Διαφημίσεις

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ……..



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

19 σχόλια στο “ΑΝΘΡΩΠΕ,ΚΑΛΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕΣ !!! ( VIDEO )”
  1. Δηλαδη εσυ ρε stranger νομιζεις οτι χρειαζεται η τεχνολογια για να παθουμε μαλακυνση???Εως τωρα η ανθρωποτητα πορευτηκε καλως και το κακο τσιπακι θα μας κανει τωρα θηρια???Οχι φιλε δεν φταιει τιποτα εξω απο εμας η φυση μας και μονο αυτη φταιει.Γιατι την φυση μας εμεις την διαλεξαμε οταν φυγαμε μακρυα απο τον Δημιουργο και ο τοπος που μας δοθηκε να ζησουμε-εξελιχθουμε ηταν δυστυχως η φυλακη του εχθρου μας.Ο εχθρος ειναι ο Διαβολος,η Υπεροντοτητα πληροφοριας που λες και εσυ.Εχθρος μας εγινε γιατι ηταν ο Μεγιστος στην ιεραρχια και οταν εμαθε την προθεση του Δημιουργου να φτιαξει εμας επαναστατησε,καταδικαστηκε,φυλακιστηκε και εγινε Μισανθρωπος.Καταλαβαινεις λοιπον οτι ο Δεσμοφυλακας που μας ελαχε ηταν οτι χειροτερο και αν ο Δημιουργος το επετρεπε θα μας ειχε εξαφανισει απο προσωπου γης.Απο την στιγμη ομως που ο ιδιος ο Δημιουργος επιλεγει να παρει ανθρωπινη μορφη και να μας παραδωσει τα κλειδια της φυλακης τοτε εμεις ειμαστε το προβλημα.Εμεις ξεχασαμε τι ειναι ελευθερια και εξακολουθουμε να μενουμε σε κλουβι με ανοικτη πορτα.Μη σπας λοιπον το κεφαλι σου πλεον η Δουλεια ειναι στο DNA μας.Ο Χριστος λεει"Αν το δεξι σου ματι σε απομακρυνει απο την Βασιλεια των Ουρανων βγαλτο και αν σε απομακρυνει το δεξι σου χερι κοψτο.Ειναι προτιμοτερο να χασεις ενα ματι η ενα χερι παρα την Βασιλεια των Ουρανων".Τοσο δυσκολα αλλα και τοσο ευκολα αν τα κατανοησεις ειναι φιλε τα πραγματα.Πως θυμωνεις λοιπον ρε φιλε που ο τυφλος δεν βλεπει η ο κουφος δεν ακουει??Η φυση μας ειναι τετοια στο ξαναλεω.Αντε τωρα χαιρετω γιατι μου ανοιξες δουλειες,ειχαμε τα τεκνα του Διος πλακωσανε και οι Νεφελιμοπληκτοι και εδεσε το γλυκο.Ο φιλος σου ο Αερο-πλανικος.

  2. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΆΛΛΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΑ ΚΡΥΦΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ:

    ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ
    ΠΥΚΝΩΣΗ-ΑΡΑΙΩΣΗ ΥΛΗΣ
    ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΕΛΕΊΩΝ ΑΔΙΑΦΑΝΩΝ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
    ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
    ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΑ-ΑΥΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗΜΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ
    ΚΑΙΡΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ……………………..
    ………………………………………

  3. 10 Ιουλίου 2013 – 7:30 μ.μ..Εισαι πολυ δογματικος.Στο ονομα ενως εβραιου θα καταστρεψεις και θα δολοφονησει οπως και ο οχλος των παραβολανων του κυριλλου.Εισαι επικυνδινος και ψυχασθενης να λες αυτες τις μπουρδες.Εαν ειναι στην κολαση του γιαχβε ο Λεωνιδας ο Αλεξανδρος Ο Σωκρατης προτιμω να παω εκει και οχι στην βασιλεια του γιαχβε.
    ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

  4. Φιλε Παυσανια εισαι ανιστορητος.Δεν σου προτεινω να διαβασεις εκκλησιαστικη ιστορια,ριξε αν θελεις μια ματια στην βικιπαιδεια στο λημα Κυριλλος Αλεξανδρειας καιθα δεις με τα ματια σου οτι η γνωση που εχεις απο την ταινια AGORA ειναι ψευδης και αναληθης.Οταν το κανεις αυτο ανοιξε και την καινη διαθηκη η ενα απο τα συγγραματα του Κυριλλου Αλεξανδρειας και βρες μου εναν στιχο που προτρεπει σε χρηση βιας εναντι καποιου συνανθρωπου.Βαλε αν θες και ολα τα αλλα τεκνα του Διος να ψαξουν.Εγω εδω ειμαι και περιμενω προσεξε ομως τις πηγες σου γιατι καταντησαμε να εχουμε ιστορικη γνωση βασισμενη σε συγγραματα μισελληνων Δυτικων.Οσον αφορα τον Λεωνιδα,τον Αλεξανδρο,τον Σωκρατη αυτους κατεβηκε ο Χριστος να ελευθερωσει στον Αδη και κατελυσε το βασιλειο των δαιμονων που το επαιζαν θεοι.Σου ειπα περιμενω απαντηση και παρακολουθω.Περιμενω επιχειρηματα και ιστορικες πηγες οχι αναφορες σε ταινιες και ψευδοεπιστημονικα συγγραματα του κολου.Γεια σου ρε stranger με τα αερο-πλανικα σου.

  5. 11 Ιουλίου 2013 – 12:22 μ.μ
    Αποδειξεις τα κατεστραμενα ιερα των Ελληνων και τα σπασμενα αρχιδια των αγαλματων στα αρχαιολογικα μουσεια.Οσο για την βικιπαιδεια ειναι γραμμενοι απο τους νικητες.ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

  6. O ιστορικός που αναφέρεται στην Υπατία είναι ο Σωκράτης ο Σχολαστικός, στην «Εκκλησιαστική Ιστορία» του. Παρόλο που ήταν χριστιανός, προσπάθησε να κρατήσει ουδέτερη στάση, δείχνοντας φανερά το θαυμασμό του για τη νεαρή φιλόσοφο και κατηγορώντας τη μισαλλόδοξη Εκκλησία της Αλεξάνδρειας για τη δολοφονία της. Η μαρτυρία του κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική, γιατί εκτός από χριστιανός ήταν και σύγχρονος της Υπατίας, καθώς έζησε από το 380 μέχρι το 440 μ.Χ. Το απόσπασμα που περιγράφει τη ζωή της ξεκινά ως εξής: "Υπήρχε μια γυναίκα στην Αλεξάνδρεια με το όνομα Υπατία, κόρη του φιλοσόφου Θέωνος, με τέτοια επιτεύγματα στην επιστήμη και τη λογοτεχνία, που ξεπερνούσε κατά πολύ όλους τους φιλοσόφους της εποχής της. Έχοντας σπουδάσει με επιτυχία στις σχολές του Πλάτωνος και του Πλωτίνου, εξηγούσε τις αρχές της φιλοσοφίας στους μαθητές της, πολλοί από τους οποίους ταξίδευαν από μακρινά μέρη για να ακούσουν τις διδασκαλίες της… Παρ' όλα αυτά έπεσε θύμα των πολιτικών αντιζηλιών που επικρατούσαν κατά την εποχή της. Καθώς είχε συχνές συναντήσεις με τον Ορέστη (έπαρχος της περιοχής), είχε ευρέως διαδοθεί ανάμεσα στους χριστιανούς οτι ήταν αυτή που εμπόδιζε τον Ορέστη να έρθει στο πλευρό του επισκόπου."

    Παρατηρούμε οτι ο Σωκράτης ο Σχολαστικός μας δίνει επιπλέον την πληροφορία οτι η Υπατία ήταν στενή φίλη του έπαρχου, ο οποίος απ' ότι φαίνεται δεν συμφωνούσε απόλυτα με τις πρακτικές του Κυρίλλου. Στη συνέχεια, μας περιγράφει αναλυτικά τη φρικτή δολοφονία της: "Κάποιοι από αυτούς (τους χριστιανούς), ως αποτέλεσμα, κινούμενοι από έναν φλεγόμενο και μισαλλόδοξο ζήλο, με αρχηγό τους έναν αναγνώστη ονόματι Πέτρο, έστησαν ενέδρα και την έπιασαν κατά την επιστροφή της στο σπίτι, την έσυραν από το άρμα της μέχρι το ναό με το όνομα Καισάρειον, όπου την έγδυσαν εντελώς και την δολοφόνησαν με κεραμίδια. Αφού ακρωτηρίασαν το σώμα της, μετέφεραν τα μέλη της σε ένα μέρος με το όνομα Σίναρον, όπου τα έκαψαν. Αυτό το συμβάν έφερε ουκ ολίγη καταισχύνη όχι μόνο στον Κύριλλο, αλλά και σε ολόκληρη την Εκκλησία της Αλεξάνδρειας. Και σίγουρα τίποτε δεν μπορεί να είναι πιο απόμακρο από το πνεύμα του Χριστιανισμού απ' ότι η υποκίνηση σφαγών, μαχών και συναλλαγών αυτού του είδους…"
    ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

  7. Ο Δαμάσκιος, στο έργο του «Η ζωή του Ισιδώρου» κάνει μια εκτενή αναφορά στην Υπατία, τασσόμενος φανερά υπέρ της και κατονομάζοντας ευθέως τον χριστιανό επίσκοπο Αλεξανδρείας Κύριλλο ως υπεύθυνο για το θάνατό της. Ξεκινώντας, μας αναφέρει εισαγωγικά: "Η Υπατία, κόρη του Θέωνος του γεωμέτρη και φιλοσόφου της Αλεξάνδρειας, ήταν η ίδια μια διάσημη φιλόσοφος. Ήταν σύζυγος του φιλοσόφου Ισιδώρου και έγινε γνωστή την περίοδο της δυναστείας του αυτοκράτορα Αρκαδίου. Συγγραφέας ενός υπομνήματος στα έργα του Διοφάντου, επίσης έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Αστρονομικός Κανόνας» και ένα υπόμνημα πάνω στα «Κωνικά» του Απολλώνιου. Σφαγιάστηκε από τους Αλεξανδρινούς και το σώμα της βεβηλώθηκε και σύρθηκε σε ολόκληρη την πόλη. Αυτό συνέβη εξαιτίας του φθόνου απέναντι στην εξαιρετική σοφία της, ιδιαίτερα στον τομέα της αστρονομίας. Μερικοί ισχυρίζονται πως ο Κύριλλος ήταν υπεύθυνος για αυτήν την ωμότητα, ενώ άλλοι κατηγορούν τη σκληρότητα και τις βίαιες τάσεις των Αλεξανδρινών, που συμπεριφέρθηκαν με τον ίδιο τρόπο σε πολλούς από τους επισκόπους τους, όπως ο Γεώργιος και ο Πρωτέριος."Στη συνέχεια, ο Δαμάσκιος μας αναφέρει κάποια περιστατικά από την καθημερινή ζωή της Υπατίας, συμπεριλαμβανομένου και ενός που παρουσιάστηκε και στην προαναφερόμενη ταινία: "Η γυναίκα συνήθιζε να φοράει το χιτώνα του φιλοσόφου, να κυκλοφορεί μέσα στην πόλη και να ερμηνεύει δημόσια Πλάτωνα, Αριστοτέλη ή έργα οποιουδήποτε άλλου φιλοσόφου σε αυτούς που ήθελαν να την ακούσουν. Ήταν τόσο όμορφη και καλλίγραμμη, που ένας μαθητής της την ερωτεύθηκε και, μη μπορώντας να ελέγξει τα συναισθήματά του, της έδειξε δημόσια τον πόθο του. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν την Υπατία να αντιμετωπίζει αυτόν τον έρωτα με τη βοήθεια της μουσικής. Η αλήθεια είναι πως η ιστορία με τη μουσική είναι ψεύτικη. Στην πραγματικότητα, συγκέντρωσε πανιά που ήταν λερωμένα με αίμα από την περίοδό της και του τα έδειξε, ως δείγμα της ακάθαρτης φύσης της, λέγοντας «αυτό είναι που αγαπάς νεαρέ, και δεν είναι όμορφο»! Ο μαθητής επηρεάστηκε τόσο από την ντροπή και την έκπληξη, που άλλαξε και έγινε καλύτερος άνθρωπος."

    Για τη δολοφονία της φιλοσόφου, ο ιστορικός παρουσιάζει ως κύριο υπεύθυνο τον επίσκοπο Αλεξανδρείας Κύριλλο: " Συνέβη μια μέρα που ο Κύριλλος, επίσκοπος της αντίπαλης θρησκείας, περνούσε έξω από το σπίτι της Υπατίας και είδε συγκεντρωμένο ένα μεγάλο πλήθος από ανθρώπους και άλογα… Όταν ρώτησε γιατί ήταν τόσος κόσμος μαζεμένος και για ποιόν λόγο γινόταν τόση φασαρία, οι οπαδοί της του απάντησαν οτι ήταν η οικία της φιλοσόφου Υπατίας και οτι ήταν έτοιμη να τους μιλήσει. Όταν ο Κύριλλος τα άκουσε αυτά καταλήφθηκε τόσο πολύ από φθόνο, που αμέσως ξεκίνησε να σχεδιάζει τη δολοφονία της, με τον πιο απεχθή τρόπο. Έτσι, όταν η Υπατία βγήκε από το σπίτι της όπως συνήθιζε, μια ομάδα σκληρών και πωρωμένων ανθρώπων, που δεν φοβόταν ούτε τη θεία οργή ούτε την ανθρώπινη εκδίκηση, της επιτέθηκε και την έσφαξε, διαπράττοντας ένα απεχθές όσο και ντροπιαστικό έγκλημα απέναντι στην πατρίδα τους."
    ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

  8. Ο Ιωάννης, επίσκοποσ Νικίου, ο οποίος έζησε τον 7ο αιώνα μ.Χ. Η περιφρόνησή του για την Υπατία είναι εμφανής και οι περιγραφές του, που θυμίζουν περισσότερο μυθιστόρημα παρά επιστημονική καταγραφή γεγονότων, είναι χαρακτηριστικές των χριστιανών ιστοριογράφων της εποχής. Όμως, παρά τη μεροληψία του και τη μεγάλη χρονική απόσταση που τον χώριζε από την Υπατία, αποτελεί χρήσιμη ιστορική πηγή, καθώς εμβαθύνει σε σημαντικές λεπτομέρειες που άλλοι ιστορικοί παραλείπουν. Ας περάσουμε όμως στο απόσπασμα από τα «Χρονικά» του: "Και εκείνες τις ημέρες εμφανίζονταν στην Αλεξάνδρεια μια γυναίκα φιλόσοφος, μια παγανίστρια με το όνομα Υπατία και ήταν αφοσιωμένη διαρκώς στη μαγεία, τους αστρολάβους και τα μουσικά όργανα και παρέσυρε πολύ κόσμο μέσω των Σατανικών δυνάμεών της. Και ο κυβερνήτης της πόλης την τιμούσε εξαιρετικά, γιατί τον είχε παρασύρει με τη μαγεία της. Και σταμάτησε να πηγαίνει στην εκκλησία, όπως συνήθιζε. Αλλά πήγε μία φορά, όταν βρέθηκε σε κατάσταση κινδύνου. Και δεν έκανε μόνο αυτό (η Υπατία), αλλά τράβηξε πολλούς πιστούς σε αυτήν και αυτός (ο κυβερνήτης) δεχόταν τους απίστους στο σπίτι του."Όπως παρατηρούμε, τονίζεται και εδώ η καλή σχέση της Υπατίας με τον έπαρχο Ορέστη, πιθανή αιτία για τη δολοφονία της από τους ακόλουθους του επισκόπου. Ο Ιωάννης μας δίνει στο ίδιο απόσπασμα πληροφορίες για το διωγμό που εξαπέλυσαν οι χριστιανοί της Αλεξάνδρειας εναντίον των Εβραίων, υπό την καθοδήγηση φυσικά του Κυρίλλου. Συνοπτικά, αναφέρει πως ο κυβερνήτης της πόλης διέταξε να τιμωρηθεί δημόσια ένας χριστιανός ακόλουθος του Κυρίλλου με το όνομα Ιέραξ, γιατί οι Εβραίοι τον κατηγόρησαν άδικα οτι προκαλεί αναταραχές, ενώ διέταξε να εκτελεστεί ένας μοναχός ονόματι Αμμώνιος, καθώς και άλλοι μοναχοί. Στη συνέχεια, μας περιγράφει το ακόλουθο επεισόδιο: "Και (οι Εβραίοι) έστειλαν συγκεκριμένα άτομα κοντά τους στους δρόμους της πόλης τη νύχτα, ενώ άλλοι κλαψούριζαν λέγοντας «η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου καίγεται, ελάτε να βοηθήσετε όλοι οι χριστιανοί». Και οι χριστιανοί ακούγοντας αυτό πλησίασαν, χωρίς να γνωρίζουν την πλεκτάνη των Ιουδαίων. Και όταν οι χριστιανοί πλησίασαν, οι Εβραίοι σηκώθηκαν και έσφαξαν με φρικτό τρόπο τους χριστιανούς και έχυσαν το αίμα πολλών, παρόλο που ήταν αθώοι. Και το πρωί, όταν οι επιζήσαντες Χριστιανοί έμαθαν για τη φριχτή πράξη των Εβραίων, πήγαν στον πατριάρχη. Και οι χριστιανοί συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί και κινήθηκαν με οργή προς τις συναγωγές των Εβραίων και τις κατέλαβαν και τις εξάγνισαν, μετατρέποντάς τις σε εκκλησίες. Μία από αυτές πήρε το όνομα του Αγίου Γεωργίου. Όσο για τους δολοφόνους Εβραίους, τους έδιωξαν από την πόλη, λεηλάτησαν τα υπάρχοντά τους και τους έβγαλαν έξω εντελώς ατιμασμένους, και ο έπαρχος Ορέστης ήταν ανίκανος να τους προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια."

    Καταλαβαίνουμε από τα γραφόμενα οτι ο διωγμός εναντίον των Εβραίων ήταν σφοδρός και μεγάλης κλίμακας. Σύμφωνα με το συγγραφέα, οι Εβραίοι προκάλεσαν τη δίκαιη οργή των χριστιανών μετά την παγίδα που τους έστησαν. Αν όμως υπολογίσουμε τη φανατικά φιλοχριστιανική τοποθέτηση του Ιωάννη και το γεγονός οτι οι Ιουδαίοι της Αλεξάνδρειας ήταν μειοψηφία σε σχέση με τους χριστιανούς, διαπιστώνουμε πως μάλλον οι χριστιανοί ήταν αυτοί που πρώτοι ξεκίνησαν τις αναταραχές. Δεν συνέφερε σε καμία περίπτωση τους λίγους και απροστάτευτους Εβραίους να ανοίξουν μέτωπο με τους κατά πολύ ισχυρότερους χριστιανούς, άρα μάλλον το επεισόδιο της καμένης εκκλησίας ήταν εφεύρημα του Ιωάννη ή απάντηση των Εβραίων σε παλιότερες προκλήσεις των χριστιανών.
    ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ
    ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ.
    ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ Ο ΓΙΕΣΟΥΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΘΕΟ ΑΔΗ?ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΑΙΝΗ ΚΑΙ ΤΙ ΜΙΣΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

  9. Φιλε Παυσανια επικαλεισε 3 ιστορικες πηγες.Οι 2 ανηκουν σε ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ και η 3 σε Νεοπλατωνικο Φιλοσοφο.ΚΑΜΜΙΑ απο αυτες τις πηγες δεν αναφερι οτι ο ΚΥΡΙΛΛΟΣ προετρεψε δια δημοσιας ομιλιας οπως δειχνει η ταινια την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΤΙΑΣ.Στην πραγματικοτητα ο ΚΥΡΙΛΛΟΣ τυγχανε της απολυτου εμπιστοσυνης των ΡΩΜΑΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ γιατι παντα κρατουσε σταση δικαιη αμερολυπτη και ειρηνικη απεναντι στο μωσαικο των εθνοτητων και θρησκειων που συνθεταν την Αλεξανδρεια εκεινης της εποχης.Μη ξεχνας οτι ο ΝΕΩΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ ηταν σε πτωση εκεινη την εποχη ενω ο Χριστιανισμος σε κατακορυφη ανοδο και αυτο γιατι ο Χριστιανισμος ηταν εξ'ορισμου κατα της ΔΟΥΛΕΙΑΣ.Εχθρος του Κυριλλου δεν ηταν οι Νεοπλατωνιστες αλλα η αιρεση των ΝΕΣΤΟΡΙΑΝΩΝ που απειλουσε με διασπαση την ενοτητα της εκκλησιας.ΟΙ ΝΕΣΤΟΡΙΑΝΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΩΤΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΑΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΛΛΟ ΩΣ ΥΠΑΙΤΙΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΑΥΤΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΑΤΙΑΣ πραγμα που δεν εκαναν γιατι πολυ απλα ο Κυριλλος ηταν ΑΠΩΝ οταν συνεβησαν τα γεγονοτα.Μαλιστα οι ιδιοι οι Ρωμαιοι απαιτησαν την εσπευσμενη επιστροφη του ωστε να ληξουν οι ταραχες.Οσον αφορα τα αγαλματα,αυτα τα κατεστρεψαν οι ΒΑΝΔΑΛΟΙ(φυλη)τους οποιους προσελαβε ο ΑΡΕΙΟΣ και οι οποιοι σκοτωσαν περισσοτερους ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ και απο τους Ρωμαιους.Ο ΑΡΕΙΟΣ και η ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΑΝΙΣΜΟΥ καταδικαστηκαν απο την Α'Οικουμενικη Συνοδο.Σεβομενος τον κοπο σου και με εκτιμηση στο προσωπο σου θα σου πω οτι αν οι ΕΒΡΑΙΟΙ αναγνωριζαν τον Γιεσουα ως ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΘΕΟ εσυ τι λες θα τον σταυρωναν???Η μηπως ο Κολοκοτρωνης,ο Καραισκακης η ο Μακρυγιαννης λατρευαν τον Δια.Αντιθετα πολεμουσαν και την Σαρακοστη νηστευαν κιολας οπως αναφερουν στις βιογραφιες τους.Η πιστη στον ΧΡΙΣΤΟ δεν αναιρει τον σεβαασμο στον Πλατων ,στον Αριστοτελη,στον Ελληνισμο.Τον,σκοταδισμο των ΜΑΝΤΕΙΩΝ,των ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΩΝ και ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΚΩΝ ΘΕΟΤΗΤΩΝ που μπηκαν υπουλα σαν το φιδι κατακρινουμε.ΠΑΥΣΑΝΙΑ στο ξαναλεω σε σεβομε,σε εκτιμω και σου λεω οτι αυτα που ψαχνεις τα εχω ψαξει πριν απο σενα.Ημουν Αρχαιολατρης,τεκνο Διος,υιος Ελοχιμ,λιγο Σατανιστης,Ορθολογιστης,οπαδος του NEW AGE,αλλα τελικα ειδα οτι ολα ειναι αερας κοπανιστος και οτι μονο ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΩΖΕΙ.Ο πρωτος μνηστηρας που σκοτωσε ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ηταν ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ=ΑΝΤΙ της ΝΟΗΣΗΣ.Εχε σαν οδηγο την ΝΟΗΣΗ,ψαξε μονος σου με κοπο την Αληθεια,μην παραμυθιαζεσαι,μην εντυπωσιαζεσαι απο τα φανταχτερα λογια,εμπιστευσου τον ΠΑΥΣΑΝΙΑ και μην αναζητας οδηγους γιατι θα σε προδωσουν,κανε ολα αυτα και ειμαι σιγουρος οτι δεν θα βρεις την αληθεια αλλα Η ΑΛΗΘΕΙΑ θα σου χτυπησει μια μερα την πορτα,φροντισε να εισαι εκει για να την ανοιξης._

  10. 11 Ιουλίου 2013 – 9:07 μ.μ.Φιλε μου μην μπερδευεις τον λιακοπουλο και τους ελοχιμ της παλαιας.Στο πρωτο μου σχολιο δεν ανεφερα την υπατια και καμια ταινια του σινεμα αλλα για τον χριστιανικο οχλο των παραβολανων.Μου ζητησες αποδειξεις και στις εδωσα.Δεν ανεφερα κανενα Δια διοτι πιστευω σε ενα Θεο που τυνχανει να μην ειναι εβραιος.Σατανας=αντιπαλος στα εβραικα και αντιπαλος του εβραισμου δεν ειναι ο χριστιανισμος που ειναι αιρεση του αλλα ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ.Δεν ειμαι δουλος κανενος,ξερω να επιβιωνω σε αυτη την υπεροχη πατριδα και οταν θα μεινω απο χρηματα.ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

  11. Aνεφερες τους παραβολανους του Κυριλλου και εγω σου υπεδειξα την αθωοτητα του Κυριλλου,οχι του φανατισμενου οχλου!!!Τα κειμενα που εδωσες δεν φερουν ιστορικες αποδειξεις περι υποκινησης του οχλου απο τον Κυριλλο εκτος αν δεν διαβασες τι δημοσιευσες.Και για να ξερεις οποιοσδηποτε Χριστιανος διαπρατει εγκληματα στο ονομα του Χριστου ειναι κατακριτεος και Φαρισαιος.Το καλο πρεπει να γινεται και με καλο τροπο λενε οι Πατερες.Επισης σε πληροφορω οτι Σατανας σημαινει κατηγορος και οχι αντιπαλος.Ο Χριστιανισμος δεν ειναι αιρεση γιατι πολυ απλα οι Φαρισαιοι ηταν ΑΡΧΙΑΙΡΕΣΙΑΡΧΕΣ που για τα φραγκα πουλαγαν και την μανα τους και αυτους κατεδειξε ο Χριστος ως σπερματα οφεων και γεννηματα εχιδνων.Και αν εχεις διαβασει ο Χριστος μιλησε για δυο ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ τον ΕΝΑ ΘΕΟ και τον Μαμωνα και ειπε οτι δεν μπορεις να υπηρετεις και τους δυο,διαλεξε ειπε η τον ΠΑΤΕΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ η τον εκπροσωπο της υλης ΤΟΝ ΜΑΜΩΝΑ.Αντιπαλος σου λοιπον ΠΑΥΣΑΝΙΑ δεν ειναι οι εβραιοι αλλα οι ΜΑΜΩΝΙΣΤΕΣ ΦΡΑΓΚΟΛΑΓΝΟΙ.Η Αρχαια Ελληνικη Ιστορια,η Νεωτερη αλλα και η μελλοντικη ηταν,ειναι και θα ειναι γεματη με τετοιους.Κυκλοφορουν παντου σε ολον τον πλανητη,ειναι η κυριαρχη θρησκεια του σημερα και εσυ τωρα ψαχνε καημενε ΠΑΥΣΑΝΙΑ τον αντιπαλο στα αντιεβραικα και αντιχριστιανικα βιβλια οταν ο αντιπαλος που πρεπει να πολεμησεις βρισκεται γυρω σου ,διπλα σου και το κυριοτερο ΜΕΣΑ ΣΟΥ.

  12. Με αποκαλεσες ψυχασθενη και επικινδυνο εν δυναμη δολοφονο αναλογο του χριστιανικου οχλου.Δεν κατανοεις το αυτονοητο οτι ο οχλος απο την στιγμη που χρησιμοποιησε βια επαψε να ειναι χριστιανικος με τον ιδιο τροπο που ο στρατιωτης που στασιαζει παυει να λεγεται στρατιωτης,καθαιρειται και χαρακτηριζεται ως επιορκος στασιαστης.Αποκρυβεις εντεχνα τα πιστευω σου και λες οτι πιστευεις στον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.Ελληνισμος ειναι και ο γαλατας της γειτονιας σου αγορι μου οι ανθρωποι δεν ειναι θεοι.Με χαρακτηρισες και νομισες οτι οι χαρακτηρισμοι σου περι δογματισμου,ψυχασθενειας και δολοφονικων τασεων αποτελουν βασικα επιχειρηματα αντικρουσεως του σχολιασμου μου στο βιντεο του stranger.Σου εδωσα λογο και μου παρεθεσες αντιγραφες που ουτε εσυ δεν μπηκες στον κοπο να τις μελετησεις.Ευχομε απο καρδιας να βρεις αυτο που ψαχνεις αλλα βελτιωσε τον τροπο σκεψης σου γιατι οπως λενε ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΜΑΣ και εσυ πασχεις πολυ σε αυτον τον τομεα.Γεια σου ΠΑΥΣΑΝΙΑ.

  13. 12 Ιουλίου 2013 – 10:56 π.μ.
    Παρακολούθησα τη συζήτηση…φίλε με έκανες να νιώσω πολύ μικρός…σ΄ευχαριστώ.

  14. 12 Ιουλίου 2013 – 10:56 π.μ.
    Παρακολούθησα τη συζήτηση…φίλε με έκανες να νιώσω πολύ μικρός…σ΄ευχαριστώ.
    16 Ιουλίου 2013 – 3:12 π.μ
    Προς Θεού δεν αποσκοπώ στο να νιώσεις υπερηφάνεια,ξέρεις,ίσως καλύτερα από εμένα,ότι αυτό είναι από τους χειρότερους εχθρούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *