11:01 - 23/03/2015

ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Απέλυσαν και διέγραψαν μετά από 32 χρόνια ανεκτίμητης κοινωνικής και ανθρωπιστικής προσφοράς, τον άνθρωπο που ξεσκέπασε τα σκάνδαλα και την διαφθορά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για να μην αποκαλυφθούν κι άλλα. Καταδίκασαν στην ανεργία και στην εξαθλίωση τον ιδρυτή των Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του σήμερα, για να καλύψουν τη διαφθορά και την κραιπάλη τους. Τον απέλυσαν εν μια νυκτί γνωρίζοντας ότι έχει άνεργη σύζυγο και τρία ανήλικα παιδιά, αδιαφορώντας πλήρως για την τύχη αυτής της οικογένειας. Δεν δίστασαν να απειλήσουν αυτόν και την οικογένειά του.

Αυτό είναι το αληθινό και πραγματικό πρόσωπο του απάνθρωπου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που μόνο φιλάνθρωπος δεν είναι. Τρομοκρατία, ξυλοδαρμός, απόλυση, διαγραφή. Ιδρυτικό μέλος του σύγχρονου Ερυθρού Σταυρού, των Σαμαρειτών, των Διασωστών, της Ναυαγοσωστικής, του τμήματος εκπαίδευσης, του Τομέα Σαμαρειτών, της Ομάδας Διάσωσης, της Σχολής Εφήβων Σαμαρειτών, της Κυνοφιλικής Ομάδας Διάσωσης, της Αδελφοποίησης του Ελληνικού και του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού, με πλούσιο συγγραφικό έργο και ανεκτίμητη προσφορά σε καταστροφές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, υπήρξε ο άνθρωπος που επί χρόνια προσπαθούσε με κάθε τρόπο να σταματήσει την ανεξέλεγκτη οικονομική και διοικητική διαφθορά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Και βέβαια όταν αυτό το κατάφερε, μετά από πολύ κόπο και πολύ χρόνο, πλήρωσε πολύ ακριβά το τίμημα αυτός και η οικογένειά του.

Άλλωστε ακόμη και τα χρήματα των εράνων κάθε χρόνο πήγαιναν στη μισθοδοσία του προσωπικού (γιατί οι υπάλληλοι πληρώνονταν για να κάνουν έρανο), στο φεστιβάλ κινηματογράφου, στην εταιρεία διαφήμισης της κυρίας Μπακογιάννη ή στην καλύτερη περίπτωση κατέληγαν στις τσέπες έμμισθων υπαλλήλων του οργανισμού, χωρίς ποτέ να αναζητηθούν ευθύνες.

Καμία σχέση με τη φιλανθρωπία, καμία σχέση με τη διαφάνεια, με την αξιοκρατία, με την δικαιοσύνη. Ένα ανελέητο και διαχρονικό φαγοπότι, με χρήματα αποκλειστικά του ελληνικού λαού, είτε μέσω κρατικών επιχορηγήσεων, είτε μέσω δωρεών περιουσιακών στοιχείων, είτε μέσω εράνου, είτε μέσω εθελοντικής προσφοράς. Το μόνο που προβάλει τα τελευταία χρόνια είναι τα στοιχειώδη που κάνει θέλοντας να δείξει ότι κάτι κάνει. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς που εμφανίζονται με τις κόκκινες στολές στις τηλεοράσεις (ευτυχώς ελάχιστοι), πληρώνονται και ανήκουν στο διεφθαρμένο έμμισθο προσωπικό που έχει συμμετοχή στα σκάνδαλα ακόμη και με την σιωπή του συγκαλύπτοντας και όχι αποκαλύπτοντας, διότι οι πάντες γνώριζαν και γνωρίζουν.

Διαβάζοντας προσεκτικά καθένας το τελευταίο από τα δεκάδες εξώδικα που έχει στείλει κατά του Ε.Ε.Σ. ο απολυμένος πρώην Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών του Ε.Ε.Σ. κύριος Αναστάσιος Γερασιμάτος, ανατριχιάζει από τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις που κάνει και που μεθοδικά και συνεργατικά σιωπούν τόσο ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, όσο και η Δικαιοσύνη και τα αρμόδια υπουργεία.

Σύμφωνα λοιπόν με το εξώδικο κατά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο παραδόθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2015 και το οποίο ουδέποτε απαντήθηκε, επανα-καταγγέλλονται οι κατηγορίες κατά του έμμισθου προσωπικού και της διοίκησης που θεωρούνται ασύλληπτες για τέτοιον οργανισμό.

Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν τον Τομεάρχη των Σαμαρειτών Νίκο Ορφανό, επιστήθιο φίλο και ‘μπράβο’ του πανίσχυρου Ανδρέα Μαρτίνη, για συστηματική αφαίρεση μεγάλων χρηματικών ποσών από τα ταμεία του Ε.Ε.Σ., από τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις των εκπαιδεύσεων Εθελοντών και από τους εράνους και στην θέση τους καταθέτονταν πλαστά τιμολόγια.

Συγκλονίζει επίσης το γεγονός ότι ο Τομεάρχης Νίκος Ορφανός έβαλε χέρι και στα χρήματα της αυστραλιανής κυβέρνησης που προορίζονταν για τους πυρόπληκτους της Ηλείας, μαζί με επίσης έμμισθο υπάλληλο της Πάτρα, Διασώστη και Εκπαιδευτή Σαμαρειτών, καταθέτοντας πλαστές αποδείξεις με ονόματα αθίγγανων.

Τα ασθενοφόρα και τα διασωστικά οχήματα του Ε.Ε.Σ. μόνο για διακομιδές δεν ήσαν, καθότι αποτελούσαν τα μέσα μεταφοράς μιας ολόκληρης οικογένειας (του Τομεάρχη Σαμαρειτών Νίκου Ορφανού) για θαλάσσια μπάνια, ψώνια στα καταστήματα, βραδινές εξόδους αναψυχής, κ.α.

Ξυλοδαρμός υπαλλήλου του Ε.Ε.Σ. από τον κ. Νίκο Ορφανό, γιατί τόλμησε κι αυτός να μιλήσει για την κλοπή των χρημάτων, ενώπιο του Ανδρέα Μαρτίνη και ενώπιο της κας Μόνικας Σολωμού (Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Πατρών). Ας σημειωθεί ότι ο Τομεάρχης Νίκος Ορφανός είχε καταδικαστεί από τα ελληνικά δικαστήρια για ξυλοδαρμό σε νυχτερινό κέντρο στο οποίο εργαζόταν παράλληλα.

Σεξουαλική παρενόχληση από έμμισθο υπάλληλο Διασώστη και Εκπαιδευτή Σαμαρειτών σε εθελόντριες διαρκώς και επικινδύνως, με απόλυτη κάλυψη Μαρτίνη και Ορφανού, καθότι «θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό» κατά την άποψή τους, συμπληρώνοντας ότι «τα θέλουν και τα παθαίνουν».

Βιομηχανία κατασκευής πλαστογραφημένων εξουσιοδοτήσεων επί 10ετίες για να βγαίνει Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. ο Ανδρέας Μαρτίνης και οι αυλικοί του. Μάλιστα για τον σκοπό αυτό υπάρχει ειδικό γραφείο που απασχολεί και πληρώνει το ελληνικό κράτος (μέσω των ετήσιων επιχορηγήσεων) τέσσερις (4) υπαλλήλους, ειδικούς στην νοθεία διεξαγωγής εκλογών.

Δεν τα χωράει ανθρώπινος νους ότι έχει σαπίσει τόσο πολύ αυτός ο Οργανισμός.

Όταν τον Ιανουάριο του 2010 οι Διασώστες από την Ελλάδα και τον κόσμο έτρεχαν στην Αητή να σώσουν ανθρώπους μετά τον καταστροφικό σεισμό, οι Εθελοντές Σαμαρείτες με τον Τομεάρχη Σαμαρειτών Νίκο Ορφανό, τον Εκπαιδευτή Σαμαρειτών από την Θεσσαλονίκη Μανώλη Πρώιμο και τον υπάλληλο γραμματέα Σαμαρειτών από την Πάτρα Ιωάννη Κρότση και δεκάδες εθελοντές από την Θεσσαλονίκη, μοίραζαν τσάι, μπισκότα και κουβέρτες στους νταλικέρηδες στα μπλόκα των αγροτών στη βόρεια Ελλάδα, για να κάνει δημόσιες σχέσεις με την κυβέρνηση ο πανίσχυρος Ανδρέας Μαρτίνης.

Αυτό ήταν και είναι το κύριο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Οι ανθρώπινη ζωή ήταν πάντα σε τελευταία μοίρα για τους κρατούντες του οργανισμού και των Σαμαρειτών.

Ακόμη και σήμερα πράττουν επικινδύνως καθότι έχοντας στερηθεί εκατοντάδων Εθελοντών σε όλη την χώρα, βαφτίζουν εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους Εθελοντές Σαμαρείτες Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης, ανθρώπους που δεν έχουν εκπαιδευτεί ούτε γνωρίζουν να ξεχωρίσουν την γάζα από το βαμβάκι. Κι όμως αυτή την πρακτική εξακολουθεί να τηρεί ο Αρχηγός Σαμαρειτών Αμαλιάδος, κος Αλέξης Ξύδης εις γνώση της Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Αμαλιάδος κας Μαρίας Χριστοφόρου, παρά τις καταγγελίες των τοπικών Εθελοντών Σαμαρειτών. Οι άνθρωποι αυτοί είναι επικίνδυνοι να διαχειριστούν την δημόσια υγεία και πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα.

Στην θέση του διεφθαρμένου Τομεάρχη Σαμαρειτών Νίκου Ορφανού, τοποθετήθηκε με επίσης επιλογή Ανδρέα Μαρτίνη, ο εκλεκτός του αχυράνθρωπος Ιωάννης Μακρής ο οποίος ακόμη και σήμερα λαμβάνει χρήματα Εθελοντών χωρίς να αποδίδει παραστατικά, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Αρχηγού και του Υπαρχηγού Καβάλας για τα χρήματα που του κατέθεσαν τον Δεκέμβριο του 2013 και μέχρι σήμερα αρνείται να τους δώσει τα σχετικά παραστατικά, προβάλλοντας ως αιτιολογία ότι τα έχασε.

Δεν άλλαξε και δεν θα αλλάξει τίποτε. Οι διοικήσεις ανεβοκατεβαίνουν και το μόνο που κάνουν είναι να διαγράφουν Εθελοντές και να ξεπουλάνε την περιουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπως έγινε με αδιαφανείς διαδικασίες και κυβερνητικές πλάτες με την πώληση του υπερσύγχρονου και πιο άρτιου στην Ευρώπη νοσοκομείου, του ‘Ερρίκος Ντυνάν’ σε θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς.

Ούτε λόγος για να δώσουν σε δημόσια διαβούλευση το νέο καταστατικό του οργανισμού, να το μελετήσουν και αξιολογήσουν οι έμπειροι και ικανοί Εθελοντές του σε όλη την Ελλάδα και έπειτα, πλήρες και αναμορφωμένο να τεθεί προς ψήφιση στην Γενική Συνέλευση. Τι κι αν φωνάζουν οι Εθελοντές σε όλη την επικράτεια.

Όταν πριν από ένα χρόνο, ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών δημιούργησε ένα νέο σύγχρονο σχέδιο Καταστατικού Χάρτη, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τους διέγραψε ομαδικά, από εκδίκηση. Αυτό αποτελεί παγκόσμια πρώτη στα διεθνή ερυθροσταυρικά χρονικά, το να διαγράφονται ομαδικά εθελοντές, επειδή ήθελαν την διαφάνεια.

Σήψη και διαφθορά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
Τρομοκρατία, συκοφαντία, ξυλοδαρμός, απολύσεις και διαγραφές, άδικα και απάνθρωπα.
Φτάνει πια.
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ;

Αθανάσιος Σ. Γιαννόπουλος

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (20)

 1. Γι'αυτο ερχονται τα δυσκολα… Γι'αυτο θα μας καψει ο Θεος…

 2. Σώπα ρεεεεέ ……. γίνονται τέτοια πράματα,
  ρε κοίτα να δεις ….. τι μαθαίνει ο κόσμος …… όλως ξαφνικά !!

  Και λέει ….. κάποιοι ΗΛΙΘΙΟΙ ….. σήμερα ανακάλυψαν …… ότι ΟΛΟΙ αυτοί οι Οργανισμοί και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις είναι βρώμα και δυσωδία.

  Ακόμα και όταν δώσουν ….. κάτι ελάχιστα από εκείνα που έχουν προσφέρει τα χαϊβάνια νομίζοντας ότι κάτι κάνουν και βοηθούν τους συνανθρώπους τους αυτό σε καμμία περίπτωση δεν υπερβαίνει το 30% ….. το υπόλοιπο 70% το χλαπακιάζουν δεόντως.
  Άσε δε που αρκετές φορές δεν δίνουν απολύτως τίποτα !!!

  Ποιος δεν θυμάται τα τρόφιμα και τον ρουχισμό για το Ιράκ που τα άφησαν να σαπίζουν στις αποθήκες.

  Τι βρώμα του ΟΗΕ εκεί στην ΝΑ Ασία πριν κάμποσα χρόνια, που αποδείχθηκε ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό έδιναν στους πληγέντες και μάλιστα αναλάμβαναν να το μοιράζουν τα τσιράκια του, και τα υπόλοιπα τα σαβούριαζαν μεταξύ τους δικαιολογώντας εξωφρενικούς μισθούς.

  ΌΛΟΙ αυτοί οι οργανισμοί και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις μόνο ελάχιστες φορές και επιλεκτικά πρόσφεραν κάτι, όλες τις υπόλοιπες μόνο κακό και δυστυχία εισέπραξαν οι διάφοροι πληγέντες.

  Για θυμηθείτε πόσο ωραία και όμορφα Ξεπάστρεψαν τους Ινδιάνους της Αμερικής,
  Πόσο μοντέρνα γιάτρεψαν τους Αφρικανούς Γεμίζοντας τους AIDS, EMBOLA κλπ. κλπ.
  Τι ωραία τους συμπαραστέκονταν απαλλάσσοντάς τους από Νεφρά, Συκώτια κλπ κλπ, κάνοντάς τους ανταλλακτικά.

  Η απαρίθμηση τέτοιων περιπτώσεων δεν έχει τελειωμό.
  Και κυρίως δεν είναι η εξαίρεση …. είναι ο Κανόνας !!

  Ακόμα περιμένουν οι πυρόπληκτοι στην Ηλεία, οι σεισμόπληκτοι στην Κεφαλονιά, στην Καλαμάτα ….. στο ….. στο …. στο ……
  Ακόμα περιμένει η κοπελιά από την Πάρο, ο άλλος από εδώ, ο άλλος από εκεί …..

  Λοιπόν ….. φίλε εσύ, ο όποιος εσύ ….. μην σε πιάνουν κότσο.
  Θέλεις να προσφέρεις κάτι κάνε το μόνος σου οι βρες 5-10 άλλους και κάντε το μαζί.
  Ποτέ μην δίνεις σε όλα αυτά τα σκουλίκια …. ούτε σκατά.

  Πολλοί από την καλή τους πρόθεση προσφέρονται εθελοντικά να κάνουν πολλά πράγματα και για όσο καιρό βόσκουν τους εκμεταλλεύονται στο έπακρο.
  Στην συνέχεια είτε αποχωρούν αηδιασμένοι ή εντάσσονται και αυτοί στην λαμογιά.

  Πολλοί ελάχιστοι βγαίνουν και αποκαλύπτουν την βρώμα που υπάρχει.
  Βέβαια δεν είναι οι μόνοι που την έχουν δει, απλά οι υπόλοιποι το κάνουν τουμπεκί.

  Όπου τέτοιοι οργανισμοί, ενώσεις, σωματεία κλπ. κλπ. δεν είναι παρά εκμετάλλευση, βρώμα και δυσωδία, όσο πιο γρήγορα το καταλάβει ο κόσμος τόσο το καλύτερο !!

  Όσο δεν εννοείτε να καταλάβετε ότι σας θεωρούν πρόβατα και χαϊβάνια, μην αναρρωτιέστε ΓΙΑΤΙ συνεχίζουν να συμβαίνουν όλα αυτά γύρω σας.

  Αυτά ………

  • Ναι ρε φιλε ( Αυτα) ετσι ειναι..και αλλα περισσοτερα ισως !!
   ΟΜΩΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ …ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ,ΖΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ !!
   Αυτο εκανε και απολυθης υπαλληλος!!!! Εδωσε μαχη και αποκαλυψε την συσσορευμενη βρωμια !!!
   ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΧΑΘΕΙ Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ αφ' ενος ,
   και αφ' εταιρου
   Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ…ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ !!!
   ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ..!!!!!!! επειδη καποια λαμογια (με υπουλο σχεδιο ) επετρεψαν να αναρηχηθουν στην ηγεσια του….φαταουλες !!!!!!!!
   ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ (με συνοπτικες διαδικασιες )…

   ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΟΜΩΣ ..ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ
   Ε.Ε. ΣΤΑΥΡΟΥ εξ' αιτιας καποιων βαμπιρ !!

  • Ευγε ρε παλικαρε τα σπας !!!!!!!!!!!!

 3. Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΥΘΡΟΣ !! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΔΕΝ ΚΟΚΚΙΝΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !!!!

 4. καποτε ο γρηγορης μιχαλοπουλος που τους ξεσκεπασε πηγε φυλακη και πεθανε περι περιφρονημένος
  η* ελευθερη ωρα * τοτε εδιδε αγωνα και το τηλε τωρα
  αλλα …..ηταν οι γραφικοι….. βλεπετε τα υπογεια τοτε ηταν πανίσχυρα……σημερα αραγε ?????? οι σημερινοι *ερευνητες* και πατριολογοι ..παπαδιολογοι που συνεχιζουν στην εφημεριδα τι κανουν?????

 5. ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ-
  ΚΟΡΟΙΔΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ-

 6. ΣΤΗΝ ACTION AID,ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, Η GREENPEACE OTAN ΕΛΑΒΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΩΝ, ΠΟΥ ΛΙΓΟ ΩΣ ΠΟΛΥ, ΤΗΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ, ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΓΙΑ WVF KAI UNICEF [ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΓΙΑΝΝΗ, ΝΑ Σ'ΑΛΕΙΨΩ ΛΑΔΙ]. ΚΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ.ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ, ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΩΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΑΦΡΙΚΑΝΑΚΙΑ, ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

 7. Εκ των έσω θα σας πω ότι όντως συμβαίνουν όλα αυτά, προσωπικά μετά από 3 χρόνια πλήρους και μεστής εθελοντικής παρουσίας απομακρύνθηκα κακήν κακώς από τον κ. Γερασομάτο για να διευκολύνει τον κ. Ορφανό. Όταν όλα ήταν …καλά για το σύστημα ο κ. Γερασιμάτος ήταν παρά του κ. Ορφανού, όταν ζόρισαν τα πράγματα και θίχτηκαν τα προσωπικά συμφέροντα άνοιξε το στόμα. Ειλικρινά λυπάμαι για την κατάντια άλλα μήπως κι αυτή δεν ακολουθεί την γενικότερη?

 8. Πολλά χρόνια τώρα συμβαίνουν αυτά εκεί μέσα και σε όλες τις "Εθελοντικές" οργανώσεις που έχουν έμισθα μέλη… Η ομάδα εθελοντών δεν θα πρεπει να έχει έμισθους! Τελεία & παύλα! Ο εν λόγω απολυμένος τώρα που έχασε τα συμφέροντα του και τον εβγαλαν στην απέξω… τωρα άνοιξε το στόμα του… σαν δεν ντρέπεται πανω απ' ολους αυτός που και καλά το παίζει αθώα περιστερά! Ο κόσμος το 'χει τούμπανο και αυτός κρυφό καμάρι.

 9. Μα καλα οι δικαστες τι κανουν……….
  Οι εισαγγελεις?????

 10. Καλό θα ήταν ο κύριος Γερασιμάτος (ή αλλιώς Αθανάσιος Γιαννόπουλος), να μας πει πως κατάφερνε να διαθέτει αυτοκίνητο τζιπ μεγάλου κυβισμού, μεζονέτα 300 τετραγωνικών σε ακριβή περιοχή των Πατρών, οικόπεδο μεγάλης αξίας παραπλεύρως, κηπουρό και να στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο… και με σύζυγο άνεργη!!! Πραγματικά είμαι φοβερά περίεργος να μάθω πως τα κατάφερνε (και πως τα καταφέρνει) έτσι καλά με 1.600 ευρώ μισθό, γιατί εγώ με 2.500 ζω σε ενοίκιο και δεν έχω αυτοκίνητο! Μήπως ο Τσίπρας να διώξει το Βαρουφάκη και να βάλει το Γερασιμάτο Υπουργό;

  Ακόμα καλύτερο δε, θα ήταν τα Κατοχικά Νέα, να κάνουν μια μικρή έρευνα πριν δημοσιεύσουν οτιδήποτε τους στέλνει καθένας και ειδικά όταν αυτά που γράφονται θίγουν ανεπανόρθωτα την τιμή και την υπόληψη ανθρώπων που δεν είχαν, δεν έχουν και δε μπορεί να έχουν την παραμικρή σχέση με σκάνδαλα, αφού η θέση τους δεν τους επέτρεπε και δεν τους επιτρέπει να έχουν οποιαδήποτε οικονομική σχέση με τον Ερυθρό Σταυρό!

  • ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!
   ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ 300 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΣΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ, ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ? ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ? ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ?
   ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ…

   ΞΥΔΕΜΠΟΡΑΣ
   Facebook name: Ξυδέμπορας Προσφορές ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΒ

  • 1/2
   Κύριε Ξυδέμπορα,

   Φοβάμαι ότι θα σε απογοητεύσω. Δεν είμαι συνάδελφος του κυρίου Γερασιμάτου και ευτυχώς δεν είχα ποτέ την ατυχία να πάω στο σπίτι του. Το αν είναι 300 ή 200 ή 500 τετραγωνικά μικρή σημασία έχει. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο αξιοπρεπέστατος κύριος Γερασιμάτος, με μόνο 1.600 ευρώ το μήνα, κατάφερνε να έχει τη φουκαριάρα άνεργη σύζυγό του βασίλισσα! Κατάφερε με αυτό το πενιχρό εισόδημα (κακά τα ψέματα) να κάνει περιουσία λίγο πολύ άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ και να στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο. Αν μη τι άλλο, είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να μιλάμε με σεβασμό και θαυμασμό, όλοι εμείς που δεν καταφέραμε ούτε τα μισά! Όσοι δεν κάνουμε καλή διαχείριση, θα πεθάνουμε στην ψάθα!

   Κύριε επώνυμε Ξυδέμπορα, είσαι πολύ τυχερός που μπορείς και πηγαίνεις στο φτωχικό του, ενώ εμείς μπορούμε μόνο να περνάμε απ' έξω και να το θαυμάζουμε!

   Κύριε Ξυδέμπορα ή κυρία Καρνάτσου, όλες οι παροιμίες είναι σοφές! Μία από αυτές τις όμορφες παροιμίες που παρήγαγε η λαϊκή σοφία λέει ότι "στο σπίτι του κρεμασμένου, δε μιλάνε για σχοινί". Ας μη μιλάμε λοιπόν για "σεξουαλικές παρενοχλήσεις", γιατί μπορεί να μη συμφέρει μερικούς φουκαράδες και να έρχονται σε δύσκολη θέση. Αν και η μοντέρνα κοινωνία μας είναι πλέον ιδιαίτερα ανεκτική, εξευρωπαϊσμένη και ανοιχτόμυαλη, κάποιες συμπεριφορές ακόμη δεν τις καλοβλέπει. Ιδιαίτερα στις μικρές κοινωνίες, όπως αυτή της Πάτρας, περισσεύουν αρκετά κουδούνια για κρέμασμα.

   Ελένη μου, είμαι μια απογοήτευση απόψε. Δε γνωρίζω τόσο καλά τους πρώην συναδέλφους του αδικημένου βιοπαλαιστή, οπότε δεν ξέρω ποιος παρενοχλούσε ποια.

   Σε πίκρανα; Έχω κάτι για σένα!

   Κάποτε, πρέπει να ήταν Σεπτέμβρης του 2011, ένα ασθενοφόρο του Ερυθρού Σταυρού πήγε να βάλει καύσιμα στο βενζινάδικο της BP στο τέρμα της Καρόλου. Σίγουρα θα ξέρεις ποιο λέω… Ξέρεις με ποια θερμά λόγια το αφεντικό του βενζινάδικου αρνήθηκε να εξυπηρετήσει τον οδηγό και το πλήρωμα; Όχι ε; Θα στα πω εγώ… "Πες εκείνου του @#%$#@# του Γερασιμάτου να μου δώσει αυτά που μου χρωστάει και μετά ελάτε να σας βάλω όσο θέλετε"! Φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεσαι πόσο ωραία αισθάνθηκαν οι Εθελοντές ακούγοντας το παραπάνω, μη ξέροντας τι να πουν και πως να συμπεριφερθούν, αφού ο Τάσος με τα ωραία και μεγάλα λόγια του, τους είχε πείσει για τα πάντα… Τα έλεγε ωραία ο Τάσος, τον θυμάμαι και ο ίδιος! Πήγα να βάλω τα κλάματα μια φορά που τον άκουγα. Έμειναν τα ωραία λόγια!
   Να ξέρεις ότι το αφεντικό στο βενζινάδικο είναι πολύ στεναχωρημένο που ο Τάσος δεν περνά πια ούτε για ένα γεια. Εντάξει, ας μη βάλει βενζίνη στη τζιπάρα, η καλημέρα όμως είναι του Θεού!

  • 2/2

   Και επειδή θαυμάζω τον αλτρουισμό σου και την αγάπη σου για τους βιοπαλαιστές που η άδικη κοινωνία και η απανθρωπιά των φιλάνθρωπων ανθρώπων δε σεβάστηκε ότι ο Τάσος συνηθίσει σε ένα α' επίπεδο ζωής, θα σου πω και για μια άλλη εκδήλωση αγάπης και θαυμασμού, στον έρανο του 2012.

   Όταν άνοιξε η πόρτα ενός διαμερίσματος στα όρια Ταμπαχάνων – Αρρόης, ο κάπως ηλικιωμένος κύριος που άνοιξε μιλώντας όλο αγάπη στους άτυχους (πλην τίμιους!) Εθελοντές, είπε… "να πάτε στη βίλα του Γερασιμάτου να ζητιανέψετε λεφτά"! Ο κύριος βέβαια γνώριζε ότι η εποχή "Γερασιμάτου" είχε παρέλθει και τελικά έδωσε χρήματα στους Εθελοντές, συμπληρώνοντας "αυτή η ποντικομαμή με τα λεφτά του εράνου έκανε μέγαρα στα Μποζαΐτικα". Είχε πολύ όρεξη ο κύριος και μας αποκάλυψε επίσης ότι και η κόρη του ήταν Σαμαρείτισσα, την οποία είχε διώξει ο σεβάσμιος κύριος Γερασιμάτος, γιατί κάποτε του είχε πει τη γνώμη της. Αποσβολωμένοι και αμίλητοι οι Εθελοντές κατέβασαν το κεφάλι, είπαν για μια ακόμη φορά "ευχαριστώ" και έφυγαν.

   Συμπαθέστατέ μου Ξυδέμπορα, για να γράφεις και να ανεβάζεις τόσο όμορφα πράγματα για τον Ερυθρό Σταυρό, θα πρέπει να αγαπάς πολύ το φτωχόπαιδο από την Κεφαλονιά. Θα έχεις τους λόγους σου σίγουρα. Η αγάπη όμως καμιά φορά καταλήγει σε κάτι που οι ψυχίατροι ονομάζουν "σύνδρομο" και που στα ελληνικά εμείς οι αγράμματοι το λέμε "κόμπλεξ". Ως Ξυδέμπορας, εκεί που δοκιμάζεις τα ξύδια σου, πίνε μερικές γουλιές παραπάνω. Έτσι για να καταλαγιάζει η αγάπη. Πίνε, πίνε! Το ξύδι είναι όλο δικό σου! Θα σου κάνει καλό!

   John Fistikis

 11. Αθανασιος Γιαννόπουλος 03/23/2015 @ Μάρτιος 23, 2015 11:51 μμ

  http://the-greeker.blogspot.com/2015/03/blog-post_24.html ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ 4ο ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ ΑΛΛΟΥ. Μπραβο εσυ που ειχες και 3 χρονια και λες αυτά τα πράγματα. Εχεις δουλεψει με τον Ορφανό και ξέρεις? Και στο φινάλε πες μας το όνομα σου, μιας και το δικό μου ειναι παντού.. Μου θυμίζεις έναν κτηνίατρο που κατηγορεί συνέχεια τους πάντες στον ερυθρό ανεξαρτήτως ειδικότητας, ονόματος, κλπ κλπ. Διαβάστε καλά αυτά που γράφονται. Για να μας πει κάποιος εδώ, που να ξέρει έγκυρα και με όνομα, ποσο καλό παιδί ειναι ο Ορφανός… και αν μπορούσε κανένας να τον καταγγείλει…

  • Σώπα μωρέ Αθανάση που σε λένε και Γιαννόπουλο…

  • Μήπως κάποιος από όλους εσάς σκέφτηκε και όλους εμάς που είμαστε εθελοντές στον ερυθρο σταυρό; αντί να βγάζετε το μίσος σας (γιατί αυτό βγαίνει από όλους εσάς ανώνυμους και επώνυμους) μέσα από το διαδίκτυο δε πάτε να πλακωθείτε να τελειώνουμε μαζί σας; αφελείς δεν είμαστε για να καταλάβουμε ότι τα δημοσιεύματα προφανώς σας ενόχλησαν και δε ξερετε πως να συμπεριφερθείτε. Εγώ θα ήθελα να σας γράψω επώνυμα γιατί τα τελευταία δύο χρόνια είμαι εθελοντής στην πάτρα αλλά σκέφτομαι να φύγω γιατί έχω αηδιάσει με όλα αυτά που κάνετε και λέτε εκεί μέσα στον ερυθρο σταυρό. μόνοι σας τον καταντήσατε έτσι. Δε σας κάνω τη χάρη όμως γιατί θέλω να πάρω το πτυχίο μου. Αλλά πραγματικά σας σιχάθηκα.

  • Ο κύριος Γερασιματος δεν έχει πει όμως ποιος ηταν το δεξι χέρι του κύριου ορφανου.ηταν κ κουμπαρακια….ο κυριος γερασιματος υπεγραφε ολα τα χαρτια 30 χρονια.τωρα τον επιασε ο πονος να τους ξεσκεπασει;

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*