Διαφημίσεις

Τον Φεβρουάριο του 2002, την ώρα που η Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης έμπαιναν ως πρόβατα επί σφαγή στην παγίδα της Ευρωζώνης, ο γράφων βρισκόταν στο εξωτερικό. Ήταν σε ένα δείπνο, όταν ένας συνδαιτημόνας μας (σοβαρός παράγοντας του διεθνούς πολιτικού παρασκηνίου) έπιασε μαζί μας κουβέντα για το ευρώ, την είσοδο της Ελλάδας στο – δήθεν – «κοινό» ευρωπαϊκό νόμισμα κτλ.
Σε κάποια στιγμή ο συνομιλητής μας, είπε στον υπογράφοντα αυτό το κείμενο:…

«Η Ελλάδα θα καταστραφεί! Την επόμενη δεκαετία οι μισθοί στη χώρα αυτή θα φτάσουν τα… 150 ευρώ (!), οι δε συντάξεις τα 80 ευρώ»!… Ασφαλώς, εάν δεν γνωρίζαμε ποιος είναι ο συνομιλητής μας αυτός (που ποτέ του δεν έπεφτε έξω και ήταν πάντοτε μετρημένος στα λόγια του), θα τον είχαμε πάρει για τρελό. Παρ’ όλα αυτά δεν θέλαμε να πιστέψουμε το εν λόγω εφιαλτικό σενάριο.

Όμως το κρατήσαμε για χρόνια στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας και ενώ ο ελληνικός λαός ζούσε την ίδια περίοδο σε έναν κάλπικο ευδαιμονισμό, με υπερκαταναλωτική μανία, βασισμένη εξ ολοκλήρου πάνω στα ξένα δανεικά. Μάλιστα, όταν λίγο καιρό, μετά σε ένα ταξίδι μας στην Ελλάδα μιλήσαμε με Έλληνες φίλους για τη «μαύρη» αυτή πρόγνωση, οι Έλληνες έσκαγαν απ’ τα γέλια στο άκουσμα και μόνο αυτών των λεγομένων, θεωρώντας τα ως επιστημονική φαντασία…

Όμως τα χρόνια πέρασαν. Οι Έλληνες πια δεν σκάζουν απ’ τα γέλια. Ούτε καν χαμογελούν πια. Αντιθέτως, είναι βυθισμένοι σε μια άνευ προηγουμένου εθνική κατάθλιψη και σε ένα πρωτοφανές υπαρξιακό αδιέξοδο. Βλέπουν πια καθαρά ότι οι ζωές τους έχουν καταστραφεί. Και ότι τα παιδιά τους δεν έχουν μέλλον κανένα. Η ελληνική καθημερινότητα κατήντησε ένας ανεπανάληπτος εφιάλτης. Η Ελλάδα εκχωρείται από τον Σαμαρά και τους συμμάχους του, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, σε άδηλες ξένες δυνάμεις αντί «πινακίου φακής». Είναι φανερό ότι η χώρα μας μπήκε ξαφνικά στην περιβόητη Νέα Εποχή, όπου (δυστυχώς) ΛΙΓΟΙ θα επιβιώσουν! Ο ελληνισμός θα υποστεί εδαφικό ακρωτηριασμό και συρρίκνωση του πληθυσμού του…

Ναι, μια νέα ανείπωτη εθνική τραγωδία είναι επί θύραις. Και όπως πάντα εμείς ομιλούμε έγκαιρα. Βγήκε λοιπόν τις προάλλες η Τρόικα και… τι άραγε απαίτησε; Να καθοριστεί και στην Ελλάδα ένας κατώτατος μισθός της τάξης των 154 ευρώ (!!!), όπως δηλ. είναι στη Βουλγαρία και την Ισπανία!…

Όμως, τι μας θυμίζει άραγε αυτό το νούμερο; Μήπως τα όσα μας έλεγε 11,5 σχεδόν χρόνια πριν ο πάντα άριστα πληροφορημένος συνομιλητής μας; Μήπως πρόκειται για σχεδιασμούς ετών και δεκαετιών; Ό,τι και να συμβαίνει, εμείς μιλήσαμε έγκαιρα. Γνωρίζαμε πάντοτε τι λέγαμε. Έτσι και τώρα: προειδοποιούμε για την επερχόμενη τραγωδία.

Τότε, εκείνοι που έπρεπε δεν μας άκουσαν. Θα μας ακούσουν άραγε τώρα; Ο χρόνος τελειώνει… Για να δούμε.

Ησαΐας Κωνσταντινίδης

www.elora.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

6 σχόλια στο “«Στα 150 ευρώ οι μισθοί, στα 80 ευρώ οι συντάξεις!»… Ξέραμε πάντοτε τι λέγαμε!”
  1. Ο ΤΟΝΙ ΜΠΛΕΡ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΣΤΟ ΜΠΑΚΙΧΑΜ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΙΝΑΣ Η ΙΔΙΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΥΝΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΚΟΙΝΟΒΙΟ

  2. ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗ@#Ν ΟΛΑ!Α ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΤΖΑΜΙ!

  3. σιγα καημενε μην ξεσικωθουμε μια χαρα ειμαστε. τι να τα κανουμε τα πολλα λεφτα.150 ευρω μια χαρα βγαζουμε τον μηνα. θα τρωμε μονο ψωμι σκετο και θα κοιμομαστε στα παγκακια και στα παρκα. μια χαρα μου ακουγετε΄.

  4. ελα τωρα,,,αμα κοιμομαστε στα παγκακια δεν θα εχουμε ουτε ΔΕΗ ουτε ΟΤΕ ουτε ΕΥΔΑΠ,ουτε χαρατσι ουτε τελη κυκλοφοριας και πολλα ακομα για να πληρωσουμε,η κυβερνηση το κανει για το καλο μας.δεν το πηρατε χαμπαρι ακομα???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *