Διαφημίσεις

Πνεύμα ή ύλη ; Τα ψάξαμε σε βάθος ,τα κατανοήσαμε ;Βρήκαμε και τη λύση στα αιώνια και διαρκώς διογκωμένα προβλήματα της εποχής μας και τους εκφραστές αυτών .‏

Δυο λόγια για τη διαφορά μεταξύ Σιωνισμού και Ελληνισμού: Το πρόβλημα μεταξύ των δύο δεν αφορά σε άτομα. Αφορά στην Μεγάλη Υλιστική Ιδέα του Σιωνισμού για την κατάκτησι και υποδούλωσι του κόσμου, στην οποία βρίσκεται πάντοτε αντιμέτωπος με την Μεγάλη Πνευματική Ιδέα του Ελληνισμού!.. Του οποίου βασικό χαρακτηριστικό είναι ο Ανθρωπισμός, ως δημιούργημά του…

Ο Ελληνισμός έχει δε ήδη κατακτήσει τον κόσμο πνευματικά – κι ας μην καθομολογείται – αφήνοντας κατά μέρος, ίσως λίγο επιπόλαια την υλική πλευρά του, ενώ η ίδια η φιλοσοφία του υπαγορεύει την ανάγκη ισορροπίας μεταξύ ύλης και πνεύματος. Όπως είπε ο Σωκράτης: «Ο Άνθρωπος περπατά με δύο πόδια, το πνεύμα και την ύλη, την σκέψι και το σώμα. Αν χάσει το ένα από τα δύο, ή τον ένα αναπτυχθεί υπερβολικά έναντι του άλλου, ο Άνθρωπος χάνει την ισορροπία του και πέφτει»!..

Παρέκβασις: Ο ίδιος ο Σωκράτης (μας το λέγει ο Πλάτων) δείχνοντας μία ημέρα στους μαθητές του ένα πλοίο που έφθανε στον Πειραιά από την Παλαιστίνη με Εβραίους εμπόρους είπε: «Ιδού ο κίνδυνος» χωρίς όμως να συνεχίσει την ανάπτυξι της σκέψεώς του, προς μεγάλη απορία του Πλάτωνος (όπως ομολογεί). Είναι πιθανό, όπως απεδείχθη εκ των υστέρων, να είχε αντιληφθεί ο Σωκράτης την αλλοίωσι των εννοιών της ελευθερίας που έχει επιβάλει η λεγομένη «δημοκρατία» και την «πηγή» των αλλοιώσεων αυτών. «Πηγή» την οποία κυνήγησε ανελέητα.

Ίσως να είναι αυτός ο λόγος που κατεδικάσθη να πιει το «κώνειο» σε συνδυασμό με την άτεγκτη κριτική του εναντίον της υποχρεωτικής και θεσμοποιημένης μετριότητος του συστήματος διακυβερνήσεως των Αθηνών.

Στην περίφημη «Απολογία» του διαβάζουμε την αυστηρότερη και την πιο θεμελιωμένη κριτική της λεγομένης «δημοκρατίας» των Αθηνών. Την οποία απεκήρυξαν και ο Σωκράτης και ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης, χαρακτηρίζοντάς την «πόλεως νόσημα». «Δημοκρατία» την οποία ορισμένοι αγράμματοι πολιτικοί «μας» εξυμνούν σήμερα με πάθος.

Αλλά η «Απολογία του Σωκράτη» δεν διδάσκεται πουθενά (!) στα σχολεία των Ελλήνων. Σύμπτωσις, αμέλεια ή κατευθυνόμενη προσπάθεια αποπροσανατολισμού των Ελληνόπαιδων από τις αξίες του Ελληνισμού; Μάλλον το τελευταίο, εάν το συνδυάσουμε με την απαράδεκτη πράξη της πρώην υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου και του περιβάλλοντός της να καταστεί η Ιστορία μας, μάθημα… προαιρετικό!



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

12 σχόλια στο “«Ιδού ο κίνδυνος», είπε ο Σωκράτης όταν αντίκρυσε τους Εβραίους εμπόρους να αποβιβάζονται στον Πειραιά!..”
  1. θαυμάσιο άρθρο .επίκαιρο …αλλά πικρές οι βουλές του ''Αλλάχ'' και σκοτεινές οι ψυχές των ανθρώπων. Καληνύχτα ''Ελληνισμέ'', αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ
    Καληνύχτα..

  2. ΕΙΔΕΣ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ! ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΟΝ ΦΑΓΑΝΕ . Ε ΚΑΙ ; ΠΟΙΟΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ Η ΑΥΤΟΙ ; ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΠΩΣ , ΜΕ ΤΙ ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΤΩ ;

  3. Πόλεως νόσημα η δημοκρατία? Το σύστημα διακυβέρνησης που απαιτεί ενεργούς πολίτες είναι νόσημα? Αναρωτιέμαι ποιο είναι επομένως το υγιές πολίτευμα το οποίο προτάσσει το άρθρο. Η αριστοκρατία φαντάζομαι κρίνοντας απο τα συμφραζόμενα. Μα η σημερινή αριστοκρατία δεν κυβερνάει τον κόσμο? Δεν είναι οι απόφοιτοι των κάθε λογής Harvard παρέα με την ελίτ της εταιρειοκρατίας? Πόσο πιο άριστοι δηλαδή πρέπει να είναι οι κυβερνώντες? Μάλλον όσο πιο εθνικιστές. Πίστη στον αρχηγό πατέρα του έθνους. Εκεί δεν χωράνε ενεργοί πολίτες, δεν χωράει ελευθερία της έκφρασης. Μόνο υπακοή στις εντολές.
    Ανθρωπισμός σε συνθήκες εκμετάλλευσης ανθρώπου απο άνθρωπο δεν είναι ανθρωπισμός, αλλά επίφαση και μάσκα. Όμως οι μάσκες πέφτουν κύριες και κύριοι.

  4. 3.57 ποσες μασκες πρεπει ακομα να πεσουν για να καταλαβεις πως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ; Οσο περισσοτερο χρησιμοποιειται η λεξη τοσο περισσοτερο χανει το νοημα της . Στο ονομα της "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" της "ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ" και της "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ" που εχουν χασει πια καθε ενοια και αξια και απλα χρησιμοποιουνται , ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΩΘΕΙ ΟΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ . Οσο για τους Αριστους , αυτους δεν τους κανουν τα πτυχια αλλα οι πραξεις τους . Οσο για τους "ενεργους πολιτες" θελω να σου πως ναι δεν ειναι ολοι σε θεση να παρουν μερος στα κοινα . Δεν ειναι τυχαιο που μονο δυο πραγματα ειναι "ελευθεροι" να κανουν ολοι-παιδια και ψηφο-για ολα τα αλλα-ακομα και για το τι θα πεις καποιες φορες- απαιτουνται προδιαγραφες , υπαρχουν κυρωσεις κλπ . Μεγαλο πραγμα να εχεις πεισει τη μαζα πως εχει αποψη για τα κοινα και τη ζωη της…ειναι κι ο καλυτερος τροπος να της φορτωνεις μετα κι οτι δε βολευει και φυσικα ολο αυτο στο ονομα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ . Και μη μου πει καποιος και τοτε πως γραφεις , γιατι θα του πω πως κι εγω στο σκυλο μου οταν βαριεμαι να τον ακουω να γαβγιζει , του δινω ενα κοκκαλο να παιξει…κι η ευγνωμοσυνη που βλεπω στα ματια του με φτιαχνει . Α , κι οποτε γουσταρω του το παιρνω πισω…ετσι για να μην ξεχναει ποιος ειναι το αφεντικο . Παντα δημοκρατικα και για το καλο του , μη φανταστεις .

  5. Η κριτική της Δημοκρατίας του Σωκράτη και του Πλάτωνα διασωθηκε και χρησιμοποιείται από όους τους ολιγάρχες να μας πείσουν ποσο λάθος πολίτευμα ειναι η Δημοκρατία. Καποια κριτικη για την επικυνδινότητα της ολιγαρχίας και της ψευδο-αριστοκρατίας υπάρχει?

    Οσον αφορά την ρήση του Σωκράτη "Ιδου ο κίνδυνος", αν υπήρχε κάπου θα μας το λέγανε. Δεν μας φτάνει όλος ο αντι-Εβραισμός από Ρωμαιους , Χριστιανους , Χιτλερ μέχρι σήμερα, θα έχουμε τώρα να λέμε ότι οι αρχαίοι Ελληνες ήταν αντι-εβραίοι. Το έχουμε χάσει λιγάκι έτσι?

  6. Διαβασε αυτο, για να καταλάβεις, τι ήταν οι μαθητές του Σωκράτη και
    ποσο πλυση εγκεφάλου φάγανε από τον "σοφό γέροντα"
    Απολογία των Τριάκοντα Τυράννων: "Εμείς επειδή γνωρίζουμε καταρχήν ότι για ανθρώπους σαν κι εμάς, η δημοκρατία είναι ένα… δύσκολο πολίτευμα, επειδή γνωρίζουμε επίσης ότι ο λαός ποτέ δεν θα γίνει φίλος των Λακεδαιμονίων που μας έσωσαν, ενώ η ελίτ πάντοτε έτρεφε φιλικά αισθήματα προς αυτούς, εγκαθιδρύσαμε αυτό το πολίτευμα με τις ευλογίες των Λακεδαιμονίων. Και αν αντιληφθούμε ότι κάποιος είναι αντίθετος στο ολιγαρχικό καθεστώς, τον βγάζουμε από την μέση".
    Ξενοφώντος Ελληνικά 2, 25

    Σου θυμίζει τίποτε? Και σου γράφω και που να πας να το διαβάσεις

  7. ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ -ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΧΑΣΑΝΕ ΟΧΙ ΣΕ ΔΟΣΟΛΙΨΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΟΥΣ!!!! Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΚΑΤΟΧΗ ΕΚΡΥΒΕ ΜΕ ΚΥΝΔΙΝΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ,ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΔΟΤΙ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΑΝ ΕΝΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΤΟΥΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  8. "ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΙΔΗ ΤΡΙΑ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ, ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ, "ΠΟΛΙΤΕΙΑ".
    ΠΑΡΕΚΒΑΣΕΙΣ ΔΕ ΤΩΝ ΕΙΡΗΜΕΝΩΝ ΤΥΡΑΝΝΙΣ ΜΕΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ, ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΔΕ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕ "ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ". Η ΜΕΝ ΓΑΡ ΤΥΡΑΝΝΙΣ ΕΣΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΡΧΟΥΝΤΟΣ, Η ΔΕ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΩΝ ΕΥΠΟΡΩΝ, Η ΔΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ. ΠΡΟΣ ΔΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩ ΑΥΣΙΤΕΛΟΥΝ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΥΤΩΝ." Αριστοτελους Πολιτικα Γ'. 6,4.
    "Η ΔΕ "ΠΟΛΙΤΕΙΑ" ΤΩΝ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΝ" ΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΕΣΤΙ ΤΑΞΙΣ ΤΙΣ". Αρ.Πολ.Γ'1,2.

    "ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΙΑ ΕΙΔΗ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΩΝ: Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ, Η ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ,ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ.
    ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΕΣ ΔΕ ΤΩΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ: Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ, Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

    Η ΜΕΝ ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΑΡΧΗ, Η ΟΛΙΓΑΡΧΕΙΑ ΑΣΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΥΠΟΡΩΝ, Η ΔΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΣΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ.
    ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ."

    "Η ΔΕ "ΠΟΛΙΤΕΙΑ" ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ."

    *
    Εδω η εννοια της ΠΟΛΕΩΣ δεν ειναι εκεινη του πολεοδομικου συνολου αλλα της ΠΑΤΡΙΔΟΣ γενικωτερα. Ωστε κατα τον Πατερα της Πολιτειολογιας Αριστοτελη, τα πολιτευματα που η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ειχε αποδιξει οτι εργαζονται και εξυπηρετουν το καλο και την προοδο της πατριδος ειναι η Βασιλεια, η Αριστοκρατια και η Πολιτεια.
    Η εντιμη Βασιλεια οταν παυει να ειναι εντιμη και προς το συμφερον του Συνολου εκφυλιζεται σε Τυραννια. Η εντιμη Αριστοκρατια των Αριστων οταν παυει να ειναι εντιμη, εκφυλιζεται σε Ολιγαρχια των Ευπορων. Η εντιμη Πολιτεια οταν παυει να ειναι εντιμη, εκφυλιζεται σε Δημοκρατια ή Οχλοκρατια των Απορων.

    Αpollo11

  9. Θα φιλοτιμηθει καποιος επιτελους να μας παραπεμψει στο κειμενο του πλατωνα; Σε ποιο σημειο της αρχαιοελληνικης γραμματειας ο σωκρατης παραδιδεται να λεει το ανωτερω;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *