Εντολή Πανούση: Δεν θα συλλαμβάνεται πια κανένας παράνομος μετανάστης

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Αλλάζουν όλα στο μεταναστευτικό καθεστώς μετά την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

Ελεύθεροι πρόκειται να αφεθούν όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας. Ενώ όσοι έρχονται στα σύνορα με την Ελλάδα δεν πρόκειται να συλλαμβάνονται

Αυτό προβλέπει διαβαθμισμένη υπηρεσιακή εντολή του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Πανούση.

Σύμφωνα με την διαταγή, θα αφεθούν ελεύθεροι όσοι μετανάστες βρίσκονται σε κέντρα κράτησης ή υπό κράτηση και δεν κατηγορούνται για κακούργημα, αλλά βαρύνονται απλώς με την κατηγορία της παράνομης εισόδου.

Οσοι μετανάστες εφεξής, εντοπίζονται στα σύνορα της χώρα, δεν θα συλλαμβάνονται πλέον, αλλά θα καταγράφονται θα γίνεται σήμανση και θα τους δίδεται μέσω «φύλλου πορείας» η δυνατότητα παραμονής στην Ελλάδα ενός μήνα, ώστε να επιλέξουν σε ποια χώρα θέλουν να πάνε. Ωστόσο, αν στη συνέχεια εντοπισθούν σε άλλη περιοχή της χώρα θα τους δίδεται άδεια παραμονής άλλων 6 μηνών προκειμένου να ζήσουν νόμιμα, μέχρι να βρουν τρόπο να φύγουν από την Ελλάδα.

Την είδηση επιβεβαίωσε μιλώντας στο iefimerida.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας.

Οπως μας ενημέρωσε, έχει δει με τα μάτια του την διαταγή, η οποία ισχύει από σήμερα. Εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις από εδώ και πέρα και αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να αποσύρουν την διαταγή.

Συνοριοφύλακες: Ερχονται ορδές μεταναστών – Να ανακαλέσει η κυβέρνηση

Λίγο αργότερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση με την οποία εκφράζει έντονο προβληματισμό

«Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. παρακολουθώντας το τελευταίο διάστημα τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την πολιτική που έχει προαναγγείλει για το μεταναστευτικό στη χώρα, έθεσε σε προτεραιότητα και ζήτησε συνάντηση με τον Υπουργό και άμεσο πολιτικό προϊστάμενο των ενστόλων που εντάσσονται σε αυτή την αστυνομική δράση κ. Γιάννη Πανούση.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, η Ομοσπονδία εξέθεσε τους προβληματισμούς της σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση των κέντρων κράτησης, την απελευθέρωση των παράνομων μεταναστών και παράλληλα ζήτησε από την πολιτική ηγεσία την βελτίωση των συνθηκών κράτησης αλλά και διαμονής αυτών των ανθρώπων.

Με σημερινή διαταγή του Αρχηγείου και του Αρμόδιου Κλάδου, διατάσσεται «ουσιαστικά» η πλήρης εκκένωση των κέντρων, η απελευθέρωση με υπηρεσιακά σημειώματα 6μηνης διάρκειας όλων των αλλοδαπών που κρατούνταν με το αιτιολογικό της παράνομης εισόδου, αλλά κυρίως η Μ Η κράτηση Κ Α Ν Ε Ν Ο Σ που στο μέλλον θα εισέρχεται παράνομα στη χώρα. Αντιθέτως η 7μηνη ουσιαστικά νομιμοποίησή τους – αφού ταυτοποιηθούν – θα τους καθιστά ισότιμους πολίτες στη χώρα μας.

Θεωρούμε πως κάθε ενέργεια που καθιστά ισότιμη την μεταχείριση από την Πολιτεία των νομίμων μεταναστών και πολιτών μιας χώρας, με αυτούς που εισέρχονται παράνομα, δίνοντας ίδιες ελευθερίες και ίσα δικαιώματα, οδηγεί σε καταστροφικές συνέπειες. Προκαλεί φυσικό κάλεσμα «ορδών» μεταναστών και μεταναστευτικών κυμάτων στη χώρα, αυξάνοντας τη ροπή προς την εγκληματικότητα ( έλλειψη σίτισης, διαμονής, ανθρώπινες συνθήκες, κ.α. ) και διαταράσσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών μιας χώρας (βλ. κέντρο Αθήνας προηγ. έτη).

Γνωρίζοντας από την πρόσφατη εμπειρία μας το τι συνέβαινε στα αστυνομικά κρατητήρια, προ της λειτουργίας των κέντρων κράτησης, με την πολύμηνη κράτησή των αλλοδαπών χωρίς προαυλισμό, χωρίς βασικές συνθήκες υγιεινής, με ξηρά τροφή και μόνο, χωρίς φώς ηλίου, θεωρούμε πως η κράτηση των παράνομων μεταναστών στα κέντρα σαφώς και εξάλειψε αυτές τις συνθήκες.

Διευκόλυνε της εργασία μας και έκανε ασφαλέστερη και πιο ανθρώπινη την κράτησή τους. Προβήκαμε σε καταγγελίες όταν και όπου διαπιστώσαμε άσχημες συνθήκες κράτησης και ζητήσαμε την άμεση βελτίωσή τους. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να οδηγηθούμε και πάλι στο συνωστισμό των κρατητηρίων των αστυνομικών τμημάτων της χώρας.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, καθόσον η Ελλάδα μετά από αυτές τις εξαγγελίες, το αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται να «υποδεχθεί» χιλιάδες παράνομους μετανάστες.

Οφείλει η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το ζήτημα ώριμα, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, διασφαλίζοντας όμως πρώτιστα την ασφάλεια της κοινωνίας.

Τέλος καλούμε, τη Φυσική Ηγεσία – αφού γνωρίζει τις συνέπειες αυτής της πολιτικής – να επανεξετάσει το ζήτημα και να ενημερώσει τα συναρμόδια Υπουργεία για τις αναμενόμενες συνέπειες που επέρχονται.

Το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα οφείλουν να τοποθετηθούν και να αναμορφώσουν μια νέα ενιαία πολιτική, διακομματική και σταθερή, προς το συμφέρον πρωτίστως της χώρας.

Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. από την πλευρά της, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων τολμώντας με αλήθειες να υπενθυμίζει πως αρχές και αξίες δεν αλλοιώνονται από πολιτικές αλλά προάγονται διαχρονικά από το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον πολίτη και την κοινωνία».

ΠΗΓΗ

Loading...

21 thoughts on “Εντολή Πανούση: Δεν θα συλλαμβάνεται πια κανένας παράνομος μετανάστης

 1. Ανώνυμος says:

  ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ . ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ .

 2. Ανώνυμος says:

  Ωραία…. από αυριο θα έχουμε και τους πρωτους "νομιμους"
  φόνους Ελλήνων…..

  Δεν το κόβω να την βγάζουμε καθαρή…..

 3. Ανώνυμος says:

  Mπάτε σκύλοι αλέστε….φάτε προοδευτικότητα και αριστερή υπερηφανη κυβέρνηση με νέα μνημόνια….θεέ μου πόσο πρόβατα είμαστε…ο μόνος λαός που πραγματικά τα τελευταία χρόνια ψηφισε και ψηφίζει την εξαφάνισή του.

  • Ανώνυμος says:

   SORRY ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΛΙΓΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ.
   ΕΙΔΕΣ ΕΣΥ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΑΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΖΕ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΛΗ ΠΟΡΕΙΑ? ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΙΠΟΤΑ,ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΛΕΠΑ ΟΛΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ…
   ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΠ'ΕΞΩ -ΜΕ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΜΑΣ "ΤΖΑΚΙΑ"-ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ- ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ.
   ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΝΕΙ Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.

 4. Ανώνυμος says:

  ΑΝΟΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ … ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!
  Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.
  ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΖΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ;
  ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ (ΒΛΕΠΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ) ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ;
  ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΡΕΜΑΛΙΑ.
  ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΑΣΗΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
  ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΠΟΥ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΟΥΝΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ;

 5. Ανώνυμος says:

  Πάντως στην Ελλάδα ο Ελληνας τελείωσε. Σε λίγο θα είναι μια χώρα μουσουλμάνων μίξη βορειοαφρικάνων και ασιατοαφγανοπακιστανών.
  Ζήτω η νέα Ελλαδα της αριστεράς και της προόδου. Αυτό ψηφίσαμε για τα παιδιά μας, με τους νεοταξίτες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ΝΔ, ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.

 6. George Kaminis says:

  Αμολήστε όλη τη Σαρία, ρίξτε τους στην αρένα αυτής της μπανανίας, θέλουμε περισσότερη φτώχεια και έγκλημα, έτσι, να δεχτούμε με χαρά και την ''καρτούλα''!!!

 7. mohamet says:

  εγώ είχα πρωτινή να τους στείλουμε στη λιάρο σε μια βραχονησίδα τέλος πάντων και να ελέγχονται από τον στρατό σαν κέντρο κράτησης αλλά δεν το κάνουν είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα τον αλλοδαπών αλλά εμείς δεν έχουμε δικαιώματα σαν Έλληνες οπότε ξεχάστε το καλή αγρυπνία.

 8. Ανώνυμος says:

  Πού είναι ο Καμμένος να βάλει τις κόκκινες γραμμές του; Αλλά ξέχασα, αυτός θα έχει φρουρούς να φυλάνε την οικογένεια του, ενώ εμείς………..

 9. Ανώνυμος says:

  ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΙΛΙΩΣΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ: ΜΑΣ ΔΩΣΑΝΕ…ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ…
  ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΩΜΑΣΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…

  ΥΣ: ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Η ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΖΑΝ,'Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ?

 10. Ανώνυμος says:

  Γιατί βρέ παιδιά τόση έκπληξη μέ τούς συριζολαθρολάγνους? Πόσες αμέτρητες φορές δήλωσαν τό γαμημένο τό κουσούρι τους μέ τούς λαθροβρωμιάρηδες? Καί προεκλογικά τό ίδιο. Κάποιοι μαλάκες όμως ανεγκέφαλοι όταν πήγαν στήν κάλπη, τό μυαλό τους τό είχαν μόνο στήν τσέπη, ότι δήθεν κάτι θά τούς δώσει, ή ότι θά βολευτούν. Δέν σκέφτηκαν ούτε στιγμή εάν δολοφονήσουν τούς γονείς του, εάν βιάσουν τήν αδελφή του, εάν εισβάλουν στό σπίτι του καί σιδερώσουν τήν γυναίκα του. Μόνο τήν τσέπη σκέφτηκαν παιδιά οί ψευτοέλληνες, δηλαδή τήν πάρτυ τους, όχι τήν ασφάλεια όλου τού κοινωνικού συνόλου. Τούς ξέραμε χρόνια πρίν τί λαθρολάγνοι ήταν, καί ότι είπαν προεκλογικά τό τήρησαν σέ λίγες ημέρες. Γιά τούς λαθρολεχρίτες όμως, όχι γιά εσένα τόν μαλάκα πού ακόμα περιμένεις νά κάνουν έλεγχο τού ψεύτικου χρέους καί νά τιμωρηθούν οί προδότες. Συριζομαλάκα, όταν ξυπνήσεις καί καταλάβεις ότι τούς λαθροβρωμιάρηδες θέλουν καί όχι εσένα, πολύ αργά………ΚΑΛΗΝΥΚΤΑ.

 11. Ανώνυμος says:

  Ο Καμενος στο υπουργειο του κανει πολύ καλα την δουλεια του ο τουρκος τα μαζεψε αν το υπουργειο το ειχε Ψυριζαιος θα τους κουνουσαν το μαντηλι δεν τους ενδιαφερει Η ΕΛΛΑΔΑ πολυ φοβαμαι ότι ο Καμενος είναι εμποδιο στους μεταρυθμιστες της καρεκλας για αυτό αγωνιζοντε με τι αυξησεις της ΔΕΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΘΛΕΙΟΤΗΤΟς ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΝΟΜΙΜΟΥΣ

  • Ανώνυμος says:

   ΑΦΟΥ Ο ΚΑΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ , ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥ . ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΜΥΝ ΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΡΜΗ ΧΩΡΑ ; ΠΟΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΘΑ ΦΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ; ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ;

 12. Ανώνυμος says:

  Πογκρομ παντου και νυχτα κρυσταλλων παντου ξυλο και μονο ξυλο οι εκλογες ειναι στημενες η ταν η επι τας

 13. Ανώνυμος says:

  Βλεποντας αυτο το αρθρο θυμηθηκα τη θητεια μου στο στρατο ου ημουν για λιγο καιρο σε φυλακιο στα συνορα ηταν κι αλλα φυλακια περιπου ανα 5 χμ σε χωρια που τα ειχε ξεχασει ο Θεος.

  Εμεις επρπε να φυλαμε τα συνορα και να κανουμε περιπολους με στοχο οχι τοσο την ασφαλεια της περιοχης αλλα περισσοτερο κανοντας τη δουλεια της αστυνομιας διλ να ελεγχουμε οσους μπαινουν στη χωρα παρανομα απο τα βουνα κτλπ για αν ειναι νομιμα με διαβατηρια..

  Πιαναμε αρκετους τους ελεγχαμε οσοι δεν ειχαν διαβατηριο τους βαζαμε σε ενα δωματιο κατι σα κελι ηταν που το κλειδωναμε μετα καλουσαμε την αστυνομια τους επαιρνε κι ως εκει..

  Θυμαμαι μια μερα μας εκανε κατι σαν εφοδο περισσοτερο κατι σαν επισκεψη ενας ταγματαρχης ηταν λιγο ψιλο ψυχακιας του ονομα του μου διαφευγει.
  Οι ιστοριες λεγαν οτι θα επρπε να ειναι ταξιαρχος αλλα λογο μιας συντομης επισκεψης στη τουρκια του ειχαν αφερεσει βαθμο..
  Αυτος λοιπον δε πηγαινε με τιποτα τους παρανομους μεταναστατες..
  Ετσι κι εγινε ηρθε ο ταγματαρχης ολοι προσοχη κι αρχισε να λει τα παλιοτομαρα ερχονται παρανομα στη χωρα κανουν λεφτα ζουνε σα τα ζωα και μετα στη χωρα τους αγοραζουν βιλες.
  Κανουν τους κακομοιρηδες μας τρωνε το ψωμι και στη χωρα τους βασιλιαδες και δεν αγοραζον καν ενα διαβατηριο μας δουλευουν κανονικα οι αλητηριοι..
  Μπορει ν ακουγεται ασχημο δεν ειχε ομως αδικο αυτοι ερχονται ελλαδα κανουν τους κακομοιρηδες και μετα πανε στη χωρα τους και ειναι πασαδες κι οτα ξαναγυριζουν δεν εχουν ουτε το φιλοτιμο να παρουν ενα διαβατηριο να νομιοποιηθουν να σεβαστουν τη χωρα που τους ταιζει..

  Αλλα δε φταινε μονο αυτοι φταινε και οι ελληνες αρκετες φορες καναμε τα στραβα τα ματια σε ελληνες που ειχαν αλλοδαπους μαζι τους σαν εργατες ειτε με ληγμενα διαβατηρια ειτε χωρις καν ταυτοτητα..

  Κλαιγοταν οι τσοπανηδες που θελαμε να παρουμε μαζι μας τους παρανομους εργατες τους.

  Πριν να κοιταξετε και να πειτε για το κρατος κοιταχτε πρωτα τους εαυτους σας που περνεται παρανομους για να γλιτωσεται την εφορια.

  Δε λεω η κυβερνηση ειναι βαλτη για να μετονομαστει η χωρα σε ελλαδισταν αλλα φταινε και οι πολιτες της που κοιταζουν πρωτα τη τσεπη τους και μετα το μελλον της χωρας..

  Ασωτος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *