Διαφημίσεις

Να μαζεύουμε κανένα τρόφιμο, καλού κακού… να πάρουμε και ότι χρηματάκια έχουμε (αν έχουμε) από τις Τράπεζες…
ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΕΦΟΡΙΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΧΑΡΑΤΣΙΑ.
Άντε μπράβο…

Πόπη Σουφλή

ΗΠΑ: 800.000 ομοσπονδιακοί δημόσιοι υπάλληλοι τέθηκαν σε προσωρινή διαθεσιμότητα

Μνημόνιο εξέδωσε και το Γραφείο Προυπολογισμού του Λευκού Οίκου

Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έπαυσε επίσημα κάθε δραστηριότητα καθώς η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για τον προυπολογισμό. Περίπου 800.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι από το σύνολο των 2.000.000 θεωρήθηκαν ως μη « απαραίτητοι » και τέθηκαν σε προσωρινή παύση!

Aποφασίσθηκε ότι για όσο διάστημα διαρκέσει αυτή η διαθεσιμότητα θα λαμβάνουν μια ελάχιστη μηνιαία αποζημίωση. Ωστόσο, η Νew York Times επικαλείται πηγές του Πενταγώνου που δήλωσαν ότι ακόμα και οι πολιτικοί υπάλληλοι της Εθνικής Άμυνας δε θα πληρώνονται για όσο διάστημα διαρκέσει η διαθεσιμότητα.

Στη Γερουσία την πλειοψηφία έχουν οι δημοκράτες και στη Βουλή των Αντιπροσώπων οι Ρεπουμπλικάνοι με αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί η απαιτούμενη συμφωνία για τον προυπολογισμό του κράτους λόγω ασυμφωνίας για το πρόγραμμα ιατρικής περίθαλψης. Έτσι, ο Λευκός Οικος υποχρεώθηκε να διατάξει την αναστολή των εργασιών κάποιων ομοσπονδιακών υπηρεσιών από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, τοπική ώρα Ουάσινγκτον.

Η Διευθύντρια του Γραφείου Προυπολογισμού του Λευκού Οίκου, κα Sylvia M. Burwell δήλωσε ότι ‘ δυστυχώς δεν διαφαίνεται ότι ο Πρόεδρος θα υπογράψει κάποια απόφαση προυπολογισμού την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013 και επομένως οι υπηρεσίες πρέπει να διακόψουν κάθε δραστηριότητα ‘. Επί προεδρίας Bill Clinton το χειμώνα του 1995-1996 η αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών είχε διαρκέσει 22 ημέρες. Σε αυτήν την 19η παύση εργασιών στην Ιστορία των ΗΠΑ, το κράτος οφείλει να περιορίσει στο ελάχιστο τις παρεχόμενες υπηρεσίες του. Για παράδειγμα, σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ θα παραμείνουν κλειστά μουσεία, εθνικά πάρκα και άλλες συναφείς υπηρεσίες κρινόμενες ως ‘μη σημαντικές’. Ακόμα και το περίφημο Άγαλμα της Ελευθερίας θα παραμείνει κλειστό για τους επισκέπτες. Αντίθετα οι τομείς του στρατού που συμεριλαμβάνουν τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό είναι οι μόνες που θα συνεχίσουν κανονικά το έργο τους. Ο πρόεδρος Ομπάμα σε τηλεοπτικό μύνημά του δεν παρέλειψε να κάνει ειδική μνεία στον αμερικανικό στρατό : « Εσείς και οι οικογένειές σας δεν αξίζετε αυτήν τη δυσλειτουργία του Κονκγρέσσου » ενώ καθυσύχασε τους αμερικανούς πολίτες ότι ‘οι στρατιωτικοί θα πληρωθούν, τα κοινωνικά επιδόματα θα δοθούν και το ταχυδρομείο θα το παραλάβετε’. Ωστόσο, οι κοινωνικές υπηρεσίες θα υπολειτουργούν με μειωμένο προσωπικό και δε θα επεξεργάζονται κανένα νέο φάκελο ή αίτημα.

Όλες οι ομοσποδιακές δημόσιες υπηρεσίες θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, οι λιγότερες μειώσεις προσωπικού παρατηρούνται στους τομείς Δικαιοσύνης και Ασφάλειας.

H New York Times σε άρθρο της ‘Ποιός θα πάει και ποιός δεν θα πάει για δουλειά σήμερα’ παραθέτει πίνακα με τους τομείς υπηρεσιών οι οποίες είτε θα είναι κλειστές είτε θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Πριν τα μεσάνυχτα το Γραφείο Διοίκησης και Προυπολογισμού του Λευκού Οίκου εξέδωσε Μνημόνιο ( Memorandum) προς τους διοικητές όλων των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

13 σχόλια στο “ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ! ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΜΑΣ … ;;;”
  1. Ετσι σφιγκουν οι κ….. των υπαλληλων και δεν βγαινουν στην συνταξη στα 45 με 100000 εφαπαξ και 2000 μισθο.The art of governing!!

  2. αν το αναλυσης παραπανω ειναι μια εγκυκλιος του ομπαμια και των λαμογιων που τον υποστηριζουν για τρομοκρατια του λαου γιατι τους περνουν την απατη που λεγετε FED που ρουφουσαν τους λαους με το μπουρι των τοκων. Αυτη ειναι η πρωτη σειρα με τα τανκξ των ΜΜΕ εκδικησης ακουλουθουν και αλλες πολυ χειροτερες απλα παρακολουθουμε το ξηλωμα του κατεστημενου των λαμογιων και παρακολουθουμε τα πολεμικα σχεδια τουςσε βαρος των προβατων που εχουν δημιουργηση —παρατρουμε σωστα γιατι οτν ερθηι και εδω να ξερουμε πως να αντιδρασουμε —οχι σαν προβατα, αλλα σαν τ[ρ]αγοι–
    στις ΗΠΑ μονο τρια εκατομυρια ειναι οι δημοσιοι που ειναι εκτως ΗΠΑ διασπαρτοι .Αυτοι που διωξανε ειναι οι φυλακες των λαμογιων και των προστατευομενων μελλων τους απο το κρατηδιο που ειχαν φτιαξει τα λαμογια στην ουσιγκτων και κλεβαν τον πλανητη—-πρωτη νικη—

  3. "ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΜΑΣ … ;;; "

    Απορώ, εδώ & 5 χρόνια σε άλλη χώρα κατοικείς; !!! ΤΕΣΠΑ:
    Οι εργαζόμενοι εκεί θα πάρουν 1 μήνα άδεια άνευ αποδοχών,
    το κράτος θα εξοικονομήσει καναδύο δισεκατομμυριάκια στο χαλαρό,
    θα αναγκαστούν να κινηθούν "παγωμένα" χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς που κάθονταν, και μετά όλοι θα ξαναγυρίσουν στη δουλειά και το μισθό τους.
    Δεν νομίζω οι εργαζόμενοι π.χ. της ΕΡΤ να μην δέχονταν μια ίδια αντιμετώπιση.
    Σταματήστε πια να τρομάζετε τον κόσμο με λοιμούς,σεισμούς,καταποντισμούς και τους προσωπικούς σας φόβους. Σταματήστε να υποβάλετε και τους εαυτούς σας σε αυτό το μαρτύριο.
    ACTION=>REACTION αλλά κυρίως IC XC NIKA κι ο νοών νοείτω.

  4. —ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ—-

    ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΜΑΣ … ;;;
    ——————————————————————-
    ΑΝ ΒΓΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑΔI/ΚΛΕΙΔΙ ΟΠΩΣ :
    ΝΗΣΙ (ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ) ΑΝΑΔΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ FIUMICINO ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΚΛΥΩΝΤΑΣ ΑΕΡΙΑ ΜΕ ΛΑΣΠΗ ΧΩΜΑ ΠΕΤΡΕΣ.

    Η (ΔΙΑΖ) ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ

    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ FIUMICINO ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΛΥΣΗ ΑΕΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΟΠΟΥ ΠΕΤΑΓΟΝΤΑΙ ΛΑΣΠΕΣ ΧΩΜΑ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΜΙΛΙ.
    ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΧΘΕΣ…..

    ΕΝΑΣ
    ΠΟΥ
    ΒΛΕΠΕΙ

  5. EΠΕΙΓΩΝ
    Στο νοσοκομειο Τρικαλων(θεσσαλιας),χρειαζομαστε αιμα 0 rhesus αρνητικο.
    Βοηθηστε τον Γιαννακο Χρηστο του Ιωαννη σοβαρα τραυματισμενο σε τροχαιο να παραμεινει μαζι μας.Σας ευχαριστω ολους.

  6. ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ

    Δεν βρήκα πληροφορίες γι΄αυτό που αναφέρεις στην Ιταλία τώρα. Βρήκα αναφορές από τις 27 Αυγούστου για ένα μικρό κρατήρα που εκτοξεύει αέρια και πέτρες στην ξηρά, πάντα στο Fiumicino.

    Όμως, πριν 10 ώρες έγιναν δύο σεισμοί 6.1 R και 5,7 ανοιχτά του Κόλπου του Άντεν κοντά στο νησί Soccotra.

    Τελικά, κινούνται όλα τα νήματα παράλληλα?

  7. —ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ—-

    ΠΡΟΣ Littlepartofsoul
    ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟ/ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΕΔΑΦΟΥΣ/ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΣΤΕΡΕΟ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΟΗ.
    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΑ 100 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΤΟΥ FIUMICINO.
    ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΕΛΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΟΝΤΙΝΟ ΤΟΥ FIUMICINO ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ.
    ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΤΟΝΩΝΕΙ ΟΠΟΥ ΒΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ.
    Η ΙΤΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΜΕΓΑ ΣΕΙΣΜΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ (ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΡΠΕΤΟΜΟΡΦΟΣ ΘΕΛΕΙ) ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ (ΓΑΙΑ) ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ/ΜΕΣΑΙΟ ΜΕΓΕΘΟΣ (ΕΚΤΟΝΩΣΗ) Η ΙΤΑΛΙΑ ΤΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ.
    ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝ
    (ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΠΥΛΗ; ΧΡΟΝΙΚΗ ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΥΛΗ;)
    ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΥΛΗ;
    ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ;
    ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ;
    ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΡΑΦΕΣ;
    ΚΑΙ
    ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΛΟΓΩ ΑΝΤΑΝΑΙΡΕΣΕΩΣ;
    ΕΓΩ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΝΩ….
    ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑ…….
    ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΠΕΤΟΜΟΡΦΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΟΜΑΛΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ (ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΓΕΛΑΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ)
    (ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΑΔΙΚΑ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΞΑΝΑΓΕΛΑΜΕ ΠΑΛΙ) ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΑΤΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ.
    ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΥΛΗ
    (ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ)
    ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ
    ΚΑΙ
    ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ
    ΤΟ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ
    ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ
    ΕΜΕΙΣ
    ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ
    ΑΓΧΙΒΑΣΙΗΝ.

    ΕΝΑΣ
    ΠΟΥ
    ΒΛΕΠΕΙ

  8. Μου απάντησες ΕΣΥ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ και κατάλαβα εκτός από το
    ΚΑΙ
    ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΛΟΓΩ ΑΝΤΑΝΑΙΡΕΣΕΩΣ;

    Σε κάθε περίπωση πάντως ΑΓΧΙΒΑΣΙΗΝ.

    Υ.Γ. Έχω "εγκλωβιστεί" στην Κρήτη Ν-ΝΑ και Β-ΒΑ αυτής. Ελπίζω να εκτονώσει η Ιταλία την κατάσταση είτε στο Fiumicino, είτε στην Αίτνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *