Διαφημίσεις

Άραγε αυτό γιατί δεν μας τα διδάξαν στο σχολείο;
Διαβάστε το! Αρκούν 2 λεπτά. Αλλά μπορεί να το…
σκέπτεστε για πολύ περισσότερο.
Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στην βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα.

ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις αντένες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους “μνηστήρες”.

Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, τον κόσμο που του έκλεψαν. Παρά την μεγάλη του λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και μεταμορφωμένος σε ζητιάνο από την ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ, πηγαίνει στο παλάτι ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των μνηστήρων.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ. Γι αυτό τον λόγο και είναι ο αγαπημένος της Θεάς ΑΘΗΝΑΣ, της Θεάς που αντιπροσωπεύει την ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, την ΣΟΦΙΑ, την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.Της Θεάς που μελετά τον εχθρό και τον πολεμά με τα ίδια του τα όπλα. Όταν όμως έρχεται η ώρα, όταν τους έχει στριμώξει όλους άοπλους σε ένα δωμάτιο, όταν φανερώνεται πάνοπλος, ΤΟΤΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΙΚΤΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥ, που δημιούργησε με τον δικό του ιδρώτα, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ που οι μνηστήρες καταχράστηκαν και καπηλεύτηκαν μαζί με την φιλοξενία του οίκου του που τιμησε τον ΞΕΝΙΟ ΔΙΑ.

Ο ισχυρότερος αντίπαλός του είναι ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ. Η λέξη μιλά απο μόνη της. Είναι η ΑΝΤΙ-ΝΟΗΣΗ, είναι αυτό που μας κάνουν ΤΩΡΑ, είναι ο τρόπος με τον οποίο θολώνουν τις καταστάσεις και την πραγματικότητα ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ. Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την καθυπόταξη και δουλεία του ανθρώπου.

Ο επόμενος είναι ο ΕΥΡΥ-ΜΑΧΟΣ. Αυτός που μάχεται με κάθε τρόπο, με εύρος, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ, ο δεινός και αδίστακτος μαχητής.

Ο ΑΜΦΙ-ΝΟΜΟΣ! Αυτός που διαστρεβλώνει τον ΝΟΜΟ και την τάξη των πραγμάτων, ο επικίνδυνος γιατί είναι ΕΤΣΙ και ΑΛΛΙΩΣ!

Ο ΑΓΕ-ΛΑΟΣ! Αυτός που άγει τον λαό, που τον παρασύρει με την βοήθεια του ΑΝΤΙ-ΝΟΟΥ. Που τον μετατρέπει σε ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΓΕΛΗ!

Κανένα όνομα στα Ομηρικά έπη δεν είναι δοσμένο στην τύχη!

Κρύβουν βαθύτατα νοήματα και στο χέρι μας είναι να τα αποκρυπτογραφήσουμε και να διδαχτούμε, ή καλύτερα να συνετιστούμε.

Οι πρόγονοί μας μιλούν, ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, μας λένε ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, μας λένε πως να τινάξουμε τον ζυγό.

ΑΡΚΕΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!

Και ο Αντίνοος, ο στόχος της πρώτης φονικής βολής του Οδυσσέα.

Είναι αυτός ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ να πεθάνει πρώτος.

Γι’ αυτό, μακριά από την προπαγάνδα των ΜΜΕ.

Και τον σκοτώνει ρίχνοντας του το βέλος στον ΛΑΙΜΟ, το ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ δηλαδή της επικοινωνίας που την χρησιμοποιεί ενάντια στην νόηση των ανθρώπων!

alexiptoto

πηγή



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

28 σχόλια στο “Απίστευτο μήνυμα για την Ελλάδα του 2013 μέσα από την Οδύσσεια!”
  1. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ , ΟΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ,ΟΜΩΣ Η ΛΕΡΝΕΑ ΥΔΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ,ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ . ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΟΜΗΡΟΥ ΔΕΙΧΝΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΕΝΟ ,ΑΙΜΑΤΟΓΡΑΜΜΕΝΟ, ΚΑΙ ΣΦΥΖΟΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ""ΣΟΦΙΑΣ"" ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΡΟΠΑΛΟΥ , ΕΥΧΩΜΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΔΙΑ , ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΡΟΥΦΗΞΟΥΝ ΤΑ ΝΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ !!

  2. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ , ΟΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ,ΟΜΩΣ Η ΛΕΡΝΕΑ ΥΔΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ,ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ . ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΟΜΗΡΟΥ ΔΕΙΧΝΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΕΝΟ ,ΑΙΜΑΤΟΓΡΑΜΜΕΝΟ, ΚΑΙ ΣΦΥΖΟΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ""ΣΟΦΙΑΣ"" ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΡΟΠΑΛΟΥ , ΕΥΧΩΜΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΔΙΑ , ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΡΟΥΦΗΞΟΥΝ ΤΑ ΝΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ !!

  3. "Η τέχνη του Οδυσσέα "

    Μην σαϊτεύει το μυαλό για τα πόσα έχεις χάσει
    κανείς δεν βγαίνει ήρωας αν έχει διστάσει,
    είναι ο δρόμος ανοιχτός ,μόνο για αυτούς που θέλουν
    και βάζουν κάτι σαν σκοπό για να το καταφέρουν .

    Σήκω επάνω κι'άκουσε σαν άλλοτε ΕΚΕΙΝΟΥΣ
    που τους δοξάζουμε όλοι μας στήνοντας ανδριάντες,
    μην συλλογάσε τους οχθρούς και εκείνους τους κρετίνους
    έτσι σαν θες έκαναν στον τόπο αυτόν οι άνδρες .

    Σε μια χώρα σαν την ΕΛΛΑΣ δεν μας χωράνε εκπτώσεις
    κι αν θες την νέα την γενιά να την ελευθερώσεις
    ο δρόμος είναι ανοιχτός , πάντα υπάρχουν "όπλα"
    πολλά σκαρφίζεται ο νους , γνωστικούς πάνε και ρώτα .

    Γιατί σαν βάζουν πονηριά οι ξενοσπουδαγμένοι
    εμάς η τέχνη του ΟΔΥΣΣΕΑ θαρρώ πλέον μας μένει ,
    που το'χε βάλει για σκοπό με εκείνους τους μνηστήρες
    έτσι και εμείς να κάνουμε με τούτους του κιοτήδες .

    Όχι με αίμα ,αλλά … με μυαλό εκείνο θα πονέσει
    αυτούς τους αλλοπρόσαλλους που μας έχουν διαιρέσει
    σε έρμαια και δουλικούς τα'χα για το καλό μας
    και χαίρονται που βρήκαμε σ'αυτούς τον δάσκαλό μας .

    Ο αγώνας πρέπει να δοθεί από εμάς ,πλην αυτού όμως με γνώση και ομόνοια ( η τελευταία όσο μπορεί να επιτευχθεί ) γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μας περισσεύει ΚΑΝΕΝΑΣ .

    ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

  4. Καταπληκτική ανάλυση….. όχι πως δεν τα έχουμε διδαχθεί, εσύ όμως έκανες focus σε αυτά που διδαχθήκαμε μεν, τα πέρασαν στο ντούκου δε (οι "δάσκαλοι" που θέλουν και υποστήριξη ….. στους χαραμοφάηκους αγώνες τους!!!)
    Ποτέ δεν είχα σκεφτεί να δώσω σημασία σε όσα αναφέρεις γιατί ΠΟΤΕ κανένας "δάσκαλος" δεν μου το υπέδειξε!!

  5. για να φτάσει βέβαια ο οδυσσέας στην ιθάκη πρέπει να διαλύσει το εγώ του, την επίπλαστη προσωπικότητά του, να αφήσει πίσω τό ότι είναι βασιλιάς και όλα αυτά, να γίνει ο κανένας. αυτό ίσως να είναι το πρώτο βήμα. η διάλυση του εγώ.

  6. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον αρθρογράφο και στους σχολιαστές (μέχρι στιγμής) γιά τις σκέψεις τους. Σίγουρα δεν είστε οι ίδιοι που μας έχουν πρήξει με το επίπεδό τους εδώ μέσα. Ας μου επιτραπεί να δώσω και άλλη μία πληροφορία σχετικά με το νησί των Φαιάκων. Οι δάσκαλοί μας το συνδέουν με την Κέρκυρα, γιατί έτσι τους έμαθαν κάποιοι να λένε, δηλ. τα παραμυθάκια του Ομήρου… Σκεφθείτε όμως: Ο βασιλιάς των Φαιάκων προσφέρει στον Οδυσσέα ένα πλοίο για να τον πάει στην Ιθάκη, το οποίο δεν έχει ανάγκη πλοηγού, γιατί το πλοίο καταλαβαίνει τις σκέψεις και τις προθέσεις του επιβάτη και τον πηγαίνει όπου εκείνος θέλει! Περίεργο, έτσι; Και τώρα: ο Φαίαξ, οι Φαίακες …. εμείς λέμε "Φαιά Ουσία" που σχετίζεται με τον εγκέφαλο δηλ. το νέο εκείνο τμήμα του εγκεφάλου, το πιό εξελιγμένο, δηλ. το Νεοκορτέξ, τον εξωτερικό φλοιό. Καθώς επίσης το ίδιο το όνομα στην αρχαία Ελληνική: ΟΔΥΣΣΕΥΣ – Ο+ΔΥΣ+ΕΥΣ – 2 αντίθετες έννοιες στο ίδιο πρόσωπο (το διπλό "Σ" γλωσσολογικά έχει λόγο ύπαρξης, εννοιολογικά όμως είναι με ένα "Σ") όπως ΔΙΑΣ+ΖΕΥΣ, όπως στο σύμβολο του ΓΙΝ ΓΙΑΝΓΚ κλπ.
    Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

  7. Καλημέρα σας. Τέλειο το άρθρο κ πολύ σοφό. Το φινάλε όμως είναι ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΜΑ, κ ο Οδυσσέας έχει ένα πολύ πολύ φονικό όπλο. Πόσοι από μας είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο;. Πόσοι από μας γνωρίζουμε την τέχνη του πολέμου;. Πόσοι από μας ΔΕΝ θα θέλουμε μετά να γίνουμε βασιλιάδες;. Πόσοι από μας είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε για την πατρίδα μας χωρίς να περιμένουμε αναγνώριση, ανταμοιβή, εξουσία κλπ;. Πολύ σωστά λέει ο φίλος παραπάνω ότι ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΊΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΕΓΩ!!!!!!!!! Κ για να γίνει αυτό ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ τον διπλανό μας.

  8. ΑΨΟΓΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ…ΤΕΤΟΙΟΣ ΛΑΟΣ ΣΑΝ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ,
    ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΟΦΟΣ, ΑΣ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ…

  9. οσο η ΕΛΛΑΣ εχει ανθρωπος με πνευμα οπως ο αρθρογραφος και οι φιλοι που σχολιαζουν παντα θα υπαρχει ελπιδα .Για να πετυχει ο αγωνας κατα των απανθρωπων εξουσιων πρεπει πρωτα να ξεκινησει ο Ελληνικος διαφωτισμος,ο οποιος θα επιτευχθει μονο με την μελετη της αρχαιας ελληνικης γραμματειας.Μονο ετσι θα βρουμε ξανα τη χαμενη μας εθνικη ταυτοτητα.

  10. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ . ΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ ΕΙΝΑΙ ,ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ .ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΟΝ ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ .ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ .
    ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΛΗΜΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ .

  11. ΘΥΜΑΜΑΙ,ΠΟΥ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΑΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΕΙΧΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΚΙ ΕΓΩ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ,ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΣΟΦΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΤΗ ΝΙΚΗ,ΤΡΕΛΕΝΟΜΟΥΝ.
    ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΕΦΗΒΟΣ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΝΑ ΕΛΕΞΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ;
    ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΩΣ Η ΣΚΕΨΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΕ ΤΗΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΤΟ ΘΥΜΙΚΟ.
    ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΣΑΝ ΓΟΝΕΙΟΣ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ.
    ΕΜΕΙΣ:ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ.
    ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ:Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ.
    ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΚΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ.

  12. πόσο χαίρομαι που είστε τόσοι πολλοί που βρίσκετε απαντήσεις στη "Βίβλο των Ελλήνων", όπως πολύ εύστοχα χαρακτήρισε τα Ομηρικά Έπη ο αρθρογράφος!! πόσο αρμονικά σκεφτόμαστε όταν σκεφτόμαστε και συζητάμε όλοι μαζί για αυτά…… μας καμαρώνω!

  13. Έλεος, μην τα βάζετε με τους δασκάλους ή με οποιονδήποτε. Αυτό είναι στην τελική το νόημα του άρθρου.
    Ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν αυτή τη στιγμή να αντιληφθούν το πραγματικό νόημα των διδαχών του Ομήρου, και ακόμη και οι ελάχιστοι που κατέχουν αυτή τη γνώση, είναι πολύ δύσκολο να την μεταφέρουν στους μαθητές ή στους ανθρώπους γύρω τους.
    Το σύστημα φταίει. Το σύστημα που το πνεύμα του ΑΝΤΙΝΟΟΥ και των φίλων του κρατάνε "όμηρο" τη βαθύτερη αυτή γνώση. Στοχεύστε τον λαιμό του Αντίνοου, τις ιδέες που κρατάνε τη σκέψη μας στείρα, και η αλήθεια δεν θα αργήσει να έρθει.

  14. H MEΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΗΤΑΝ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΘΟΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ . ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΤΟΥ . ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΛΠ . ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΜΙΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΛΛΑΧΙΣΤΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝ ΤΙΚΟ ΠΡΟΓΟΝΟ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ , ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΙ ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΓΑΠΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΗΜΕΝΟΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΗ . Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΔΙΝΕ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ .

  15. Εύγε σε όλους, βλέπω πως δεν έχουμε μόνο παρελθόν αλλά και παρών και μέλλον.
    Από τα καλύτερα μέχρι τώρα άρθρα και σχολιασμός του.
    ΕΥΓΕ

  16. ΕΥΓΕ ΦΙΛΕ.ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ BLOCK ΑΛΛΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΑΕΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ ΤΗΣ Ο.Ε.Α

  17. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ.
    Ο ΣΤΟΧΟΣ
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΡΔΙΑ, ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ, ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ.
    Ο ΣΤΟΧΟΣ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟΣ, ΣΧΕΔΟΝ ΑΦΤΑΣΤΟΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ.
    ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΙΣΧΥΕΙ ΠΑΡΟΤΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ " ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ".
    ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ. ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΙΕΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ, ΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΔΙΑ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΘΑ ΔΡΑΣΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑ.

  18. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ.
    Ο ΣΤΟΧΟΣ
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΡΔΙΑ, ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ, ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ.
    Ο ΣΤΟΧΟΣ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟΣ, ΣΧΕΔΟΝ ΑΦΤΑΣΤΟΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ.
    ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΙΣΧΥΕΙ ΠΑΡΟΤΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ " ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ".
    ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ. ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΙΕΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ, ΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΔΙΑ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΘΑ ΔΡΑΣΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑ.

  19. ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ , ΑΝ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ , ΕΒΡΙΣΚΕ ΤΗΝ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΞΙΟ ΑΝΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΣΟΦΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ , ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΚΕΙ Η ΘΑ ΑΠΟΤΡΑΒΙΟΤΑΝ ΚΑΠΟΥ ΗΣΥΧΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΤΟΥ ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek