17:48 - 24/04/2015

Εκκωφαντικός συναγερμός στις τράπεζες

Οι διοικήσεις των τραπεζών δηλώνουν αδυναμία να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις, όπως διαγράφονται στο πολιτικό μέτωπο

Συναγερμός έχει σημάνει στα επιτελεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας. Οι τελευταίες διαροές, κυρίως μέσω του ξένου Τύπου, ότι ενδέχεται η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να περιορίσει τη ρευστότητα που τους δίνεται, μέσω του ELA, έχει προκαλέσει πολύ «θόρυβο» στις διοικήσεις τους, οι οποίες πλέον δηλώνουν αδυναμία να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις, όπως διαγράφονται στο πολιτικό μέτωπο, αλλά «χτυπούν» πλέον πάνω τους. Παρά τις προσπάθειες να καθησυχαστεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα, μέσω «πυροσβεστικών» δηλώσεων, το βαρύ κλίμα δεν αλλάζει.

Είναι ενδειτικό ότι η μεσοβδόμαδη παρέμβαση από τον Μπενουά Κερέ, ο οποίος είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ και δήλωσε (σσ σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή») πως «η ΕΚΤ θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις ελληνικές τράπεζες, όσο είναι φερέγγυες και έχουν επαρκή ενέχυρα» μάλλον θορύβησε, παρά καθησύχασε.

Κι αυτό γιατί όλοι στάθηκαν στο δεύτερο μέρος της δήλωσης, που ερμηνεύθηκε ως μήνυμα και μάλιστα σαφές. Ισως περισσότερο σαφές κι από εκείνο του Bloomberg (περί «κουρέματος» των collaterals που δίνουν οι ελληνικές τράπεζες για να πάρουν ρευστότητα από την ΕΚΤ). Γι’ αυτό και ο συναγερμός αντί να σιγήσει, χτύπησε ακόμα πιο δυνατά τις τελευταίες ώρες.

ΠΗΓΗ

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί