ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Άγκυρα συμμάχησε με το ISIS/ISIL και βομβαρδίζει τους Κούρδους ΣΦΟΔΡΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΡΚΚ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΤΗΣ ΚΟΜΠΑΝΙ

· Κατοχικά Νέα

Toυρκικά F-16 και F-4 έπληξαν πριν στόχους των Κούρδων του ΡΚΚ στην επαρχία Χακάρι, βάζοντας τέλος στην εκεχειρία και αποκαλύπτοντας με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο την υποστήριξη των Τούρκων προς τους ισλαμιστές του ΙSIS.

Το ΡΚΚ παρείχε βοήθεια στους Κούρδους του YPG που μάχονται στην Κομπάνι και με τον τρόπο αυτό η τουρκικήβτσρατιωτική ηγεσία πιστεύει ότι θα βοηθήσει το ISIS να καταλάβει την Κομπάνι.

Tουρκικά μαχητικά απογειώθηκαν από τις βάσεις στη Malatya και το Ντιαγιάρμπακιρ και βομβάρδισαν στόχους του Τουρκικού Εργατικού Κόμματος, PKK, στη νοτιοανατολική Τουρκία, στα εδάφη του Κουρδιστάν, “μετά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις σε τουρκικά φυλάκια” και συγκεκριμένα στην επαρχία Χακάρι.
«Μαχητικά F-16 και F-4 έπληξαν στόχους των Κούρδων που εδώ και ημέρες επιτίθενται με ρουκέτες στα τουρκικά φυλάκια» αναφέρει η Χουριέτ
Υπενθυμίζεται ότι ο φυλακισμένος ηγέτης του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν την περασμένη εβδομάδα είχε απευθύνει τελεσίγραφο στον Ερντογάν, ότι εάν δεν στηρίξουν τους Κούρδους της Κομπάνι έναντι του Ισλαμικού Κράτους, αυτό θα σημάνει αυτομάτως τον τερματισμό των ειρηνευτικών συνομιλιών, και την αρχή νέων συγκρούσεων.
Ο βομβαρδισμός έλαβε χώρα κατόπιν της επίθεσης των Κούρδων διαδηλωτών στο φυλάκιο του Dağlıca στην νοτιοανατλική περιφέρεια του Diyarbakır. Oι Κούρδοι ήθελαν το άνοιγμα των συνόρων για να μπορέσουν να προστρέξουν προς βοήθεια των μαχητών της Κομπάνι.

Οι Τούρκοι το αρνούνταν κατηγοηματικά βοηθώντας έτσι τους ισλαμιστές να πάρουν την πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την ενέργειά τους αυτή οι Τούρκοι δεν περίμεναν την λήξη του τελεσίγραφου και πέρασαν πρώτοι στην επίθεση κατά των Κούρδων. Είναι εμφανές ότι οι ισλαμιστές εγκληματίες του ISIL που αποκεφαλίζουν, ακρωτηριάζουν και σκοτώνουν αμάχους, γυναίκες και παιδιά, θεωρούνται για την Τουρκία “έντιμοοι” πολεμιστές του Ισλάμ.

Η Δύση εξέθρεψε αυτούς τους εγκληματίες όπως και αυτές τις συμπεριφορές της Άγκυρας. Το ΙSIS/ISIL χρηματοδοτήθηκε και εξοπλίστηκε από τις ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία,Κατάρ, και Τουρκία, οι πρηγούμενοι όμως βγήκαν έξυπνα από το “κάδρο” και άφησαν μόνο τον Ρ.Τ.Ερντογάν να φαίνεται, άλλωστε και αυτός δεν έκανε καμμια προσπάθεια να κρυφτεί.

ΠΗΓΗ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ενδεικτική φωτογραφία ιταλικής ακτογραμμής, όχι του σημερινού σεισμούΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΙΤΑΛΙΑ: Συναγερμός για τσουνάμι μετά από μπαράζ σεισμών στη Σικελία – Η προειδοποίηση άρθηκε

Ενδεικτική φωτογραφία αρχείου για ναυσιπλοΐα και ενεργειακές μεταφορέςΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ – ΙΡΑΝ: Η Ουάσιγκτον προετοιμάζεται για σύγκρουση μεγάλης διάρκειας – Το αδιέξοδο και τα Στενά του Ορμούζ

Ενδεικτική φωτογραφία θαλάσσιας ζωής, όχι το ψάρι του συγκεκριμένου περιστατικούΔΙΕΘΝΗ

Το «ψάρι της καταστροφής» ξεβράστηκε ξανά – Προβλέπει πραγματικά σεισμούς ή πρόκειται για μύθο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *