Διαφημίσεις

Εκπληκτικά ευρήματα πολιτισμού από μία πόλη μύθο, την οποία κατάπιε η Μεσόγειος Θάλασσα και θάφτηκε κάτω από τόνους άμμου και λάσπης, φέρνουν στο φως συνέχεια οι αρχαιολόγοι στην περιοχή της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.

Το λιμάνι Θώνις – Ηράκλειο φέρεται να λειτουργούσε σαν μια «Αλεξάνδρεια πριν την Αλεξάνδρεια», μια υποχρεωτική πύλη εισόδου στην Αίγυπτο του 1.000 π.Χ. ενώ οι έρευνες αποκαλύπτουν απίστευτα διατηρημένα ναυάγια, άγκυρες, αγάλματα, χρήματα, και τεράστιες επιγραφές.

Η χαμένη πόλη που ήταν γνωστή ως Θώνις στους Αιγύπτιους και Ηράκλειο στους Ελληνες ανακαλύφθηκε το 2000 από τον Γάλλο αρχαιολόγο Φρανκ Γκοντιό και έπειτα από 13 χρόνια επίπονων ανασκαφών χιλιάδες ευρήματα έρχονται στο φως.

Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί περισσότερα από 64 ναυάγια, 700 άγκυρες, χρυσά νομίσματα, «βάρη» από την Αθήνα (είναι η πρώτη φορά που βρέθηκαν σε Αιγυπτιακό έδαφος) και τεράστιες επιγραφές γραμμένες στα αρχαία ελληνικά και αιγυπτιακά αναδεικνύοντας τη σπουδαία εμπορική σημασία της πόλης.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

10 σχόλια στο “ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ!!! ΕΙΚΟΝΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ”
  1. Μεσόγειος = ΜΕΣΗ ΓΗ … Αυτή είναι η απόδειξη πως πριν τον κατακλυσμό , ο Αιγύπτιος και ο Ελληνικός πολιτισμός ήταν κοινός με κοινή ιεραρχία και κοινά ιερατεία .. Μετά τον κατακλυσμό όπου βούλιαξε η Ατλαντίδα ( εκ του Άτλας , του κόσμου , δηλαδή η κοσμοκρατόρισσα , αυτή που έχει την εξουσία στον κόσμο ) ο πολιτισμός χωρίστηκε , σε αυτόν πάνω από το Αιγαίο και σε αυτόν κάτω από το Αιγαίο , ύπτια της Αιγίς , εξού και το Αίγυπτος ..

  2. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΒΥΘΙΣΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ – ΠΕΛΑΣΓΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ. Η ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΥΘΣΙΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ ΚΟΛΠΟ. Η ΒΥΘΙΣΗ ΤΗΣ ΑΙΓΗΙΔΑΣ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΥΘΙΣΗ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ ΤΟ 9.600 Π.Δ.Χ. ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΥΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΩΝ ΤΗΣ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗΣ ΛΕΒΑΝ-ΣΕΛΗΝΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΩΝ ΠΥΚΝΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΛΙΘΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΝ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΕΣ ΠΙΕΣΤΗΚΑΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΥΠΕΡΒΑΡΥΤΗΤΑΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΒΥΘΙΣΤΟΥΝ.
    Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ – ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΔΙΑΦΘΗΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΛΙΑΚΟΥΣ (VARUNA) ΠΕΛΑΣΓΙΚΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΙΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΙΓΑΝΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΣΓΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ.
    ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΙΟΥΣ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΟΣ, Η ΣΕΛΗΝΙΑΚΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΒΥΘΙΣΗ ΑΜΦΟΤΕΡΗΣ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΓΗΙΔΟΣ ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΜΕ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΟΥΝ ΠΡΟΣ ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΒΗΡΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ.
    ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΣ ΒΥΘΙΣΗΣ, Ο ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΟΠΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ, ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΤΑΚΤΙΚΩΣ ΣΤΟΥΣ 4 ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΣΩ ΓΗ.
    ΑΠΟ ΤΟΤΕ (9.600 Π.Δ.Χ.) ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΕΡΠΕΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ (ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ) ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΕΣ – ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΤΩΝ 5 ΗΠΕΙΡΩΝ, ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΜΕΝΟΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΥΣ ΗΛΙΑΚΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥΣ (VARUNA – ΟΥΡΑΝΙΔΕΙΣ) ΑΡΧΙΣΑΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΜΑΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΦΘΗΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΓΓΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΜΕΙΞΙΕΣ ΤΟΥΣ!!!

  3. πινει LSD και ειναι μαθητευομενος βοηθος αναπληρωτη χειριστη αυτοματης τεντας.

  4. ΠΙΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΥΝΑΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ:
    ΑΝΟΘΕΥΤΗ ΑΡΧΕΤΥΠΗ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΛΗΝΙΑ ΑΡΧ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΑ ΓΝΩΣΗ & ΜΝΗΜΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΑΣ ΕΣΒΗΣΑΝ ΟΙ ΣΕΛΗΝΙΑΚΟΙ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΓΕΙΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΥΦΙΟ ΣΑΣ ΚΡΑΝΙΟ……ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ!!!
    ΚΑΙ ΝΑΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ & ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ.
    ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ, ….ΚΟΠΡΙΤΕΣ!!!!

  5. 13 Αυγούστου 2013 – 6:22 μ.μ.
    15 Αυγούστου 2013 – 11:38 μ.μ.

    ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΑ ΖΩΑΔΙΑ ΜΟΥ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ "ΤΙΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΑΣ". ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΕΚΕΙ. ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΙΕΣΤΕ. ΟΠΟΤΕ ΠΑΙΞΤΕ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΣΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. ΑΥΝΑΝΕΣ!

  6. Έχει ένα δίκιο, πως να το κάνουμε.

    Από την στιγμή που δεν γνωρίζω κάτι, δεν έχω άποψη, έστω και αν η λογική υπαγορεύει τον ανορθολογισμό των παραπάνω σκέψεων.

  7. Ανώνυμε 7.50
    Τους λες να διαβάσουν τον Πλάτωνα;;; Πλάκα κάνεις, σίγουρα!!! Μωρέ αυτούς αν τους ρωτήσεις ποιός είναι ο Πλάτων, δεν θα ξέρουν να σου απαντήσουν κι εσύ τους προτρέπεις να τον διαβάσουν;;;; Σιγά μην ασχοληθούν με Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Σωκράτη κλπ!!!
    Αν τους ρωτήσεις ποιός ή μάλλον ποιό πράγμα κέρδισε στην Γιουροβίζιον φέτος, αυτό σίγουρα θα ξέρουν να στο απαντήσουν!!!
    Χάναις τα λόγια σου με τύπους σαν κι αυτούς!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *