμάτων.

«Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση στο μουσείο Μπάρντο» δήλωσε ο ένοπλος.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν είναι σαφές ποιοι βρίσκονται πίσω από την επίθεση. Η Τυνησία έχει βρεθεί αντιμέτωπη με βία ισλαμιστών τα τελευταία χρόνια, περιλαμβανομένων ομάδων που συνδέονται με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ενώ η ανησυχίες για την ασφάλεια στη χώρα έχουν ενταθεί καθώς η γειτονική Λιβύη βυθίζεται σταδιακά όλα και βαθύτερα στο χάος.

Το Εθνικό Μουσείο Μπάρντο (Bardo) βρίσκεται δίπλα στο Κοινοβούλιο της χώρας, το οποίο εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας μετά τους πυροβολισμούς. Αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες καθώς «αφηγείται» την ιστορία της Τυνησίας και παράλληλα φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες συλλογές ρωμαϊκών μωσαϊκών στον κόσμο.

ΠΗΓΗ

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *