11:02 - 07/04/2015

ΔΑΝΕΙΟ 49,4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ SWAPS ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ! ΒΙΝΤΕΟ!

του Δημήτρη Καζάκη

Η κυβέρνηση Τσίπρα αναγκάστηκε να προβεί σε 49,4 δις σε swaps από τη Γενική Κυβέρνηση τους πρώτους δυο μήνες για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις…

Αυτό δήλωσε ο Πέτρος Μηλιαράκης, νομικός σύμβουλος της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην εκπομπή Αντι-Θέσεις του Γιώργου Σαχίνη στο Κρήτη TV
Δεν γνωρίζω αν αυτή η δήλωση ευσταθεί, δηλαδή αν όντως έκανε κάτι τέτοιο η κυβέρνηση. Αν όμως αληθεύει μιλάμε για έγκλημα καθοσιώσεως καθότι τα swap αυτά αφορούν παράλληλες συναλλαγές, που γίνονται σε επιλεγμένα από τα πριν επενδυτικά κεφάλαια ή τράπεζες, εξωφρενικά επιτόκια, αμοιβές πάνω και κάτω από τραπέζι και φυσικά εμπράγματες εγγυήσεις. Δεν έχει κανείς παρά να θυμηθεί τα swap του Σημίτη με την Goldman Sachs.

Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει πειστικά και να αποκαλύψει το σύνολο των στοιχείων. Διαφορετικά ελέγχεται καθ’ ότι τα swap αυτά δεν έγιναν για μισθούς και συντάξεις, αλλά γιατί το δημόσιο ταμείο λεηλατήθηκε προκειμένου να πληρωθούν οι δανειστές. Σημειώνουμε ότι τα swap δεν καταγράφονται στο δημόσιο χρέος κι έτσι η κυβέρνηση που τα συνάπτει μπορεί να κρύψει τουλάχιστον μέχρι τη λήξη τους.

Αν έκανε κάτι τέτοιο η κυβέρνηση Τσίπρα σημαίνει ότι αυτομάτως πρόσθεσε κοντά 50 δις ευρώ πρόσθετο αφανές δημόσιο χρέος σε μια ρημαγμένη από τους δανειστές χώρα. Χώρια το γεγονός ότι τέτοιες πρακτικές συνοδεύονται από ύποπτες συναλλαγές κερδοσκοπίας ανάμεσα σε πολιτικούς και ανάδοχες τράπεζες.

ΠΗΓΗ

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. 0
  0
  ΟΙ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΟΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.ΛΕΤΕ ΜΙΣΘΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ,2 ΜΗΝΕΣ,50 ΔΙΣ. ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ Η ΚΛΑΨΟΥΜΕ Η ΝΑ ΠΑΤΕ ΞΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ 50 ΔΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ Η ΚΙΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 2 ΔΙΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ.
  ????ΜΗΠΩΣ ΞΕΦΥΓΑΤΕ ΛΙΓΟ ΣΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ??ΜΗΠΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΙΛΑΓΝΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΖΑΛΗ ΝΑ ΜΑΝΤΡΩΣΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΜΑΣΗΜΕΝΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟΥ Δ! ΡΑΙΧ??
  ΟΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΙΣ
  ΒΟΥΡΤΣΕς ΜΕ ΤΙΣ Π….Σ. ΜΙΣΘΟΙ ΣΥΝΑΤΞΕΙΣ 2 ΜΗΝΩΝ 50 ΔΙΣ.
  ΜΗΠΩΣ ΕΝΟΟΥΝΕ ΔΡΑΧΜΕΣ??ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ
 2. 0
  0
  ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΤΙΝ ΑΥΡΙΟ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ—
 3. 0
  0
  Τί είπε ό συριζομπάσταρδος ρέ? 50 δίς επιπλέον? Άς μήν είναι γιά μισθούς-συντάξεις, πού θά πάνε αυτά τά χρήματα? Θά φορτωθούν ώς δημόσιο χρέος? Ερώτηση κάνω επειδή δέν γνωρίζω.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί