Διαφημίσεις

Υπεραμυνόμενος της αμφιλεγόμενης νομοθεσίας που περιορίζει την ελευθερία του Τύπου ανέβηκε την Τετάρτη στο βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Βίκτορ Ορμπάν για να παρουσιάσει τις προτεραιότητες της ουγγρικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας ευρωβουλευτές έκλεισαν το στόμα τους με ταινία, κραδαίνοντας αφίσες με τη λέξη «λογοκριμένο».

Μιλώντας την Τετάρτη στο Στρασβούργο ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε ότι εάν οι ευρωβουλευτές θέλουν να αναμειχθούν στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις της χώρας του, εκείνος είναι έτοιμος να δώσει μάχη και η κατάληξη θα ζημιώσει όλη την ΕΕ.

Επανέλαβε, παράλληλα, τη δέσμευσή του ο επίμαχος νόμος θα τροποποιηθεί εφόσον η ΕΕ παρουσιάσει πειστικά νομικά επιχειρήματα εναντίον του.

«Μην ανακατεύετε τις επικρίσεις για την ουγγρική εσωτερική πολιτική με την εξάμηνη ουγγρική προεδρία της ΕΕ. Αν θέλετε και τα δυο μαζί, τότε είμαι έτοιμος να δώσω μάχη. Αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι αυτό δεν θα συνιστά μόνο πλήγμα για την Ουγγαρία, αλλά για την ΕΕ στο σύνολό της» δήλωσε.

«Σας ζητώ να κάνετε αυτή τη διάκριση όσο αυτό σας είναι δυνατόν» προσέθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι «αν οι αντιρρήσεις καθοριστούν και διαπιστωθούν [από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή], τότε θα είμαστε πολύ ευτυχείς να τροποποιήσουμε το νόμο».

Οι ευρωβουλευτές, πάντως, κράδαιναν τα λευκά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και ορισμένοι είχαν κλείσει το στόμα τους με ταινία.

Μέλη της ομάδας των Πρασίνων ύψωναν τα πρωτοσέλιδα, μεγέθους σελίδας Α3, όλων των ουγγρικών εφημερίδων με την αναφορά «λογοκριμένο», τη στιγμή που ο Βίκτορ Ορμπάν άρχισε να παρουσιάζει τις προτεραιότητες της εκ περιτροπής εξάμηνης ουγγρικής προεδρίας.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός αντέδρασε λέγοντας ότι αισθάνεται «σαν στο σπίτι του», υπογραμμίζοντας ότι και στο ουγγρικό Κοινοβούλιο οι συζητήσεις ήταν «ζωηρές και ταραχώδεις».

Κύμα αντιδράσεων

Η Ουγγαρία ανέλαβε την 1η Ιανουαρίου την κυλιόμενη προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν μέσω διεθνών επικρίσεων για το νέο νόμο για τα μέσα ενημέρωσης, ο οποίος δεν έχει προηγούμενο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Τις τελευταίες ημέρες πολλοί ευρωβουλευτές επικρίνουν έντονα το νόμο. «Πρόκειται για λογοκρισία» δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτς, ζητώντας την απόσυρσή του.

Ο επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφστατ εξέφρασε ικανοποίηση την Τρίτη για την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι θα στείλει έως τα τέλη της εβδομάδας επιστολή, στην οποία θα ζητεί διευκρινίσεις από την ουγγρική κυβέρνηση για το νομοσχέδιο αυτό.

«Όταν τέτοιου είδους απειλές βαρύνουν τις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ, όπως η ελευθερία του Τύπου, δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο» υπογράμμισε ο Φέρχοφστατ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ανακοίνωσε την Τρίτη την αποστολή μιας «πρώτης επιστολής στην ουγγρική κυβέρνηση, στην οποία οι ουγγρικές αρχές θα πρέπει να απαντήσουν».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν, είναι μια επιστολή για παροχή διευκρινίσεων και όχι μια επιστολή-κλήτευση που θα σήμαινε την αρχή μιας διαδικασίας παράβασης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας από το αρμόδιο ευρωπαϊκό εκτελεστικό όργανο για τον σεβασμό των ευρωπαϊκών συνθηκών.

Το βράδυ της Δευτέρας, η αρμόδια για τον φάκελο Ευρωπαία επίτροπος Νέλι Κρους επανέλαβε ενώπιον των ευρωβουλευτών ότι «ορισμένα σημεία του νόμου δεν δείχνουν ικανοποιητικά εκ πρώτης όψεως».

Στην πρώτη γραμμή η οικονομική ανάκαμψη

Ως προς τις προτεραιότητες της ουγγρικής προεδρίας, το κύριο βάρος των δραστηριοτήτων της θα επικεντρωθεί στην προώθηση και έγκριση των έξι κοινοτικών νομοθετημάτων που προωθούνται για την δημιουργία ενός Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης στην ΕΕ που θα διασφαλίζει την σταθερότητα της ευρωζώνης, όπως δήλωσε στην Ολομέλεια ο Βίκτορ Ορμπάν.

Θα πρέπει να δημιουργήσουμε το απαραίτητο νομικό πλαίσιο έτσι ώστε οι μηχανισμοί αντιμετώπισης της κρίσης, μετά το 2013, να είναι μόνιμοι, υπογράμμισε.

Περιγράφοντας τις προτεραιότητες της ουγγρικής προεδρίας, ο Βίκτορ Ορμπάν ενέταξε σε αυτές και το θέμα της απασχόλησης, διευκρινίζοντας ότι κεντρικό σημείο των προτεραιοτήτων της προεδρίας της χώρας του θα είναι η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

Ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της προεδρίας βρίσκεται επίσης η επίλυση του προβλήματος της κοινωνικής ενσωμάτωσης των Ρομά, καθώς και η διατύπωση μιας ξεκάθαρης θέσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις θρησκευτικές ελευθερίες και τις διώξεις των χριστιανών.

Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητήσουμε για την ευρωπαϊκή στρατηγική πού πρέπει να ακολουθηθεί στο θέμα των Ρομά αλλά αν αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορέσουν να ενσωματωθούν στις ευρωπαϊκές κοινωνίες πού ήδη βρίσκονται, θα επιλέξουν την νομαδική μετακίνηση γι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δήλωσε ο προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ.

Κεντρικό σύνθημα της ουγγρικής προεδρίας θα είναι «Ισχυρή Ευρώπη», δήλωσε ο Ορμπάν διευκρινίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της προεδρίας της χώρας του στην ΕΕ θα επιδιωχθεί η ενίσχυση της αξιοπιστίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι των διεθνών της εταίρων.

Υπεραμύνθηκε της διεύρυνσης της ζώνης του Σένγκεν, προς την Ρουμανία και την Βουλγαρία και τάχθηκε υπέρ της άμεσης ένταξης της Κροατίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Στις προτεραιότητες της προεδρίας της χώρας του ενέταξε, ακόμη, τη διαμόρφωση μιας στρατηγικής για τον Δούναβη, την εξομάλυνση των οικονομικών διαφορών μεταξύ Βορρά-Νότου στην Ευρώπη, την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και την ενίσχυση της εσωτερικής ευρωπαϊκής αγοράς, μέσω της ανάπτυξης και των επενδύσεων σε νέες μορφές.
Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek